Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Eredendő bűn
- Film Mánia, 09:15
Menedék
- AMC, 09:30
Napsütötte Toszkána
- TV2, 09:40
Csínom Palkó
- Magyar Mozi TV, 09:45
Én és a hercegem 2. - A királyi esküvő
- Filmbox Family, 10:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vörös szobák aaaaa
Omar Epps aaaaa

 

Fórum - Franklyn - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

28. Gaboca701 (2017-11-18 11:55.48) aaaaa
Ez egy zseniális film!


27. Bede István (2017-10-10 11:06.24)  
qrva jó film



26. Egyvalaki (2012-10-31 15:56.08)  
én még nemláttam a filmet de megakarom nézni!ugye nincs benne durva sex jelenet?


25. Petra2414 (2012-06-12 19:35.46) aaaaa
Az a baj manapság, hogy túl sok a türelmetlen ember. Engem egyáltalán nem zavart, hogy nem derül ki minden azonnal. Ez egy ilyen film, hagyni kell, hogy a saját tempójában derüljenek ki a dolgok. Addig is el lehet gondolkozni a megfogalmazott életigazságokon, gyönyörködni a gyönyörűen kivitelezett látványvilágban, és bízni abban, hogy a végére minden kis részlet értelmet nyer. Igen, ha úgy vesszük, már a szerkestésmódban is szerepet kap a bizalom (hit!). Veszélyes vállalkozás konkrétan a vallással foglalkozni egy filmben, mert ezt a témát az emberek eleve előítéletekkel kezelik, de valahogy zseniálisan megoldották, hogy az egészet egy fantáziavilágba helyezték, és se a vallásosság mellett, se ellene nem foglaltak állást. (SPOILER! Az szerintem nem tekinthető álásfoglalásnak, hogy az egyik főszereplő erősen vallásellenes, mert róla eleve kiderül, hogy elmebeteg. És talán nem is a vallásosságra, hanem a hitre volt kihegyezve ez az egész. És el kell ismernünk, hogy mindenki hisz valamiben, ha ez csak egy saját magunknak teremtett fantáziavilágot vagy egy kézeletbeli barátot jelent is. SPOILER VÉGE)
Beszélhetnék még sokat arról, mennyire zseniáis volt ez a film, de ezt már páran megfogalmazták előttem nagyon találóan, ezért nem is teszek rá kísérletet. :)


24. Áfonya27 (2012-01-20 10:56.08) aaaaa
érdekes és fura volt


23. Z79 (2011-12-25 12:58.08) aaaaa
Remek képi világ és hangulat, egy kissé zavaros történet...felemás érzések kavarognak bennem. Egyszer mindenképp érdemes nekifutni ennek a filmnek. Sokkal több is kijöhetett volna belőle, apotenciál benne volt...ezért közepes.


22. Dilis csaj (2011-03-30 14:12.22)  
biztois jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó


21. Leeandra (2011-03-30 14:02.50) aaaaa
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A 20. HSZ SPOILER!!!!
Bocs, abból kifelejtettem.


20. Leeandra (2011-03-30 14:01.56) aaaaa
Mikor elkezdődik, az valami döbbenetesen gyönyörű. A fantáziaváros maga és az egész rendszere bámultos képzeletmunka, a zene pedig elkap és már visz is, nincs menekvés. Vele lélegzem.
Emilia munkássága meg aztán igazán lenyűgöző. A film képi világa teljes egészében csodás, a sztory hatalmas, a rendezés szintén. Újabb kedvencem.
Nagyon elkapott a hév és alig bírok kimászni a film hatása alól. Túl mélyen érintett meg, túl kemény igazságai vannak...de hát ez van. Néha a valóság nem olyan szép, mint amilyennek a képzeletünkkel látjuk. A kettő közti határvonal pedig időnknt igencsak vékony. Félelmetes dolog ez, amég nem tudsz felülkerekedni rajta és megérteni önmagadat. Kegyetlen folyamat. De élvezetes mindezekkel együtt.

Úgy megérintett, úgy felzaklatott, úgy kiborított, hogy nem is merek írni, mert káosz lenne az egész. Durva nagyon, megfog, kifeszít és megkínoz.

Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Baricco Tengeróceán című könyvéhez hasonlítanám többek közt. Nagyon mély, nagyon emberi, nagyon pszichologiai eset mindkettő. De csodálatos.
Az elején még nem tudni mi ez az összevisszaság, de aztán lassan értelmet nyer az egész. Nincs összevisszaság, az ember képzelete sokmindenre képes. Időnként mentőakciót szervez, de azt a külvilág nem értheti, még talán az sem mindig akit éppen ment a saját fantáziája.
Mindenki hisz valamiben, mindenki keres valamit, mindenki, aki elveszít valamit - például a hitet valamiben - az könnyen válik rögeszméssé, onnan meg már csak egy lépcsőfok az elmebaj.
Szeretetéhség, biztonságvágy, az életünknek értelemkeresés, mikor elveszett valami nagyon fontos...
"Valaki nagy történeteket talál ki magának, igen, és évekig élhet úgy, hogy hisz bennük, nem számít, milyen őrültek, milyen valószínűtlenek, hordozza őket, és kész. Még boldogítóak is. Boldogítóak, és akár soha nem kell szakítani velük. Mégis, eljön egy nap, amikor minden ok nélkül valami megpattan a nagy képzelgő szívében, és ott áll, értetlenül, föl nem foghatja, miért nincs már vele az a mesebeli história, hogyan került rajta kívülre, mintha valaki másnak az őrülete volna, tudván tudva, hogy az a másvalaki ő maga. Ennyi. Olykor elég hozzá valami semmiség. Egy kérdés."
Mindig megfog az ilyen mélységű önismeret, ami egész egszerűen általános igazság. Mindenkinek vannak ilyen dolgai. Van aki túllép rajtuk idővel és már nem ül a szobájában és játtsza azt hogy éppen valakivel beszélget,. Valakivel, akit szeretne ott látni, de igzából sosem fog.
És mégegy idézet Bariccotol:
"Ne gondold, hogy az élet olyan, amilyennek képzeled. A saját útján jár. Te meg a magadén. És ezek nem azonosak. Bizony... Nem mintha boldog akartam volna lenni, nem. Pusztán menekülni akartam... menekülni, igen: menekülni. Csak később jöttem rá, minek kell a kiindulópontnak lennie: a vágyaknak. Az ember azt hinné, más az, ami megmenti: a kötelesség, a tisztesség, az, hogy jó legyen. Nem. A vágyak mentik meg az embert. Ez az egyetlen, ami valódi. Velük megmenekülsz. Csakhogy későn jöttem rá. Ha időt adsz az életnek, könyörtelen, különös fordulatokat vesz: és egy szép napon azt látod, hogy már csak úgy lehetnek vágyaid, ha bajt okozol velük magadnak. Ekkor minden felborul, nincs mód a menekülésre, minél jobban kapálózol, annál jobban belegabalyodsz a hálóba, minél inkább lázadsz, annál jobban sérülsz. És nincs menekvés. Túl későn kezdtem vágyakozni. Minden erőmmel. Annyi bajt hoztam magamra, hogy el sem bírod képzelni."

Sokminden van ebben a filmben. Bölcsesség és önismeret. A tudat dolgainak az ismerete. Csodákra képes. Jó és rossz csodákra egyaránt.


19. Darmah (2010-12-21 09:16.36) aaaaa
Mindenféle ismeret nélkül vágtam neki ennek a filmnek és valóban megütköztem egy kissé ...összevisszaságnak tünö öncélú rendezés ,? tünödtem de a film sajátos légköre miatt -mint annyiszor és soha sem csalódva-leküzdve a rámtörö álmosságot olykor, végignéztem és mondhatom zseniális összegereblyézése volt az egymástól lehetlen távolságra lévö szálaknak.Nos számomra ezek a filmek jelentik az élményt.


18. Zoltan0804 (2010-11-04 12:24.44) aaaaa
Megnéztem, érdekes volt! Végsősoron nekem tetszett! Figyelni kell, hogy az ember megértse! Ez a film valakinek bejön, és valakinek nem!


17. Esza (2010-10-20 04:09.07)  
nem volt rossz, de kidolgozatlan, meg se tudtuk mi is tortent a kislannyal pl.


16. Pötty (2010-06-01 18:38.19)   - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
helo szamuráj nagyon kedvelem az ilyen filmeket rengeteg emberrel ellentétben. de pár karaktert nem tudok hová tenni például a kórházi takarítót aki elbeszélget a lánnyal és a végén eltűnik és azt a nőt aki egy képkocka erejéig látható ezzel a takarítóval. elmondod kik ők?


15. Nangoo (2010-05-16 20:57.42) aaaaa
Nekem iszonyatosan bejött a film, mert folyamatosan gyártottam magamban az elméleteket. Nem egy eseménydús alkotás, ez tény.
Apámnak viszont egyáltalán nem tetszett, ő ki is kapcsolta 20 perc múlva.


14. Az utolso szamuráj (2010-04-01 20:53.04) aaaaa
Érzésfilm.
Nos,a Franklyn lesz az a mozi,ami vagy tetszik-mert ráhangolodtál-vagy nagyon nem,mert unalmasnak találod(esetleg nem érted,de ez azért nem kenhető az alkotókra....)
Nekem bejött:talán mert különleges volt a hangulata.A mű akárhogy is nézzük,dráma,több szálon futó emberi dráma,ami a végső 10 percben fut össze és ott libben fel a "nagy" titok:kár,hogy az azért nem üt akkorát,mert ha valaki odafigyel,sejthető,mi merre hány méter.
Talán a színészi játékok amikbe bele lehet kötni,Green, Ryan Phillippe közepes,Sam Riley viszont borzalmas.Ám itt van nekünk Bernard Hill,aki képes figurájának mélységet adni egyetlen nézésével,ő azért menti,ami menthető.
A film persze kacérkodik a fantasyval is,de annak-lásd fent miért-nem mondanám.Ám a képzelt világban-ami azért a végére átsejlik a "mi" világunkba-játszodó jelenetek igen igényessek,mondhatni lenyügőzőek.Aki vért,fantasyt,akciót vár,kerülje-majd jönnek ilyen baromságok,egyszernézős meg egyszer se))-ám aki szereti az olyan filmeket,hogy a feléig csak nézz ki a fejéből,mint Demjén a leértékelt vodkára,ne habozzon,pislantsa meg.


13. Wolfiu (2010-03-13 11:37.16) aaaaa
nekem top film:P az elején nem érthető, pont ezért néztem végig XD de sztem a vége szép lett:D és tetszenek a karakterek!


12. Ninilss (2010-02-20 09:43.53) aaaaa
hát én végig se tudtam nézni annyira nem tetszett..pedig a leírásából nagyon faja filmre számítottam.


11. Hunhouse (2010-01-21 13:35.45) aaaaa
turelem kell kicsitt a filmhez ...de vagany nagyon tulsagosan fel azert nem ertekeltem ... de ennyit erdemel nagyon erdekes es tetszik a szerepjatek is


10. Scanotto (2010-01-12 20:41.12) aaaaa
Igen egy kicsit zavaros volt, de azért nem írnám le a filmet. Mást nem volt kedvem nézni, ezért néztem végig.D


9. Fredixxl (2010-01-11 05:58.48) aaaaa
Kitartásról és akaraterőről teszel tanulságot ha végigbírod nézni a filmet. Totál zavaros az egész. Csak egy narkós rendező képes ilyen filmre.


8. Scanotto (2010-01-10 18:41.18) aaaaa
Az elején olyan, mintha tűt keresnénk egy szénakazalban, hogy megtaláljuk mi a film értelme. De végtére nagy nehezen kiderül, hogy miről is szól a film.


7. Zoli27 (2010-01-05 20:01.36)  
Ha öngyilkos akarsz lenni akkor ezt a filmet mindenképpen nézd meg,az életemet is eluntam a film nézése közben,értelmetlen az egész!


6. Krisz papa (2009-12-23 11:57.39) aaaaa
Totális káosz, de várok, csak kiderül valami a végére, hiszen a Hét életet sem értettem addig, amíg Will Smith ki nem nyitotta előttem a kapukat! Vártam, és közben próbáltam koncentrálni a különböző szálakra, a mondanivalójukra, megismerni a szereplőket, átérezni a végzetüket, és felkészülni a kinyilatkoztatás utáni összefonódásokra, a végkifejletre. Eljött az idő, de már korábban kezdtem megvilágosodni, így nem ért nagy trauma, de ebben az esetben talán jobb volt a lassú bemutatás.
Érdekes, hogy ha jellemeznem kell ezt a filmet, akkor írhatom róla, hogy egy hatásvadász, jelentéktelen alkotás, és azt is, hogy extravagáns, mégis mélyértelmű mű. Van még hova fejlődnie a rendezőnek, sok olyan rész volt, amely nem volt rendesen kidolgozva, nem volt kerek egész, csak a hatás kedvéért lett beleszőve a történetbe, és talán ezért hatott hatásvadásznak. Felfedeztem benne sok más alkotást is, hiszen az elbeszélés, a narrátoros megoldás, az egyik szálra jellemző képi megjelenítés hasonlított a Sin City, és az egész a V, mint Vérbosszú-ra. Sorolhatnám még, de felesleges. Nem ismerem a rendezőt, lehet, hogy ezek a filmek csak hatással voltak a művészetére, lehet, hogy csak koppintott, nem tudom, de összeségében tetszett a film.
Sokat gondolkodtam, hogy a "V" 3*-a után ez mennyit érdemel. 3,6-ra értékelem, így 4*-ot adok neki.


5. Eagle91 (2009-12-20 19:31.30) aaaaa
Igazából nem tudnék az nélkül írni hogy ne tartalmazzon spoilereket az írás ezért rövidre fogom.Nem rossz de láttunk hasonlót ráadásul nem is egyszer.Ezúttal a fantasy műfajból közelíti meg a rendező azt amit már többen megtettek másként.Egy teljesen új világot épít amiben fontos szerepe van a vallásnak igen ám de a létrehozott világban megtalálható mindenféle vallási csoport és némelyiknek a céljai sötétek.Ez ellen küzd főhősünk Franklyn aki elvesztette a hitét(Ő az egyetlen hitetlen).Eközben természetesen a mi világunkban is folynak az események de ebbe nem megyek bele.
Egy tipikus bosszúmozinak indul és ezen csak a vége változtat.Ott van az a csavar ami megmenti a filmet a totális bukástól hisz ekkor nyer értelmet a többi színész szerepeltetése.Ugyan a végére szép lassan összeáll a kép de a film a közepe felé unalmassá,lassúvá válik.Épp ezért csak három csillag.


4. Norbee90 (2009-12-20 14:56.03) aaaaa
Az elején tényleg zavaros a film, de a végére minden helyreáll.


3. Somlóvári (2009-12-20 13:31.44) aaaaa
Hát nekem tetszett, az ok, hogy az elején nem volt tiszta, de utána már teljesen :)



2. Atzel (2009-12-20 12:38.35) aaaaa
Bár az egészből lósz*rt nem értettem, maga a rendezés, képek tetszettek... ezért a 3csillag :D


1. DVD2000 (2009-12-20 11:54.48) aaaaa
Ez még a fiataloknak is unalmas.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGaboca701, 2017-11-18 11:5528 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk