Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Ave, Cézár!
- HBO3, 07:30
Roger nyúl a pácban
- Mozi+, 07:40
Totál gáz
- AMC, 07:40
Derült égből szerelem
- SuperTV2, 07:55
Vadócka
- Moziverzum, 07:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
P.S. I Love You aaaaa
Marion Cotillard aaaaa

 

Fórum - A lélek útja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Bede István (2018-01-14 18:04.20)  
qrva jó film


16. Kisjon (2011-04-10 18:30.25) aaaaa
A film hangulata már az első perctől magával ragadott. A film ami az érzelmekkel operál mintsem a látványos elemekkel. Európai szemmel lehet, hogy egy kicsit fura ez az összetartás az emberekben a háborúban elesett amerikai katona miatt, de nagyon szép gesztus tőlük. A film alapvetően nem túloz azzal kapcsolatban, hogy egy elhunyt katonát mennyire tisztelnek a tengerentúlon annak ellenére, hogy el kell ismerni azért ők sem szentek. Nagyon patrióta a film ez jogos, de, ez semmit nem von le abból, hogy nagyon jó filmet látunk. Minden negatív kritika ellenére javaslom a megnézését.



15. Geszko (2010-11-16 21:42.01) aaaaa
A hazafiság nem más mint az eröszak önigazolása. De nekem nagyon tetszet ez a film.


14. Brundle (2010-08-15 13:01.34)  
Hát valoban mélyen szánto egy film az már biztos én ma délelőtt néztem meg, és meg fogott igazán tetszett szerencsére olyan lett amilyenek lennie kell. A lényeget át adja a kellő modon és menyiségben de nem viszi a tul dramatizálás vonalát és kellően egyszerű és visza fogott film, Szoval jo lett és le tudja kötni a nézőt kellően szerencsére kevin bacon ideális választás volt csak dicsérni tudom és másokat is akik benne voltak aki tudja nézze meg.


13. Zoli27 (2010-03-22 19:39.24)  
Ennél jobban én sem tudtam volna megfogalmazni,teljesen egyetértek


12. Bárd (2010-03-12 20:22.08) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 7. hozzászólására)
Sok igazságot mondtál.
Véleményem szerint a hazafiasság egy pozitív dolog. De Amerikában ezt tényleg eléggé furcsán értelmezik. Van egy kétszáz éves történelmük, ami valljuk be, nem sok - de erről még nem ők tehetnek. Arról viszont igen, hogy náluk természetes az, hogy olyan indokolatlan pátosszal dicsőítik nemzetük minden történelmi mozzanatát és tettét, mintha csak hősök élnének ebben az országban, és csak hőstetteket és nemes cselekedeteket követtek volna el.
A srácot, aki nagypénteken halt meg (gyengébbek kedvéért: akkor, mikor Jézus is), sajnálni lehet valóban, és én egy szóval se mondom, hogy az ő életének ilyetén alakulásában ne láthatna sorsszerűséget az ember (azaz, hogy nem véletlenül azon a nevezetes napon halt meg).
De hogy ezt a személyes tragédiát az amerikai hadsereg propagandafilmjének használják fel, és az iraki háborút reklámozzák vele, hogy ez a háború, amelyben EGYMILLIÓ (igen, 1'000'000!) ÁRTATLAN, FEGYVERTELEN CIVILT LEMÉSZÁROLTAK, a hősiességről szól, nem pedig a pénzről...
Ez egész egyszerűen több, mint undorító!
Igazán sajnálom, hogy az amerikai katonákból a pénz, olaj és az USA agresszív iszlámellenes politikája miatt meghaltak több ezren a Közel-Keleten, de azért gondolkozzunk már el... Ez épp ezek ellen az esztelen, gusztustalan PÉNZ- ÉS HATALOMHAJHÁSZ HÁBORÚK ellen szól, amik zajlanak Afganisztántól Palesztináig... Másfelől pedig gondolkodjunk már el, hány százezer áldozatot követelt az arab világban, és ez milyen arányban áll ezzel... őket pedig nem temetik pompával, hanem a dögevők martalékai lesznek nagyrészt, és ezerszer szörnyűbb, ha valakit elfelednek, úgy tűnik el a homályba.... És ők mit kapnak a világtól, az emberiségből a hősiességükért cserébe, vagy ha nem akartak belekeveredni, akkor pusztán azért, hogy egy embertelen NÉPIRTÁS áldozataivá váltak? Azt, hogy TERRORISTÁNAK BÉLYEGZIK őket, noha legalább 90%-ban FEGYVERTELEN, JÁMBOR, teljesen ÁRTALMATLAN CIVILEK -és aki fegyvert ragadott, is javarészt a környezetében legyilkolt emberek kegyetlen és jogtalan halála láttán; a "dicső amerikaiak" talán nem így cselekednének hasonló helyzetben? sőt, ők mindenféle sérelem nélkül is fegyvert ragadnak mások ellen!-, akik az istentelen politika pénzzel és hatalommal bemocskolt játékának a "vállalható áldozatai"(!!!), ahogy ezt a férgek ott fenn kezelik... mert nekik ennyi a milliónyi muszlim és a sok ezer amerikai is, nem több.
Aztán mindenféle katonai hajcihővel, ünnepélyes tisztelgéssel és hasonló képmutató ceremóniákkal elintézik az egészet, hogy "íme a dicső Amerika szerető és gondoskodó hős fiaival szemben" - noha amíg ÉLTEK, senki LE SE TOJTA ŐKET.
FELÁLDOZHATÓ HŐSÖK ők, mint ahogy a Metallica megénekelte már rég egy dalban, minden ilyen háború kapcsán (címe: Disposable Heroes).
Az egész csak üzlet, mocskos, undorító üzlet ezrek és milliók vérével a rohadt pénzükért és hatalmukért. Ennyit az USA és Izrael politikájáról a térségben…


11. Szimb@ (2010-02-14 19:25.00)   - (válasz Van der Graaf 10. hozzászólására)
Mi volt a másik kettő?


10. Van der Graaf (2010-02-14 18:34.59) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 7. hozzászólására)
Lehet, hogy jó színész, de most zsinórban megnéztem 3 gyenge filmet vele :(((


9. Rodenor (2010-02-10 10:28.05)  
Szerintem is túl hazafias és láttam már hazafias amerikai filmet amit áttudtam érezni ez nagyon távol állt tőlem,de Bacon tényleg jó benne.


8. Tomiboy* (2010-01-21 19:52.10) aaaaa
Erre a filmre rá kell hangolódni és bele kell érezni. Ez a film megmutatja, hogy egy-egy elesett katona mögött mennyi fájdalom és gyász van. A film megmutatja milyen figyelemmel és tisztelettel bánnak az elhunyt katonával a hazáig tartó szállítás alatt. Persze tele van a film a hazafiassággal meg egyebbekkel ahogy az előttem szólók is mondják, de tényleg azt kell megérteni, hogy ott mások az emberek. Ott tényleg hisznek a hősökben, a katonáikban és általában sokkal hazafiabbak mint mi... Kevin Bacon parádés alakításához nincs mit hozzáfűzni, tökéletes.


7. Az utolso szamuráj (2010-01-18 20:51.40) aaaaa
Talán ez a film mutatja be az amerikai és az európai gondolkodás közti mély szakadékot-filmek terét értve ezalatt.
Ökör az,aki lenézi őket,egyszerűen mások.Ott előszeretettel élnek a pátosz eszközével,akárkiben meglátják a hőst,a nagyszerű embert ha kell,és ezt a dolgot a végletekig tudják fokozni,az én szemléletemnek kissé már rózsaszín nyálasra színezve.Láttam odakint a zászlóhúzásnál valóban magát elsíró férfit-nem kérdeztem meg,mire gondolt-és a katonai temetőben beszéltem egy öreg bácsival,aki mindennap egy olyan sírra tesz virágot,amit úgy lát,hogy nem látogatnak.
Persze meg is kell védenem ezért őket:a Pókember 2-ben van egy remekül megírt jelenet,ahol Parker nagynénje magyarázza el a hős értékét a világban,hogy az mire jó és miért fontos.Érdemes meghallgatni:aztán pindurit elgondolkodni.Az ott kérem,szintén egy másik oldal,igazsághalmazzal.
Hogy miért írtam le mindezt,mikor itt nincs is hero?Mert valahogy úgy éreztem,az egész filmben túl van a fiatal srác sajnálatos halála misztifikálva,ráadásul igencsak hazabeszéltek,csúnya szóval élve a politikai üzenetre.Amelett üres,semmitmondó darab volt,dekára,de inkább kilóra kimért érzelmekkel,aki erre vevő,egye...én visszabüfiztem.
Ám aki miatt végigültem:Kevin Bacon.Kedvencem,remek színész,aki apró,szinte láthatatlan rezdülésekből is képes felépíteni egy figurát,és nincs rontott pillanat.Nem hallani nála sztárallürökről,idiótaságokról,egy ember képe bontakozik ki inkább a mozilátogató előtt is róla-én legalábbis így hinném-egész egyszerűen szimpatikus pasas.Itt is az ő játékától nem vizeltem a konnektorba,mert amúgy az unalomtól már gondolkodtam rajta.
Amúgy hogy milyen mértékben vetít fényt Amerika háborúira,órákig lehetne rajta vitatkozni,ami esetleg odamondásnak vehető,az finoman szólva papírízű kérészpillanat.Persze félek,ezekről a háborúkról az én gondolkodásom eltér amúgy is a nagy többségtől:nem szeretem,de értem,miért szükséges-nekik.
Mindegy,a lényeg,nekem annyira nem begyere.


6. Santos74 (2009-12-27 18:15.51) aaaaa
Remek a film.Fényt vetit Amerika értelmetlen háborúira.Szalonna Kevin ismét egy jó főszerepben.


5. Sötétszív (2009-12-18 23:58.54) aaaaa - (válasz Szimb@ 4. hozzászólására)
Én az HBO-n láttam.


4. Szimb@ (2009-12-18 21:42.36)   - (válasz Sötétszív 3. hozzászólására)
Kár érte!:S
Fent van már torrent oldalakon?


3. Sötétszív (2009-12-18 21:20.24) aaaaa
El kell ismerni:Kevin Bacon ismét nagyszerű alakítást nyújtott ebben a filmben. Azonban a film maga unalmas, és erőtlen. És tele van Amerika "hősiesség" dumájával. Szerintem egy gyenge film, egy remek Kevin Baconnal a főszerepben.



2. Szimb@ (2009-12-09 20:42.27)  
Kiváncsian várom Kevin Bacon új szereplését!


1. Kék kereszt (2009-12-08 15:59.21) aaaaa
Az HBO Emmy-díjjal jutalmazott saját gyártású produkciójában Mike Strob Alezredes kíséri el a 19 éves,Irakban elesett katona testét és lelkét a hazafelé vezető úton. Igaz történet alapján. A producerként tevékenykedő Ross Katz első rendezése.A forgatókönyv írást is magára vállalta.Közreműködött többek között az Oscar díjas Elveszett jelentés és Marie Antoinette - A tinikirályné című filmekben.A főszerepben Kevin Bacon látható.Jó színésznek tartom.A tartalma alapján egy komoly dráma.A film igaz történet alapján készült.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2018-01-14 18:0417 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A lélek útja adatlap
Eredeti cím: Taking Chance
Évszám: 2009
Rendezte: Ross Katz
Szereplők: Kevin Bacon, Tom Aldredge, Nicholas Art, Blanche Baker, Tom Bloom...

További információk

Szereplők fórumai
- Kevin Bacon - Vélemények
- Kevin Bacon - The Bacon Brothers-t a Szigetre!
- Matthew Morrison - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk