Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ballagás
- ATV Spirit, 21:00
Csúcshatás
- Paramount Network, 21:00
Marlowe
- Filmbox Premium, 21:40
Halálos iramban: Hobbs és Shaw
- TV2, 22:00
Oppenheimer
- Spektrum, 22:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Gordon Ramsay - A konyha ördöge (sorozat) - Keresem
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A gyönyörű játék aaaaa
Lou de Laage aaaaa

 

Fórum - Egyszer volt, hol nem volt Kínában - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Chris Co (2017-05-20 13:36.31) aaaaa
Klassz a történet körítésképp és izgalmas is (lenne), mint ahogyan a harci koreográfiák és nem utolsó sorban a kung-fu - ha már elvileg asszem, ez lenne, mint érv, mint kultúra a fennmaradás végett is, ugyebár), mint harcművészet, csak a cselekmény annyira ostoba, hogy az nem gyermekded, hanem vérlázítóan szánalmas humornak nevezett szerencsétlenkedés (bár kinek mi vicces - én a régebbi klasszikusokból is kihagytam volna azokat a nagyon vicces dolgokat a magyar szinkronnal egyetemben).
A szürreális harci jelenetek nekem nem igazán a kedvencesek (anno műholdas csatornákon a nyolcvanasakban jókat derültem repkedős, teleportálós harcművészes mozikon). Pláne olyan tagoktól, akik lebegő tárgyak nélkül is olyat tudnak, ami hagyományos hús-vér ember számára csak lebegés, meg szürrealizmus.
Nekem ez legalább annyira közepes, mint az a film, ami nem is ekkora siker, hanem csak figyelemfelkeltő (Shaolin Templom).
Elismerem, nálam a baj, de olyan kiválóságokkal, mint Jet Li, és tényleg fantasztikus, már-már emberfeletti filmes és trükkös (leszámítva a hangeffekteket - áh, nem is, azokon beszarsz:))) munkával miért kell egy kétórás film majdnem felét hülyeségekkel, bugyutaságokkal tölteni...
A bloodshed filmeknél nálam ez nem jelent akkora veszélyt, melyekben nem jetli-kaliberű tehetségek szörföznek a felhők közt...


5. Kék kereszt (2017-04-23 18:03.48)  
Tsui Hark megannyi legendás film rendezője és producere a 90-es évek elején megreformálta és egy addig nem ismert új,magasabb szintre emelte a haldoklófélben lévő harcművészeti műfajt és egyben hidat képezett vele a rég múlt és az akkori jelen között.Emelett filmjével emléket állít egy rég letűnt,dicső korszaknak..melyet elvettek tőlük..
Az első felében volt némi tapogatózás a heyes irány megtalálásáért..Az arányokkal kissé elcsúsztak.A gyermekded humort túlzásba vitték ami többször volt kínos,mint vicces..A politikai vonalat is túltolták picikét.Helye volt benne,de nem így..Félidőnél aztán történt valami és onnantól mintha egy teljesen másik filmet látnánk.Hirtelen az arcunkba kapjuk a csodálatosan megkoreografált,lélegzetelállító harcokat,egyiket a másik után.Aztán jön a final fight ami elképesztően jó lett..Micsoda mozdulatok!Az egész harc nagyon lendületes,ötletes és ami a legfontosabb,igazi!Helye van a legjobbak között.Innen már nagyon nincs tovább,de a folytatásban még ezt is képesek voltak túlszárnyalni..
Ez Jet Li egyik legjobbja,ami meghozta számára az igazi nagy áttörést és az utat a legnagyobbak közé.Wong Fei-Hung szerepével emblematikus figurává vált hazájában.A film pedig kult státuszba került és hivatkozási alap lett,nem véletlenül..



4. Chris92 (2013-08-12 15:53.39) aaaaa
Magát kissé túlvállaló (a politikai töltetét le tagadhatná) és az arányokat kissé nehezen találó, de elképesztően szórakoztató harcművészeposz a hongkongi filmgyártás fénykorából, egy karizmatikus Jet Li-vel a főszerepben. Ezenfelül pedig fontos kiemelni, hogy a filmtörténelem legjobb akciójelenete is ebben a darabban található (mondom ezt úgy, hogy az azt megelőzők is döbbenetesen látványosak és jól megkomponálták), az a bizonyos utolsó húsz perces adok-kapok a létrákkal leírhatatlan. Olyan kreatív és komplex mozgások és kaszkadőrmunka prezentálódik ott, amit szinte csak számítógéppel lehetne megtervezni de nem, pont ez a varázsa, ahogy az egész filmnek is. Nincs itten fotórealisztikus CGI, rángatózó kamera, másodpercenként 5 vágás, meg egyéb fiszem-faszom, itt hús-vér emberek művelnek döbbenetes dolgokat.


3. Pstike (2010-07-12 17:33.50) aaaaa
jofilm


2. 8ÉVES (2009-07-11 19:54.13) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=m9mYJ3PIer4&feature=related
Jó kis kinai film,jómagam imádom az ilyen stilusú filmeket..


1. Molnarli (2008-09-02 18:01.14)  
elmagy:D:D:D



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2017-05-20 13:366 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk