Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végtelen
- Mozi+, 19:00
Sötét múlt
- Moziverzum, 19:00
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 19:05
Boldogító igen, vagy nem
- Film Mánia, 19:10
Tiszta ügy
- Film4, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Bödőcs Tibor - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A szobalány - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Leharcolt oroszlánok aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Hihetetlen (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
40. Roberto (2018-09-29 03:59.08) aaaaa
Kva jó film lett ez bakker. Samuel L. Jackson karaktere miatt nem adtam 5 pontot a filmre, mert kissé hiteltelenné vált a fizimiskája, meg úgy a pacifista lelkemnek óriási ellentmondást idézett elö jelenléte, meg úgy a CIA is. Bírom, hogy az FBI-t még mindig jófiúknak állítják be, pedig biztos Hoover forog a sírjában. Igazából 3 karakterről szólt a film, a terroristáról, a ügynöknőről, meg a rejtélyes kihallgató operátorról, akit a fent már említett nagybecsű színész alakított.
Aki még nem nézte meg, tegye meg azonnal, ne várja ki a film+ vagy cool, esetleg rtl vetítését. mert ez bizony veszett jó film lett.
Hát ez hihetetlen!


39. Városi vadász (2017-06-03 20:54.19) aaaaa
Úristen ez mekkora film.

Na most nem a téma, vagy a színészi játék miatt, hanem valami olyasmi történt, hogy nem tudtam levenni róla a szemem. Mint mikor egy kurva jó könyvet olvasol és nem tudod letenni. Nem tudom mi gyakorolt rám ekkora hatást, de ilyet ritkán tapasztalok.
Hogy van-e realitása? Miért ne. Sőt. Szerintem sokkal kevesebbért dúrvábban megkezelik a pácienst.
Remek.



38. Emmersson (2014-05-22 18:39.17) aaaaa - (válasz Agitáció 36. hozzászólására)
Ha olyat akarnék, tartanék egy Fűrész-maratont ;)


37. Emmersson (2014-05-22 18:38.10) aaaaa
Érdekes kérdés, hogy a demokrácia hogyan fér össze a "terroristákkal nem alkudozunk" elvvel?!
Mennyit ér az élet, kinek, hány embernek az élete fontosabb, értékesebb?

Ha nem engedünk, bomba robban egy plázában, megfertőzik az ivóvíz hálózatot, átveszik az irányítást a közlekedésben stb
Ha engedünk, átveszik egy város, egy ország vagy a világ felett az ellenőrzést! Korántsem biztos, hogy akkor túléljük.

Pont ezért szükséges, hogy az átlag ember ne tudjon mindenről, örüljön, hogy lik van a hátsóján! Naponta rengeteg fenyegetés történik, nyilván csak töredéke komoly, de mindet úgy kell ellenőrizni, mintha az lenne az az 1%!
Én elfogadom - és egyet is értek vele -, hogy akadhat olyan szitu, amikor az én életem árán kell megállítani valami eszement barmot, hogy ne haljon meg sokkal több ember.

A demokrácia utópia, de törekedni kell arra, hogy minél közelebb kerüljünk hozzá!
Bármi áron...


36. Agitáció (2014-05-22 18:24.53)  
Van itt kínzás orrba-szájba,de ez kevés,igaz lake and palmer?


35. Emmersson (2014-05-22 18:23.04) aaaaa
Csak azért 4*, mert CAM és SLJ játéka nálam betalált! Egyébként volt egy kis déjà vum a Börtönvonat Yumába című mozira, mert a befejezés itt is borzalmasra sikeredett. Persze nem annyira, mint annál, de azért erősen visszavetette a filmet.
KareszFaszi remekül összefoglalta a lényeget.

(...jut eszembe...jó volna egy hasznos/tetszik gomb a bejegyzésekhez!)


34. Rechter (2013-12-11 22:25.03) aaaaa
Kitűnő színészi alakítások, de 1 csillag, mert film már rég nem cseszte fel az agyamat ennyire. Elég az utolsó jelenet hozzá, hogy bárki megértse miért. Feleslegesen elpocsékolt idő volt. Igen elég egy pokolian szar befejezés hozzá, hogy így gondoljam. Egyébként rohadtul vontatott film, sokszor dögunalmas részekkel, még ha komoly morális kérdéseket is boncolgat.


33. AlekSeJ (2013-03-20 11:37.10) aaaaa
Nem volt ez nagy durranás film, sőt, valamilyen fűrész szintű vallatásra számítottam, és igen, hiszem, hogy a valóságban nem csak orr és száj befogás van, hogy ne kapjon levegőt, esetleg egy kis körömvágás, hogy fájjon. Minden országnak megvannak a maga emberei, helyei, technikái az ilyen jellegű „problémák” megoldására, és azt sem hiszem, hogy egy ilyen helyzetben éppen egy lelkiismeretes ügynökre bízzák a fogoly személyiségi jogainak betartását, betartatását. Olyan ez, amikor a biliárdban éppen koccol a fehér golyó egy másikkal, pedig a valóságban izomból lökés történik, ez a film csak súrolta, érzékeltette a valóságot, bár a valóság valószínűleg sok ember gyomrát forgatná fel, ha már ez is sokak tűrőképességét megdolgoztatta. Egy közepest megért, de tény, engem is idegesített a sok jogi maszlag, főleg úgy, hogy aki hasonló területeken tüsténkedik, mint a filmben felvonultatott személyek, aki ilyen és ahhoz hasonló végzettségekkel látja el a feladatát és emellé még nem is vak, az tudja hogyan működnek ilyen szituációkban a dolgok, és ezt a nőt már az elején kipenderítik onnan, hogy ne dumáljon. Mindegy is, nem nagy durranás a film, egy közepest megér.


32. Laci867 (2013-03-04 03:08.49) aaaaa
Mire ez a sok 5 csillag? egy zs kategóriás tv2 es filmre.... ?!


31. Borix (2012-11-17 20:19.41) aaaaa
Film szempontból hatásos a történet de nem sok realitása van.
Ha ez valóban megtörténne és milliók élete múlna rajta egész városok megsemmisülhetnének biztos,hogy nem lenne ott egy ilyen kihallgatáson ennyi lelkiző naiv ember.Sok álszent ember dobálódzik emberi jogokkal meg ez milyen törvénytelen közben a munkahelyén meg lehet,hogy tapos ahogy tud lesz@r másokat jelentéktelen beosztásért.


30. Warren (2012-10-13 11:33.53) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
Igen a filmforgalmazás kapcsán nekem is ezek a gondolatok jutottak eszembe, de azért én legalábbis eddig azt hittem Amerikában nyíltan lehet filmeket készíteni aktuális témákról, akár politikai akár társadalmi(Államtrükkök, Zöld Zóna, Hatalom Árnyékában) ezért is furcsa hogy nem volt moziban, nyilván ez a film túlszárnyalja az előbb említetteket főleg az erőszak miatt de hát kérem akkor is...Ez Hollywood


29. Warren (2012-10-13 11:29.02) aaaaa
Ez egy TV-film, moziban ha jól tudom nem engedélyezték. Megrázó, sokkoló, felháborító, erőszakos, kegyetlenül őszinte, brutális......és IGAZ, én igenis el tudom képzelni az amerikai hatóságoktól hogy információ szerzés céljából ilyen eszközökhöz folyamodnak.
Nem azonosulva a filmben látottakkal, de azért a gonoszokkal igenis el kell hitetni, hogy a "jó" oldal képviselői is át tudják lépni azt a határt ami megkülönbözteti a gonosztól.
A film egy olyan témát mutat be eléggé brutális verzióban amiről mindenki tudja hogy van és azt hiszem mindenki azt is tudja hogy így is van csak senki nem akar azonosulni vele, persze nem kell a filmmel azonosulni, csupán nem kell elfordítani a fejünket ezekről a tényekről,


28. Miszter88 (2012-10-07 22:34.51) aaaaa
nagyon nagy film


27. Baán Szandika (2012-09-29 16:41.11) aaaaa
Iszonyat jó film.Ennyi!Ajánlom


26. KareszFaszi (2012-08-17 09:44.37) aaaaa
SPOILER!!!
Nekem csalódás a film. Láttam a 24-sorozatot, sőt minden idők egyik legjobbjának tartom - talán ezért. A felmerülő dilemmára már az elején gondoltam. Korábban írták, hogy egy ilyen méretű krízisnél nem egészen hiteles az amerikaiak részéről látott viselkedés - teljesen egyetértek. Itt van a "kemény mag", akik felesküdtek az amerikai életek védelmére, és amikor tízmilliók életéről van szó, akkor Trin hisztizik, hogy nem szabad bántani a terroristát...Atyavilág! A vége felé a fegyverszerzéses részről nem is szólva (ok mégis). Mindenek felett: ez a film arról szól, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ilyen egyszerű ez – akkor is, ha érzéketlennek tűnik a megfogalmazás. Ezt az adott pozícióban lévő embereknek tudniuk kell. SLJ nagyon nem találta ezt a szerepet. Jöttek a hű-de-tudom-én-te-meg-nem -féle okos mondatok. Ugyanakkor a vallató és vallatott kapcsolata sem lett eléggé kifejtve. Az érvek sem. Miért nem mondta el pl, hogy eddig x esetben kínzott meg embereket, és ilyen meg ilyen hatóerejű bombákat találtak meg, ennyi és ennyi ártatlan életet mentve meg. Miért nem adott egy fényképet egy gyermekről, hogy tessék ő is meghalt a múltkori robbanásban, most kb negyedmillió hasonlóra számíthatunk…stb. De van helyette filozofálgatás amerikai módra. Meg az ostoba illúzió, hogy egy hasonló kaliberű terroristából majd „szépen” is ki lehet szedni az információt. Jogos a kérdés: én vajon hány ilyenben vettem részt – természetesen ezt nem mondhatom meg…Egyébként maga a dilemma sem volt kellően a középpontba állítva: ok arról szó volt hogy ezt nemnemnem – ill. dedede – semmi igazi morális háttér, a legmélyebb lelki szintekig. Akkor lett volna jobb film, ha pl SLJ családját is elrabolják. Akkor jöhetett volna a tükör, hogy pár élet tízmilliókért ok üzlet, de ott vannak a tieid is… Meg aztán azt senki ne higgye, hogy ilyenkor csakis egy emberre van minden kihelyezve. Hangsúlyoznám: várt szituról beszélünk. Kell lennie b,c,d és egyéb terveknek és vallatóknak is.
Talán ha először találkozom a helyzettel másként értékelem, így jobban tudtam fókuszálni a „filmre” mint egészre. Ez biza sokkal jobb is lehetett volna.


25. BenceFaterYoO (2012-07-15 11:17.09) aaaaa
Szerintem zseniális a film. A színészi alakítás több mint rendben van. Valóban érdekes kérdéseket vet fel az emberben ha kicsit is nyitott az elméje. Mindenkinek ajánlom aki még nem látta.


24. Timeakavala (2012-05-27 11:57.56) aaaaa
A "H" Herald es a Younger felesege kozti jelenet olyan szinten durva , hogy egy percig nem tertem magamhoz....nagyon nagyon tetszik a film.... megerdemli az 5* -ot ....


23. Delpiero (2012-05-05 01:39.02) aaaaa
Egy 'H' és Jack Bauer közötti kínzás párbajt megnéznék szívesen.
Jigsaw lenne a döntőbíró! :)


22. Dávid manchester (2012-05-05 01:28.09) aaaaa
Hatalmas film!!!


21. Kmacko (2012-05-04 10:19.55)  
Aki nem nézte a 24 című sorozatot, annak komoly élmény lehet a film. Én láttam és sajnálom, hogy nem fordítva készültek, így az említett sorozat után gyengécske a film.


20. Minden6ó. (2012-05-01 19:54.42)  
nagyon komoly kis film!!! 5 csillag!!


19. FRU5T (2012-04-15 20:45.20) aaaaa
Egy nagyon erős, idegölő, és nagyon izgalmas film. Nem a megrettentő, megdöbbentő kategóriában, hanem a lightosabb verzióban :) Nem tudom ez érthető-e, mire gondolok :D


18. Mtta (2012-04-14 20:00.31) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
Utaltak rá, Jackson az egyik szobában amikor az ügynöknő aktáját nézegeti, mondja is, hogy az a karriert választotta a férj, gyerek és család helyett.
A többi abszolút helyénvaló, bennem is ez kavarog most éppen. Hatása az van a filmnek, ez tagadhatatlan.


17. Kittentyű (2012-04-10 11:21.21) aaaaa
Hát ez a film tényleg elég brutális, nem semmi mi mindent ki bír egy ember, ha megkínozzák. A film az elejétől a végéig tele volt izgalommal. A három főszereplő zseniális alakítást nyújt. Aki nem látta még ezt a filmet, szerintem pótolja be.


16. Sdt (2012-04-07 19:07.26) aaaaa
Jó film. Amennyire lehetett, elment az elemzés felső határáig. (Forgatókönyvíró szinten) tesztelte, hogy mennyire várja valaki a paradicsomi létet, s vállalja tetteit, és a halál előttieket, hogy egyáltalán, a kínzással kicsikart (mellékesen és szárazon: tényleg nem biztos, hogy hiteles) vallomást és az odavezető utat elfogadjuk-e, mennyire cél az út és szent (?) az odavezető eszköz - mondjuk minden oldalról. Nem volt közhely, nem volt abszolút, de még relatív igazság sem - és nem mellékesen legalább részben kriminológiai izgalom is volt. Nem voltak hősies jellemek, a szélsőségesen kiélezett helyzet jellemábrázolásai viszont megvoltak. Jól megírt, minden szereplő által nagyon magas színvonalon eljátszott film. Aztán mindenki vonja le saját különbejáratú konzekvenciáit.


15. Zoli27 (2012-04-06 15:49.40)  
Nagyon brutális egy film,és tényleg elgondolkoztato.Guantanamo után még ezt is el tudom képzelni.És néha az élet másolja a filmet.Ha az én családomról lenne szó....kitudja


14. Az utolso szamuráj (2012-04-05 19:14.59) aaaaa
Érdekes élmény volt.
A film,ha jól tudom,moziforgalmazást se élt meg:több dolognak betudható.Egyrészt,hiába a nagy színészek,a kivitelezés bazári,másrészt azt is sugallja,a demokrácia honában előfordulnak olyasmik,amivel az átlag amerikai-de az átlag európai-polgár nem szeretne szembesülni.
Cél esetén esetleg valóban nincs határ,nem érdekes az eszközök,a veszteség egy nagyobb ,fontosabb és számadatokkal alátámasztható kvázi "nyereség" elérése érdekében... bár ez ide nem helyénvaló szó,sőt rútul is hat.Valamint, az ember számára ilyen,hogy jó és rossz oldal,egyszerre láthatatlanná válik,ráeszmél,mindkét szót csak a számára hatalomnak tartott ????? oldal ,kormány,erő tudja keretek közé szorítani,azt saját nézetével és szavaival definiálni és az ugynevezett "rosszakat" démonizálni.
Vannak benne ordas nagy klisék,ismeretlen titkos emberkék,tökfejű katonák,különböző állami hatalmi erők akik ilyen-olyan indokok mentén nem hajlandóak vagy csak nehezen együtt dolgozni,de ez olyan mint Dopeman-nál a bazd meg a névelők helyett,fel sem tünik sokaknak.Amiért fontos ezt a filmet végigseggelni,az a nézőben-márha fogékony az ilyesmire...-szóval a nézőkben felmerülő gondolatok.
Amik néha csaponganak.Bennem is.
Hogy merül fel emberekben olyasmi,tervszerűen milliókat gyilkoljon meg,tudva,vannak köztük családapák,terhes anyák,kis srácok,tinik,karonülő csecsemők,nagymamák,nagypapák.Milyen fanatizmus,hit,erő kell ahhoz,sose törj meg,még kínzás alatt sem,mi generálja ezt a hallatlan ,mondjuk ki ,erőt,még akkor sem,mikor testrészeid vigyorognak külön tőled az asztalon.Mit jelent a morál,mit jelent az erkölcs,a genfi egyezmény,a politika ilyen pillanatokban,több millió ember élete avagy 2 ,valóban semmiről nem tehető gyerek élete a fontosabb,hogy szaladgálnak olyan emberek a világban,annak elvételét is bármikor bevállalják,a nincs határ filozófia mellett tegyük le voksunk,avagy igenis van olyan ,amit már ne tegyünk meg,nem szabad,mert emberek vagyunk...kerüljön akár több millió ember életébe is az,megtorpanunk általunk fontosnak vélt tettek meg nem tétele előtt.
3 ember harca a képernyőn és két,egymásnak falrengetően ellentmondó gondolkodás,ha úgy tetszik,filozófia.A film egész brutális,és egy átmetszett torok valóban meglepetéssel ért fel a felpörgetett végkifejlet bekövetkeztéig,ám az utolsó pár percek több fronton rontottak a hitelességen és kicsit el is kapkodták a dolgot,valamint a VALÓBAN NINCS HATÁR mégsem történik meg...elvégre ez amerikai film,és a néző ne érezze magát kellemetlenül.
Ám én kíváncsi lettem volna Moss karakterének arcára akkor,ha ,fogalmazzunk úgy,gyengesége miatt gyereke,férje,anyja,apja,családja vált volna hamuvá...márha lett volna,mert ezek az infók nem hangoznak el,illetve kölyke vélhetőleg nem volt,ha jól emlékszem,utalást se tettek rá.
Szóval...ez egy jó kis darab,érdekes kérdéseket vet fel,elhangzik mindkét oldalról kemény érvek tömkelege sőt a terrorista-már akit a hatalom,itt az USA kormány kinevez annak-is elmondja véleményét a dolgokról,precízen megírt szavakban,valóban a néző agya kapcsolhat sebességbe,és az ő erkölcsi hite,gondolatai ,tűrőképessége az,amire támaszkodhat és fejtheti ki véleményét.A forgatókönyv finoman azért letesz valami mellé némi súlyt,de nem feltétlen kell értelemszerűen azzal egyet érteni.
Csak...a számok...igen,meg a szemek.Az ártatlan szemek.Vélhetőleg én sose kerülök döntéspozicióba,így gondolhatok,amit akarok,meg Te is.
Legyen hála érte bárkinek/bárminek.


13. Gend (2012-03-31 23:20.53) aaaaa
Szeretem az ilyen és ehhez hasonló témájú filmeket, ez viszont nem tetszett! Idegesítő volt a számomra, a viselkedésük inkább tűnt amatőr kiscserkésznek mint profi katonának, terrorelhárító tisztnek, vagy FBI ügynöknek!
Ennek ellenére elgondolkodtató a történet, csak a kivitelezés nekem nem tetszett!



12. Kappi (2011-09-20 23:39.51) aaaaa
Hát, amilyen unalmas volt az első fele, annyira mély és erős lett a másik fele. Komoly, elgondolkodtató kérdések merültek fel politikáról, terrorizmusról, háborúról, az emberi szerepekről, erkölcsről.
A film egyik jelmondata így hangzik: Jó és Rossz többé már nem létezik.
És tényleg ez érezhető a filmben, egy idő után már nem biztos, hogy meg tudod, mondani, hogy ki is igazából a jófiú...

(alacsony költségvetésű film, ne várj nagy látványt)


11. Sztázi22 (2011-08-04 11:57.30) aaaaa
durva egy film. mit lehet és mit nem? ez a kérdés.
tetszett benne hogy a pozitív oldal is meglepődött. egy dráma.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoberto, 2018-09-29 03:5940 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk