Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hercegnői románc
- Max4, 10:10
Sárkányszív
- Film Café, 10:35
Kutyák és macskák
- Film+, 10:40
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 10:50
Manhattan-i tündérmese
- Izaura TV, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Filmkereső
Orbán Viktor - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
DogMan - A kutyák ura aaaaa
Szabó István aaaaa

 

Fórum - A trollvadász - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Dmitry (2016-04-18 12:26.53) aaaaa
Jó kritikákat hallottam a filmről, ezért gondoltam teszek vele egy próbát és megérte. Ebből a stílusból a másik kedvencemhez a Cloverfieldhez hasonlóan ez a darab is remek hangulattal szolgált , ami végig elkísérte a filmet . A színészi játékok megfelelőek a cgi is nagyon jónak mondható . Ötletesen vannak megcsinálva a trollok és szerencsére nagyon sokat megtudhatunk róluk , bár az a jelenet mikor a vendéglőben kezd el mesélni a srácoknak a trollokról kicsit érdekes volt.. Hatalmas titokban akarták tartani, de mégis elkezd ott róluk előadást tartani.. bár nem tekinthető ez külön hibának , a legtöbb ember úgysem figyel oda a körülötte zajló dolgokra csak elhiszi amit mondanak neki, mutatnak neki , így mindenki azt is hitte kicsavart fákra , megrongált vezetékekre stb, h természeti csapások voltak vagy azért mert nem is tudtak a trollok létezéséről vagy csak nem akartak hinni bennük. A filmben a feszültségteremtés is a helyén van a legtöbb jelenetben és szintén jó pont , hogy nem rángatják úgy a kamerát, hogy jóformán semmit nem lehet látni az egészből, de így is dokumentarista marad.A remek hangulat mellett egész jópofa poénok is vannak benne. Összességében egy nagyon kellemes film, többször is nézhető.


17. Dr.HannibalLecter (2014-12-11 15:19.55) aaaaa
nagyon kellemes meglepetés volt a film, talán ezért is értékelem túl egy kicsit.
a csámpás medvével, és a körkörösen futó magasfeszültségű vezetékekkel ellőtt "poén", valamint az emberek reakciója, miután ezekre a kis hibákra felhivja a figyelmüket a kék kabátos főszereplő srác, az nem semmi..

elejétől a végéig működik a sztori, a látvány, szóval egy újabb pöpec kis északi film, amit ajánlgatni érdemes :)



16. Az utolso szamuráj (2014-06-11 19:08.02) aaaaa
A trollok igen komoly szerepet kapnak-a katalógusunkon kívül-sok nép mitológiájában.
Valami baromira élveztem ezt a filmet,még ha persze ezek a "talált tekercses" dolgok mostanság(de már 2010-ben is) igen sűrűn előfordulnak.Ez az alkotás egy jól működő dark fantasy,néhol meglepően összeszedett látvánnyal,néhol pedig kicsit lapos dramaturgiával:de esküszöm,még az is emelte a minőségét.
Továbbá Otto Jespersen személye,aki dünnyögő hangjával olyasmi volt,mint a Cápában Quint karaktere,nagyon jól állt neki a szerep.Túl az egész kellemes kalandokon és a néhol izgalmas pillanatokon a filmnek volt egy finom humora és kedvesen lopott a Man In Black-ből,ahogy bizonyos emberek a trollok tevékenykedéseinek nyomát próbálták eltüntetni.
Így lett szegény maci csámpás-ez medvébe igen ritka,miszerint a bal lábát hordaná jobb helyen és a jobbat a balon-jókat lehetett vigyorogni a helyzeten meg a goré arcjátékán.Persze hogy egy 100 méteres troll ugyan miért nem tűnik sose fel,ebbe is kár belegondolni,inkább arra lennék kíváncsi,miért külföldről lehet csak beszerezni meg minek kell remakelni,mikor ez pont abban a környezetben működött.Szinkronizálni meg nem illik,ez a különös,érdekesen hangzó nyelv megadja az egész mozi hangulatát.


15. Papírgalacsin-újratöltve (2013-09-21 15:25.11) aaaaa
Jöhet a remake:
[link]


14. Törölt felhasználó (2012-04-20 14:23.55) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 13. hozzászólására)
Én már akkor vártam, mikor a norvégok hírt adtak a készítéséről, de már akkor sem horrorként reklámozták, szóval a fantasy jelző szerintem jobban passzol hozzá. Annak viszont nagyon jó, nem tucattermék, az mindenképpen igaz rá :D


13. Nyolcadik utas (2012-04-20 10:41.23) aaaaa
Tegnap volt hozzá szerencsém a Titanic fesztivál keretein belül a Toldi moziban.
Számomra, talán fura, de inkább kedves, humoros film, mint sem horror. Már nem új keletű, áldokumentarista történet igazi félelem faktor nélkül. A helyszínek gyönyörűek, a látvány rendben van, de összességében egy közepesnél többre most nem futotta.


12. Törölt felhasználó (2012-02-11 18:11.15) aaaaa
Ez a film egy aligha ismert mestermű a norvégoktól. Minden a helyén van, a látvány is pöpec, és olyan rettenetesen jó elképzelést vázoltak benne, hogy le a kalappal a készítők előtt. A trollokról pedig amúgy sem láttunk még ilyen filmet. :)


11. Norbii92 (2011-09-02 15:18.00) aaaaa
Na végre megnéztem online a filmet! Igaz még csak feliratosan, de legalább fent van!
Nekem nagyon tetszett. Sőt, szerintem a norvégok meglepően jó filmet készítettek saját folklórjuk egyik teremtményéről a trollokról!
Norvégiában egy csapat egyetemista diák rejtélyes medvegyilkosságok után nyomoz, majd egy különös vadászt követnek, akiről később kiderül, hogy nem közönséges és nem is orv hanem trollvadász!
Mostanában nagy a divatja az áldokumentarista filmeknek, és ilyen A trollvadász is, mely ezúttal egy norvég film, mely saját folklórjuk és a mindenki által jól ismert trollokról szól!
Nos szerintem nem volt unalmas a film, engem végig lekötött és a trollok is nagyon jól sikerültek! Elég részletesen be is lettek mutatva, hogy például.: mit esznek, milyen fajtáik és alfajaik vannak, hogyan élnek...
Összeségében ez egy nagyon jó kis film volt! Nem csalódtam benne, sőt ajánlom mindenkinek aki szereti a mostanában felkapott áldoku filmeket! 5*


10. Dzsuppi (2011-07-02 00:54.42) aaaaa
Nekem helyenként lassú volt a film, sokszor mutatták, ahogy épp utaznak, közben beszélgetnek, arcokat vágnak és ez jelentősen visszavetette a tempót. Gondolom ez is azt hivatott jelképezni, hogy rengeteget kellett utazni, hogy trollok nyomára bukkanjanak, úgyhogy valamennyire megbocsátható a dolog. Ezen túllépve azonban nem volt probléma a filmmel. Nálam nem feltétlen többször nézős, de egynek egész jó volt.


9. Vbacs (2011-06-18 19:51.43) aaaaa - (válasz Zolafish 8. hozzászólására)
Akkor ebben egyezünk:)

És szívesen.


8. Zolafish (2011-06-18 19:50.28)   - (válasz Vbacs 7. hozzászólására)
Szinkron nem is igazán érdekel, mert eredeti nyelven szeretek főleg filmeket nézni, csak magyar felirat nem árt, ha van hozzá.

Köszi a segítséget!


7. Vbacs (2011-06-18 19:48.47) aaaaa - (válasz Zolafish 5. hozzászólására)
Annyira ez nem fantasy, csak a troll elem az, ami fantasyssá teszi.

Én Pirateclub-ról töltöttem, ott már fennt van, de még mind feliratosan, szinkront nem hiszem, hogy már csináltak hozzá.


6. Zolafish (2011-06-17 12:42.44)   - (válasz Zolafish 5. hozzászólására)
azt megköszönném.


5. Zolafish (2011-06-17 12:41.59)   - (válasz Vbacs 4. hozzászólására)
Fantasy-kel olyan felemásan vagyok. Mondjuk a Harry Potter-el, Doctor Parnassus-sal, stb.-vel is úgy voltam, hogy szeretni akartam, de nem ment. Mondjuk a Gyűrűk urát, az Ink-et és a Zuhanást imádtam. Az utóbbi 3-nak egy kicsit komolyabb a története.

Egyébként ezt hol láttad, gondolom töltötted, mert nem hiszem, hogy ez lenne hazai forgalmazásba, de lehet, hogy tévedek. Szóval, ha ebben segíthetnél egy kicsit.


4. Vbacs (2011-06-17 09:46.51) aaaaa - (válasz Zolafish 2. hozzászólására)
Szerintem igen, bár nem láttam olyan rég, hogy már újranézzem.De biztos, hogy újra fogom.
Van egy varázsa, főleg aki szereti az ilyen fantasy elemes (a trollokra célzok) filmeket....meg tényleg jó feszült végig, még az eleje is jó, mikor még nem sok minden derül ki.


3. Zolafish (2011-06-16 22:01.49)   - (válasz Zolafish 2. hozzászólására)
el ne felejtsem :)
*javítva



2. Zolafish (2011-06-16 22:01.04)   - (válasz Vbacs 1. hozzászólására)
Ez az áldokumentumfilmes cucc tényleg ilyen jó, hogy többször nézős? Egy trailert láttam róla és nem nagyon tudom komolyan venni a történet miatt. Majd lehet teszek egy próbát vele, csak el se felejtsem.


1. Vbacs (2011-06-16 21:18.42) aaaaa
SPOILERES talán.
Na végre csináltak ennek is adatlapot.

Szerintem ez egy újabb remek film volt ebben "kézikamerás" témában (szakszóval nem tudom, bocsánat). De maga a történet volt nagyon érdekes, megint egy olyan, amihez talán még sosem nyúltak hozzá: Egy troll vadász mindennapjai néhány "turistával". Végig feszült, leköti az embert, a trükkök pont jók voltak...ahhoz képest, hogy norvég film, le a kalappal az effectjeik előtt. Szerintem nagyon jól megcsinálták a trollokat, és ahol még nem is mutatták teljesen őket, ott is jól éreztették, néha az is elég volt. A színészek sem voltak rosszak, már ha ezek azok.
Igazából sok dologba nem lehet belekötni, európai filmhez képest nagyon lenyűgöző teljesítmény és nagyon egyedi. Simán 5/5...többször nézhető.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDmitry, 2016-04-18 12:2618 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A trollvadász adatlap
Eredeti cím: Trolljegeren
Évszám: 2010
Rendezte: André Ovredal
Szereplők: Otto Jespersen, Hans Morten Hansen, Tomas Alf Larsen, Johanna Morck, Knut Naerum...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk