Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
6:3, avagy játszd újra Tutti
- Film+, 06:10
Nem beszélek zöldségeket
- Moziverzum, 07:10
A szív hídjai
- Viasat Film, 07:25
A cég
- Mozi+, 07:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - Largo Winch - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

30. Kurgan 5555 (2013-10-06 21:12.47) aaaaa
Nekem tetszett.
A történet sok helyen kiszámítható és lapos volt ezért csak 4★


29. Krisz papa (2011-06-06 01:27.21) aaaaa
Olyan érzésem volt a film nézése közben, mintha egy nyugati stílust magyar köntösbe csomagoló hazai produkciót látnék. Idegen, és a profi kivitelezés ellenére zavaróan sablonos. Kár, hogy nem sikerült egy francia beütésű, európai multikultúrális akció-vígjátékot összehozni, mert akkor jobban élveztem volna. Tomer Sisley számomra nem túl meggyőző, de Kristin Scott Thomas, és Miki Manojlovic rutinosan letették a kötelezőt! Talán még kiemelném a film egyik ékességét Mélanie Thierry-t, kinek az angyali pofija, és a tökéletes teste megér pár percet bármilyen ocsmány filmből.
Egyszer nézhető, de minden negatívuma ellenére szépek a képek, és vannak benne pörgős akciók is.



28. Langelus (2011-05-18 18:31.30) aaaaa
[link]


27. Weser (2011-04-02 15:21.08)  
Sokkal jobb filmre számítottam. Ez sajnos csak olyan egyszernézhető kategória.


26. Nor-bee (2011-03-19 08:26.08) aaaaa - (válasz Chriss13 18. hozzászólására)
Én is...


25. Langelus (2010-12-18 11:16.34) aaaaa
Largo Winch – A délszláv Fantom

Anno a sorozatot egy James Bond újraimidzselési kísérletnek tartottam. És a Kill Billhez hasonlóan hidegen hagyott, mikor megtudtam, képregényadaptáció. A 2009-es Fantom hasonmása került elém, keverve kevéske Dolmennel és James Bonddal.

Ami így elsőre megmaradt bennem, a film képi világa. Szépek ezek a tengerparti szigetek, de bántja a szememet ez a fakó, a fény-árnyék kontrasztot kihangsúlyozó színkópia. A bombaszép nők és az egzotikus tájak mellé még mátrixos lassításokat is kapunk, tehát a parasztvakítás két legősibb módszerét kipipálhatjuk.

Az árva Wintzlaw útja, aki aztán megnyergeli a mocsoktól bűzlő világot, hogy végül dúsgazdag apja örökébe lépjen, közismert történettípus. Nem kétlem, hogy a forgatókönyv hű maradt a nyersanyaghoz, de többet nem is akart kihozni belőle. A rendező Jérome Salle ugyanolyan vasfejű akarnokként dirigálta a filmet, mint az idős Winch a környezetét, ami csak részben jött be. Egy-két pofásabb ötlet az akció terén bukkan fel (pl. Largo börtönből szökése), meg pár jelenetben, ahol Largo valamelyik mentorával beszélget. A többiben szinte semmi, hüledeznek a titkos örökös miatt, ténferegnek, a jelenetek monotonok vagy papírízűek. Az idősíkok sokszori váltogatása jó tempónövelő eszköz, de itt olyan sok van belőlük, mintha zsinóron rángatná őket valaki; felaprózza a nézői figyelmet. A fordulatok sok esetben vagy kiszámíthatóak (a főnökasszony a főhunyó), vagy csakúgy varázscilinderből lesznek előkapva (a testőrfőnök bérgyilkos, Largo átmeneti amnéziája). A befejező rész a katonásdit játszó kisgyerekkel aranyos volt, egyfajta kegyelet Largo zűrös múltja előtt. Szerintem csak azért akart cégelnök lenni, hogy apja gyilkosát móresre tanítsa, "oszt jóccakát".

Jöjjenek a jellemek. Ez az egyik legnagyobb érvágása a filmnek: az itteni figuráknak ritkán van színezete, 2. dimenziója. Largo karaktere úgy dominál, ahogy Tony Starké: mindenki – szándéktól függetlenül – neki gazsuál, körülötte forgatnak mindent. Érdekes betájolni az ifjú Winchet, mint embert: valahol félúton mozog Fantom és Vasember között. Céltalan, rögtön cselekvő, de jó eszű karaktere nekem is szimpatikus; jobb, mint az összes többi szereplő együttvéve. Az idős dörzsölt szőke helyettesasszony James Bond hozadék, Niero Winch ugye a „sajáterejébőlmilliárdospapa”, jósok tirannuszi hajlammal, mint Dooku gróf. A „másik örökbe fogadott fiú barát” csak dísznek volt ott. A ferdeszemű tanácstag feszt méltatlankodik, a kövér krapek, akit az elején szemgolyón lőnek, meg csak szimplán tohonya és ideges. A mélypont nekem két szereplő: egyrészt a kiscsaj (melyik név is az övé, Naomi?), a hazug kis dög, aki az elején börtönbe juttatja Largót némi szex után. A viszontlátásukat elvarratlanul hagyták; miért is? Lelövöm a poént: megint a Bond–os beütés miatt, és mert a reménybeli folytatásban kell lennie főluvnyának. De az illemtan-képzésen átesett inas: hát az egy tömény fekália! Nem értem, minek mire föl kreálták ilyenra: nyalizós, agyament ólomkatona, akinek be nem áll a szája, pörög a nyelve a fogaiban, akár egy UZI–géppisztoly!

A dialógusok között vannak érzelmesebb, tartalmasabb részek is (Largo serdülőkori beszédei az apafigurákkal), de az igazgatótanács tagjai úgy beszélnek, mint a kasztrált divatmajmok. Rendben: nem kis buli a világ 5. legnagyobb vagyonát egy ámokfutóra ruházni, de ennek nemcsak a különféle jogi procedúrák emlegetésében kéne megnyilvánulnia. Némi káromkodás meg poén is bekerült tarkító dísznek, a visszautalások pedig önismétlőek és fárasztóak. Miért nincs az embereknek még a szavaikban se súlya?

Összegezve: Largo karaktere, plusz a történet néhány velősebb mozzanata az, ami életben tartotta nekem ezt a filmet. Az egzotikus dalmát-szigetek ellensúlyozzák és a Winch–cég Ezüstsólyom–os fullfehér szilikontermét, tehát a látvány 1 fokkal bizonyosan jobb lett a Macskanőnél. 10 pontból 4–et adok rá, amolyan sok hűhó semmiért produkció volt. Lezárt sztoris európai képregények filmjeiből nekem továbbra is a V mint Vérbosszú marad az etalon Nagy–Britanniából.


24. Geysap (2009-12-31 22:02.53)   - (válasz DavidVilla 6. hozzászólására)
Az a baj sztem, hogy keves ember ismeri a francia mozit, de az a keves, mint irtad szereti is. Az ujabb filmek kozott is rengeteg kivalo van, kivalo szineszekel. Gondolok itt Olivier Marchal Daniel Auteuil "jutalomfilmnek" rendezett MR73-ra, az Altalad emlitett Harminchat - ra, a sokakat megoszto Rejtely-re. (azert vettem eloszor Daniel Auteuil filmjeibol ezt a harmat, mert o nem jatszik Hollywoodban ...
Emlitesre melto meg A 401-es szoba titka (La disparue de Deauville) erdekes modon Sophie Marceau rendezeseben.
Nem emlitve Reno, Gérard Depardieu filmjeit - ott van a ket reszes Mesrine: L'instinct de mort - Halalos kozellenseg Vincent Cassel kivalo alakitasaval (nekem jobban tetszett, mint a J.Depp Public Enemies filmje)
Ne hagyjuk ki szinten Vincent Cassel Visszafordíthatatlan c. filmjet (eros idegzetueknek) Gaspar Noe zsenialis rendezeseben, ott van meg Guillaume Canet filmje, a Ne szolj senkinek, Francois Cluzet foszerepevel. Szval van miben "mazsolazni", ha vki szereti a francia "ujhullam filmjeit".
Ja, es majdnem kifelejtettem a Pierre Morel rendezte, fokepp Luc Besson tollabol eredo Liam Neeson foszereplesevel a Taken - Elrabolva c. mozit.


23. Az utolso szamuráj (2009-12-31 14:16.47) aaaaa
De jó,hogyha az ember szinkronnal nézi,-franciában nem vagyok otthon,már a nyelvre értve(bár ennek is van áthallása...)-akkor kapásból tudja,né mááá,ez a srác a rosszfiú.
Largo Winch Philippe Francq képregényének hőse,gyorsan át is ültették filmvászonra.Nemigazán akciófilm,inkább krimi de azért vannak benne jólpergő események,precízen megcsinált bunyók meg egy gyönyörű női popsi.A főszereplő karrakteres gyerek igen érdekes vérkeveredéssel-arab és zsidó-meg van azért tartalékban pár nívós színész még,lásd a mindig tökéletes Kristin Scott Thomas vagy Miki Manojlovic .Ami ezenkívül nagyon tetszett,hogy a tájat milyen szeretettel fotózták,a tengeren elterülő lyukas szigetképződménytől például nyomtam egy hátast.
Nem maradandó filmélmény,nincs baj ha nem látod,de igazából egyszeri nézésre megteszi.Mivel pedig siker lett hazájában,ugyis jön a folytatás.


22. Sötétszív (2009-12-08 00:11.40) aaaaa
Jérome Salle előző filmje az Anthony Zimmer nagyon bejött nekem, úgyhogy kíváncsian vártam, hogy most mit hozott össze:nyugodtan kimerem jelenteni, hogy az utóbbi évek legjobb francia filmjét sikerült vászonra ültetnie. Fordulatos, és izgalmas, és a tájak is gyönyörűek. Mindenkinek jó szívvel merem ajánlani.


21. Kittentyű (2009-11-06 13:44.27) aaaaa
Szerintem jó film.


20. AlekSeJ (2009-11-01 19:52.09) aaaaa
szerintem sem volt ez a film annyira vészes mint ahogyan itt páran előadják, bár ízlés dolga, nekem speciel tetszett, elvoltam vele így kora este..Az elején idegesítettek ezek az ugrálások az időben kb. 2 percenként, gondoltam ha ez a végéig így megy majd akkor kilövöm félóra után, aztán is voltak, de az már nem volt zavaró..Vannak ennél jóval szarabb mozik, nálam 4 csillag


19. El Condor (2009-11-01 13:02.37) aaaaa
Profin kivitelezett akciókkal fűszerezett, gyönyörűen fényképezett tájakon játszódó krimi és kalandfilm keverék. Csak azért nem 5*, mert az elején kitaláltam ki a főgeci.


18. Chriss13 (2009-10-29 12:46.56) aaaaa
Jobbra számítottam...


17. Csupi1 (2009-10-24 23:11.10) aaaaa
Roppant unalmasra sikerült film. A képregényt és a sorozatot nem ismerem, de ha azok is ilyen tempósak akkor nem is akarok megismerkedni velük.


16. MrMojoRisin1 (2009-06-08 13:47.42) aaaaa
Nem volt szerencsém sem a képregényhez, sem a sorozathoz, de az egy pofon egyszerű, a megszokott panelekből építkező akció mozi. Se több, se kevesebb.


15. Domi3 (2009-06-01 21:50.40) aaaaa
Ezt a filmet senki ne nézze meg aki jót akar magának.


14. Orsika21 (2009-04-27 12:13.08) aaaaa - (válasz Lechoo Edy 13. hozzászólására)
A sorozatot láttad? Szerintem az jobb volt!


13. Lechoo Edy (2009-04-26 13:32.38) aaaaa
Egy igazi, jó és lendületes akció-krimi film, csak kikapcsolódás céljából, bár volt olyan jelenet, ami nagyon jól volt megcsinálva és külön kiemelendő.


12. Orsika21 (2009-03-15 16:04.25) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=o8gn4NCjT44
Largo Winch ( A sorozat )-Intro


11. Orsika21 (2009-03-15 16:03.31) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=CyqQegcm_6c
LW-Christmas


10. Orsika21 (2009-03-15 15:59.26) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=VJ01BOfsA1s
Largo Winch-Az igazságtevő( bakik )


9. Orsika21 (2009-03-15 15:53.14) aaaaa
A sorozat akkor is jobb!
Olvastam egy interjút a rendezővel,Jerome Sallal és a főszereplővel,Tomer Sisley-el.Hát mit ne mondjak.....egyszerűen szánalmas.Csak azt elfelejtik megemlíteni a cikkben,hogy előttük ott volt a Largo Winch-Az igazságtevő című sorozat,nem csak a képregényből dolgoztak!


8. El Condor (2009-03-14 21:24.55) aaaaa - (válasz StormshadoW 4. hozzászólására)
Szerintem te meg nem értesz a filmekhez. Rengeteg nagyon jó francia film van, sok közülük a filmtörténelem klasszikusa.


7. DavidVilla (2009-03-13 12:10.50)   - (válasz Orsika21 3. hozzászólására)
Viszont én se sokat várok ettől a filmtől,meg sem fogom nézni,nem is érdekel...


6. DavidVilla (2009-03-13 12:10.01)   - (válasz StormshadoW 4. hozzászólására)
Szerencsére kevés ebber nem szereti a francia mozikat...Harminchat,Bibor folyók,Pofa be,Piaf stb.


5. KongFan (2009-03-13 08:23.00)  
hát mostanában tényleg nem értenek hozzá. Astereix 3 és taxi 4? kinek kellenek ezek?


4. StormshadoW (2009-03-13 04:42.10)  
Denemvárom! Valami szar hatodosztályú kiskaliber sorozatnak a dögunalom filmverziójára tippelek, ha meg franciák csinálják,akkor SZERINTEM tuti nem lesz jó.Ők nem értenek a filmezéshez.


3. Orsika21 (2009-03-06 09:34.42) aaaaa
A Tv-ben valóban ment egy sorozat,Largo Winch-Az igazságtevő címen.Largot Paulo Seganti alakította.
Nem tudom,hogy ki hogy van vele,de nekem a sorozat jobban tetszett,még annak ellenére is hogy nem volt olyan menő sorozat.Főleg az egyik pasi jött be nekem.:)



2. Szimb@ (2009-03-05 20:17.45)  
jól tudod:)


1. Dtiila54 (2009-03-04 20:45.23) aaaaa
Szerintem TV-BEN ment egy sorozat hasonló címmel



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKurgan 5555, 2013-10-06 21:1230 hsz
KérdésekKurgan 5555, 2013-10-06 21:093 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk