Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Nílus gyöngye
- SuperTV2, 17:45
Vissza a jövőbe 2.
- RTL Három, 18:15
Végképp eltörölni
- Viasat3, 18:40
Az öldöklés istene
- Filmbox Premium, 18:40
Életrevalók
- Prime, 18:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Örömködő topik - közkívánatra!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Addams Family - A galád család aaaaa
Zomborácz Virág aaaaa

 

Fórum - Szebb holnap - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Iszonytató Huttyogány (2020-05-30 23:36.28) aaaaa
Itt még nincs annyi akció, mint Woo későbbi filmjeiben, hanem inkább a karaktereken és a drámán van a hangsúly. De ez nem jelenti azt, hogy unalmas lenne, sőt! A vége pedig tényleg szívbemarkoló, majdnem annyira, mint a Bérgyilkosnak.


9. Lifeisamovie (2020-01-29 19:39.09)   - (válasz Az utolso szamuráj 8. hozzászólására)
Ennyi erővel lehetne Nián fu is :D



8. Az utolso szamuráj (2017-03-23 17:32.59) aaaaa
És megszületik a heroic bloodshed,továbbá a coolság olyan faktora,amihez lehetetlen még most is felnőni.
John Woo az akciófilmek egyik istene:ugyanakkor tagadhatatlan,hogy -főleg korai munkáinak ebben a műfajban-semmi köze a realizmushoz,a valósághoz,nála a pisztolypárbaj tánc,balett,a vér fröccsenése a muzsika és a tárak cserélése adja meg a ritmust."Gun fu" lett az elnevezése az általa gyakorolt koreográfiának-kicsit gúnyosan persze-ám hosszú ideig őt tartották a heroic bloodshed legnagyobb alakjának:kár,hogy mára ez a műfaj??gyakorlatilag kihalt.
A Szebb holnapot Woo akkor készítette ,mikor igen pozitív előjelnek vélte Hongkong nemsokára bekövetkező történelmi sorsát-innen az optimista címválasztás.A film három ember sorsáról szól,ahol Kit és Ho testvérek,ám éppen az ellenkező oldalon állnak:Kit fiatal,de tehetséges rendőr,aki előtt izgalmas karrier állhat míg az idősebb Ho bűnöző,pénzhamisító legjobb barátjával,Mark-kal.Ho még egy utolsó melót akar elvégezni,de balul sülnek el a dolgok,börtönbe kerül,és tette a kinti világban se marad megtorolatlanul:aminek is édesapja áldozatul esik(és Kit iránta érzet megbecsülése is)Mark bosszút áll barátjáért,ám súlyosan megsebesül,és mire Ho kijön a börtönből,már nem az a férfi,akit ismert.Közben egy új világ is felépült a városban,becstelen és könyörtelen,és a két barát itt próbálna szerencsét,illetve Ho rendezni kívánná tönkrement kapcsolatát tesójával.
John Woo filmje néhol akár western is lehetne:hősei nem "tisztán jók",mégiscsak bűnözőkről beszélünk,akikben ugyanakkor ott vannak azok a morális,emberi léptékek és értékek,amiért a néző is szimpatizálni tud velük-és amiért a "bűnözős filmek " fő karaktereit néha magáénak tudja érezni az ember.Mark és Ho a film legjobb figurái,és a köztük lévő barátság és kapcsolat valahogy tisztán szép és nemes no meg egyenes:ehhez csatlakozik még a két testvér közti probléma,ahol viszont Kit-ben sajnos nem találni meg olyasmiket,amitől többé válna:merev,szenvedélytől mentes férfi,és -ez tisztán személyes vélemény persze-az őt alakító Leslie Cheung inkább a film gyöngeségei közé sorolandó.Túl nyálas a képe,megjátszott a keménysége...ellenben Lung T (Ho) döbbenetesen jó,minden érzelem nem csak az arcán,de a szemében meglátszik,Chow Yun-Fat pedig maga a zseniális lazaság.A film bemutatója után ázsiai fiatalok ezrei öltözködtek úgy,mint ő,és járkáltak ugyanazzal a szájukban.
A három férfit körbevevő érzelmi zűrzavar és káosz az,amire felépül a történet:de illik beszélni az akciókról,mert egy akciófilmet többen csak ezért néznek és tojnak annak egyéb szépségeire.Itt már látszik a későbbi,két pisztollyal Makó lakosságát kiírtó védjegy(jó ha egy töltéssel....),és a lassított robbanások előszele,Woo ami pénzt rendelkezésére bocsátottak,azt bőszen bele is nyomta művébe.Kétségtelen persze az is,az ázsiai direktor munkájára hihetetlen sokat rányomott Sam Peckinpah működése is-és ezt nem kevés kritikusa fel is rótta neki.
Holott...Woo is csak eljutott oda,hogy az akciófilmek hősei is ...emberek.Mint Peckinpah,ő is felvértezte őket jó és rossz tulajdonságokkal,és addig csavarta a történetet,amíg ezek az emberek önmagukon túlnőve hőssé váltak,akár halottá ha kell ,mégis vállalva ezzel azt,hogy családjukért,barátjukért vagy akár a becsületért-Peckinpah esetében akár más eszmékért-kockáztatják életük.Sokszor elgondolkoztam azon,miért is hat ránk az Ál/Arc,vagy Woo egyéb munkái olyannyira az emberekre,és miért lesz mindig is több,mint teszem azt egy Michael Bay látványorgia:hogy ez az ember érzelmeken ,és belátható,sőt támogatható döntéseken keresztül változtatja figuráit azzá,és ez az érzelmi többlet képes megdobogtatni az ember szívét-és átnézni miatta a film esetleges egyéb hibáin.John Woo nélkül szegényebbek leszünk,valami olyan fog vele eltűnni,amit nem lehet majd utánozni,lemásolni,csak silányabbul...de amit műveit újra és újra elővéve,döbbenetesen jó újra átérezni,ott belül,abban a bal sarokban.


7. Kék kereszt (2016-08-27 22:23.00) aaaaa
A Heroic bloodshed műfaj a 80-as évek elején született,melynek az egyik leghíresebb darabja a kultikus Szebb holnap.John Woo remekműve nagy hatással volt a honkongi filmgyártásra.Követendő példa és viszonyítási alap lett,melynek eredményeképpen a mai napig készülnek hozzá hasonló filmek,amik között akadnak igazi véres gyöngyszemek is.
A Szebb holnap a családról,testvériségről,barátságról és a becsületről szól.Woo zseniálisan ötvözte az akciót a drámával,mely végig dominál.A zseniálisan megkoreografált,lassított lövöldözések,véres akciók szemet gyönyörködtetően csodálatosak.Itt még sem ezeken van a hangsúly,hanem a történeten és a drámán,ami végig jól működik.A színészi játék kimagasló.A wuxia sztár,Lung Ti meggyőző volt Ho szerepében,de aki vitte a pálmát az Chow Yun-Fat.Óriási volt.Minden megmozdulása aranyat ér.A fekete ballonkabátjában,napszemüvegben és a dupla pisztolyokkal a kezeiben pedig maga a coolság.Egy csapásra hatalmas akciósztár és ikonikus figura lett akit mindenki utánozni akart.Érdekes mód nem ő a főszereplő,mégis végig uralja a filmet a jelenlétével és a kisugárzásával.Mark karakteréről nem sokat tudunk meg,de elég ha belenézünk a szemeibe..és mindent megértünk..Amikor 3 év elteltével,megnyomorítva,megtörten,de nem megtörve nyomorúságosan tengetve mindennapjait,találkozik régi barátjával,Ho-val,az az egész film egyik legerősebb és legdrámaibb jelenete.Ami még ezt is felülmúlja,az Mark távozása e-világról,ami elég brutálisra sikerült..Yun-Fat nem csak akciósztár,hanem tehetséges színész is aki erőteljes alakításával tette igazán felejthetetlenné a filmet.
A Szebb holnap fejhajtás és tiszteletadás Sam Peckinpah előtt,aki mindennek a non plus ultrája.Nélküle ez az egész nem lenne.Nagy hatással volt az egész filmes szakmára és megannyi rendezőre,ahogy Woo-ra is.Kár,hogy a mester már nem élhette meg ezt a filmet..


6. Jason13 (2012-02-19 15:31.01) aaaaa
Könnycseppek,vér és rengeteg töltény hüvely,ez a Szebb holnap.Igaz,akik töménytelen lövöldözésekre és robbanásokra vágynak,óvatosan közelítsenek felé,hiszen a játékidő nagy részében a drámai szál dominál,nem a tűzpárbajok.Viszont erre nem lehet panasz,köszönhetően a remek színészi alakításoknak és az egyszerű,de jól megírt történetnek.A befejezésnél persze megkapjuk a hőn áhított zúzdát és ott aztán kő kövön nem is maradt.
Igazából rosszat nem is tudok írni erről,egyedül a kezdés volt kissé nyögvenyelős,bár az is azért,mert nehezen tudtam ráérezni a hangulatra.
Ütős kis mozi ez,összegzésképp ennyit tudnék írni,na meg persze azt,hogy kötelező darab a műfaj rajongói számára.


5. Norbitzki (2011-09-25 01:07.41) aaaaa
Az ázsiai mozik dramaturgiája legtöbbször enyhe mosolyt csal arcomra, főleg egy-egy drámai jelenet...mégha ez nem is az ő hibájuk, egyszerűen csak máshogy viszik filmre, mint a tengerentúlon vagy itt nálunk.
Ám ez a mosoly most nem ült ki orcámra, Woo és csapata ehelyett jól tarkón vágott, ugyanis sokkal jobb mozi ez mint elsőre gondoltam. Van hangulata, a három főszereplő több mint tökéletes, kirohanásaik életszagúak és logikusak...de a legjobb az egészben, az amerikai darabokból ismert "hősködés" hiánya, illetve maga a befejezés, mely aztán vérprofi.

Bizony igen erős darab, mely nem felejt el dráma lenni a sok lövöldözés és liternyi kifröccsenő vér közepette, nos Mr. Woo ezek után kíváncsian várom a folytatást!


4. Chris92 (2010-01-25 12:56.25) aaaaa
A hongkongi akciófilmek ismert műfajának a heroic bloodshednek egyik alapköve. John Woo témai mint például a bajtársiasság, önfeláldozás és árulás már itt is megjelennek. A színészi munka erőteljes és az akciók pedig majdnem 25 távlatából is kiválóak (főleg a híres éttermi szcéna, ami minden "a főhős duplapisztollyal írtja az ellent" tipusú jelenet alfája).


3. Kisrenoir (2008-04-03 22:56.51) aaaaa
Woo filmjei közül sokáig eléggé hátrasoroltam ezt a munkát. Persze akkor még csak az akciókat néztem, és abból ebben tényleg nincs túl sok (már a többi Woo filmhez képest...). Viszont most, hogy végre feliratosan, eredeti hanggal is meg tudtam nézni, megváltozott a véleményem. Komoly, sötét tónusú film, erőteljes történettel, és Chow Yuen Fat (itt még így írta a nevét...) egyik legjobb alakításával. Ahogy felnéz Ho-ra, amikor 3 év után újra találkoznak a garázsban, az valami zseniális!
Amerikában ilyenért oscar-t szoktak adni...:)
Szóval nagyon jó film, mindenkinek csak ajánlani tudom!! (de szigorúan csak eredeti hanggal!!!)



2. Sanyi (2007-12-07 18:34.20) aaaaa
Abszolút egyetértek! Nem is értem, hogy eddig nem írt erre a filmre senki. Akciórajongóknak kötelező! Chow-Yun Fat pedig egyszerűen nagyszerű.


1. MrMojoRisin1 (2007-12-07 18:31.57) aaaaa
John Woo első, úgynevezett heroic bloodshed filmje, ami méltó előfutára a zseniális A bérgyilkosnak! Egyszerű történet a barátságról, a testvériségről sok-sok vérrel, és még több töltényhüvellyel! A színészek, élen a falábú Chow Yun-Fattel hozzák a formát! Szép akciók, a végén pedig dráma! Többször nézhető!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2020-05-30 23:3610 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szebb holnap adatlap
Eredeti cím: Ying huang boon sik
Évszám: 1986
Rendezte: John Woo
Szereplők: Lung Ti, Leslie Cheung, Chow Yun-Fat, Emily Chu, Waise Lee...

További információk

Szereplők fórumai
- Chow Yun-Fat - Vélemények
- Kenneth Tsang - Vélemények
- John Woo - Vélemények
- Tsui Hark - Vélemények
- Chow Yun-Fat - Szebb Holnap


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk