Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
A panamai szabó
- Film Café, 06:40
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - A szobalány - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Vincenzo (2023-03-16 17:14.05)  
Véletlenül pont a leszbis jelenetnél kapcsoltam rá. Ha Margot Robbie meg Sofia Vergara lett volna ott, akkor azt mondom jó, de ez így undi. Még akkor se venne be a gyomrom egy Ázsiai nőt, ha kitudná elégíteni a napi 12-13 órás szexuális igényemet.


16. Törölt felhasználó (2018-10-19 10:02.00) aaaaa
Nem csodálkozom azon, hogy a vállalkozó szellemű összegzőktől eleddig csak ilyen röpke pár sorosokra  futotta, és ezt nem kritikus megjegyzésnek szántam. 
Hogyisne, hiszen magam is tapasztalom, hogy ez a film nem adja könnyen magát,  mert nem arra született, hogy hosszas elemzéseknek vessék alá. 
Ez egy olyan mestermunka, amit egyszerűen látni kell. És ha látod, ne csak nézd, hanem valóban lásd is. 

Park Chan-wook  úgy teremt egységet külcsín és belbecs között, hogy azzal egyszerre meghökkent és ugyanakkor  le is nyűgöz.
Ha megengedhető az ilyen hasonlat, azt mondanám, olyan, mintha  Heston Blumenthal különc gasztro-kísérleteinek egyikére váltana belépőt az ember. 
Semmi sem harsány, öncélú, vagy szándékoltan polgárpukkasztó. 
Egy nagyon is komolyan vett játék szenvedélyes elkötelezettsége áll minden falat, azaz képkocka mögött. 
(Eszembe jutottak itt még Mel Gibson rendezései, ahol minden vércsepp, kín, de akár a szépség apró pillanatai is feltételek nélkül a témának vannak alárendelve. De ez az újabb ideráncigált hasonlat már túl sok a jóból, azt hiszem....) 

Persze biztos vannak olyanok,  akik valamifajta pornográf thrillernek árazzák be a filmet, és  az ő szemszögükből nyilván nekik van igazuk.

Nem tisztem sem nekem, sem másnak megvédeni ezt, vagy bármelyik másik filmet, hiszen mindenki annyit szed ki magának belőle amennyit befogadni képes.
Számomra például, -a  háttéranyag átböngészése után -  több, mint érdekes volt látni, hogy egy ízig-vérig angol, viktoriánus történet hogyan lényegül át egy másik időzóna másik kontinensére, és bár még csak most próbálom levadászni az eredeti regényt, fikarcnyi kétségem sincs afelől, hogy mindkettő telitalálat a maga nemében.  (A film mindenesetre az.)

Érdekes volt továbbá az is, hogy egy, a rendezővel készült riportot olvasva, Park Chan-wook éppen a csengettyűket emelte ki a beszélgetés során. " Ha ...... a saját örömére használja azt, amiről kényszer hatása alatt kell olvasnia, ez még inkább kiemeli a film felforgató jellegét."

Felforgató? A riportban a "subversive" szó hangzik el. Ha helytelen  az értelmezés, az az én hibám. Persze egyetlen szó is okozhat galibát, mert az emberiség annyira érzékeny bizonyos dolgok tekintetében. Más esetekben viszont csak szűk látókörű, bigott, vagy egyszerűen csak ostoba. 
(és senki ne áltassa magát, nincsenek kivételek)



15. Tjunior (2017-11-11 14:44.50) aaaaa
Nekem egy szó jut eszembe erről a filmről.
Igényes, ez a jelző talán jobban jellemzi a filmet mint egy szimpla jó vagy remek.


14. Az utolso szamuráj (2017-10-04 08:17.02)   - (válasz Macsikám 13. hozzászólására)
aha.olvasgattam bejegyzéseket arról,hogy mennyire nemfüggő,ki irta-nő vagy férf-vagy hogy ki olvassa.bazi jó a film,de tényleg,olyan rendezői finomságok vannak benne elképesztő,de az a kőnyv félelmetesen ősszeszedett.ezen a laptopon meg tőbb magánhangzó nem található,DDD


13. Macsikám (2017-10-03 20:39.07)   - (válasz Az utolso szamuráj 12. hozzászólására)
Ez az a regény? [link]
Mert ha igen, már holnap megveszem :-)


12. Az utolso szamuráj (2017-10-03 20:15.09)  
és akkor nem ártana elolvasni a regényt se,mert filmtechnikai téren,rendezésben,profi szinészvezetésben,hangulatban remek,de a kőnyv harmada,kb....az még azután is csavaros,okos,izgalmas,ahol itt vége a sztorinak.olyan,amit tettek pl az atlantisz gyermekeivel,egy fejezetet feldolgoztak belőle,a tőbi meg,amitől mestermunka,sehol.
szóval,olvasni,tudom nem divat,de ezt a sztorit olvasni kell,olyat irt az a nő.


11. Bertó!!! (2017-10-03 19:03.50)  
Finoman szólva is,nem mindennapi filmélménnyel és befejező képsorokkal lehettünk gazdagabbak.

Filmkészítés mesterfokon,de mit is várhat az ember egy Oldboy után.

Ez a pali egyébként polip mániás?! :)


10. Anzsi72 (2017-07-23 16:25.42) aaaaa - (válasz Tomportumor 8. hozzászólására)
"Boldogan csilingeltek, amíg meg nem haltak." :))))



9. Cantri (2017-07-22 13:23.17) aaaaa
Park Chan-wook-ra mindig lehet számítani, ha az ember valami másra vágyik....új filmje kevésbé visz le az emberi lélek mocskába, helyette ármánykodás, és fülledt erotika töltik ki a képeket, mégpedig igencsak jól. :)


8. Tomportumor (2017-07-17 12:17.13) aaaaa
Már értem miért hasonlították Tarantinohoz ezt a rendezőt. A párbeszédek beszippantják az embert ebbe zárt világba és hát a csavar...na ezt hívják csavarnak !!! Méginkább kiütközött most ez nálam, ugyanis a héten néztük meg a "Majmok bolygója: Haborút"és persze ,hogy lehetne összehasonlítani a kettőt ? Pusztán filmes szempontból és ha így nézzük annak a forgatókönyvét egy másodikos kisgyerek írta ,akinek az első osztályt ismételnie kellett (elnézést csak még mindig bosszant 😄).
Tipikusan olyan film ez számomra ,ahol a közepén lehet tartani egy cigiszunetet ,megbeszélni a történéseket és máris vissza lehet csöppenni a világába . Ami nagyon tetszett még az az ,hogy nem csupán egy leszbikus soft pornót láttunk (annak ellenére ,hogy boldogan "csilingeltek" amíg meg nem haltak) hanem igazi erotikát. Szerintem függetlenül attól ,hogy ki melyik nemhez vonzódik ,érezni fogja a túlfűtött erotikåt és ez tényleg nem semmi.Nehez spoilermentesen írni a filmről ,így inkább csak annyit írok ,ha szeretitek Tarantino-t ,akkor mindenképp nézzétek meg.
Különösen ajánlott otthon megnézni a párunkkal...😄


7. Anzsi72 (2017-05-02 09:18.20) aaaaa
Azta! Nagyon, de nagyon tetszett!
Előttem már mindent leírtak (hogy mi minden volt ebben a filmben), egyszerűen úgy klassz (és itt még sorolhatnám a jobbnál jobb jelzőket), ahogy van. :)

A cseresznyefás és a nászéjszakás jelenet az egyik kedvencem, de bőven vannak még felejthetetlen részek. :)
Nálam egyértelműen többször nézős ez a szép (mert nagyon az) film.

A vége meg csak hab a tortán. Nagyon felszabadító érzés volt. :)

A végén eszembe jutott a Fülledtség c. film (annak a befejezésén éreztem hasonlót). :)


6. Anitabagwell (2017-04-23 19:46.24) aaaaa
A.z.t.a.k.r.v.a...

Gondoltam, hogy nem babazsurra valtottam jegyet, de azert ez, minden kepzeletemet felulmulta.
Chris mindent, leirt elottem - meg amugyis nehez megszolalni.

Park Chan-Wook elott mar sokadjara is csak le a kalappal.


5. Nyolcadik utas (2016-12-22 05:40.37) aaaaa
Kategóriájában behatárolhatatlan történet, amely sok féle, és amúgy egyik sem. A film első két ötöde egy lassú folyású kosztümös film, hogy aztán a második két ötöd részben átértékeljen mindent, amit addig láttunk, minden kis korábbi részt más hogy mutatva - kinek érzéke van hozzá - megmagyarázva, és apróságokat a helyükre téve.
A film vége, no, maradjunk annyiban, igazán Park Chan-wook- os.
A szobalány igazi filmcsemege. Kár lenne kihagyni!


4. Dark Bakter (2016-12-15 10:12.56) aaaaa
Chris92 tökéletesen leírta a filmet, minden szavával egyetértek!
Minden szempontból tökéletes alkotás! Az Oldboy emlékezetes mozi, viszont nem egy könnyen emészthető szösszenet... Jelen mű sokkal befogadhatóbb!
Mindenféle elvárás nélkül ültem be rá a moziban... Baráti társasággal néztem meg hétfőn a Martfűi rémet. Az egyik cimborám jelezte, hogy a Szobalány című alkotást is meg kellene lesni... Fix programom nem volt szerda estére, így megdumáltuk, hogy megnézzük a filmet... És megérte! Kellemes csalódás és remek filmélmény!
A korhű atmoszféra, a csodás tájak, az impozáns épületek és helyszínek tökéletes hangulatot teremtenek, amelyhez a csodálatos zene is nagyban hozzájárul...
A történet több mint pazar... Beteg perverz világ, kulturális és társadalmi különbségek, intrikák, ármánykodások, hölgyek vad vágya egymás kényeztetése... Groteszk humor és keveredik a sztoriba, ami még jobban árnyalja és mélyíti a hangulatot.. Remek csavarokkal operál a film, olyan remek csavarok vannak benne, ami egyből új megvilágításba helyezi az addig látott eseményeket... Remek, mert így egy pillanatra sem ül le a film, és nem feltétlenül derül ki hova fut ki az egész... Ki ver át, kicsodát? Ki kivel hogy? Remek... A kisasszony és a cselédlány kapcsolata is tökéletesen van felépítve, kibontva, bemutatva... Románcuk bájos szín ad, az egyébként sötét történetnek.. Az egyik legbájosabb jelenet szintén a két főhősnőhöz köthető... Amikor egy veszekedés után este cseresznyefánál, mondhatni extrém körülmények között derülnek ki az eredeti szándékok...
18as karika.... Hm... Csak azért mert két hölgy érzéki és szenvedélyes kapcsolatba kerül egymással? Ez miért gond? Vagy a végén a pincés jelenet miatt? Passz, túlzás a besorolás, de ez van...
Érdemes meglesni, csavaros és nagyszerű film. Fordulatokkal teli ízig-vérig ázsiai mozi. Fülledt erotikus jelenetekkel megspékelve... Erős darab!


3. Chris92 (2016-12-11 17:00.44) aaaaa
Na körülbelül így néz ki egy klasszikus viktoriánus kori szerelmi dráma Park Chan-wook megidézésében (nem is meglepő, hogy egy angol írónő regénye adja az alapot). Megvan az erős korhangulat, a látványos korhű díszletek, a társadalmi megosztottság és az azáltal elnyomni kívánt, de egyre erősebben felszínre törő érzelmek áradata, az ármánykodásról már nem is beszélve. Csak a közeg a harmincas évek Koreája, ami éppen a japán gyarmaturalom alatt nyög, a főszereplő egy tolvajlány, aki cselédlányként azért szivárog be egy nemesi családhoz, hogy a busás vagyonú örökséget hordozó úrnőt összeboronálja megbízójával. Hogy aztán jól bele is szeressen a törékeny, szépséges hölgybe.
Park a kortárs dél-koreai film trendjeihez hűen szépen felsorakoztatja a kosztümös filmek összes ismertebb jellemzőjét, hogy aztán egy jót csavarjon rajtuk. Leginkább saját rendezői eszközeivel, ami leginkább az erőszak, az elnyomatás és az explicit szexualitás, az összes visszataszító emberi perverzió beszivárogtatása a makulátlan falak közé, mely pokolivá teszi hőseink helyzetét és amiből menekülni kívánnak. Van itt kérem fenekelés, öltöztetés és fürdetés a lehető legerotikusabb megvalósításban, perverz nagybácsi vérfertőző vágyakkal, nők szeretkezése olyan érzékiséggel, hogy az minimum öt fokkal növeli a szobahőmérsékletet, öngyilkosság, mérgezés és a végjátékban már a végtagok is hullanak. Nem éppen esti mese A szobalány, viszont ezt a sok borzalmat Park képes a legfogyaszthatóbb és legszórakoztatóbb módon belegyömöszölni művébe, a cselekményvezetés csavaros, izgalmas, mégis régimódian elegáns, senki nem siet benne sehova, élvezet minden képet nézni. Már csak azért is mert a pazar operatőri munkának köszönhetően minden jelenet szinte lefolyik a vászonról, mesterien megtervezett, precíz, aprólékos óramű, ami még tartogat kellemes meglepetéseket még a tapasztaltabb nézőknek is. Pluszban pedig ott még a rendezőre jellemző éjfekete akasztófahumor is, ami szintén további plusz.
Számomra közel tökéletes remekmű, hozzám hasonló távol-kelet fanoknak szinte kötelező munka, de aki nem retten meg a bevállalósabb/művészibb moziktól, annak is magasan ajánlott.



2. Colby86 (2016-12-01 12:54.44) aaaaa
Ejha, hát volt itt minden kérem szépen, ármánykodás, átverések, csavaros történetmesélés, leszbiszeksz, octopus, csonkolát, halál, mérgezés...
Mindez gyönyörű képekkel lefestve. Újabb emlékezetes mű az Oldboy alkotójától:)


1. Oereg Gorm (2016-09-23 18:01.14) aaaaa
Várom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2023-03-16 17:1417 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A szobalány adatlap
Eredeti cím: Agassi
Évszám: 2016
Rendezte: Park Chan-wook
Szereplők: Min-Hee Kim, Kim Tae-ri, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo, Hae-suk Kim...

További információk

Szereplők fórumai
- Park Chan-wook - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk