Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A következő három nap
- Film4, 23:50
A barlang
- AMC, 00:20
Túszjátszma
- Film Café, 00:45
Majdnem házasok
- Story4, 01:00
A panamai szabó
- HBO, 01:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Volt egyszer egy Amerika - Vélemények
Mire gondolsz most?
Fogadóóra
Fejvadászok (2011) - Vélemények
PC

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nem élhetek muzsikaszó nélkül aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Koszorúslányok (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
72. somliv (2022-01-01 15:20.55) aaaaa - (válasz Semprini 71. hozzászólására)
Ettől függetlenül még baszottul kevés maga a film és ezen nem változtat semmi az égvilágon!


71. Semprini (2022-01-01 13:48.45) aaaaa - (válasz somliv 70. hozzászólására)
"Kristen Wiig nekem nem tetszett, túl szeleburdian mozgott ide-oda, meg sokszor azt vettem rajta észre, hogy olyan semmilyen helyzetekbe lökték bele, amivel nem tudott úgy igazán mit kezdeni."
Ha megnézzük a stáblistát, kiderül, hogy ő maga írta a forgatókönvet is kolléganőjével karöltve, tehát inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy "olyan semmilyen helyzetekbe lökte bele saját magát", hiszen magának írta ezt a szerepet, figurát, nyilván a szívügye volt ez a projekt, hiszen még produceri teendőket is vállalt, szóval nem lehet azt mondani, hogy csak úgy a kamera elé lökték, hogy "csinálj, amit akarsz, mi meg majd felvesszük"... :)



70. somliv (2022-01-01 12:42.14) aaaaa
Marhára kevés.
Paul Feig rendezése valahogy nem állt össze. Azt éreztem, hogy színészei megilletődve léteznek szerepeikben, izzasztó módon próbáltak játszani, ez érződött rajtuk, és ez rá is nyomta bélyegét a látottakra.
Ebből a sztoriból ki lehetett volna valamit hozni, ám erőlködésnek éreztem az egészet. Egy nő köré van építve minden, aki férjhez megy, jönnek a koszorúslányok, akik régóta barátnőjük is ennek a személynek, akit Maya Rudolph testesít meg. Össze kell hozni az esküvőt, erre a barinők különféle ötletekkel rukkolnak elő. Különböző viccesebb, megbotránkoztatóbb helyzetekbe kerülnek színrelépéseik alkalmával, ezek néhol átmennek alpáriságba, amik az érzékenyebb egyének számára bizony kiverhetik a biztosítékot. A cselekmény két ellentétes nézőponttal rendelkező csajra van kihegyezve. Ők versengenek egymással, hogy kiderítsék, kit kedvel a legjobban, ki áll közelebb a piedesztálra emelt barátnőjükhöz. Kristen Wiig nekem nem tetszett, túl szeleburdian mozgott ide-oda, meg sokszor azt vettem rajta észre, hogy olyan semmilyen helyzetekbe lökték bele, amivel nem tudott úgy igazán mit kezdeni. Ám némelyik beszédében, mikor felszólalt, akkor a pártjára állhatunk, mert valahol igazak azok a mondatok tőle.
Rose Byrne megint kurva jól néz ki, ennél természetesebb, karcsúbb, elragadóbb már nem is lehetne, és újfent kimagaslóan hozza ezt az alattomos, szemétláda, féreg csajt, aki alá akar tenni a másiknak, hogy ő kerekedjen ki pozitívan az eseményekből. Szeret harcolni, hál istenek tud is (hozzáteszem ennél jobban már csak én szeretek !!!!). Parádésan próbálja bedobni magát egyes helyzetekben, előkelő stílusával, öltözködésével. Egyszerűen nem bírja elviselni, ha nem úgy megy minden, ahogy ő akarja-, ezek szülik a konfliktusokat főszereplőink között.
Csakhogy Feig rendezésében nincs semmi figyelemreméltó, letesz az asztalra egy amolyan rutinmunkát, ez által tucattá válik filmje.


69. Emmersson (2016-08-22 20:52.12)   - (válasz Semprini 68. hozzászólására)
Na, ha annál is rosszabb, akkor le sem szedem :P


68. Semprini (2015-08-24 15:38.34) aaaaa
Nekem sokkal kevésbé tetszett, mint a Lánybúcsú, méghozzá valószínűleg nem elsősorban a sztori, hanem a szereplők miatt. Az a hölgykoszorú, ami ott volt, sokkal nézhetőbb-szerethetőbb, sőt vagányabb volt, mint ezek. Kristen Wiig nem rossz színésznő, de itt valahogy kevésbé éreztem átütőnek a játékát, sőt mondhatni: ez a filmje tetszett legkevésbé. A többiekről még ennyi jót sem tudok elmondani, Melissa McCarthy számomra rendkívüli módon irritáló (amire Börcsök Enikő szinkronhangja még rá is tesz egy lapáttal), Rose Byrne-t régebben kifejeztten kedveltem, itt közel volt a nézhetetlenhez a karaktere (nem ő tehet róla, hanem a forgatókönyv), a többieket említeni sem érdemes.
A Lánybúcsú nálam egy erős közepes, többször is meg lehet nézni, ezt viszont bőven elég volt egyszer, egy erős kettes-gyenge hármas közt van, még vacillálok, merrefelé kerekítsem.
4,5/10


67. Pindurlányka (2015-08-24 11:42.54)  
+

Uhh, az a rengeteg poén...

...amit elfelejtettek beleírni.

>>Borzalmas volt hallgatni ezt a sok picsogást - még így lányként is elvis.elhetetlen, rejtély marad számomra a férfiak, hogy bírják - de szerencsére egy csomó mindent tudtam eme "vígjáték" alatt csinálni --> így nem okozott maradandó károsodást.

-.-"


66. Evile-Elvis- (2014-07-15 20:55.04) aaaaa
Az utóbbi évek legjobb vígjátéka.


65. Watchmen93 (2014-05-10 20:06.32) aaaaa
2 oscar jelölés, viszlát...


64. Angelika58 (2013-12-19 11:34.48) aaaaa
Az amerikai esküvőipar szép lassan begyűrűzik hozzánk is, egyre több lány visítja hisztérikusan, hogy: „Ez életem legfontosabb napja, és mindennek tökéletesnek kell lennie!” A visító hisztérikáknak már van nevük is, bridezilláknak (jó magyar szóval menyasszörnyeknek) nevezik őket.

A esküvő szervezésére minimum két évet kell szánni, ezenkívül iszonyatosan sok pénzt. És mivel arrafelé még mindig él a szokás, hogy a menyasszony szülei fizessék az egész hacacárét, a család belerokkan az öt emeletes tortából kirepülő pillangóhadba, a gyémánt fejdíszekbe, a pontos témával definált méregdrága cirkuszba. ( Legyen pl. a cári család élete az esküvői téma, vagy az Oscar-díjátadó, az esküvőszervező névre hallgató zsebrák banda ötletei , akikhez képest az utcai uzsorás vadszőlővel befuttatott szelídszolíd vidéki paplak, végtelenek.)

Ezek a menyasszörnyek nem is nők, legalábbis nem felnőttek. Kislányok ők, akik óvodai álmaikat óvodai viselkedéssel teszik hangsúlyosabbá, ahogy ezt ez a nagyon szerethető film szinte orvosi pontossággal ábrázolja.

A menyasszony örihariba kerül addigi legjobb barinőjével, sőt, annyira visszakislányosodnak, hogy még be is kakilnak…megesik ez az oviban. Ezek a lányok mind csontsoványak, kielégületlenek mindenféle értelemben, házassági titkaik megdöbbentőek. A főhősnő pedig egy önsajnáló csődtömeg, aki hatalmas baltával vágja maga alatt a fát, de halálosan megsértődik, ha a fa rádől.

Aki ilyen „párkapcsolatban” képes létezni, az még az egyetlen közepesen rendes pasit is nyilván elmulasztaná csak azért, mert az őszinte vele és annyira nem képes magáért kiállni, hogy kitúrhatják a saját lakásából is. Ám eszébe sincs azon elgondolkozni, hogy ezért mennyire felelős ő maga, ovisok tényleg nem szoktak ilyenen gondolkodni.

Nem csoda, hogy Amerikában a tervezett házasságok elég nagy része az oltár előtt nem jön létre. Ugyanis a menyasszörnyeknek az utolsó pillanatban esik le a tantusz: az élet nem óvoda. És nem a méregdrága Vera Wang-ruhával végződik, azzal legfeljebb kezdődhet. Még jó, hogy a filmbéli menyasszony, aki attól lesz menyasszörnnyé, mert enged a koszorússzörny befolyásának, útközben felnő.

És felnőnek a többiek, ki mennyire. Jellemzően az egyetlen felnőtt köztük a kövér barátnő, aki ugyan flúgos kicsit , de az életét maga irányítja, hozzávaló párját is megtalálja a daliás légimarsall személyében.

Nagyon kedveltem, hogy a film őszinte és szabad szájú. Tabukat ugyan nem döntöget, ha csak a romklomos klisék tetemes részének kinevettetését nem tekintjük ennek. De jó volt női véleményeket hallgatni úgy, ahogy azt mondani is szokták az óvodás kislányok őszinteségével. Aztán majd a kislányok leszoknak erről, mert megbüntetik őket a nőietlen viselkedésért. És lesznek belőlük konyharongyok , lábtörlők, a férfiak önkielégítés-helyettesítői, illedelmesen, nőiesen.

Hogy a film nem lett kiváló, a színészeken múlott. Melissa McCarthy egyre jobb, tőle felfénylett a csontsovány egyenludak világa. Mert minden színésznő hasonlított olyan színésznőkre, akiknek szintén nem volt érdemes megjegyezni a nevét. Több Melissával többre mentek volna, de így is szerettem a film minden percét.

(A legszebb személyes esküvői élményem az volt, amikor a meglehetősen testes menyasszony fehér lovon vonult be . A ló váratlan mozdulatára a hölgy megbillent és teljes terjedelmében ráesett cingár édesapjára, aki eltűnt a tüllrétegek alatt. Közben a ló akkorát szellentett, hogy a Grand Canyon is visszhangozta sokáig… emlékezetes esküvő volt, az biztos.)


63. Törölt felhasználó (2013-04-24 18:17.20)  
azt mondjuk nem tudom, több ponton a másnaposok hogyan vagy miért jön ide, mert kb. annyi köze van hozzá mint kokónak a focihoz.


62. Törölt felhasználó (2013-04-24 18:15.08)   - (válasz Miss bambi 36. hozzászólására)
hát a szövegkörnyezet alapján azért én nem venném dicséretnek.


61. Törölt felhasználó (2013-04-24 17:52.04)  
az első óra komoly megpróbáltatás volt, többször hajszálon múlott, hogy befejezzem, de végül sikerült túllendülnöm a szakaszonkénti több perces borzalomhullámon(gondolok itt pl. a pohárköszöntőpárbajra vagy a főszereplő sok ponton érdektelen életrészlete). aztán raktak bele egy férfi karaktert is, aminek még soha nem örültem ennyire, lassan már kezdtem menstruálni. a végére egy igen jó kis dráma-vígjáték kerekedett ki belőle, néhol mosolyogtató szituációkkal és gátlástalansággal, amit mindig pártolok. azonban akkor sem tudok elmenni szó nélkül a tény mellett, hogy indokolatlanul hosszúra nyújtották. ráadásként, borzasztó zenéket választottak a film alá, még a háttérzajban is csak és kizárólag női hangokat hallhattunk. véleményem igazából még nem tudom tükrözni a csillagok számában, majd meglátjuk milyen lesz az utóíz, de az biztos, nem mostanában fogom újranézni, ha! na de most már muszáj keresnem valamit valamelyik sportcsatornán, egy sörrel a kezemben.:)


60. Sötétszív (2013-03-27 13:11.10) aaaaa
Paul Feig filmjét úgy lehetne jellemezni, mint a Másnaposok női változatát, csak sokkal jobb megvalósításban. Azért a csajok is tudnak lököttek lenni, ráadásul Kristen Wiignek olyan arcmimikája van, hogy az hihetetlen, már ő miatta érdemes megnézni a filmet, na és persze Rose Byrne is remekül játszott, ezt is nyugodtan mondhatom. Szerintem zseniális film, érdemes megtekinteni. t


59. Erika 19 (2013-01-31 17:50.15) aaaaa
Hatalmas,ennyit nevetni :D :D :D Egyik legjobb vígjáték :)


58. DInnyetimi (2012-09-17 22:33.41) aaaaa
Nem ragozom túl, jól szórakoztam.
Főszereplőt pedig most jól megjegyeztem magamnak (no ez nem fenyegetés..). :)


57. Pitzburg (2012-09-15 23:12.19) aaaaa
Nekem tetszett a film. Elég szépen szemléltette a való életet is, amikor egy harmadik ember befurakszik egy működő kapcsolatba. Legyen az barátság. Sok esetben nem elég a pénz, vagy az erőszakos nyomulás, ha nincs a barátság mögött tartalom, akkor veszett fejsze nyele. Ráadásul a rendőrsrác karaktere is szerethető volt, olyan földhözragadt. Jó kis film volt. :)


56. Bedecs.hu (2012-07-01 22:36.34) aaaaa
Erőltetett, idegesítő, borzalmas, szörnyű. Elpocsékoltam másfél órát az életemből.


55. Cantri (2012-02-26 01:11.47) aaaaa
Elismerem, hogy nem volt egy kiugróan magas színvonalú év a 2011-es vígjátékok terén, de akkor sem értem miért pont ezt a darabot szemelték ki maguknak a hivatásos ítészek és emelték piedesztálra. Az eredeti forgatókönyv jelölés meg már szinte rémálmaiban jön elő. Komolyan itt tartana a filmes kultúra, hogy egy kakis-civakodós-menyasszonyos vígjáték szövegkönyve az év egyik legjobban megmunkált szkriptje legyen? Igen szomorú lennék, ha ez valóban így volna… McCarthy pedig ugyan tényleg a film legjobb karaktere, de néhány találó beszóláson, és disznólkodáson kívül ő sem nyújtott sokkal többet társainál. A humorát tekintve sem lehet rásütni, hogy fergeteges volna. Akad egy-két jó villantása a mozinak, de ezek jobbára valóban csak gyors momentumok, harmatgyenge próbálkozásból pedig lényegesen többet véltem felfedezni, és olyan, mint "térdcsapkodós" humor egyáltalán nem is létezik benne. A beígért érdemekből sem építkezik túl sokat a film, a barátság értékéről nem hinném, hogy bárki is innen merítene bármilyen gondolatot. Nálam ez csupán egy könnyen felejthető, tipikus vígjáték, de azok közül sem a jobbik fajtából.


54. Mytia (2012-02-10 19:50.31) aaaaa
Hatalmasat csalódtam. Egy jópofa vígjátékot vártam, de ehelyett egy csapat idióta nőszemély nyávogását kellett végigszenvednem, másfél órán keresztül. Csak azért nem kapcsoltam ki már az első 20 perc után, mert élt bennem a remény, hátha lesz benne egy néhány értékelhető poén. De legnagyobb sajnálatomra, nem találtam benne szinte semmi vicceset.


53. Csernakakos (2012-02-08 08:16.04) aaaaa
OFF
Kristen Wiig nemrég parodizálta az SNL-ben beégő Lana Del Rey-t, hát én beleszakadok a röhögésbe mindjárt. :D Keresek még tőle pár videót, bár a Koszorúslányokban épp elég tanúbizonyságot tett arról, mennyire is van komikusi vénája. :)
http://www.youtube.com/watch?v=1UznLEQeFj8
ON


52. John Spoiler (2012-01-28 15:02.02) aaaaa
Hát azért egész kellemesen végigröhögtem ezt a két órát, zsinórban fantasztikus helyzetpoénok, jól eltalált karakterek, romkomhoz képest elviselhető befejezés.
És ami a lényeg, a giccses esküvői jelenetet sikerült ötletesen giccsteleníteni - kvázi Helen miatt lett ilyen giccses.
És még nem is annyira altesti. És még akár tanulságosnak is mondható.


51. Sanyi (2012-01-26 16:33.55)  
Most nézem, úgy kb. a felénél tartok...Ez. Borzalmas. Érthetetlen számomra, mit esznek ezen a kritikusok.


50. Gerophila (2012-01-14 11:33.36)  
Golden Globe jelölés????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????
Na ne ba'... Ez egy tipikus, kiszámítható, néhány undorító jelenettel megspékelt romkom, amin kb 1szer nevettem fel. Semmiben sem különbözik a többi hasonszőrű vígjátéktól! És jelölik????????? Lassan ott tartunk, hogy a Horrorra akadva 19 is jelölve lesz....


49. Pedro23 (2011-12-29 22:09.06) aaaaa - (válasz Csernakakos 48. hozzászólására)
Nem. :D Kb. fél óra után feladtam. :D


48. Csernakakos (2011-12-29 22:08.21) aaaaa - (válasz Pedro23 47. hozzászólására)
A második felét csak hallgattad? Pedig ott már rosszabb muzsikák szóltak. :)


47. Pedro23 (2011-12-29 22:05.03) aaaaa
Nem bírtam végig nézni...


46. Csernakakos (2011-12-17 21:52.56) aaaaa
Én nagyon sokat röhögtem rajta, és meglepő, hogy címe - és az általa sugallt tartalom - ellenére a lehető legkisebb mennyiségű nyáladaggal oldotta meg a romkom rom részét.
Kezd már megfájdulni a fejem az elmúlt 1 napban koncentrált, hasonló műfajú filmek halmozásától, úgyhogy most jó időre elég volt belőlük, de ez bizony egy tisztességes lezárásként szolgál.
Kristen Wiig valami SZENZÁCIÓS, vitte a filmet a hátán, a mandulás jelenet alatt fulladoztam a nevetéstől, olyat játszott.
S valóban, ahogy lentebb is írták, a poén és a pink mellett ennek a sztorinak van némi mögöttes, mélyebb része is, amit elég szépen aknáztak ki a készítők.
Külön dicsérendő, hogy a főszereplő kötelező szerelembe esésének vonalát nagyon visszafogottan, giccsmentesen és szinte teljesen hihetően ábrázolták.
Azt hiszem, ez egy igen erős négyes!


45. Rockercsaj2003 (2011-12-10 03:03.07) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 31. hozzászólására)
Teljesen egyetertek...nem is ertem ezt a sok negativ kritikat. Mondjuk az a fajta kritika ami a lanyok kulsejere vonatkozik eleg szanalmas



44. Rockercsaj2003 (2011-12-10 02:57.15) aaaaa
Nekem nagyon tetszett, fokent azert mert nagyon eletszeru jelenetek voltak benne. Amikor a duci csaj eloadja magat..hu mint egy vad pszichiater:) durvan jol csinalja. Erdemes megnezni...


43. Miss bambi (2011-11-30 18:19.58)  
Már 2-szer nekifutottam a filmnek de még mindig nem bírtam végignézni,ennyi baltaarcú picsát egy rakáson..eddig -5*.
:-D


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-01-01 15:2072 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk