Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Lány a tenger fenekén
- Film4, 04:45
A háború virágai
- Filmbox Plus, 05:15
A bérlő
- Filmbox Extra HD, 05:25
Brazilok
- Film+, 05:30
Vejedre ütök
- Mozi+, 05:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Kirsten Dunst (42)
Steven Mackintosh (57)
Adrian Pasdar (59)
Johnny Galecki (49)
Willie Nelson (91)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A Tinder-csaló - Vélemények
2022-es választás
Rock zene
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Gérard Depardieu - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egyre távolabb aaaaa
Samuel L. Jackson aaaaa

 

Fórum - Goodbye Bafana - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Sergio Alba (2018-09-05 20:09.07) aaaaa
Ültem szótlanul a TV előtt, és egyszerűn csodálkoztam, hogyhogy ezt nem néztem még meg? Egy zseniális mű! A zene, a színészek (leginkább a Nelson Mandelát alakító színész remekelt), és az a "párbaj" rész zseniális volt! 5*


14. Vmiso (2017-08-26 12:51.01)  
Jó áttekintés Mandela életéről, lassú film de egyszeri megnézést mindenképpen megér.



13. Vbacs (2011-05-16 17:39.33)  
Én ezt a filmet egyszer majdnem megnéztem :DD


12. Plunket (2011-02-14 21:17.45) aaaaa
Nem volt rossz,csak kissé kidolgozatlannak éreztem Mandela karakterét,tehát hogy mitől is volt ő olyan szugesztívan nagyszerű ember és politikus,amitől milliók hittek benne,és mitől tartotta nagyra a külföldi politikai elit is.Számomra ez ebből a filmből nem derült ki,így nem kapott elég alapot a cselekmény kibontakozása.Voltak benne persze utalások,és mindíg kapott némi félszeg lökést ebből a szempontból,csak valahogy nem eleget.
Annak viszont örülök,hogy nem misztifikálták túl,és nem lett valami túllihegett halivudi vége,hatalmas érzelmi kavalkáddal és szájbarágott magvas okossággal.
A szinészekre sem lehet panasz,Diane Kruger megint meglepett,a brigantik után már másodszor.Joseph Fiennest én jobb szinésznek tartom,mint híresebb bratyóját,aki szerintem csak karakteresebb,szóval jó volt ő is,a film is.


11. Emylio (2010-04-29 09:32.59) aaaaa
Mandela szerepe a feketék elnyomás elleni harcában 5*-ot érdemel, de ezt a filmet csak átlagosnak tartom, mert szerintem rengeteg lényegtelen dologgal foglalkozott. Amúgy nem rossz film, de ez a téma többet érdemelt volna.


10. Sulla (2010-03-09 12:29.10)  
Nelson Mandela tényleg nagy ember, csak a műve egy kicsit kisiklott. Mióta a négerek átvették a hatalmat soha nem látott bűnözés lett Dél-Afrikába. Itt a legtöbb nemi erőszak, gyilkosság, rablás. Nem ajánlott fehéreknek egyedül sétálgatni az utcákon. Még a foci vb-re se nagyon fogynak a jegyek pedig még nekünk magyaroknak is olcsó ,nemhogy egy nyugat-eu vagy amcsinak.
Ezen kell elgondolkodni és nem mindig a nagy egyenlösdit játszani.


9. Anitabagwell (2009-11-16 21:26.28) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 8. hozzászólására)
"Joseph Fienes sose volt kedvencem,ám egyre jobb alakításokkal lep meg mostanában,és gondolatban bocsánatot kértem tőle"

komolyan már jobban alszok :) jó volt ezt olvasni. köszi. (csak mert mindig érdekel a véleményed és képben voltam eléggé, hogy mit is gondolsz a kisebb Fiennes-ról)


8. Az utolso szamuráj (2009-11-16 20:27.04) aaaaa
Sokszor nézem embertársaim-akik szintúgy ilyen sápadt búrával nyomulnak a világban,mint én-hogy egy-egy feketére úgy tudunk ránézni,mint valami különlegesre,néha mintha egy okos majmot látnánk.(Tisztelet persze a kivételnek)
Nem tudom,ha van Isten,mi célja volt ezzel a bőrszínproblémával és bőrszínkülönbséggel,de lehet,odafönt vigyorog teremtett lényein.Talán próba,teszt,ostoba tulajdonságaink felszínre hozója,gyilkos énünk tükre,de ha ilyen az öreg humora ,nem kérnék a necesebb poénjaiból(bár megkapjuk naponta,ömlesztve a médiából).
Nelson Mandeláról talán nem bődületes ökörség ilyesmit leírni,a XX. század egyik legfontosabb személyisége.A film is céloz rá,hogy a kommunista eszmék talán nem álltak olyan távol tőle-Castró-t például sokra is tartotta-de azért egy ember mértékét és értékét nem biztos hogy hibáin keresztül kell megítélni-sőt az se biztos,hogy mert ezerből 998-an azt mondjuk,ez betudható ostobaságnak,attól még valóban az-és amit ez a fekete férfiú letett az asztalra,az előtt nem levetett süveggel illik állni,hanem akár a lába mellé lehet ülni,úgy,oda a porba.Nem célom és felesleges egy filmekkel kapcsolatos oldalra kiírni jelentősségét,életét,de hiszem,hogy mindenkinek tudnia kellene tetteiről,szerepéről,fontosságáról,igen ,még az Alkonyat topic szezámmagagyú nyuszifüleinek is(bár Pattinson mosolyának centivel mérhető hosszáról gondolom inkább van fogalmuk)
Bille August filmje nem is a páratlan férfiú életútját mutatja be,azt szinte közvetve érinti raboskodásába bekapcsolódva 1990-ig,hanem őrének sorsán keresztül mutat be valamiféle történelemkönyvet,sokmindent felölelve.Nelson persze karizmatikus személyiségként ábrázolva,ám ebben nincs is hazugság,James Gregory pedig a szemünk előtt vedlik át niggergyülölőből emberré,majd baráttá,amit a közös fájó pont,fiaik elvesztése csak tovább mélyít.Bár a filmnek nem erőssége a jellemábrázolás,olykor valahogy túl fekete avagy fehér minden szereplő,ám a téma és a színészek nagyszerű játéka feledteti ezt a problémát-és azt is,hogy nem volt pénz szemlátomást maszmesterre,mert Gregory kinézetén sőt feleségén se fog az idő vasfoga,majdhogynem végig úgyamúgy néznek ki.
Ám mégsem az ilyen apróságok a lényegesek:hanem azok a pillanatok,amikor azt látjuk,egy szervezet hogy tud játszani egy porszemmel,vagy az olyan fontos momentumok,hogy egy férfi a maga állította szabályok és erkölcsi normák mentén mer élni,veszélybe hozva ezzel előléptetését,karrierjét és néhány abnormális miatt családja életét is .Feszeget egy jelenetben olyasmit,hogy bár érti,miért harcolnak Mandeláék,de ez megér valóban jópár ártatlan életet,azaz minden eszköz megengedett ha szent a cél,és könnyet csal az ember arcára akkor,mikor Mandela több mint 20 év után végigsimithat először feleségén,lányán és unokáján.
Joseph Fienes sose volt kedvencem,ám egyre jobb alakításokkal lep meg mostanában,és gondolatban bocsánatot kértem tőle,Dennis Haysbert hatalmas termete és intelligens arca pedig valahogy tiszteletet parancsol és játéka is erős-amúgy van vonásaiban Mandelából-és a mellékalakok is hozzák a kötelezőt.Igencsak jó kis film ez,ahol viszonylagos lassúsága a benne lévő sorsok,értékek és felemelő pillanatok miatt egyszerre érdektelenné,észrevétlenné válik,és lazán elrepül a több mint 2 óra.


7. Anitabagwell (2009-10-17 12:17.32) aaaaa
Elég lassú film volt való igaz. De nekem tetszett. Néhol untam is, mivel ismertem a történetet. :D Mandela abszolút az egyik kedvenc személyiségem az újkorból, szóval nem volt számomra idegen a története egyálalán. Viszont James Gregory-ról eddig nem sok mindent tudtam, jó volt megismerni. Joseph Fiennes-tól eddig ez az alakítás tetszik a legjobban, mondjuk még van mit pótolnom :)


6. Lasimoci (2009-05-06 08:42.17) aaaaa
Átlagos életrajzi dráma, tűrhető színészi játékkal, vontatott történetvezetéssel. Csordogál-csordogál, de úgy igazán semmire nem kapod fel a fejed közben. Mandeláról fognak jobb filmek is születni, úgy érzem.


5. Imre84 (2009-01-02 18:06.59)  
Azért Mandelának nem csak ez a jó oldala van.

Idézet a wikipédiából:
Az ANC, a Dél-Afrikai Kommunista Párt, és más hasonló szervezetek rendezvényein (Nelson Mandela, valamint a jelenlegi vezetők részvételével) gyakran eléneklik az „Öljétek meg a búrokat!” kezdetű „mozgalmi dalt”


4. Kisjon (2008-06-26 12:20.43) aaaaa
ha egy szóval kénne a filmet leírnom a legjobb szó talán a fantasztikus lenne.
nagyon jó kis történelmi film.


3. Vato loco (2008-03-04 18:36.19) aaaaa
Egyetlen egy dolog nem hagy nyugodni: Ennek a filmnek mér nincs nagyobb híre? Nagyon jó film, és tanulságos!



2. Norbi bácsi (2008-02-18 22:59.50) aaaaa - (válasz Tron2007 1. hozzászólására)
Így van, megéri megnézni.
Mindenkinek ajánlom


1. Tron2007 (2008-01-05 18:06.11) aaaaa
Önéletrajzi történelmi dráma a faji megkülönböztetésről. Egész idő alatt történik valami, ami nem hagyja, hogy ne bírd ki azt a közel 2 órát. Nagyon jó film lett. Aki szereti az ilyen filmet annak csak ajánlani tudom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSergio Alba, 2018-09-05 20:0915 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk