Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Párcserés játszma
- HBO3, 04:05
Párosan szép az... étel
- Film4, 05:00
Érvek és életek
- Filmbox Extra HD, 05:05
A fekete ló farmja
- Filmbox Premium, 05:15
A három toll
- Mozi Klub, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - A vadász éjszakája (1955) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Vescod (2023-11-18 13:49.39) aaaaa
Vakfoltosok nemrég csináltak róla egy kibeszélőt:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJRyVcH_Sig

Egy csomó érdekesség elhangzik benne a készítésének körülményeiről, más rendező(k)re való hatásáról, itt a topikban is említett erényeiről/furcsaságairól...


11. Lifeisamovie (2023-06-26 13:33.06)  
Ezt a filmet végig kell röhögni. Nálam ott szakadt el a cérna, amikor Winters fekszik az ágyban meghipnotizálva és Mitchum leken neki egy isteneset értsd: Úgy pofán csapta, csak úgy csattan..a nő meg totál rezzenéstelen arccal feküdt tovább...háááá XD és az a fáklyás marhaság, vagy utána amit leművelnek a kölykökkel az alagsorban amikor vallatja őket, hogy hol a lové, ahogy fut a gyerekek után a lépcsőn, mint Drakula, majd az a béna 'jaj rácsukódott az ajtó a kezemre' és utána az a Metro-Goldwyn-Mayer ordítás az ajtó mögül, s akkor a végén még a srác erőltetett 'kiborulása' ...ááá :D
Lehet ez lesz az a ritka régi 'klasszikus' film, aminek az 1991-es feldolgozása értelmesebb, jobb, nézhetőbb esetleg még ennél is borzasztóbb. Amúgy gondoltam megnézem Mitchum-tól a Cape Fear-t is...húúú remélem az ennél azért kilométerekkel jobb lesz :)



10. Vescod (2021-04-19 11:24.05) aaaaa - (válasz VAL P 9. hozzászólására)
Oks,legyen 5/10* ha úgy egyértelműbb.


9. VAL P (2021-04-19 10:13.26) aaaaa - (válasz Vescod 8. hozzászólására)
Nem akarok kekeckedni, de a 10/5 200%-ot jelent. 5-ös skálán 10-es értékelést.
Az 5/10 jelzés jobban harmonizálna az általad leírtakkal.


8. Vescod (2021-04-16 09:27.39) aaaaa
Hosszú idő után újranéztem és még mindig értetlenül állok ennek a filmnek az IMDB-s 8,0 pontja előtt,de szerintem az itteni pontozása is túl magas.Helyenként annyira amatőr vizsgafilmes hatása van az egésznek.Van néhány komikus jelenet amit egyszerűen nem tudok hova tenni

SPOILER

-Mikor Mitchum a gyerekek után rohan fel a lépcsőn a pincéből,nevetséges, mint valami gyenge Drakula paródia
-A gyerekek menekülnek Mitchum elől,erre a kislány a csónakházában lefekszik aludni mondván hogy álmos...
-Mikor Mitchumra puskával rálő az idős hölgy ugyanazt a nyüszítős hangeffektet keverték rá háromszor,de miért?!egyáltalán miért kellett az a röhejes nyüszítés
-Miért a pajtába rohan be ahol másnap reggel el is kapják?!
-A vége meg hab a tortán mikor a pajta előtt a rendőrök leteperik Mitchumot a kissrác meg odaszórja neki a pénzt hogy "nesze vigye,nekem nem kell..katasztrófa..és a rohadt tízezer dolláról szólt az egész felhajtás.A legutolsó cukormázas karácsonyi jelenettől meg szinte már szivárványt hány az ember...

SPOILER VÉGE

Az általam felsorolt zavaró dolgok ellenére zseniális megoldásai is vannak a filmnek
-a fényképezés
-Mitchum monológjai
-A szimbolikus tetoválás
-szinkronban éneklés az öreg hölggyel
-A noir-thriller-szürrealista tanmese műfaji egyveleg

Pozitívumokkal-negatívumokkal együtt nekem továbbra is 10/5,az egyik legtúlértékeltebb film noir-nak tartom.


7. Vescod (2019-12-18 13:54.38) aaaaa
Túl kapkodó az egész és túl hihetetlen,a gyászoló özvegy feleség pikkpakk beleszeret a pszichopata papba és már össze is házasodnak.A két gyerekszínész katasztrofális,főleg a kislány.A film a vége nagyon összecsapott és röhejes.A negatívumok ellenére vannak erényei,a film első fele főleg Mitchum jelenetei szerintem zseniálisak,és a fényképezés úgyszintén de ezekkel együtt is nálam csak 10/5


6. Filmim (2014-12-21 13:48.41) aaaaa
A véleményem tartalmaz kisebb SPOILER részeket.

Ez a film nem mindenki számára befogadható, mivel ez egy erősen szürrealista alkotás, amelynek lételeme a zavarodottság, a káosz a rendezés körül. Ez teljes mértékben érezhető a film alatt és a film után is. Mitchum alakítása rendkívül erős, a mű egyik szükséges eleme a mára már klasszikussá vált "love-hate"
tetoválás, amely egyben hátborzongató, egyben pedig roppant érdekes, elgondolkodtató motívum. A film közepén érezhető egy változás: a két gyermek elkerül Mrs. Cooperhez és innentől kezdve egy szinte szájbarágós esettanulmány részeseivé válhatunk, ahol olyan tanulságokat oszt meg velünk a rendező, amelyet túlságosan befogadhatatlanná tett a nagy közérthetősége miatt. És ezen történés miatt nem adtam én 5 csillagot a filmnek, egy kicsit erőtlennek és izzadságszagúnak éreztem a lezárást. Ettől eltekintve helye van a top 250-ben, mert ez volt az egyik legelső rendkívül szürrealista alkotás, amely meghatározóvá tette ezt a stílust megjelenése után. Érdemes megnézni, egyszer mindenképpen. Én is tervezem hogy a közeljövőben újra megnézem.

;)


5. Kittentyű (2014-02-28 01:24.02) aaaaa
A történet nem valami egetrengetően nagy sztori, egyszerű mint az 1x1. Viszont nem rossz film. Robert Mitchum alakítása volt egyedül kiemelkedő a filmben, a többieké átlagos. Egyszer érdemes megnézni.


4. Mozsika (2013-11-27 15:32.17) aaaaa
Teljesen kettős film!

És hogy mit értek alatta? Amikor elkezdődik erős lehangoló zene késztet fel arra, hogy itt egy mániákus thriller fog fojtogatni másfél órán át. 10 perc múlva olyan zenét hallok, mint ha nézném a Tom és Jerryt. Aztán megint kemény zene, ami arra készít fel, hogy itt történni fog valami... de megint jön a Tom és Jerry zene. Ezt én a negatívumok közé sorolnám.
Alapjáraton a története egyszerű mint egy faék, de nem rossz. Ám picit problémás az, hogy amikor jönne a feszültség akkor a rosszul sikerült zenei betéte komolytalanná teszi az adott jelenetet.

Na nézzük miről szól. Egy "kereszt mögé bújt sátán"-ról szól, aki képes feleségül venni egy nőt, csak hogy a gyerekeitől kiszedje a 10 ezer dollárt, amit apjuk hagyott rájuk egy rablás után. Robert Mitchumból könnyű kinézni az ilyent, mert eléggé mániákus arca van, a prédikálásai a két kezéről ( LOVE - HATE , Káin és Ábel történet) eléggé rámenős volt. Na és a nászéjszakán lejtett párbeszéde sem volt semmi...
Miután persze elítélték Mitchumot az egész átvág egy családi karácsonyi filmbe, mint ha Az élet csodaszépet látnám...
Mitchum bácsi nem volt rossz, de a többi színész csapni való, főleg az idős nő, aki meglincselésért kiabált. Barátok közt Magdi anyusához tudnám hasonlítani, tehetségnek nyomát csak könyvben láthatta, a többiek sem voltak valami magasztosak.
Szerintem nem lett rossz film, de néhol úgy érzem, hogy Charles Laughton nem tudta milyen műfajú filmet akar csinálni és a zenei betéteket igen rosszul választotta meg. Semmiképp nem thriller, inkább egy lazább krimi A vadász éjszakája.
Ami pedig az imdb toplistájára tette az nyilván az, hogy az amcsik a saját klasszikusaikkal szemben kevésbé kritikusak, és könnyebben befogadják, mint mondjuk mi. Én top 250 közelébe sem tenném.

Nálam gyengébb négyes!


3. Charlie Lee (2013-10-18 03:41.25)  
Ritkán szoktam filmekhez véleményt írni,most mégis kivételt teszek. Ritkán látni olyan hihetetlenül rossz filmet látni,mint eme gyalázat.Érthetetlen számomra,hogy miképpen állhat az IMDB top 250-es listáján ez a film 8.1-es átlaggal a 180. helyen,olyan filmeket is megelőzve,mint a Diploma előtt,a Korcs szerelmek vagy éppen a Nem félünk a farkastól.De szinte bármelyik filmet említhetném mely a Vadász éjszakája mögött szerepel a listán.
Hogy mi a bajom a filmmel? Elsősorban a története. barlangrajz egyszerűségű storyról van szó.Az azért mekkora baromság már,hogy bár baszott nagy szegénység van,de Mitchumon kívül a kutyának nem jutna eszébe keresni az eldugott 10000 dollárt.Ehhez párosul valami embertelenül rossz színészi játék.Ha most kimegyek a konyhába fogok egy fakanalt festek rá egy arcot és elkezdek bábozni vele az különb alakítást nyújt,mint Robert Mitchum ebben a filmben.Hihetetlenül rossz színész volt a pali.A többi alakítás méltó Mitchum teljesítményéhez.Egyedül a gyerekek anyját játszó Shelley Wintersben fedezhető fel némi színészi talentum.De a kínjaink nem merülnek ki a rossz történetben és a pocsék színészi játékban. Kapunk még olyan gyalázatosan pátoszos mondatokat,hogy olyanokat még Németh Sándor sem mond gyülekezete előtt.Nem,hogy 8.1 -et,de 1.8-at nem ér a film.



2. VAL P (2013-08-21 18:20.15) aaaaa
Mitchum egyik legkiemelkedőbb filmje ez!
Egy báránybőrbe bújt farkas, nőgyűlölő prédikátor mézesmázos, ájtatos szövegsablonjaival, idézeteivel behízelgi magát az otthonokba, nyilvánvaló hazugságokkal beszéli tele a fejeket (homo homini angus), elvakult dogmáin építkezve úgy forgatja a szavakat, mintha szándékos bűncselekményeit is az Úr parancsára és tetszésére követné el - ő, a Tanító.
Két gyermek, John és Pearl keresztezi az útját, akik szüleik támogatása hiányában kénytelenek életüket, s a 10 ezer dollárt őrző babát egy csónakra bízni...
A II. világégést követően jelentékeny témává vált az árván maradt, az utakon tekergő gyermekek nyomorúságának, kiszolgáltatottságának ábrázolása (pl. 'Fiúk a rács mögött'; 'Valahol Európában'; 'Elhagyottak'). Laughtonnak ugyan nem ez az elsődleges célja, "mindössze" fontos ürügy a cselekmény kibontásához, elég nagy elánnal esik a latba – ha a nagymama karácsony esti, moralista frázispuffogtatására gondolunk.
Az olyan lenyűgöző képek, mint a naplementekor szemberobogó (majd a vászon 90%-át kitöltő) vonat, vagy a bozóttal a folyóparton küzdő Mitchum – óhatatlanul beleégnek az ember memóriájába. A fények-árnyékok kontrasztja rendkívül izgatta Stanley Cortezt, nem egy kulcsjelenetet a sziluettfilm "leegyszerűsített" eszközeivel vetít a nézők elé; újraértelmezve ezzel William Daniels vagy Robert Krasker úttörő törekvéseit.

Stílszerű aláfestésnek: http://www.youtube.com/watch?v=7rQrxBJDZUY (Love/Hate: Happy Hour)


1. Roszner (2009-03-31 09:49.43)  
Borzongatóan izgalmas film! Nem véletlen, hiszen "A vád tanúja" híres ügyvédje, Charles Laughton rendezte. És Robert Mitchum neve is védjegy.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2023-11-18 13:4912 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk