Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Halálos iramban: Hobbs és Shaw
- TV2, 22:00
Oppenheimer
- Spektrum, 22:00
Harcban élve
- RTL Három, 23:00
Vadidegen
- Film Café, 23:20
Joker
- Filmbox Premium, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Orbán Viktor - Vélemények
Érdekességek!
Waco (sorozat) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nikita aaaaa
Agatha Christie aaaaa

 

Fórum - Angyalok háborúja 4. - A felkelés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Weser (2012-05-07 19:16.59)  
Kezdhetném azzal, hogy összefoglalom, hogy mit is jelent nekem a seria első három része, de akit érdekel az úgy is elolvassa azoknak a filmeknek a véleményei között, csak azt jegyezném meg, hogy az első rész az egyik kedvenc filmem, kategóriájának legjobbja, a második és a harmadik pedig egy szinten (kissé gyengébb) színvonalon van, de én kedvelhetőeknek tartom. Viszont nem tudták itt sem, ahogyan a Hellraiser seria esetében sem, hogy mikor kell befejezni, meddig volt minőségi és mikor vált át értékelhetetlenné. Jelen esetben ennél a résznél. Hellraiser kicsit szerencsésebb volt, habár 7,8,9.-ik ott is kritikán aluli. Walken kiszállt a harmadik után helyére jött, hogy ne szakítsa meg a híres emberek szerepeltetését, Doug Bradley. MrMojoRisin1 jól mondta alább, a Hellraiser 7-8 ezzel egyidőben lett leforgatva Romániában, majdnem egyező filmkészítőkkel, gondolták Doug Bradley szabadidejét kitöltik és itt mellékszereplőnek berakják. Megmenteni ezt a filmet ő sem tudta. Amúgy már az Angyalok háborúja 3. részét készítő rendező is elég, mondhatni rossz rendező, nagyjából Rick Bota féle, de ez a Joel Soisson sem alkalmas egy jól működő seria sokadik folytatásának elkészítésére. Végső menedékként szerencséjükre sikerült beszervezni Bradley-t, az Angyalok háborúja 5-be meg Tony Todd-ot, de bármennyire is nagy emberek, ezek csak gyenge kísérletek a végeredmény fényében.
Az első három részt többször újranéztem már, ezt a negyediket egyszer pár hónappal ezelőtt késő éjszaka láttam a TV-ben. Nem kellett volna megnéznem. Semmi korábban felmutatott igényességet és kreativitást nem hordoz.
Hellraiser 7-8, Angyalok háborúja 4-5 mindkét seria leggyengébb darabja, B kategóriás rendezőkkel. Nem méltóak ezek, nem lett volna hagyni, hogy ilyen irányban elferdüljön mindkét klasszikus film folytatásai.
Nálam Hellraiser 4 részes (jobb esetben 5), ez pedig 3.


7. Evile-Elvis- (2012-02-17 12:12.58) aaaaa
Semmivel sem gyérebb, mint a kettő vagy a három - sőt. Walken helyett meg van Bradley (add ide a dobozt vagy a könyvet játékban ő a legjobb:)


parfumeshop.hu banner

6. Az utolso szamuráj (2010-10-12 00:03.25) aaaaa
Azta csibész pörölye!


5. Anren (2009-03-11 09:48.04) aaaaa
Olcsó, de jó film ez. Az, hogy Romániában forgatták nem tett rosszat, kifejezetten passzol a történetbe az olykor lepusztult, kilátastalanságot sugalló milliő. A kommunimus bűnei alapul szolgálnak Lucifernek, hogy könnyedén mozogjon az emberek között és helyszínválasztásnak később pluszban szerepe van. Belial, aki ebben a sztoriban egy külön angyal elbukott anno a tagadóval, de aztán az ellen is fellázadt, túl humánusnak tartva és saját poklot akar. Megtestesül és szép népírtásba kezd, folyamatosan váltva a testeket. Célja megtalálni azt az embert, aki a próféta, akit Simon angyal véd és aki képes a könyv írására, mutatva az emberiségnek az utat. Persze Belialnak csak pusztításra kell a könyv, feltartóztathatatlanul nyomul, hogy megszerezze. Az a rész nagyon tetszett, amikor a jól felszerelt román rendőrségen ül a 2 angyal, Belial és Lucifer, előbbinek kissé nagy az arca, a tervei és a magabiztossága. Jópofa az is, hogy a sátán kiűzi Belialt abból a testből, de persze nem szívjóságból, véletlenül csak a kezében maradt a szíve a kihallgatás végére. A befejezés is frappáns volt, hogy csak 4en voltak a házban, 2 ember, 2 angyal és miután Belial kimerítette az elfoglalható testek lehetőségét és a házba Lucifer csalta be a népet (a pokol metaforája az ott elkövetett tettek miatt, az ő szobája, az ő szabályai, hehe) Belial sorsa nem is kérdés… A szereplők szerintem jól játszottak, John Light mosolygása kifejezetten tetszett, amikor a füstöt pöfékelő Belialnak odaszól, hogy utolsó esély… Madarakká válása előtt pedig az „aludj szépen ezentúl” kifejezetten biztató. Az első rész, melyben Viggo Mortensen volt a bukott angyal sötétebb volt, ennek viszont ezerszer jobb a sztorija. Ha több pénz lett volna rá, kicsit több effekt, még inkább hatásossá vált volna...


4. Lükesrác (2009-01-08 13:06.53) aaaaa
Úgy önmagában talán nem is lenne rossz, de nagyon hiányzik belőle az első rész veretes szereplőgárdája, főleg Walken. És vele együtt teljesen elmaradt az a zseniális fekete humor is, ami olyan emlékezetessé tette az első részt. Nem túl jó folytatás, de van ennél rosszabb film is.


3. Mtta (2008-12-01 21:25.52) aaaaa
Az Angyalok háborúja című sorozat újabb folytatása. Christopher Walken sajnos már hiányzik belőle és ez az egész filmra rányomja a bélyegét (már a 3. részt is szinte egyedül ő tette jóvá). Fillérekből készült, gyenge rendezővel, kevésbé ismert színészekkel. Gyenge, zs kategória. Egyetlen előnye, hogy az 5 még rosszabb.


2. Zoli27 (2008-11-17 22:31.00)  
Dvd-re gyártott szörnyűség.A film költségvetése alapvetően meghatározza a film minőségét!


1. MrMojoRisin1 (2008-07-15 14:34.10) aaaaa
Az angyalok háborúja sorozat, a harmadik rész után megért arra, hogy Walken bácsit mellőzzék, és a már más filmeknél jól bevált sémát követve, elmenjen a stáb Romániába és egyszerre két részt forgassanak le, csak DVD-re! Mivel Kari Wuhrer színésznő, pont itt forgatja a Hellraiser 7-et - szintén a Dimension gondozásában, a Hellraiser nyolccal egyetemben - így egyértelmű, hogy mindkét Prophecy részben is Ő fog játszani! Ezen kívül feltűnik Georgina Rylance szintén a Hellraiser stábból, illetve maga Pinhead, azaz Doug Bradley is egy hosszabb szerep kedvéért! Egyszóval két hónap leforgása alatt ugyanaz a stáb elkészített négy filmet az olcsóságáról híres Romániában fillérekből, ami eladásait tekintve igencsak jól fialt! Ezt nevezem én igazán jó marketingfogásnak!
Az angyalok háborúja negyedik fejezete számomra nagy meglepetés volt. A már említett Doug Bradley-n kívül Sean Pertwee is feltűnik, sőt! Övé a főszerep, és mivel egy igen jó színészről van szó, így ezen a területen nem lehet problémánk (bár a sátánt játszó emberke annyira nem győzött meg). A történet a lehetőségekhez képest egész klafa, szóval egy vállalható folytatást sikerült összehozniuk a készítőknek. Kár, hogy ez a ötödik részről nem mondható el.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWeser, 2012-05-07 19:168 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Angyalok háborúja 4. - A felkelés adatlap
Eredeti cím: The Prophecy: Uprising
Évszám: 2005
Rendezte: Joel Soisson
Szereplők: John Light, Sean Pertwee, Kari Wuhrer, Jason London, Doug Bradley...

További információk

Szereplők fórumai
- Doug Bradley - Vélemények
- Kari Wuhrer - Vélemények
- Sean Pertwee - Vélemények
- Stephen Billington - Vélemények
- Jason London - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk