Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A szerelem megmentője
- Film4, 08:35
Gépállat SC
- Moziverzum, 08:50
Barbie és a 12 táncoló hercegnő
- Minimax, 09:30
Farkasokkal táncoló
- AMC, 09:35
Hajsza a győzelemért
- Film+, 09:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elrabolt világ aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Fórum - Michael Jackson: This Is It - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
212. Lifeisamovie (2023-09-13 14:37.35)  
http://www.youtube.com/watch?v=RUrOjTK1cnc
HUNGARY - Jackson Greeted By Fans 8 Aug 1994


211. Ava Gardner (2023-09-10 07:11.00)   - (válasz Az utolso szamuráj 210. hozzászólására)
Vilma nem igazán van a helyzet magaslatán..:))



210. Az utolso szamuráj (2023-09-10 00:05.02) aaaaa - (válasz Wilhelm 209. hozzászólására)
Ezzel se mentünk előbbre,sőt:)


209. Wilhelm (2023-09-09 22:43.30)   - (válasz Az utolso szamuráj 208. hozzászólására)
Szamcsi bácsi! Hiába vágsz most nekem vissza, mert attól, hogy beszólogatsz, vagy fogalmazok szebben, intő szavakat mondasz felém, ezekkel még nem tudod kivágni nálam a biztosítékot, vagy az is lehet, hogy ösztönző jelleggel küldesz efféléket. Tegyed nyugodtan. Ezzel gond egy szál sincs. Jómagam szintén írtam már rengeteget a fórumba, szimplán kedvtelésből. Könyörgöm, nekem nincs mit bizonyítanom senkinek, mint ahogy neked sincs.
Minden elfogultság nélkül mondva elismertem mindig is a munkásságodat itt a fórumon- ez máig vitathatatlan, amit letettél ide. Ha valaki veszi a fáradságot és visszakeres, az látni fogja, hogy miről dumálok jelen pillanatban. Kétségtelenül munkádból adódóan temérdek filmről írtál kritikát, véleményeket, meglátásokat. Jókat, elsöprőket, intenzíveket, olykor odamondósakat, szóval sosem kerteltél itt ebből a szempontból, kimondtad, amit gondolsz, érzel- ezért is valószínűleg csípték sokan az írásaidat, megannyian tudtak vele azonosulni valamilyen szinten. Tudtál az olvasókra Hatást gyakorolni-, ami az egyik lényege az egésznek. Régebben érezhető volt az írásaidon, hogy rendesen oda teszed magadat, átélted az egészet ezen a téren, fogalmazási készségedtől kezdve a szakmai rálátásodon át. De miért is ferdítetted volna el a valóságot ezzel kapcsán, hiszen úgy írtál véleményt, ahogy te éppen láttad az adott mozgóképet. Ne vedd bántásnak, nem is akarok pálcát törni rajtad, sőt, senkin sem szoktam annyira, de valljuk be, az elmúlt két-három évben te égtél irtóra inkább ki, mivel nemhogy a nagyjábólt nem érted el, hanem a nyistával, azaz szinte a nullával volt egyenlő, amit produkáltál- ennek a miértje rád van bízva, ne mond el, nem rám tartozik, sőt, másra sem. Viszont annak fényében, amit az előbb felkonferáltál, nyilván Te nyugodtan, lazán megteheted, hogy most már csak felügyelgessél, rendet tegyél, olykor brahiból beszólogassál egyes emberkéknek itt a filmkatalóguson. Szóval, ebből a nézőpontból ugye ez is okés. Aztán lehetséges, hogy nekem kellene visszafogni magamat, nehogy véletlenül bepofizzak itt valakinek, aztán bannolva legyek innen.
Köszi, hogy meghallgattál. Neked is kitartást, és hajrá az élet minden területére.


208. Az utolso szamuráj (2023-09-09 21:17.51) aaaaa - (válasz Wilhelm 206. hozzászólására)
Szóval még mindig semmi újdonság. Továbbra is ösztönöznélek,részvényese vagyok a filmkatnak,és sorok utàn pezseg a pénz,annak minőségétől független,úgyhogy ints a bànyàszoknak odalent,és hajrà:)


207. Ava Gardner (2023-09-09 20:34.56)   - (válasz Wilhelm 206. hozzászólására)
...még mindig vakarom a seggem..


206. Wilhelm (2023-09-09 20:15.08)   - (válasz Ava Gardner 205. hozzászólására)
Ti meg főleg feleslegesek vagytok egy ilyen fórumra, ilyen hozzáállással!
Az evidens, hogy Michael mindent elért a szórakoztatóiparban, amit el akart. Sőt, messze túl is szárnyalta azt. De az egészségügyi leépülése a ledöbbenéstől lehetséges, hogy odébb áll. Nem kell nekem hinned, de kérlek, ő azért rendesen rombolta magát, és olyan terhelés alatt volt éveken, évtizedeken keresztül, mint egy élsportoló, ami ezen a szinten már káros hatást eredményezhet elő. Ennek következményeképpen egyszerűen elhasználódott, elkopott, ronccsá vált.
Csak… Csak az a helyzet, hogy neki nem volt más választása. Rátették erre az útra gyerekkorában, és zakatolnia kellett, mint egy gőzmozdonynak.
Igen, rühellt, nem szeretett a kamerák előtt kimondottan szerepelni, mármint egy az egyben, interjúkat, talk-showkat inkább kerülte.
Ám a színpadon, az élő showkra átváltozott. Ő félelmetes volt ilyenkor. Maga volt a Vadság, a Szenvedély, Energia! Ő a vasszöget is kettéharapta volna. Szikrázott minden porcikája produkciózásai alkalmával. Az ének, tánc nyelvén nyomta át a mondanivalóját a közönség irányába- ezt az ilyen mértékű hatásgyakorlást senki sem érte el, se előtte, se utána.
E felett Michael a kreatív beállítottságának köszönhetően remek üzleti érzékkel rendelkezett. Amihez ugyebár kommunikációs készség, és fellépés se árt ha van. Ja, meg hogy ki tudj állni a saját nézőpontodért az adott helyzetben. A menedzserének Frank Dileonak ezek voltak a szavai: Minden kezdeményezést személyesen kísért végig, és sosem tévedett. Sztár ügyvédje hasonlóan nyilatkozott vele ennek kapcsán. Ő büszkélkedhetett a nyolcvanas években a legtöbb nézővel, övé volt a legdrágább élő műsor, és kétségtelenül a legdrágább banda. Tizenhat zenésze közül bármelyiknek az esti gázsija akkor közel egy millió forintot tett ki. Mind e mellett azt rebesgették, hogy a színpadi effektjei, trükkjei heti fél millió dolláros gyártási költséget emésztettek fel.
No meg az ő zenéje populáris volt, fiataltól idős hallgatta, ezért is tudott akkoriban ekkora nézettséget produkálni.
Volt Michaelnek csaja, szerelme. Úgy hívták, hogy Diana Ross. Ő kezdetben a Jackson fivérek énektanárja volt. Csak sok volt köztük a korkülönbség, tizennégy év, ezért ezt csak plátóinak lehetett inkább mondani. Később pedig Ross megházasodott, amit Jacksonnak el kellett sajnos fogadni, még ha belül fájó és kemény volt számára, mivel szoros kötelék alakult ki köztük. Ettől függetlenül utána jóba maradtak egymással.
Ezen a fronton amúgy kívülről tiszta, ártatlan arcú herceg képét mutatta. Többször az akkori elit udvarhölgyek társaságában csillogott, mint például Sophia Loren, Jane Fonda, Yoko Ono.


205. Ava Gardner (2023-09-09 19:36.33)   - (válasz Wilhelm 203. hozzászólására)
Kit tanítasz??

Semmi olyat nem írtál le ide, amit bárki ne tudna elolvasni a neten vagy máshol.
Nem baj, csak kurva felesleges.


204. Az utolso szamuráj (2023-09-08 21:15.36) aaaaa
Ne haragudj de már az eleje olyan unalmas volt,belealudtam. Viszont az felkeltette figyelmemet,hogy szeretsz olyan tudást a magadénak vallani,ami.... szóval, nagyjából egy olyan valaki,aki ismerte ezt a figurát, tisztában van vele. Innentől pedig házi feladat: mikor fogsz újdonságot írni??? Én biztatlak:)


203. Wilhelm (2023-09-08 18:36.11)  
Igen, tanító jelleggel írtam.
Mit nekem This Is It. Kérlek szépen, csak visszalépek csipetnyit az időben, 2009-től egy cirka nyolc évet. 2001-et írunk, Michael jóformán csak lógatta a lábát, aztán robbantott hat év után egy zsírúj albummal, aminek az a címe: Invincible, amit ennek az év októberében adott ki. De nem is feltétlenül ez a lényeg, hanem az, hogy egy hónappal előtte ünnepelte pályafutásának harmincadik évfordulóját. Óriási bulival, vendégsztárokkal, jóbarátokkal, fivéreivel, közeli ismerősökkel, bálványozókkal megspékelve. Ja, plusz szórakozni vágyó emberekkel, közel se búval bélelt közönségre gondolj, hanem olyanra, akiket elég jó formában kapott el olykor a kamerás, főleg nőcikre vacillálok most. Csak néztem, hogy milyen bulis pezsgésben érezték magukat..
Tehát, hely New York City, Madison Square Garden. Színpad a színház és a klub jelleg ötvözete, lent a placc, a tánctér, felette pedig a zenész brigád. Szóval, e jeles ünnep alkalmával, ezek a meghívott hírességek produkcióztak neki, hogy kifejezzék tiszteletüket iránta. Olyan nevek, mint Usher, James Ingram, Luther Vandross, Liza Minnelli, Marc Anthony, Elizabeth Taylor, az akkori Destiny's Child frontcsajai, (Beyonceval, Kelly Rowlandel, Michelle Williamsel). Britney Spearsel, akivel extra gyanánt bugizott egyet The way you make me feel-re. Ennek a másik sémája se volt éppen gyöngécske, mikor Jacksonnak riszálta magát az a nőci! Kit mondjak még, aki megvillant az összejövetelen. Hát például a humorherold, a szájhős, Chris Tucker.
Ja, rajtuk kívül ott kamillázott a lelátón, és fejét ingatva, ledöbbenve nézte az atyaúristent, Michael Jacksont, arról a kölyökről beszélek, akit szerepeltetett még anno a Black or White klipjének a kezdő snittjében, mikor gitárszólózik egyet az elején, és berobban az egész kóceráj. Aki akkor Hollywood első számú gyerekszínészének számított, az egykori balettos, akit Macaulay Culkinnak hívnak. Na ja, az más tészta, hogy csinált később elzüllött dolgokat. Igen, inkább hagyjuk is. De akkor 21 évesen ott csápolt ledöbbenve a nézősereg gyűrűjében, mikor a mester tolta mondjuk a Rock My Worldot- Megrengeted a világomat, (Jackson ennek a klipnek lezongorázásában lévő táncban- baszki, hogy mennyire Éles, Átütő, Stílusos, Harcos volt!), pont ez volt a rövidített verzióban az uccsó szám. Mikor összerogyva megnyomta erőből, hosszan a You Rock My World kifejezést, még Tucker is bőrszerkóban, giga keresztel a nyakában bepofátlankodott erre, aztán piruettezett egyet előtte, olyat, amilyet a klipben, vagy éppen a Csúcsformában című filmekben csinált.
Mire akartam kilyukadni. Arra, hogy Michael ekkor még meg tudta magát villantani, tudott izzani, dübörögni arra a kb. harminc perce amennyit vállalt. 43 évesen még nem látszottak rajta az egészségügyi gondok, vagy jól palástolta. Persze, a Bad Tour formájához nem szabad mérni, ám kimondottan elemében tartózkodott, mondjuk nem is csoda, ennyi favorizálója mellett. Egyébként marha jó kis koncertet rittyentettek össze neki. Többféle változat is megjelent belőle, van rövidített, ami egy óra 20 perc körüli, plusz olyan is, ami hosszabb és extra produkciókkal tűzdelt.


202. Ava Gardner (2023-09-05 20:24.11)  
:))


201. Az utolso szamuráj (2023-09-05 19:57.02) aaaaa - (válasz Wilhelm 200. hozzászólására)
Nekem ezzel semmi bajom,de elmondasz egy csomó olyan dolgot,amit magamtól is tudok,de úgy,mintha tanitanàl:)


200. Wilhelm (2023-09-05 16:44.09)   - (válasz Az utolso szamuráj 199. hozzászólására)
Ha felfelé kerekítek, akkor is tíz éves kora óta tolta a show-businessben, ötven éves koráig, az negyven év. Jó, bocs, lefaragok 10 évet, mivel a kilencvenes évek végétől jócskán háttérbe vonult, akkor már abbahagyta a turnézást, eltávolodott a zeneipar rivaldafényétől az ő szintjéhez mérten, lemezt se nagyon adott ki. Így marad három évtized, amit Intenzíven végigtolt. Ő még 34-35 évesen, a Dangerous Touron is kimondottan jó formában mozgott, egyszóval: Csúcsban! Maradjunk annyiban, hogy totál őrült, BAZI NAGY két órákat produkált az ilyen koncertek alkalmával. Lásd: Bukarest, London-(szakadó esőben), Buenos Aires. És akkor a későbbi History Tourról nem is beszéltem, amit különben az HBO is közvetített, ahol már el voltak kopva a hangszálai, mert annyira túlerőltette őket.
Hosszú évek kihagyása után, a This Is It lett volna, amivel újra visszatér a világ porondjára. Haladni kellett a korral, mivel az ő koncertjei a nyolcvanas, kilencvenes években zajlottak. Ráaggatható, hogy azok a régi struktúrákkal felépített showk voltak, még úgy is, hogy rendhagyó előadásokat adott, grandiózus módon, emberáradattal-, Igazi Koncert Feelinggel! Lejjebb le van vésve mennyi ember dolgozott egy ilyen turné alkalmával. Viszont például a Pink Floyd lézerágyúihoz, technikai bravúrjaihoz, újításaihoz mérve elmaradt. De ne gondolj még így se aprócskára, mivel csak úgy halkan mondva, egy ilyen koncert áramellátása egy lakótelepével vetekszik.
Tehát, nem állhatott meg az idő. 21. században jártunk a 2009-es turnéja kapcsán. Hagyj ne menjek most bele, hogy a kétezres évek elején mennyi népszerű zenei csapat, formáció indult turnézni. Marhára beharangozták koncertsorozatát, minden jegyet el is adtak ennek kapcsán. Temérdek új táncos közül válogatott, akikkel majd együtt akart dolgozni- úgy választotta ki őket. Régebbi számai ugyan szerepeltek a műsorlistán, ám tett bele újabb elemeket, broadways kivitelben, egyéb koreográfiákkal, újításokkal.
Igen, Michael sokat plasztikáztatott, ez volt az egyik negatív beidegződése, ami idő után nyilván nem tesz jót a szervezet számára, mi több, egy bizonyos szinten károssá válhat. No meg szigorú diétára, önsanyargatásra fogta magát, sőt, vegetáriánus étrendet folytatott. És ezt már olyan mértékben csinálta, hogy temérdek tápanyagot (ásványi anyagot, fehérjét, szénhidrátot) megvont magától, amikre normál esetben szüksége lenne a szervezetednek. Ezen a terén átesett a másik oldalra, ami azt eredményezheti, hogy ki leszel teljesen zsigerelve. Nyilván, ő különc volt- akadt olyan, hogy a londoni szállodájában Pierre ásványvízzel töltötte meg a fürdőkádját… És végletes egyes dolgokban, tehát vagy csinált valamit vagy nem.
Sanszos, hogy a fentebb említettek együttese kihatással voltak a leépülésére. Az orvosa, Conrad Murray ott volt a halálos ágyánál, de valószínűsíthetően Michael szavára hallgatva adott neki gyógyszert. Szóval, egyszerűen Jackson felülírta az orvosának tanácsát, szavait. Simán megtehette. Kérlek, ő világ egyik legbefolyásosabb embere volt, egy két lábon járó milliárdos, maga a pop királya. Ha ő mondott valamit, akkor azt illő volt úgy csinálni.


199. Az utolso szamuráj (2023-09-03 23:52.11) aaaaa
Megdöbbentő [link]


198. somliv (2021-02-20 19:44.35) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 178. hozzászólására)
Többek között inkább túlzónak, széthajszoltnak, acélozottnak, energián túlinak lehetne nevezni, ezek a jellemzők meg szükségesek voltak ahhoz, hogy akkorát tudjon alkotni, amekkorát alkotott. Volt önbizalma, hidd el, hogy semmitől sem cidrizte össze magát. Óriásibb bátorsággal rendelkezett, mint a mai felhájpolt, felsztárolt csávók, ők felmosórongyok hozzá képest! Amit ez a manus lenyomott a zeneiparban: az páratlan. A Bad Tournak nevezett turnéállomásaira általában egy kék-fehérre festett Boeing magánrepülőgéppel érkezett. Olyan várakozás előzte meg az érkezését, mint egy túszét, annyira titokba burkolták a személyét. Ennek a titokzatosságnak a fokozására elektromos jegyet vezettek be. A rendszer lényege, hogy a jegyet a bankban kell megrendelni, és a vásárló a koncert előtt néhány nappal kapja kézhez. Hamisítás kizárva: ellenőrző szelvényül egy szám szolgál, melyet a stadionba belépéskor computer segítségével hitelesítenek.
Amilyen módon nekikezdett az 1988-as Brit-szigeteken lezajló színpadi perceinek, az megint mozgató hatású. Ott kurjongat, sikongat a nézősereg, akik áhítozva várják őt, megjelenik brigádjával együtt a színpadon, aztán AHOGY belecsap a táncosának a tenyerébe, közben megnézi a közönséget magának, és azt mondja magában: Jól van, akkor kezdjünk neki ennek a két órának- valami pokoli önbizalommal telített!
A koncertsorozat európai részét nevezték „a normandiai partraszállásnak”. Hogy mire volt szükség egy ilyen hepajhoz ? Tíz öltözőre, négy okkerszínűre festett produkciós irodára, hűtőautóra, amely jéggel látja el a konyhát, tizenhárom telefonvonalra, öt küldöncre, akik bármikor rendelkezésre állnak, továbbá százötven főnyi sleppre, azaz esetenként változó létszámú közreműködőkre. Zenészek, táncosok, rendezők, hang és fénytechnikusok, séfek, biztonsági emberek- köztük tizenkét „nehézfiú”, volt haditengerészek,- könyvelők, orvosok kellenek az akció sikeres lebonyolításához. Mi van két tucat kamion gyomrában ? Egy szupershow és annak érdekében kiépített infrastruktúra kellékei. 2500 fényszóró, kétszázezer wattos hangtechnika 72 hangfallal, 4 óriási videoernyő, 80 koffernyi ruha: ez a popbirodalom belső berendezése. Egyetlen éjszaka száz-kétszáz percére, és egyvalaki óhajai köré csoportosítva mind azt, amit 24 kamion vitt. Ezt a világot kétszáz segédmunkás hozta létre, és százharminc szakember keltette életre. Ők alkották a Michael Jackson munkabrigádot: zenei csapat, statiszták, operatőrök, PR- szakértők, vagyis kommunikációs szakemberek, szakácsok, testőrök: valamit tudó, valamihez értő emberek olyan serege, amely rendszerint a banzáj előtt egy nappal már ellepte a város neves szállodáit.


197. somliv (2021-02-16 21:40.18) aaaaa - (válasz Iron88 133. hozzászólására)
A Bad Touron közel a harminchoz, több mint egy év alatt kétszer ennyit tobzódott, énekelt végig eksztázisban- a koncertsorozat európai része pirotechnikai bravúrokkal volt tele téve. A mágia és sci-fi között lebegő szupertechnikájú előadásnak nevezték, mivelhogy látványosság terén ötvözte a film, a színház, a táncművészet, a videó, a bűvészet és a fotóművészet világát. Egyébként Sophia Loren az 1988-as római koncertje jóvoltából udvarhölgyként állt mellette.
This Is It 50db fellépést foglalt magában, ahány évesnek mondhatta magát abban az időben, annyit kalibráltak be, de ez romba dőlt az eltávozásából adódóan. Fiatalabb éveiben annyira tönkretette, túlerőltette a hangszálait, hogy a 96-os History Tourra elment az énekhangja, ezért sok száma playbackről ment, ettől függetlenül nagybetűs KONCERT.
A vékonysága ellenére egy páratlanul kiacélozott, robbanékony manus volt, tizenévesen több száz alkalommal lépett fel a fivéreivel helybéli klubokban. Sokan nem tudják róla azt, hogy sztriptíztáncosnők félidejében állt színpadra, számtalanszor meztelen csajok társaságában lebzselt a backstage-ben!
Egyike minden idők legkiemelkedőbb előadóművészének, ezt illik elismerni. Akár szereted, akár utálod, akkor sem szabad sutba dobni a személyét. Én sem szoktam rongyosra hallgatni The Beatles-től minden lemezt, ám tisztában vagyok azzal, hogy mind a mai napig a zenetörténelem egyik leghíresebb korszakalkotó együttese- a tények bizony makacs dolgok. Ha már a filmezésnél tartunk, akkor Michael dolgozott együtt Martin Scorsese-vel, John Landissel, vagy éppen Steve Barronnal, Bad, Thriller, Billie Jean- ezek Klippek ezekhez a rendezőkhöz sorolhatók- nem akármilyen nevekkel alkotott.
Ő akkora kaliberű VILÁGSZTÁR volt a 80-as, 90-es években, hogy a rajongói képesek lettek volna szinte ölni is azért, hogy láthassák, erről a sztárságról már írtam vele kapcsán. Napjaink nemzedéke ezt nehezen tudja átérezni, hogy akkortájt ő mit jelenthetett. Fanjai a színpadi fellépése előtt izgatottan toporzékoltak, jóval a színrelépését megelőzően őrjöngtek, sikoltoztak, annyira várták, hogy lássák- messiásként néztek fel rá, egy olyan világban, ahol az okostelefonnak se híre se hamva nem volt. Az 1992-es Bukaresti showjában úgy kellett kihúzni a sűrű tömegből az embereket, hordágyon vitték ki a fanjait, többen rosszul lettek, elájultak, amikor meglátták - meghökkentő hatást gyakorolt az emberekre Jackson. Az egész színpadot felépítette az energiájával, szikrázott az erotikától. Úgy fel tudta magát hergelni fellépései közben, hogy ott kő kövön nem maradt, olyankor KELT ÉLETRE! A számait is oly módon játszotta a zenekar, hogy tudjon robbanni minden irányba, aztán megnyugvás, utána megint, bumm-robbanás,- ha megkuksolod, akkor érezni fogod, hogy miről beszélek.


196. somliv (2021-02-13 19:23.47) aaaaa - (válasz Sokdudu 23. hozzászólására)
Már a pályája kezdeti lépéseiben széttiporta volna a sárga földbe ez a szakma, ha nem bírta volna a gyűrődést lelkileg. Csak az erősek, az acélozottak maradnak talpon, és őt evidens, hogy az ilyen emberek jeles képviselőjének nevezhetjük!
A Bad World Tour máig minden idők leggigantikusabb, legtöbb nézőt vonzó turnéja, amit valaha megalkottak. 123 koncertet tombolt végig abban a turnéban, a többiről nem is beszélve. Ő ezt a világot túlzással nyomta, középértékek nélkül. Olyan nagyságban, olyan iszonyú TÚLZÁSOKKAL, mint senki más ezen a planétán, e mellett MEGISMÉTELHETETLEN módon! Lehettek olykor gyerekesebb megnyilvánulásai, ám élete döntő többségében egy KŐPROFI manus volt. Éveken, évtizedeken keresztül zakatolásban, hajtásban létezett. Számtalan producerrel, hangmérnökkel, szakmabeli emberrel kellett dumálnia, együttműködnie - ottan nem rezelhetsz be, egyes szitukban fel kell emelned a hangodat, szükségszerű kiállnod az álláspontodért. Például Quincy Jones-al összetűzésbe is került, kutass utána, ha nem tudod kicsoda ő.. Jackson nem gyerekként rinyált ha leszólták az ötlete miatt, hanem szembe mert szállni a másiknak a nézetével. Annyi a sztori, hogy a Billie Jeannek Quincy a producere, és azzal erősködött, hogy 29 másodperces intró ne legyen benne, beparázott ettől az újítástól egy ekkora producer, mint Jones, mert előtte még nem volt ilyen hosszú bevezető. Ám Michael azt forszírozta, hogy mindenképpen szükséges, sokkal jobban, mint azt hinnéd, mivelhogy be fog jönni. És igaza lett. A DOBÜTEM és az utána bejövő BASSZUS még 100év múlva is megállja a helyét, annyira egyedülálló! Jacksonnak ki kellett állnia magáért, hogy érvényesüljenek a meglátásai, tehát nem egy összekuporgó hülyegyerek volt, mint számtalanon hiszik, hanem egy kurázsival rendelkező, szilárd álláspontú egyén. Ebben az iparban nincs helye a kecmecnek, sem a puhánykodásnak, illő komolyan venned, pontos dátumok, szerződések vannak terítéken, millió dollárok forognak kockán, és a mindennél fontosabb rajongók, akiket muszáj kiszolgálnod. A biznisznek létezik rengeteg monotóniája, nehézsége, árnyoldala, STRESSZE, amit el kell viselned, ha egyáltalán fenn akarsz maradni, nemhogy valami maradandót alkoss, mint ő tette- ezt kiskorába belevésték Michaelbe. Akkor azért jobb világot élhettünk, mint amilyet most, Jacksonnak kevesebb rosszakarója lehetett, kevesebben akartak neki alá tenni. Rendelkezett egy ügyes fortéllyal, azzal, hogy el tudta fedni a bajait, sebezhetőségét, csomószor kapták lencsevégre, ezért a kamerák elől ildomos volt elrejtenie, mikor ramaty állapotban volt. This Is It-ben rossz közérzetben lehetett, ám megtanulta, hogy ezt nem szabad mutatni az emberek felé, egész életében az acélosságot tanulta- a show-biznisz tanította meg igazán a számára! Erősnek kellett maradnia a gyötrelmes helyzetekben, akkor is, amikor totálisan romon volt.


195. somliv (2021-02-11 19:59.24) aaaaa - (válasz Sokdudu 23. hozzászólására)
Fénykorában a legacélosabb fickó volt.
Egyáltalán nem volt gyerek, csak a sok abnormális, fogalmatlan hangoztatja azt, hogy huuu milyen traumák érhették gyerekkorában, ebből kifolyólag ő egész életében egy nyikhaj, befelé forduló, meg sem merek szólalni, lesajnáló kisfiúra jellemző tulajdonságokkal bírt. Ám ez azért nincs így, az élet megannyi színterén tökéletesen megállta a helyét. Olyan csontig hatoló energiaszint volt benne, hogy az izmos, kiedzett csávók falra hányt mazsolaszemek voltak hozzá képest! Pedig lehetséges, voltaképpen első ránézésre semmit sem néztél volna ki Michael Jacksonból. Túlpörgetett, zűrös gyerekkora valóban kihatással volt a jövőbeli életpályájára nézve, de ez szerintem belülről csak jobban feltüzelte, hajtotta. Ám sokan azt fröcsögték, hogy egy szelíd, óvodás gyerek volt, hát elmondanám Nektek: inkább egy GRÁNITKEMÉNY manus, és nemcsak a zeneiparban, hanem másban is. Üzletemberekkel, rendezvényszervezőkkel, menedzserekkel, híres zenészekkel, koreográfusokkal, a biztonsági szolgálat tagjaival kellett napi szinten tárgyalnia, kapcsolatban lennie, ott meg kell tudnod bizony nyikkanni, nem csinálhatod össze az alsódat, folyamatos kommunikációban, szervezésben létezett. Reálisan nézve: egy világ-körüli turné előkészületei, a koreográfiákat ideértve, hogy profin a helyén legyen a zenekarral, háttértáncosokkal együtt, töménytelen sok munkát igényel- irgalmatlanul képben kellett lennie minden téren.. A show-bizniszben évtizedekig megszakíthatatlanul működött, olyan iparban élt, melyben folyamatos pörgés, utazás volt, a lényeg, hogy INTENZÍVEN, az emberek 90%-a pár hónap alatt kikészülne, abban, amit ő több 10éven keresztül nyomott.
Sosem volt egy hatalmas dongájú művész, vasággyal együtt mindössze 60 egynéhány kiló, ha volt csúcséveiben. A Neptunusz bolygója, ami a halaknak az uralkodója, az ott állt a skorpióban. Tűz és Víz is keveredett benne, szüntelenül nyomta egymást a két energia, ez GŐZT eredményez, azaz feszültségen, energián túli állapot, és ezt kamatoztatta a koncertjein, színpadi munkái javarészében, ha megvizslatod, akkor ráérezhetsz, hogy miről beszélek. Példaként a Heartbreak Hotel, vagy az 1988- as Wembley- Another Part Of Me- Official, ami egy összevágott anyag arról a koncertről. Döbbenetes erővel, élességgel, intenzitási fokkal ROBBANT a stage-en, se előtte, se utána nem látott energiavibrálással. Jacksonnak nem is érzelmei voltak, hanem SZENVEDÉLYEI! Az összes fájdalmát ottan üvöltötte, énekelte, táncolta ki magából. Közölném, hogy a fájdalom az egyik legerősebb hajtóerő a világon, a többi ehhez képest lekváros fánk! Eszem ágában sincs senkit se meggyőzni arról, hogy mi vezetett a halálához, azt gondoltok, amit akartok. Rákenhetitek az orvosára, miképpen az eltávozásában közrejátszott, némi ráció van benne (lehet több is). De én úgy vélem, hogy a fő kiváltó OK az a szórakoztatóiparban eltöltött hosszú, strapás, leterhelt évek voltak, ezek az évtizedek nyomták rá a bélyegét az egészségére. Kicsinálta, cafatokra szedte ez a felfokozott, túlnyomatott, túlhajszolt életvitel.


194. somliv (2020-07-28 12:49.58) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 178. hozzászólására)
„Nomeg mikor a Judith nevű hölggyel énekel,ahogy átölelte a nőt,annyira....balfék volt a mozdulat,olyan ügyetlen,idegen,igazolva láttam régi gyanúm:ezt a pasit nem érdekelte a szex,a nők,(szerintem a férfiak se,uram bocsá a gyerekek.)Aszexuális volt elképzelésem szerint,csak és kizárólag a zene érdekelte,amúgy meg egy kisfiú volt,most olymindegy,erről szülei ,a sztárkultusz vagy esetleges hülyesége mit és mennyit tehet.”

Részben igaz lehet, ám ez nincs azért totálisan így. Fényéveiben más lehetett a helyzet.. Már csak a személyiségképletét nézve, amit én láttam, abból különfélébb jellemzőket is le lehet szűrni, meg, amiket mutatott a nézők, rajongók irányába, az másfajta nézőponttal is ellátja a látottakat. Szerintem eszméletlen kemény, stabil fickó volt belül, elég abba belegondolni, hogy folyamatosan a szórakoztatóiparban tevékenykedett több mint 40 éven keresztül, oda nem piskóta elhivatottság, elkötelezettség kell, akárhogy nézzük - hacsak laikusan belegondol ebbe az ember, már akkor képet kaphat őróla. Sokat mozgott csajok között, a színpadon, klipekben, reklámokban, a próbák alatt egészen biztosan, és nem ijedt meg tőlük. Mint ahogyan az óriási őrjöngő tömegtől sem, oda önbizalom rendeltetik, nem is akármekkora. The Way You Make Me Feelnek a klipjét tekintsd meg, ha időd van rá, sok mindent elárul ennek a másik oldaláról. Ott egy kirívó, felcicomázott nőnek udvarol, akit megszeretne hódítani, és koránt sem kisfiú módjára teszi mindezt. Az a nőies teremtés azt hiszi, hogy körülötte forog a világ, Jackson meg igyekszik lenyűgözni az előadásmódjával. Beleordít egyet az elején, levegő megáll, még a csaj is visszapillant rögtön rá, hogy ki lehet ez a manus.. Érezni fogod, hogy miről beszélek, előjönnek a férfi energiák belőle. Nem minden kigyúrt, nagymenő csávó tudná ezt ilyen módon működtetni, közel sem, sőt... Felejthetetlen TŰZ energia lakozott benne, melyet valójában a szórakoztatóiparban tudott kibontakoztatni. Ő egy Életművész volt, egy valódi SHOWMAN, és ebben MINDENKI ELŐTT JÁRT! Smooth Criminal videoklipet érdemes elővenni, az elején bedobja a terem sarkából az pénzérmét a zenegépbe, aztán megszólal a szám- Mi az üzenete annak ? Az, hogy minden szem rám szegeződjön, az emberek engem figyeljenek ott abban a pillanatban. Nők között mozog azokban a percekben végig, nem egy balfék hapsi módjára, hanem elképesztő profizmussal, félelem nélküliséggel tette mindezt. Michael rendelkezett Oroszlán érdekeltséggel is, már, mint a személyiségét illetően. Ez a tulajdonsága kiütközött, amikor a színpadon, klipekben, éneklésében szerepelt, mivelhogy abban megfeszítette bizony magát. A tehetség, a kreativitás és a munkamánia ötvözetét Michael Jacksonnak hívják.
Csak érdekességképpen hoztam fel ezeket az állításokat. Jó több sarokból vizsgálni egy dolgot, ahogyan te szoktad általában mondani.


193. Lector (2020-04-18 18:58.04)  
Nem mintha újat tudnék itt most írni:).
Egyszerűen nincs már hely a sok méltatás közepette. Michael Jackson 750 millió lemeze
kelt el!Legálisan. Hát a többi hamisítvány és koppintott cucc!:)Simán egy milliárdra rúghat
a számuk:)
Egy zenei zseni aki nem találta meg a gazdagság mellett a boldogságot?
Egy üstökös?Mindegy, mert életvitel , életstílus, viselkedési szokások, divat, és nem utolsó sorban tánc , és zene tekintetében
verhetetlen volt.Egyetlen zenei válogatás dupla albumot őrzök tőle:)Rajta a legek.
Soha nem lesz párja. Soha sem lép még a nyomába sem senki, tutti.
Justinok ,timberlékelők, bibrálók marslakók?
Elhúzhatnak zabot hegyezni:)
Michael Jackson hatalmas alkotása itt maradt.
Szuper dolgokat adott a világnak.
Sokáig velünk lesz még. Azt gondolom:(



192. somliv (2020-04-18 14:44.19) aaaaa
Michael Joseph Jackson: Ő volt AZ ELŐADÓMŰVÉSZ!
Írtam itt asztrológiai dolgokról, sokan felkaphatták a fejüket, sorry, ha ellenszenvet váltottam ki egyesekből, nem szükségesszerű hinni benne. Jómagam hiszek valamilyen szinten ezekben a történésekben, merthogy le tudok ezekből egy-két dolgot vezetni. Ne vegyétek szívetekre, mivel ez nem szentírás, amit én vések, csak lehetnek némi igazságtartalmai. Úgyis mindig olyanná alakítod magadat, amilyenné TE szeretnéd.
Kezdeném pozitív dolgokkal, azzal hogy Jacksonnak szűz jegyben állt a napjegye (szorgalom, fegyelem, alázat, hasznosság, munkamorál, precizitás, finom elegancia, tökéletességre való törekvés alkotta a színpadi munkájának döntő többségét)- ez az állás erre kiválóan szolgált. Halak volt az aszcendense és a holdjegye is, a zodiákus egyik legönzetlenebb, legáldozatkészebb jegye. Kettős jegyről beszélünk, ebből kifolyólag változó minőséget képvisel, csakugyan ebbe a kettősségbe tartozik: ikrek, nyilas-(nagyvonalú, optimista, túllát a problémákon, azt nézi, hogy mivé lehetne válni…), halak-mind a három az. Michael Jackson nevét a Guinness Rekordok Könyvében jegyzik oly sokat jótékonykodott, adakozott egész élete során. Filantróp tulajdonságai megjelentek erőteljesen személyiségében. Példa gyanánt ide illő számai: Heal the World, Earth song, We are the World- a világ jobbításáról, az emberek, gyerekek megsegítéséről, gyógyításáról beszél ezekben a számokban, ezeket az erőfeszítéseket ugyancsak alátámasztotta cselekedeteivel.
This Is It a popzene királyának várva várt koncertsorozatává, showjává léphetett volna elő, ha az ikon nem megy el az élők sorából. Talán a legnépszerűbbé, rajongók szempontjából biztosan, és gazdasági oldalról szemlélve szintén azzá válhatott volna, ám sajnos ez halálával meghiúsult. Távozása iszonyat nagy űrt hagyott a világban, az emberekben. Halálakor naphosszat az ő klipjeit, zenéit, reklámjait nyomatták az MTV-n, zenei csatornákon csakis ő szólt. Akkoriban komoly terhekkel, egészségügyi problémákkal, anyagi gondokkal küzdött, menedzsereit, testőreit sem tudta már kifizetni a végén- én ezt hallottam, láttam dokumentumfilmen, nem tudom mi igaz belőle. Hálájának jeléül, amit kiárasztott a közönség felé, pontosan ez ok folytán akarta megcsinálni ezt a Turnét. Kenny Ortega rendezése, akivel együttműködött korábban a népszerű élő koncertjein is, egyedülálló élményszám volt a rendezőúr számára testközelből látni ezt a nem mindennapi profi énekest, táncost, művészt. Rengeteg fiatal ment el moziba, és ledöbbenve tekintette meg a mozit, ami a koncert próbáiról, belsejéről, felépítéséről, táncosok kiválogatásáról, belső kulisszákról, munkamorálról szólnak, a művészzseni leghíresebb számaival megtűzdelve. Kicsit azt éreztem, hogy előtte ezek a fiatalok a megszállott rajongókon kívül nem annyira láttak Jacksontól koncerteket, pedig hihetetlen, amit leművelt a színpadon táncosaival együtt, ott mindenki maximumon pörgött. Az a mozgáskultúra, kontroll, vezérlés, intenzitás, koreográfiák tökéletes letáncolása bombaszerűen robbantak a stage-en.
Picit ugorjunk vissza a híresebb turnékra, Bad Tour, Dangerous, HIStory, ez volt a három kiemelkedő turnéja, ezeken csúcsformában létezett. Nehéz eldönteni, voltaképpen melyik bizonyult ütősebbnek, netalán a Bad- ott sosem látott energiával nyomta, széttépte magát a közönségért olyan energiaszintet mutatott. Fiatalon tele volt tűzzel, szenvedéllyel, érzelmi felfokozással, túlfűtöttséggel. Szerelmi szenvedései, magányai, kirekesztettségei, társadalmi elszigetelődése megtalálhatóak voltak dalaiban, előadásaiban.
Az 1992-es legendás Bukaresti koncertje a hátborzongató tömeggel, talán a legeslegnagyobb döbbenetet kiváltó közel két órával örvendeztette meg a nézőket. Több embert engedtek be, mint amennyit lehetett, ez által zsúfolásig telt meg az aréna, temérdeken elájultak, a biztonsági őrök úgy kapkodták ki, hordágyon vitték el az embereket. Egy helyben áll percekig pop ikonunk a közönsége előtt, jön a Jam üteme, virtuózan elhajítja a napszemüvegét, beindul A SHOW! Puszta jelenléte akkora hatással bírt a színpadon, amely egyedül őneki adatott meg ilyen mértékben.
A párszi indiai származású zenész Freddie Mercury rendelkezett még majdnem ekkora sztársággal, profizmussal ezekben az években. Ahogyan 1986-ban a Wembley-ben hergeli a tömeget, és fogja plasztik poharát az egyik kezében, aztán rálocsolja a közönségre, másik tenyerében szinte 90 ezer embert tart, a védjegyévé vált Adidas cipőjében húzta ki magát, nézd meg a peckességét, pisloghatsz a hangi váltásain, milyen elhivatottsággal, lelkesedéssel, elszántsággal csinálta- valami eszméletlen lehetett ez az ember életnagyságban. Neki van megannyi száma közül egy nagyon igaz dala, aminek a neve: Too much love will kill you every time- A túl sok szerelem megöl téged minden alkalommal- egyik legigazabb mondat. Ők ketten az előadó művészetet képviselték a zeneiparban, ebben voltak ALFÁK, de ebben nagyon azok. Jackson fivérek közül nyilvánvalóan kiemelkedett Michaelnek a zsenije, hallgasd meg a Torture nevezetű (Knight Rider című sorozatban úgyszintén megszólalt anno) döbbenetesen jó, megunhatatlan számukat, amikor belép a hangja Jacksonnak, arra egyszerűen annyit mondanék, hogy MÁS DIMENZIÓ. Mikor meghallod, akkor tudod kellőképpen összehasonlítani, egészen eltérő minőség, színvonal, érezni lehet a különbséget hangszínében, energiájában.
Szerintem zenei legendánk nagymértékben a közönségért, emberekért, világért ÉLT, ez a dokumentumfilm méltó búcsú az ő megismételhetetlen karrierjének lezárására.
Köszi szépen neked az összes felejthetetlen, rendhagyó élményt, ihletet, amiket adtál nekem Michael!


191. Az utolso szamuráj (2018-01-09 01:36.47) aaaaa
Azt viszont nehéz.... Hát máshogy mondani, a végére szerencsétlen inkább tréül nézett ki, mint jól. Elhiszem hogy voltak ellenségei, szakmájában ez adott és azon belül a legnagyobb volt, hogy valaha az tuti, de... Ezt minek kell mondani, le írni??? Senki nem állította ellenkezőjét. Mondják halála se volt véletlen, lehet. De engem ennél jobban érdekel ha felhangzik valahol egy száma, jobban érzem magam meg kedvem van táncolni, és fasza lenne ha úgy tudnék csak picit is, mint ő egy rosszabb napján


190. Az utolso szamuráj (2018-01-09 01:25.27) aaaaa
Megint kicsit elgurult neked ugye. Egyrészt szerintem ott tisztelettel írtam róla, és még azzal se álltattam magam ismerem erósen az életét. Nincs, sose volt rászorulva a védelmemre, de itt többször megvédtem Továbbá hogy azért ő mit írt egy dolog, de ugye a doki is ellentmondott annak, ugyan hány műtéten esett át.... Rajongás sokszor elég vakká teszi az embert egyéb vélemények, gondolatok, hovatovább más tények felé. Mert valaki ír valamit, akár magáról, nem biztos, nem ferdit. Kicsit jó szokásod szerint túltoltad a bringát, én aztán tuti nem bántottam őt.


189. Angelsoul (2018-01-08 23:04.28) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 178. hozzászólására)
Az első harmadát olvastam el, nem bírtam ki, most rögtön reagálok. Mert én viszont "rajongó" vagyok. Bár nem szeretem ezt a szót, mert azt implikálja, mintha az ember eldobná az agyát, és nem tud objektívan, racionálisan nézni valamit. Én tudok, épp ezért olvastam el róla nem(csak) a bulvárcikkeket, hanem olyan anyagokat is, amikkel átlagember nem nagyon találkozik, ergo a bulvár-agymosás rendszerét tökéletesen átlátom, és vele szemben immúnis vagyok.

Szóval ezt írod: mostanság inkább a botrányaitól volt hangos a sajtó, nomeg röhögtünk sokat rajta,mikor sajtótájékoztatón leesett az orra,meg lenyilatkozott ilyesmiket,ő sose feküdt plasztikai sebész kése alá..-


Hazugság 1: "leesett az orra" Soha nem esett le az orra. A fotókon a ragtapasz engedett el, ami az orrán volt (nézd csak meg jó közelről!!!!) ezt hozta le úgy a média, hogy majdnem leesett az orra. Ha ezen röhögsz, téged minősít.

Hazugság2: nem tudom, honnan veszed, de SOHA nem nyilatkozott olyat, hogy nem volt plasztikai műtéte. A 89-es Moonwalk könyvének 168. oldalán ez áll. Nyisd ki, olvasd el:

"A Thriller időszak egyik árnyoldala az volt, hogy teljesen belefáradtam a népszerűségbe, hogy állandóan a figyelem középpontjában álltam. Emiatt elhatároztam, hogy nyugodtabb körülményeket teremtek a magánéletem számára. Még mindig eléggé szégyelltem a külsőmet. Nemrégen még gyermeksztár voltam, és olyan közönség fürkésző tekintetének súlya alatt váltam felnőtté, akik nem akarták, hogy felnőjek, hogy megváltozzam. Amikor először híresség lettem, még gyermekien pufók voltam; kerek, dundi arcú. Ez a kövérkésség egészen néhány évvel ezelőttig elkísért, amikor aztán megváltoztattam az étkezési szokásaimat.

Nem ettem többet marhahúst. Végül már csirkét, disznóhúst, halat és más hizlaló ételeket sem.Jobban akartam kinézni, jobban és egészségesebben akartam élni.

Ahogy fogyni kezdtem, az arcom fokozatosan megváltozott, keskenyebb lett. Ekkor a sajtó elkezdett azzal támadni, hogy sebészeti beavatkozással változtattam meg az arcom. Köztük megemlítették az orromon végzett plasztikai műtétet, AMELYET KÉSZSÉGESEN ELISMERTEM, mint annyi előadó és filmsztár, aki átesett hasonló műtéten.

Elővették egy régi kamaszkori vagy középiskolai fényképemet, és összehasonlították egy mostanival. Az egykori fényképen az arcom kerek és pufók. Afrofrizurát viseltem és rossz a kép megvilágítása is. Az új fénykép idősebb, érettebb vonásokat mutat. Megváltozott a hajviseletem és más az orrom formája is. Az új képeken a megvilágítás is kitűnő.

Igazán nem tisztességes dolog ilyen összehasonlítást tenni. Azt állítják, hogy csontsebészeti beavatkozást végeztek az arcomon. Különösnek tartom, hogy az emberek ilyen következtetésekre jutottak, és azt gondolom, nem becsületes dolog ilyesmit kitalálni. Judy Garland és Jean Harlow is megműttették az orrukat. Az én bajom az, hogy az emberek gyerekként egész másmilyennek láttak.

Szeretném most rögtön megadni a választ. Sosem operáltattam meg az arccsontomat, sem a szememet. Nem vékonyíttattam meg az ajkamat és nem végeztek rajtam bőrátültetést sem, nem fehéríttettem a bőrömet. Mindezek a vádak nevetséges képtelenségek. Ha igazak lennének, bevallanám őket. De mindebből semmi sem igaz.

Kétszer operálták el az orromat és nemrég végeztek kisebb műtétet az államon, hogy kis gödröcske tegye formásabbá, de ez minden. Nem bánom, bárki bármit mond is. Ez az én arcom, és én tudom, mi történik vele."
--------------------------

Tehát 89-ig 2x műtötték az orrát (az első műtét amúgy baleset miatt volt, a 2. pedig a műtéti hiba javítása miatt.) És mivel az apja nagyorrúnak csúfolta gyerekkorában, és amúgy is kés alá kellett feküdni, "a kellemeset a hasznossal" vékonyíttatta is.

Gyanítom, 89 után is volt még 1 orrműtéte, de azt sem tagadta le. Oprahnak nyilatkozva elmondta az igazat magáról. (szóval megkérlek, ne hazudj!) A bőrfehéredése a vitiligo immunbetegségének volt köszönhető. Ezért volt a vastag smink is és a maszk, a fekete esernyő és a híres kesztyű is ennek leplezésére készült egyébként.. De emellett volt lupusa,gerincbántalma, megégett a fejbőre, és ezek, illetve a rágalmak miatt örök álmatlanságban szenvedett, ezek is kiütköztek az arcvonásain. A ragyogó, mindig mosolygós, csodás gyermeki arcára az emberiségben, rendszerben, pénzhajhász emberekben való csalódás vonásai kerültek.

Tudok olyan oldalt mutatni, ahol azonos szögekből raknak fotókat egymás mellé, és látni, hogy a kora, a súlya, a haja , a bőrszíne, és nyilván az orra változásán kívül más változás nem volt. Gondolom, te sem olyan vagy, mint 10 éves korodban... Nézd meg a mai magyar lánykákat, 18 évesen mellplasztikát kapnak ballagásra. Miről beszélünk? Michael (a világsztár) az orrát plasztikáztatta (amúgy helyesen, de az utolsót kihagytam volna), nézd meg a többi sztárokat (min. 3 plasztika), mégis ezen röhögsz??? Marilyn Monroenak orr- és állplasztikája volt szintén, + a nyuszifogát megcsinálták, mindez a 40-es években!!!!! Michaelnek meg nem lehet 40 évvel később az orrát vékonyíttatni?

A különbség az, hogy Michael bőrszínének (és orrának) változása túlságosan megváltoztatta a "karakterét" egyesek szemében, és a rosszindulatúak az orrműtéttel is azt próbálták igazolni, hogy fehér emberré akart válni. Holott szimplán csak nem tetszett neki, és mellesleg bőrbetegsége volt.

Erről pedig az Oprah-interjúban beszélt, de akkor már beült a bulvárt-szopó agyakba, hogy fehérítteti magát. Sőt, egyes helyeken - hiába a boncolási jegyzőkönyv, és a betegségei, köztük: vitiligo - még halála után is azzal viccelődtek, hogy fehér akart lenni.

A média egy percig nem állt le vele kapcsolatban (ma sem!!!), a legőrültebb dolgokat találták ki: ő és La Toya (a lánytestvére) egy és ugyanaz a személy volt; Spielberget elátkozta és feláldozott nem tudom hány tehenet, hogy az átok működjön; verte az állatokat, megjátszotta a saját halálát...stb.

És ugyanez a média jön ki - általában a halála vagy születésnapja évfordulóján - olyannal, hogy az amúgy könyvesboltokban megvehető művészi fotóalbumban micsoda perverz képek vannak. És hogy ő gyűjtötte ezeket a perverz képeket. Majd miután jelentkezett a fotós, állítva, hogy a fotóalbuma, illetve a képe meg sem született Michael életében, de még a fotón szereplő kislány sem, ergo nem találhatták nála meg azt az albumot a per idején a házában (és egyébként is kikéri magának, hogy a művészetét perverzitásnak titulálják szennylapok), akkor ez a média szimplán kussol. Sosem volt helyreigazítás, vagy bocsánatkérés részükről.

Te az ezredét tudod róla, az őt körülvevő dolgokról, a haláláról, azt is jóformán a bulvárból, ezért már az is dicséretes, ha csak az "orrleesést" és a száz plasztikát nyelted be. Nagyot csodálkoznál, ha tudnád, mennyire útban volt egyes hatalmasoknak.

Ha tiszteled a zenéje miatt, dicséretes, de nem kell a hazugságokat terjeszteni róla, ezt megteszik helyetted a háttérhatalom csápjai is. Szeresd csak csendben a zenéjét!

Tudom, téged nem érdekel, hogy él-e vagy hal. Ezért olvastad csak a 3 mondatos, cifra című koholmányokat, amikre alapozva ítélkezel és játszod az objektívat. Ha valóban tényeket akarsz, találhatsz, de nem a Blikkben.

Moonwalk könyv
Jacksonakták
Michael Jackson Zene Blog
Joseph Vogel: Ember a zenében és sorolhatnám

Ami lényeg, az ez:

[link]


188. Csabesz99 (2011-12-25 01:23.34) aaaaa
:'(


187. Godric's Hollow Man (2011-04-24 19:52.19) aaaaa
Remek film, a valaha élt legnagyobb zenei legendáról. Tetszik vagy nem tetszik. Jacko a legnagyobbak egyike.


186. Cséjszi (2011-02-16 20:04.48) aaaaa
Szerintem a film nem valami nagy szám, de őszinte.Én imádom Michael Jacksont, és ki nem hagytam volna a filmjét. Az elsők között láttam Magyarországon, kár, hogy csak most jutott eszembe komizni. Kár, hogy ilyen váratlanul távozott közülünk a Pop Királya, egy rendkívüli emberrel lett szegényebb a világ. Én nem hiszem el a pedofil botrányt sem, bár nem tudok semmi extrát az ügyben, ez csak az én véleményem. Én csak annyit mondok, hogy bár Michael meghalt, mégis él addig, amíg bárki is jó érzéssel emlékszik rá.Michael Jackson forever!


185. PaffyBoy (2010-12-10 15:48.23) aaaaa
Elolvasva Szamuráj hozzászólását, sokat nem tudnék hozzáfűzni. Kivesézett mindent ami a filmből és a szívből sugárzott. De valahogy én is elköszönök tőle.
Például azzal hogy megnéztem az utolsó képkockáit az életéből. A barátnőmmel néztem még anno a moziban és neki egy picit kijöttek a könnyek a szeméből, ahogy másoknak is az alsó sorokban. Én nem voltam akkora rajongója, de mikor mentek a zenéi a rádióban akkor sohasem tekertem el, mert szerettem hallgatni. Mindegyik zenéjében volt valami fülbemászó ritmus, olyan egyedi hang, ami azzá tette aki volt. A pop királya! Nagy titulus. De csak a legnagyobbak érdemlik. Lehet hogy ez a cím rajt is marad azon a képzeletbeli csúcson. Nem tudok mondani egy rossz számot sem tőle.
Néztem ezt a dokumentumfilmet és hihetetlen hogy milyen jó ember volt. Persze amit mutattak, abból ez derül ki és méltóan búcsúztak tőle. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy ezt az embert pedofiliával vádolták. Meg még mit tudom én milyen rossz dolgokat "követett el" az életében. Ez egy olyan ember hogy még a légynek sem tudna ártani. Megint az a szarrágó média. Irigy a világ, pedig ő csak szebbé akarta tenni.
Fantasztikus zenék, nagyszerű ember. Áldás rá!



184. Sötétszív (2010-10-17 22:01.24) aaaaa
Michael Jackson 50 állomásos turnéra készült, de meghalt mielőtt az álma valóra válhatott volna. Ez a film a próbákon készült. Érdekes film mindenesetre. Nem vagyok Michael Jackson rajongó-és nem is leszek-, de azt el kell ismerni, hogy igazán egyedi előadó volt. Nekem tetszett a film, bár egy kicsit furcsa egy olyan embert nézni, aki már több mint egy éve nincs köztünk. Mindenesetre arra jó, hogy a rajongói emlékezzenek rá! Elsősorban nekik ajánlom ezt a filmet.


183. Csin-csin (2010-10-13 13:23.20) aaaaa
ja és még helyesen se tudok írni..filmmester


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-09-13 14:37212 hsz
KérdésekMarsbolha, 2018-09-04 12:4624 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk