Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Visszavágó
- Film+, 01:20
Állj, vagy jövök!
- RTL, 02:00
A testőr
- Film Mánia, 02:00
A lelkedbe látok
- HBO3, 02:20
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 02:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Emily és a bűn világa - Vélemények
2022-es választás
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Emily és a bűn világa aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - A holdjáró - Moonwalker - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
48. Wilhelm (2023-03-12 10:09.17) aaaaa
Kritikusok a Trash filmek táborába sorolják a Moonwalkert.
Igen, ennek a zenés-fantasynek a története elég analfabéta, nehezen érthető, még ha az ilyen jellegnél ezt nem vesszük oly mértékben zokon, de ez azért itt katyvaszosnak mondható.
Emelvényre téve a nyolcvanas, kilencvenes évek legtöbbet foglalkoztatott sztárcsillagát, Michael Joseph Jacksont, aki a filmes világba nem tudott úgy igazán sosem betörni. Bár szerintem őt ez cseppet sem érdekelte, mivelhogy mondjuk a rövidfilm hosszúságú videóklipjei még ma is több száz milliós nézettséget számlálnak.
Három különböző rendező rendezte a Holdjárót, élen Jerry Kramerrel, melynek első bő tizenhat perce végig pörög Jackson gyermekkorától videó montázsokon keresztül, néhány fellépésén át. Láthatjuk a fivéreivel való közreműködéseit, olyan felcsendüléseket hallhatunk, mint például: ABC, Blame It On The Boogie, vagy éppen a Can You Feel It.
Klip bevágások pörögnek előttünk szüntelenül, érkeznek Jackson Golden érájából a jól ismertek, melyek régi érzésekhez, emlékekhez köthetők.
Ezek egyike a Beat It, 1982-ből, ami átmenet a pop és a rock műfaj között, ámbár inkább húz az utóbbi felé. Bob Giraldi videóklipjével, amely egy bandaháborút prezentál számunkra. Mikor az utca keményfiúi előbújnak törzshelyükről, hogy összemérjék öklüket, keménységüket, puszta kézzel megmérkőzzenek egymással, vagy akár késpárbajjal.
Giraldi élethűen ábrázolja az utca árnyékoldalát, mocskát, alját ebben a klipben. Aztán láthatjuk Michael Jacksont tűzpiros bőrdzsekiben, aki úgy lép fel, mint egy HARCI KAKAS, ökölbe szorított kézzel, agresszivitással, keménységgel, dühvel!!! Mert hát először neked is meg kell mutatnod az erődet, azt a powert ami benned lakozik, csak aztán tudod talán kibékíteni a feleket- valami ilyesmit mondd ki nekem ez az öt perc. Kétségtelenül eszméletlen zene még mindig, dübörgésével, macsóságával, magával a gitárriffjével megspékelve. Fiatalok! Ne hagyjátok ezeket a számokat elveszni. Ezek az idő múlásával még értékesebbek lesznek.
Kis kitérő után. Maga a mozi ezek után indul csak be. Ja, még előtte nézhetjük Bad-nek a gyerekverzióját, ami nem rossz, hiszen ezek a kiskölykök igencsak jól mozogtak kapott minutumaikban. Tehát Jackson bóklászik néhány gyerekkel, különféle bujkálásokba, lövöldözésekbe keveredik, de ezek önmagában eléggé gyérek. Joe Pesci a foncsikos hajú főgonosz, akit végén a hősünk le is győz, így diadalmaskodik a jó a gonosz felett, mint ahogy a mesékben lenni szokott.
Körülbelül ennyi, ami a történéseket illeti. Ám van itt még azért egy s más. Filozók az egyik bónusz trackre, ami külön meglepetés volt, hiszen akkoriban sehol nem adták még le előtte. Itt csendül fel először a Leave Me Alone- Hagyjatok Engem Békén címmel. Komoly költségvetésű klipről beszélhetünk ennek kapcsán. A végén pedig megszólal az egykori 1969-es Beatles dal, Come Together, Michael vadabb verziójában előadva.
És figyelem, van egy mesterdarab, amit kiemelnék, melyet Smooth Criminalnak nevezünk, aminek a szintjét máig megütni se nagyon tudták. Az 1920-as, 30-as évek porfészeknek kinéző bárjába léphetünk be, ahol gigasztárunk a terem sarkából hajítja be a pénzérmét a zenegépbe, így indul be a szám,- figyeld ott azt az egyedi vonású nőt, aki bólint egyet, konstatálva, hogy megérkezett ide valaki, aki koránt sem hétköznapi. Egyébként a fentebb említett klip egyik táncosa, Vincent Paterson koreografálta ezt a tíz percet- elképesztő zsigeri érzékkel, önbizalommal tolta hajdanán a pali.
Összegezve, ha mint filmet nézem a Moonwalkert, akkor elhanyagolható, ám néhol akad benne pár fantasztikus szegmens, bevágás, amiket jó feleleveníteni.


47. Lifeisamovie (2021-12-14 20:01.43)  
http://www.youtube.com/watch?v=7jXoaJdbkns
Lancia Stratos Zero

Musk kicsit nyúlta a licencet..:)



46. Tomka90 (2017-07-08 19:07.25) aaaaa
Bűn rossz mozi volt ez. Nulla sztori, nulla forgatókönyv, röhejes stop-motion animációk, csak Michael Jackson táncai és zenéje ért valamit. Nem értem, hogy miért nem kapott egyetlen egy Arany-Málna jelölést. Pedig a Xanadu meg a Spiceworld kapott legalább egy díjat.
Kerülendő darab!!


45. FilmSilencio (2013-11-02 21:24.24)  
filmkritika
http://www.youtube.com/watch?v=U5yfYrjTIy4&feature=youtu.be


44. Emylio (2012-10-25 15:12.38) aaaaa
Nem tudom mi szükség volt erre a filmre? Történet gyenge, színészi játék nincs. Azt meg mindenki tudta, hogy Jacko jó énekes és táncos. Ez 2* csillag, csak ennek a borzasztó filmnek szól.


43. Cséjszi (2012-07-23 14:07.23) aaaaa
A film maga megintcsak egy nagy hülyeség, mint az MJ filmekben szokott, de benne volt Ő és a zenéje. Óriási művész, szenzációs énekes és táncos, és akkora szíve van, hogy az alig fér el a képernyőn.
Bárcsak most is visszajöhetne, mint a filmben!


42. Ninilss (2012-05-07 11:39.35) aaaaa
egy kérdés jutott eszembe,mikor néztem:ezmiez?!!!!
elismerem Jackson nagyságát,a zenéjét meg pláne!ha a hülye töltelék sztorit mellőzni lehetett volna...a zene és a koreográfia a lényeg..azt elnézném órákig is!


41. Egyszerűsrác80 (2012-03-10 10:31.14)  
Amikor először láttam ezt a filmet,Jackson még egyre élt.Az tény,ellentmondásos személyiség volt,de az is tény,a dalai általában bejönnek.A Moonwalker igazából inkább egy másfél órás zenei trip,ami vagy megfog valakit,vagy nem.Az effektek persze ma már néha suták,a sztori sem oly nagy szám,viszont a koreográfiák piszok jók,a jelmezek bejönnek,a zenék pedig igazán remekbe szabottak.
Különös egy alkotás,de én csípem.Ez van.


40. Angelsoul (2011-11-17 22:10.42) aaaaa
Nálam természetesen 5*. Nyilván nem filmkritikusoknak készült a film vagy átlag filmnézőknek, hanem azoknak, akik szeretik Michael Jackson zenéjét, személyiségét. Aki nem szereti, biztos lefordul a székről, de én imádtam sok-sok jelenetet (a Speed Demon megfilmesítését, a Smooth Criminalnél ma sem tudnak jobb táncos videót, pedig közel 30 éves, a Bad poénos fordulatát és a Come together koncertélményt...) A cselekmény nem egy bonyolult sztori, de nem is ezért készült. Nagyvonalakban: a jó és a rossz harca zenével, tánccal. A robotos részt viszont túl hosszúnak és vontatottnak tartom, elkelt volna benne néhány valós filmes fordulat, de összességében imádom! Reagálva arra, hogy miután meghalt, növekedett az értékelés. Bizonyára vannak új rajongók, akik most szeretik meg és értékelik, de a régi fanok sem biztos, hogy eredendően rátaláltak erre a filmes oldalra. Pl. én sem, hiába szeretem a zenéjét több, mint 25 éve és a filmet is moziban néztem meg anno, DVD-n is megvan, de értékelni csak most jutottam el ide, bocsi... Más színész értékelése is változóban van; egy-egy film premierjénél megugrik az ázsiója, ez talán bűn??? Nem hiszem, hogy a like-ok mutatják egy adott művészi termék vagy magának a művésznek a valódi értékét.


39. Gergő0304 (2010-07-18 18:27.45)   - (válasz SmithPunk 38. hozzászólására)
hát igen ez egy szar pvolt pedig én mj fan vok


38. SmithPunk (2010-01-24 11:37.10) aaaaa
másfél óra komoly kínzás...mikor anno rákapcsoltam asztem vlami normális film..mikor megláttam mj-t már tudtam h baj van...kb fél órát bírtam belőle...szörnyűűűűű


37. Csin-csin (2009-12-20 20:01.21) aaaaa
gyerekek, ez fantasztikus! Nem tudnátok mégegy ilyen filmet megnevezni, ami hasonló lenne, mert nincs is! Szerintem nagyon jó, hogy egy komplett történetet foglal magában, és Michael ezt a történetet énekelte és táncolta el nekünk..méghozzá a saját történetét..és nem akarta megjátszani magát, tényleg ő a hős..hülyeség azt mondani, hogy film szempontjából rossz..nincs mégegy ilyen, ezt ti is tudjátok, ráadásul 1988-at írunk! ez sem kihagyandó..nincs mégegy ilyen ember, aki ennyire odaadóan próbálta volna megmutatni a világnak, hogy mennyire tud szeretni..én nagyon csodálom, és szeretem..


36. Tanki007 (2009-11-10 15:33.05)  
Nekem bejön :)


35. Iron88 (2009-11-05 09:06.20) aaaaa - (válasz Phoenix_3 33. hozzászólására)
én nem is tudom kiemelni, hogy mi jó benne,összességébe úgy jó ahogy van!:)


34. Szofi05 (2009-10-30 22:49.12) aaaaa
nagyon szép film. .:)


33. Phoenix_3 (2009-10-30 22:09.28) aaaaa
Hát egyszerüen Michael Jackson. Részletesebben a zene, a tánc. :D Bár akkoriban ezek az effektek modernnek számítottak, mamár nagyon nem, ugyhogy az nem fogott meg :) Hát, annyira nem is film, hanem mint ahogy a leírás is írja, egy zenei utazás :)


32. Iron88 (2009-10-30 12:04.47) aaaaa - (válasz Phoenix_3 31. hozzászólására)
na végre!:)
látom nálad is 5 csillagos!mi tetszik a filmben?


31. Phoenix_3 (2009-10-30 10:17.41) aaaaa - (válasz Iron88 30. hozzászólására)
rendben :)


30. Iron88 (2009-10-30 09:06.19) aaaaa - (válasz Phoenix_3 29. hozzászólására)
én csak azután regisztráltam itt, miután meghalt!
de ne csesztessük már egymást!!!!jó?:)


29. Phoenix_3 (2009-10-29 18:24.39) aaaaa - (válasz Iron88 28. hozzászólására)
Nem azt mondom h nem lehetnétek itt, hanem hogy miota meghalt 2esről 4esre ugrott az értékelése. De persze ezt nem vetted észre ügye?


28. Iron88 (2009-10-29 11:14.03) aaaaa - (válasz Phoenix_3 25. hozzászólására)
na most már jó lenne,ha leállítanád magad!nem is értem,akkor te mit keresel a Jacksonos topikokban,mi sem lehetnénk itt szerinted!neked lehet?te most nem ugyan azt csinálod mint mi????kiváncsi lennék hogy te mennyire foglalkoztál vele mielőtt meghalt,mert a pofád az kurva nagy!


27. Noémi_121 (2009-10-29 11:02.49) aaaaa
Ne mondjatok rosszat már na!! Én, amikor még csak egy klippet láttam belőle, már akkor imádtam!!!!!!!!!!! Szerintem hihetetlenül jó a film!!! És nem "jacko", utálta ezt.


26. Phoenix_3 (2009-10-27 22:29.29) aaaaa
Másrészt mikor ez a film készült, ezek voltak a létező legjobb animációs effektek.


25. Phoenix_3 (2009-10-27 22:28.54) aaaaa
Istenem de szánalmasok vagytok
Egészen Jacko haláláig ez a film még 3 egészes átlagu sem volt. Mostmeg 4 felett van.


24. Emylio (2009-09-08 16:29.57) aaaaa
Aki nem szerette Jacko számait annak katasztrófa volt a film.


23. Timo74 (2009-09-08 16:28.36)   - (válasz Lefevre 19. hozzászólására)
Egyetértek. Filmként gáz volt, de legalább jó számok voltak benne. A zene bejött.


22. Iron88 (2009-09-08 14:36.53) aaaaa
nekem nagyon tetszett


21. Edit65 (2009-09-06 14:00.52)  
Mekem nagyon is tetszett!!!!



20. ♥florcsu♥ (2009-08-29 18:58.22) aaaaa
nekem tetszett.


19. Lefevre (2009-08-18 11:36.36) aaaaa
Mint film sehol sincs, és mivel ez egy filmes portál, ezért ennek megfelelően véleményeztem. Viszont maga Michael Jackson az első kedvencem volt, mint énekes, de itt most nem a személyét kellett osztályozni.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2023-03-12 10:0948 hsz
KeresemCstamoca, 2010-03-21 14:073 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk