Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Renegátok aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Krisz papa adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 2577 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 334 aaaaa, 1501 aaaaa, 610 aaaaa, 111 aaaaa, 21 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Rachel esküvője aaaaaPokolfajzat aaaaaPénzeső aaaaa
Tükröm, tükröm aaaaaBelfast aaaaaÍzek, imák, szerelmek aaaaa
Wonka aaaaaAquaman és az elveszett királyság aaaaaRustin aaaaa
Dűne: Második rész aaaaaNapóleon aaaaaVörös rakéta aaaaa
A turné vége aaaaaReality aaaaaGran Turismo aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 1032 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 98 aaaaa, 662 aaaaa, 252 aaaaa, 17 aaaaa, 3 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Jake Gyllenhaal aaaaaEnyedi Ildikó aaaaaLéa Seydoux aaaaa
Emma Thompson aaaaaDaryl McCormack aaaaaStanley Kubrick aaaaa
Denis Villeneuve aaaaaKállai Ferenc aaaaaJessica Lange aaaaa
Albert Finney aaaaaBill Nighy aaaaaBarbara Bach aaaaa
Michelle Yeoh aaaaaMatthias Schoenaerts aaaaaCarey Mulligan aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 4.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 1687.
Utolsó hozzászólások:

Hair - Vélemények (2023-01-13 14:06.46)

Szabadság és korlátok, szeretet és kirekesztettség, elvhűség és sznobizmus, felelősség a felelőtlenségben és fordítva, érzéketlen értékütköztetések és értékes érzékeltetések, vidéki isteni gondviselés és városi önrendelkezés, idegenekből szőtt közösségi háló és szerettekre támaszkodó családközpontúság, a munkába vetett hitet és a robotnak az értelmetlenségét, parkban, fagyban LSD-zve és szobában, biztonságban füvezve, New Yorkban partiban szmokingban és Vietnámban, fegyverben, egyenruhában, egy falakkal körbevett parkban és a végtelen úton a sivatagban.
Jönnek a szavak és az ellentétek, a pro és kontra érvek, és emiatt annyira független, rétegelt és mély ez a film. Nem foglal állást, bemutat, felvet, aláás és ránk bízza, hogy döntést, hogy mit szűrünk le belőle. Felületesen megnézve idealizál, de mélyre ásva erősen kritizál. Kritizálja a hippiséget, a szürke kispolgáriságot, a sznob nagypolgáriságot.
Ez egy hippi alapmű, pedig egyidős velem, ez egy 1979-es film, amikor már a hippiket bekebelezte a fogyasztói társadalom kényelmes, de nedves mocsara megteremtve a yuppie-kat. Ez egy hippi alapmű, pedig cseh a rendező és az operatőr, emiatt erősen európai film. Ez egy hippi alapmű, pedig a zenék egyáltalán nem Woodstock hangzását adják vissza.
Javítom magam, mert ez egy háborúellenes alapmű, amely bemutatja az USA több arcát, amely egy olyan világba húz bele minket, amit a vasfüggönyön innen nem élhetünk meg. Idealizálja az amerikai álmot, de le is omlasztja róla a vakolatot.
A vakolatot, ami a hippiknél a szabadság és élvezetek a spiritualitásba csomagolása és eladása ideológiaként, miközben elveti mindenfajta felelősségvállalást a család irányába (pl: Lafayette) olyan indokkal, aminek nincs valódi értéke és alapja. Amikor a Hare Krisnát egy templomban éneklik és beállva táncolnak olyan kevert értékrenddel, ami értelmetlen, de az alapja a mindennek a szabad értelmezése. A vakolatot, ami a szürke kispolgároknál a szűklátókörűség. Amikor értéknek tekintenek olyan manipulatív ideológiákat, amely egy kis társadalmi csoport érdekeit szolgálják és eladják követendő mintaként. A vakolatot a nagypolgárságról, ami a sznobizmusuk csillogó felületessége, a felsőbbrendűségükbe, kultúráltságukba, de leginkább a pénzükbe és a hatalmukba vetett hitük hitványsága.
Nagyon erős társadalomkritika ez a film olyan erős kijelentésekkel, minthogy fehérek elküldik a feketéket gyilkolászni a sárgákat, hogy megvédjék a rézbőrűektől ellopott földet. Ezek az egysorosok fel vannak építve, bele vannak helyezve a történetbe, van relevanciájuk és nagyon ütnek. Mindezt úgy, hogy közben hihetetlenül szórakoztató a film.
A zenék lehet nem a hippi korszakból vannak, de gyönyörűek, a ruhák, a díszletek tele vannak szimbolikával, a karakterek összetettek, a fényképezés és a vizuál effektek lebilincselőek. Csak szuperlativuszokban tudok beszélni erről a profi munkáról.

Woodstock a kertemben - Vélemények (2023-01-12 09:32.22)
Egy könnyed film.
A karakterek tetszetősek voltak, egyszerűen jó ezt a filmet nézni, ebben egyetértek. Ettől függetlenül nehezen kötött le. Sokszor néztem rá a telefonomra, tekingettem ki a kijelző mögül, leginkább a film elején. A közepétől meg egy kicsit olyan volt, mint egy nagyon elnyújtott videóklip.
Felszínes a film. Nem nagyon húzott be a történet, a szereplőket mélységében nem ismertem meg, nem volt karakterfejlődés azon kívül, hogy a srác rájött, hogy a szüleinek van pénze és mehet az útjára, meg az apuka, aki megtelt élettel. Kapargatták a szülők hátterét, de nem bontották ki. A konzervatív nyugis és a laza arcok is tipizáltak, pont mint egy videóklipben. Vannak jeleneteik, odaadott egysorosok, úgy, mint a lovas jelenet kis kritikával, vagy amikor bemegy a srác a helyre, kéri a szokásost és persze nincs. Ezek mind-mind annyira klisék, de jó nézni őket. Schreiber, mint nő, Emile Hirsch, mint vietnámi veterán, aki be van kattanva, de alig pelyhedzik az arca, Jonathan
Groff, aki Michael Lang bőrébe bújt, a leszarom kirakat srác, a tökéletes hajtincsekkel és jól összepasszolt ruhákkal, aki nem mocskolja be magát, hanem vagy helikopterrel jön, vagy limuzinnal, vagy egy lovon emelkedik minden felé. Tetszetős és vonzó karakter. Sokak szerint ő személye testesíti meg a hippiket. Annyira nem ismerem, csak tavaly, amikor meghalt olvastam róla sokat. Egy tehetős egyetemista értelmiségi, aki az üzleti világban igyekezett sok kreditet szerezni, de az már később volt. A hippik sokak szerint értelmiségi rétegkultúra volt, aminek az ellenforradalmi pólusa a proletarizmus, kommunizmus volt. Érdekes, hogy mindkettő a kommunára törekedett, csak az egyik tudott menni fesztiválról-fesztiválra, megélve, autót tankolva, drogot szerezve, stb. Míg a másik azért akart önfenntartó lenni, hogy ne zsákmányolják ki és ne kelljen 16 órákat robotolnia a megélhetésért, hanem megtermelte azt, amit kell maga egy közösség részeként.
De visszatérve a filmre, Paul Dano karaktere a be-LSD-zett csóka a furgonnal, óriási volt. A legtöbb színészt olyan figuraként látni, amit addig soha, ez a film legnagyobb erénye.
A történetszállal pedig csak az volt a gondom, hogy sokezerszer láttam. A fiú, aki önmagára talál, leveti béklyóit és elindul a maga útján. Ha kivesszük Woodstock-ot, akkor van kb 40-50 hasonló filmem.
Összegezve: Ang Lee-t szeretem, de a Túl a barátságon után már kevés igazán jó filmet rendezett. Ez olyan kicsit tőle, mint egy elnyújtott videóklip unalmas jelenetekkel. A közepétől az utolsó negyedóra előttig jól szórakoztam, az tetszett. A karakterek klisések, nincsenek elmélyítve, de tetszetősek és vonzóak. Mint például a lány a Michael Lang mögött, aki a végén is feltűnik a filmben. Mit lehet róla tudni a nevén kívül? Miért volt a filmben?
Szóval kb ennyi.

A kommuna - Vélemények (2023-01-11 09:19.46)
The Crash. Az individuum ütközése egy kollektív közösségben. Létezik a modern közösségekben olyan megtartó erő, ami segít az egyénnek krízisek átélésében? Hol van a határ a magánszféra és a kommuna között? A mindenki egyenlő gondolata mennyire jó az embernek? Nincs szükségünk egy szűkebb körre, akikre jobban tudunk figyelni és akik jobban figyelnek ránk? Egyáltalán mennyire lehet értő figyelemmel lenni egy kommunában egy mai modern társadalomban?
Rengeteg kérdés és ambivalens érzések kavarognak bennem.
Az rendkívül vonzó, hogy van egy fogadott családod, akiket te választasz, Amikor a család kötelesség, akkor elveszíti boldogságjellegét a kapcsolatunk megélése. Egy fogadott családban kevesebb az elvárás, kisebb a biztonságérzet is emiatt. Aki rendben van önmagával, az önértékelésével, az önbecsülésével, a magabiztosságával, annak kevésbé van szüksége a kapcsolati elvárásokból fakadó biztonságérzetre, de nem ismerek sok olyan lelkileg kiegyensúlyozott embert, aki teljesen el tudja ezt vetni.
A kommuna másik erősége a vagyoni különbségek kiiktatása. Ez egy fantasztikusan szép gondolat és elv. Ez addig van így, amíg mindenki egyenlően rak bele időt, energiát a létfenntartásba. Ez mihelyt felborul előjönnek a feszültségek, hiszen valakinek többet kell belerakni, ha valaki kevesebbet tud.
A film több oldalról jól vezette fel a jelenleg kivitelezhető kommunák jellemzőit.
Az első, ami szexuális forradalom belecsepegtetése volt, a főszereplőnk új párjának a beköltöztetése volt. Egy kommunában, a szabad szerelem elve mentén ez nem lehetne probléma. De megőrjítheti az embert az emberi gyengeség, a féltékenység. Pedig itt ez csak egy párral jött elő. Alapból a párkapcsolat szétesésének első foka az volt, hogy nem kapta meg a társától azt a figyelmet, amit igényelt volna.
A második a lányuk életének felborítása. Ez volt a legdurvább. Egyrészről mennyire vagány egy kommunában felnőni úgy, hogy a szüleid hippik. De ki figyelt valóban arra a lányra? Ki hallgatta meg, vagy ki kérdezett tőle fontos, nem a közösség elé tárandó dolgokat?
Harmadsorban a kinek a háza kérdés, hogy ki a vezető. Én tartom azt a gondolatot, hogy vezetőre szükség van, ami itt is kirajzolódott.
A film megvalósítása, a szereplők mind jók voltak, de semmi kiemelkedő, de az érzelmi hatása a filmnek lehengerlő volt.

Krisz papa összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk