Spirulina + Chlorella 500 mg tabletta rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Cserkészkaland
- Filmbox Family, 05:05
Az erős ember
- Spíler2, 05:15
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers: Az utolsó lovag
- Mozi+, 06:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Dr. Halál - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
54. Nyolcadik utas (2020-04-01 23:49.16) aaaaa
Még szerencse, hogy a Marvel univerzumon innen is készülnek filmek.
Elgondolkodtató alkotás rengeteg archív bejátszással és kifogástalan színészi alakításokkal.
Erőteljesen ajánlott!


53. Nyomozo1 (2018-11-27 00:24.11)  
Most néztem meg! Ajánlom a filmet mindenkinek!
Nagyon megrázó a témája, de sajnos az életünk során eléggé sokszor kell szembesülnünk vele !!
Hatalmas a színészi alakítás!! Hatalmas ez a film!!



52. Elizabeth500 (2018-07-10 22:22.43)  
Nagyon elgondolkodtató film. Szívem szerint Dr. Kevorkiant támogatom. Teljes mértékben eutanázia párti vagyok(lennék). Erkölcsileg és emberileg mindenképp ezt tartom helyesnek.De itt van a vallás,ami miatt tehetetlen vagyok. Középen tengek-lengek,ami elszomorít. A filmet tényleg remekül megcsinálták. Megvan a mély tartalom,a jó színészi alakítások,és talán minden,ami egy jó film összetevője. Talán egyszer írok egy hosszabb és tartalmasabb hozzászólást,mert ez több szót érdemel ennél.


51. Cantri (2017-08-17 22:42.47) aaaaa
Kivételesen igényes tv film, mely mind színészeiben, mind tartalmi tényezőiben simán felveszi a versenyt hollywoodi nagytestvéreivel. Látni kell, és persze gondolkodni...van min..


50. Roxi88 (2017-04-03 17:22.14) aaaaa
nikato
április 3. 17:20
Al Pacino a felismerhetetlenségig elmaszkírozva. Zseniálisan alakított. A film témája keserű és szomorú, de én egyet értek a valódi orvossal! Aki már annyira szenved, vagy ne adj Isten nyaktól lefelé lebénult és nincs értelme az életének, miért nem dönthet a maga sorsáról??!! Ez borzalom. Annak is elveszi az életét aki ápolja és a sajátja sem ér semmit. Kiszolgáltatott és megalázó helyzet, amikor valakit pelenkázni kell stb.


49. Bede István (2017-02-23 03:20.41)  
Qrva Jó Film! :)


48. Vmiso (2016-07-20 12:33.03)  
Nagyon nehéz a téma, de Pacino megbírkózik vele, remekül hozza a rátarti orvos szerepét.

Értékes dráma.


47. SzaboKri81 (2014-07-15 22:31.05) aaaaa
Nehéz erről a filmről érzelemmentesen írni. Az biztos, hogy a színészi játék nagyon jó. Al Pacino zseni, erről kár is vitatkozni. A mellék szereplők is nagyon jók. A történet nagyon érdekfeszítő és a rendezés is nagyon jó. Tetszik, hogy nem próbál állást foglalni egyik oldal mellett sem. Pontosabban fogalmazva mindkét oldal érveit felhozza. Filmes oldalon egyedül az operatőri munka nem tetszett.

Ennyit a filmes részéről. Ami a mondanivalót illeti. A film nagy fába vágja a fejszéjét. Hiszen nagyon nehéz ezt a témát eldönteni. Jogomban áll-e eldönteni, hogy véget akarok vetni az életemnek? Joga van-e segétkezni ebben bárkinek? Joga van-e bárkinek megtiltani mindezt? Egy biztos, pro és kontra napestig jönnének az érvek, ellenérvek liberális és konzervatív oldalról. Mert mint mindennek, ennek az éremnek is két oldala van.

Összességében nagyon jó film. Bár ez a tipikus, amit egyszer néz meg az ember (legalábbis én), mert olyan nyomott hangulata van. Nem az a kimondott hétvégi kikapcsolódásra való film. Nagyon erős négyes.


46. Törölt felhasználó (2013-08-19 03:33.15) aaaaa
Van benne filmleírás.

Direkt nem olvastam el a filmhez fűzött kommenteket, ezért nem tudom, ki milyen szemszögből nézte, ítélte meg a látottakat. Óriási bennem a harag, amikor félreértelmezve, vagy egyáltalán nem értelmezve, hanem valamiféle álszenteskedéstől vezérelve élet elleni merényletnek állítanak be egy olyan kérdést, ami csakis és egyedül az önrendelkezésről szól.

A "Belső tenger"-nél is leírtam, itt sem tudok mást mondani: senki sincs a másik helyében, hogy át tudja élni a fájdalmat, a kétségbeesést, a reménytelenséget. Mi, családtagok, barátok akár erőn felüli gondoskodással is, de ragaszkodunk halálos beteg hozzátartozónkhoz (mert számunkra ez így természetes), és ilyenkor azt a legnehezebb megérteni, hogy a másik félnek talán nem is ajándék minden egyes velünk töltött nap, mert a lassú és fájdalmas haldoklás minden perce kínszenvedés és fohász, hogy minél előbb legyen vége. De mi a végsőkig ragaszkodunk és kitartunk... És akkor adódik is a kérdés: vajon mennyire igazi az ilyen szeretet, ami visszatart és pusztán jóérzésből meghosszabbítja a kínokat?
És van-e joga bárkinek is arra, hogy kitöltesse azt az időt, ami megadatott, még akkor is, ha elviselhetetlen fájdalmakat kell kiállnia miatta a betegnek?

És itt jön a képbe a vallás. Szerintem gyűlöletes, amikor az a keresztényi világ, amelyik fennhangon hirdeti, hogy életet csak Isten vehet el, háborúkat indít, lelkiismeret nélkül gyilkol, és Isten nevében sárba tipor mindent, mert ugye valószínűleg minden elsült fegyver Isten kezében volt az adott pillanatban...
De ugyanez a keresztényi társadalom már gyilkosságnak minősíti azt, ha valaki a saját szabad akaratából kér és kap segítséget a halálhoz.

És összehasonlítani a koncentrációs táborok "likvidálógyárait" az eutanáziával egy újabb égbekiáltó bűn, ugyanis az előbbiben a mindenáron való pusztítás volt a cél, és senki sem kérdezte meg, hogy az áldozatok vajon óhajtanak-e meghalni...

Értem én, hogy könnyű lenne átesni a ló másik oldalára, hiszen az engedélyezett "kegyes halál" esetén, esetleg -véletlenszerűen- olyanok is áldozatul eshetnének, akiknek eszük ágában sincs meghalni, de szigorúan ellenőrzött, törvényileg meghatározott keretek között ez nagy valószínűséggel elkerülhető lenne.
Ennyit akart elérni dr Jack Kevorkian is, nem többet. Azt, hogy a tiszta tudatú beteg élhessen a saját élete feletti rendelkezés jogával és segítséget kérhessen ahhoz, ha úgy dönt, méltósággal, a lehető legkevesebb fájdalom árán és nagyon rövid idő alatt akarja lezárni a szenvedéseit.

A tárgyaláson, az ítélethozatalnál a bírónő szájából elhangzik: "senki sem áll a törvények felett", csakhogy a törvényeket az emberek hozzák és ha nincs erkölcs, ami kötelezőnek ismeri el ezeket a papírra vetett viselkedési irányelveket és normákat, akkor az egészet megette a fene. A jogi csűrés-csavarásban meg esetleg a fürdővízzel együtt öntik ki a gyereket...

Egy szó, mint száz, ez a film nagyon erősre sikeredett. Pacino talán élete legjobbját hozta, egyszerűen imádtam a szókimondóan is hallgatag, zseniális logikával és szarkasztikus humorral megáldott karakterét, sok jó mondata közül az egyik nagyon megragadt:
"Az én Istenemet Bachnak hívják, és az ő létezését legalább senki sem cáfolja."

Állítólag felvilágosult világban élünk, ahol már nincs helye a mítoszoknak és legendáknak, viszont a nagy kényelemben a gondolkodás néha luxussá válik. Na, ilyenkor nem árt, ha van egy-két dr. Jack, hogy világosságot gyújtson a sötétben, megpróbálva megvilágítani egy másik utat is, hogy ne mindig egyirányú utcákban kelljen topognia az emberiségnek...

Akit érdekel a téma, feltétlenül nézze meg. A színészgárda is annyira jó benne, hogy nem tud csalódást okozni a film, legfeljebb azoknak, akik vallásilag túlbuzgók vagy elvakultak, esetleg a szőnyegrojton (ritka a természetjáró manapság, ezért nem írtam a kákát) is csomót keresnek. De ők meg inkább nézzék a megfilmesített Bibliát, abban nincs szó eutanáziáról, csak testvérgyilkosságról.... (többek között)


45. Cserrygo (2012-10-26 19:46.40) aaaaa - (válasz Aprokavics 44. hozzászólására)
Rég voltam itt. :-)

Én is ezt szoktam emlegetni - na nem az említett példákat, azok nekem újak voltak :) - de azt, hogy teljesen ki kell vizsgálni, nem lehetnek elfogultak - persze nem tudom ezt hogyan lehet kibekkelni...

A 12 dühös ember jut róla eszembe, kell egy esély annak is, aki látszólag teljesen sáros, de ha bevallja is, hogy az, akkor sem egyből a kalapácsért nyúljunk, hanem hallgassuk meg.

Mi lett az ukrán sorozatgyilkossal?


44. Aprokavics (2012-10-15 00:23.15) aaaaa - (válasz Cserrygo 43. hozzászólására)
Az nem orvos volt, hanem egy nővér. Azt hiszem a Nyírő Gyula kórházban dolgozott Budapesten. Több év börtönt kapott, már nem emlékszem, hogy pontosan mennyit.
A halálbüntetésről meg csak annyit, hogy az a fő probléma, hogy az érvelők sosem említik meg, hogy nem az összes gyilkost kell kivégezni. Vannak olyan tettesek, akiknél döntő bizonyítékok kerülnek elő. Pl. Amerikában volt egy sorozatgyilkos, Ed Gain volt a neve, aki az egyik áldozata bőréből öltönyt varrt, és bent tartotta a szekrényében. Emellett még egy csomó szerv és testrész is a házában volt különböző áldozatoktól. Ilyen esetekben mi más lehet az ítélet? Senki nem botránkozna meg szerintem. Vagy volt egy ukrán sorozatgyilkos, aki több, mint ötven embert ölt meg (teljes családokat irtott ki), és a vallomásakor is megköszönte a rendőrségnek, hogy elkapták, mert nem tudta abbahagyni a gyilkolást. Az ilyeneknél nincs bizonytalanság...
Na mindegy, nem akartam ennyire elkanyarodni. :)


43. Cserrygo (2012-09-26 15:33.27) aaaaa - (válasz Aprokavics 42. hozzászólására)
Na igen, de az eutanázia - pontosabban a passzív eutanázia lényege - a beleegyezés kérése. Ez az, amit be lehetne vezetni, hogy erről legalább hadd döntsünk mi magunk! Mint az a kérelem, hogy ne élesszék újra az embert.
Van, aki a mellkasára tetováltatta, hogy ne élesszék újra... :( Ez annyira szomorú - igen, de joga van hozzá!

Igen, gondolom, mint a halálbüntetésnél, itt is a túlkapásoktól (is) félnek és ez jogos félelem, de mondjuk a passzív eutanáziát gyakorolhatnák az orvosok, ez a beteg döntése és nem gyilkosság, de mégcsak nem is segítséggel elkövetett öbngyilkosság! Csupán az életről való lemondás, és az árnyalatok sokat számítanakl.

De amit említesz példát, az sem klasszikus gyilkosság - van, amelyik gyilkosság egyáltalán nem bűn szerintem - emberség bőrbe sokmindent bújtattak már, vannak olyan esetek, mikor ez a legemberségesebb megoldás, csak máshogy kellett volna hozzáállnia...
És mi lett az orvossal?


42. Aprokavics (2012-09-25 19:39.31) aaaaa - (válasz Cserrygo 41. hozzászólására)
Ott van a kulcsszó az utolsó mondatodban: nem összemosható. Sajnos mégis folyamatosan azt teszik. Ráadásul volt már nem egy olyan elítélt gyilkos (itt Mo.-n is), aki úgy követett el "eutanáziát", hogy a beteg nem is tudott róla, csak sajnálta... Ezért is más ennek a dokinak a története, ill. ezért sem illik bele a "klasszikus gyilkos" képbe, szerintem.


41. Cserrygo (2012-09-23 16:45.26) aaaaa - (válasz Aprokavics 40. hozzászólására)
Én egyetértek veled, ezt túllihegik, nem tudom, hogy a gyógyszeripart féltik, vagy azt hiszik, hogy túlkapások lesznek - persze halálbüntetés az kell a népnek... - de mindenkinek joga van az élethez és a halálhoz is joga van!

Szerintem valami keresztényi vonatkozás bújik meg a háttérben, miszerint ember életet nem adhat, így el se vehet, de szerintem ez nem az a fajta felállás, mint amikor valakit hirtelen indulatból, vagy előre megfontoltan megölnek, nem is egy öngyilkossággal összemosható fogalom...


40. Aprokavics (2012-08-24 19:19.43) aaaaa
A film magával ragadóan őszinte, Al Pacino tökéletes!
Egy érdekes adalék. Ugye minden embernek joga van az élethez. Mikor jön egy (valódi) gyilkos, aki nyereségvágyból vagy bármilyen más aljas indokból megöl valakit, akkor annak az áldozatnak elveszi az élethez való jogát. Erre fel a gyilkosnak már van joga az élethez, sőt még a nevét sem tudhatjuk meg, az arcát sem láthatjuk. Természetesen a halálbüntetést a jogai miatt ellenzik sokan. Erre mikor van egy olyan szituáció, mint amit ez a film is bemutat, egy napon említik az elkövetőt a fentebb leírt bűnözővel. Azt hiszem elég beteg világban élünk... (Az itt leírtak természetesen az én szubjektív véleményemet tükrözik.)


39. Scal (2012-03-15 07:25.46)   - (válasz Az utolso szamuráj 37. hozzászólására)
Hát... nem is tudom mit mondjak. Őszinte rszvétem.


38. Kovbojka (2012-03-14 17:42.46)   - (válasz Az utolso szamuráj 37. hozzászólására)
Ez csodálatos volt, a kedvenc nagyapám rákos, de hatalmas akaratereje van, azért ő viccelődik velem, viszont a szívem megszakad amikor ránézek. Sírnom kell, dühöngeni van kedvem. Az a jó fej öreg,akivel nyáron mindig horgásztunk, aki egész életében örökmozgó volt, mestercukrász volt, aki mindig engedte, hogy igyak 2 kortyot a söréből, aki az egyik legéletvidámabb ember kit ismerek, akinek olyan beszólásai vannak, (még most is, szörnyű állapotban) hogy megszakadok a röhögéstől, aki mindig (szinte túl) jóindulatú volt az emberekkel, akit mindenki ismert és szeretett a környéken most teljesen le van fogyva, szörnyen néz ki közepes morfium adagot kap (valamivel keverve), hogy ne érezze embertelen fájdalmait, és nem fog már lábra állni.... De akaratereje és jó kedve még ott van MÉG OTT VAN, A KURVA ISTENIT! HALLOD ATYÁM OTT FÖNT, ÉS BOCSÁSS MEG, KÉLEK!?


37. Az utolso szamuráj (2012-03-14 16:18.58) aaaaa
Pár hete halt meg édesapám.
Rákos volt és sokat szenvedett.Nagyon.
Eltűnt a férfi,aki mellett kisfiú koromban sétáltam,aki olykor focizott velem.Eltűnt az a férfi,aki kis termetű,de mokány figura volt,iszonyú erős karral.Eltűnt az a férfi,akit apának neveztem még majd 40 éves koromban,akivel borzalmas nagy összecsapásaim voltak,mert nem értette meg,mi bennem az a féktelenség ,ami a mai napig hajt egyik dologból a másikba,akit egyszer kis híján leütöttem,aki fagylaltot vett nekem,aki a taxisok közt az egyik legrégibbnek számított,szeretett nevetni ,kicsit smucig volt de roppant érzékeny.Eltűnt az a férfi,aki anyámnak tudom, hogy tökéletes társa volt,41 évig voltak együtt és anyu mai napig nem dolgozta fel,sír és az ő rákja is visszakúszott a sötétből.Eltűnt az a férfi,aki társasozott velünk hétfőként,mikor nem volt még TV,utálta a krumplit mert azt mondta,izzad tőle a lába és lelkes Fradi drukker volt...amíg azok megérdemelték.Kedvence Stallone volt és gyűlölte a horrort,Máté Peti isten volt számára és a Vuk-ot,Szaffi-t még idős korában is lelkesen nézte,viszont a Mátrix-ból egy hangot sem értett.
Eltűnt úgy,hogy még élt.Vegetált csupán.Otthon feküdt,a háta felfekvéses volt,nehezen lélegzett,sokat aludt,és néha olyan görcsök gyötörték,hogy kikapcsolt az agya.Láttam,ahogy már unokái sem jelentettek lassan semmit,ahogy anyuval is más lett a kapcsolatuk,mindkettőjük halálos betegsége megpróbál felemészteni valamit,amire mindig úgy tekintettem,örök.De ezen kívűl...fájdalmai voltak csupán,egyfolytában és dögerővel.
Kemoterápia,nem is akármilyen mennyiségben és minőségben,műtét,ahol csak 1 daganatot vesznek ki belőle,mert a másik 2 olyan helyen volt,képtelenek voltak hozzáférni,és nézni,látni a szemében,ahogy lassan a reményt ezek a dolgok kiölik.Észvesztő fájdalomhullámok,egyre nehezebben evés,vérzés...nem tudott fürdeni,segítség kellett hogy a WC-re elmenjen.Azt írtam,segítség??Majdhogynem ölben vittem ki.
Fogyás,csont és bőr,szürke bőrszín,szag,rossz szag,betegségszag.Volt hogy 4 takaró volt rajta a fűtött szobában,és rázta a hideg,szeme kifordult,nem volt magánál,és mikor végre visszatért,mikor anyu nem hallotta,azt mondta,legyen már végre,ezt anyunak csak pár napja mertem megmondani,mert....értitek úgyis.Ő annyira akarta,hogy éljen,foggal körömmel cipelte volna el a halál képzeletbeli mezsgyéjéről is,pedig apu már feladta.
Azt mondta húgomnak,elfáradt.És....nem volt már emberhez méltó élete,mégegyszer,emberhez méltó élete,csak szenvedés és kiszolgáltatottság,még akkor is,ha szerettei körében volt,hisz a kórházakból,hová hetente vittük,hazaimádkozta magát.Persze hogy engedték is,tudták,mi lesz a vége.
És borzalmas egy embert,akit gyerekkorban büszkének és fiatalnak látsz,egy beteg vénembernek,egy fájdalomgolyónak látni,azt hazavinni a kórházból.
Hogy állok hát ehhez a filmhez??Hogy állok a halálhoz,illetve ahhoz,hogy van olyan pont,amikor az eutanázia érthető??Csak azért írtam le a fenti dolgokat,mert úgy érzem,az a válasz mindenre.
Mert úgy érzem,ez az a dolog,ami valóban érzelmeket,indulatokat gerjeszt,van orvosi eskü,meggyőződés,van vallás,Isten esetleg,vannak unokák,testvérek,feleségek,gyerekek,barátok,van virág,amit el kell ültetni,mozi,amit jó lenne megnézni,beszélgetések,amit még ha kínos is,de meg kell ejteni,ügyek,amiket le kell zárni....de mindez nem számít,francokat se számít,lehet annak,akinek olyan fájdalmai vannak,hetek,hónapok,évek óta,gyűlöl már élni,nincs méltósága,nincs boldog pillanata,csak a betegség,a betegség,fájdalom,gyógyszerek,a remény halála,és újra csak a fájdalom,a fájdalom és a fájdalom.
Ezt láttam apu szemében,és voltak gondolataim,de ott volt másik szülőm.....mindent nézni kell.Igen.Egy "rossz" fiú is a fiúk,és....áh.
De láttam apun,láttam.Sose felejtem el.
Én egy hülye hedonista vagyok,de nemcsak emiatt támogatom ezt a dolgot.Nemcsak apu méltatlan halála miatt,vagy mert a legnagyobb félelmem az,én is így végzem,másnak kiszolgáltatva,hogy a farkamon a bőrt más húzza fel és mossa ki,hogy etetni kell ....ehhez én büszke vagyok,akkor inkább legyen vége.Majd újjászületek,vagy nem,van mire emlékeznem,jó életem volt.
Csak...hiszek abban azért vagyunk emberek,hogy méltó módon fejezzük be amit elkezdtünk.Hogy van ez az életnek nevezett hosszú,nehéz,néha boldog,néha fájdalmas,néha csúf,néha perverz,néha gonddal tarkított akármi,amit adott nekünk bele se szeretnék merülni,micsoda-kicsoda,ami-aki megadta nekünk az éveket és évtizedeket,és ezt jó méltósággal befejezni,ha betegek vagyunk,kínokat állunk ki és nincs segítség,nincs öröm,méltóság..nincs emberi lét,jelentsen ez bármit,bár hiszem,nagyjából hasonlóakat értünk alatta.
Legyen akkor vége.Ma már tartunk ott,illene legalábbis és ne azok döntsenek,akik nem abban a cipőben járnak,meg törvények,meg...mindegy.
Nem akartam magándolgokat belekavarni,de ide tartozott.Elnézést.Ha meg írásom kicsit a doki mellett állna,igen...igen.Igen.
Köszönöm a film összes alkotójának,és jó volt látni Pacino-t megint egy olyan szerepben,amiért eszünkbe juttatta,miért a világ és minden idők egyik legnagyobb színészistene.


36. Brundle (2011-12-06 16:57.30)  
Hát igen sajátos egy film persze jó értelemben, olyan tipikus levinson féle film mert ha jobban meg nézzük neki néhol mindig is fura filmjei voltak nem mind de egy részük fura volt és sajátos. De ha jobban meg nézzük az egészet nem is lett rossz egyátalán mert amellett hogy meg probál egy embert meg mutatni aki hitt abban hogy akinek nem kell szenvednie az ne szenvedjen hiába, és fel veti a kérdést is jogomban áll e meghalni ha már ugy szenvedek hogy az fel ér egy kínnal amire már nem vágyok semmi pénzért ha fizetnének érte akkor se. Összességében véve korrektnek érzem a filmet nem volt túl egy oldalú se el fogult a részemről legalábbis így láttam mikor meg néztem nem rég hosszú idő után mióta hallottam róla hogy van ez a film, igaz eredeti nyelven néztem mert kicsit féltem hogy milyen lenne al pacino-t végvári tamás nélkül hallani de ettől függetlenül jó volt a film. És még egy kis plussz amit nem rég találtam az igazi eredeti 1998 novemberi 60 MINUTES interjú ami a filmben is be lett mutatva pacino-val, a hosszából úgy láttam ez a teljes interjú ami végül kevorkian-t a rácsok mögé juttata itt a link: [link] én csak bele néztem de akit érdekel szerintem nézze meg. Szóval jó a film nagyon is jó egyértelmű megérhető és mégis kérdéseket vet fel aki tudja nézze meg, mert el gondolkodtató film szerintem nagyon is.


35. Kittentyű (2011-10-04 09:01.59) aaaaa
Nagyon jó filmnek tartom. Elgondolkodtató. Al Pacino alakítása zseniális. Abszolút megérdemelte a Golden Globe-t.


34. Vbacs (2011-10-01 18:57.58) aaaaa - (válasz Palot 33. hozzászólására)
Jó, de a hang a lényeg itt, nem a kor. A hang volt túl öreges nekem Pacino-hoz, akinek még mindig fiatalos a hangja...ellenben Reviczkyvel.


33. Palot (2011-09-30 14:43.16)   - (válasz Vbacs 21. hozzászólására)
Már bocs, de nem tudom mihez lenne Reviczky öreg, hiszen fiatalabb mint Al Pacino. A megboldogult Végvári Tamás hangjához az övé áll a legközelebb.
A kimaradt szinkron pedig azért van, mert amikor a szinkron készült, ennyivel kevesebbre volt vágva a film....


32. Pilkolino (2011-08-05 01:18.10) aaaaa
ha lenne 6 csillag, annyit adnek ra.


31. Sztázi22 (2011-06-25 17:56.17)  
Ilyenkor amikor most halt meg az eredeti doktor leadhatnák a tv-k is.


30. Comarca Lagunera (2011-06-25 17:30.42) aaaaa
Al Pacino mindig is remek
A film pedig teljes mértékben feldolgozza a témát, nem is igazán lehet mit hozzáfűzni, a végén a birónő mondja ki szerintem a frankót.
Lehetünk elkötelezettek egyik, vagy másik oldalon, habár ez az "isten veheti el csak az életet" verzió nagyon gáz, mondjuk nálam ez kiteszi a tökéletes közröhej fogalmát, a vallás keverése az élettel és halállal érdekes téma, csupa ellentmondás, fogalomzavar és hitügy, akik istent kevernek ebbe a kérdésbe, azok valószinű vallási túlbuzgóságban szenvednek,mert ugye számukra mindent ő irányit, nálam meg nem , igy ez nem elfogadható indok számomra. na mindegy, részben a doki mellett állok, de a birónő záróbeszédével egybefonódva.


29. Djnasa (2011-06-11 23:08.52) aaaaa
Number One


28. Esza (2011-06-05 23:33.04)  
az igazi doktor
[link]


27. Flagg (2011-05-08 21:09.45) aaaaa - (válasz Sisisisisisisi 26. hozzászólására)
Ott az öt pont. Felköthetné már magát



26. Sisisisisisisi (2011-05-08 12:27.15)   - (válasz Az utolso szamuráj 8. hozzászólására)
Szerencsétlen nyomorék..


25. Rennee Ewing (2011-05-01 19:56.39)   - (válasz Agneta 24. hozzászólására)
Én is így gondolom, ahogy Te, de hihetetlen nehéz ügy ez, mert rengeteg visszaélés lehetne ebből.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2020-04-01 23:4954 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk