Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Ágyúgolyó futam 3 - Tövig nyomd a pedált!
- Ozone TV, 07:00
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05
Boldogító igen, vagy nem
- Filmbox, 07:30
9 és fél randi
- Moziverzum, 07:40
Madeleine sofőrje
- HBO3, 07:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
George Clooney (63)
Christian Clavier (72)
Mare Winningham (65)
Gregg Henry (72)
Lynn Whitfield (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Roger nyúl a pácban - Vélemények
2022-es választás
Egy diáktüzér naplója - Vélemények
Womb - Méh - Vélemények
Karakterlánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szellemirtók aaaaa
Tim Roth aaaaa

 

Patacsata hozzászólásai

Ugrás Patacsata adatlapjára


Corelli kapitány mandolinja - Vélemények

2009-07-05 00:06.01
Egy film, tele sablonokkal, klisékkel. Hiába a gyönyörű táj, a mandolin csodálatos dallamai, a valóságban is megtörtént háborús események,sok helyen kiváló színészi alakítások, az eredmény mégis egy felejthető film. Sajnos, minden alá van rendelve a feszültséget abszolút nélkülöző szerelmi szálnak. Mert ha már ez van a középpontban, legalább kidolgozták volna! Szerelem kibontakozása: 1. huh, milyen tüzesen táncol a csaj! 2. Régi kedves kontra új szerelem: nulla feszültség. 3. Két évig próbált a fickó élete szerelme nélkül élni (miért is kellett volna róla lemondani?), aztán megjelent, mert írt a papa. Oltári életszerű, drámai feszültségekkel. Ha már itt tartunk, csak a görög téma miatt, pár hete néztem meg újra a Zorbát. Na, ott aztán van olyan feszültség, hogy az ég is leszakad!


Bronxi mese - Vélemények

2009-07-01 21:49.39
Éppen most nézi unokahugom a nappaliban. Azóta, hogy ő is látta, szlogen lett nálunk: elpocsékolt tehetség. Hajszálon múlik sok embernél, és azóta belegondoltam, hágy jó képességű, okos, értelmes ismerősöm pazarolja a tehetségét, vagy panaszkodva sajnálja önmagát. Kulcskérdés: mihez leszel viszonyítási pont? A végtelenhez, vagy a nullához? Nagyon nem mindegy. Bocs, ha nagyon lesarkítottam, de a film esszenciájaként mindig ez jut eszembe. Szóval, hajrá a végtelenhez!:)
Nem tudom, hányszor láttam, de amikor először megnéztem, tudtam, hogy ez ott lesz a kötelezők között!


Beszélgetés 2.

2008-08-18 22:53.52
Jó ez a fórum:::)))) Beesek ide, hogy szétnézzek, és mit látok? Fémszívű és Seiya hajszálra vannak, hogy összejöjjenek:)))


Terminál (2004) - Vélemények

2008-08-18 22:44.18
Ennyiben össze is foglalnám röviden: a kisember és a hatalom, majd a szimpatikus kisember és barátai kontra hatalom.
Bővebben:) mennyi mindent rejtenek a falak: a kiszolgáló személyzet, akik tartozékok, elsétálunk mellettük, észre sem vesszük őket. Mind-mind egy történet: menekülés, félelem, szerelem, vágyódás. Döbbenetes sztorikat hallhatnánk, láthatnánk, ha egyesével ráközelítenénk a nagy masszából egy-egy emberre. Így van ez Viktorral, aki csak egy ügy, egy eset a sok közül, de egyre jobban ránagyít a történet, egyre több élettelen arcot kelt életre. És ezt nem érti a reptérparancsnok, nem tud váltani: egy idő után ez már nem megharcolandó csata, hanem a kisember közelről. Persze, hogy nem látja, hiszen ő is kisember, mint a másik, csak neki nincs helyén se az esze, se a szíve. No, ezekért jár a négyes osztályzat. Ami porhintés: túl szájbarágós, a szerelmi szál feleslegesen melodramatikus, ezért elég gyenge is (igen, a csillogó kút, huh!), meg a rengeteg baki a filmben. Ja, és a pofon egyszerű képlet: egyetlen ellenszenves ellenfél, mindenki mosolygós jóbarát. Legalább még valaki próbált volna Viktor ellen cselekedni, akár félelemből, akár irigységből vagy sima elenszenvből! Mert egységesen mindenki barom volt a főnök utasítására, aztán mikor jót tett Viktor, egységesen mindenki felmagasztalta. Ugye milyen jó volna, ha tényleg így működne?


Terminál (2004) - Bakik, hibák a filmben

2008-08-18 22:27.15
Másodjára láttam a filmet, és a két óriási baki -magyar nyelvű újságon cirill-betűs írás, illetve a croassan román találmány -, nekem is feltűnt. Két dolog döbbenet: egy Tom Hanks és egy Spilberg-kaliberű páros hogy engedhetett meg ilyen bakikat, a másik, pláne egy mai környezetben, helyszíneken játszódó filmben. A másik, hogy még ők is benne vannak abban a nagy "amerikái" brancsban, akik ennyire tájékozatlanok!!!


Bagger Vance legendája - Vélemények

2008-08-11 15:01.16
Addig idétlenkedtem, hogy x-re vettem:) Egyébként természetesen láttam, ha már egyszer hozzászólok! No, egy remekmű, annyi bizonyos, az osztályzat ötös, csillaggal. A történet lenyűgöző, a korhangulat nagyon hiteles, nagyon eredeti. Will Smith tényleg meglepően jó, laza, bölcs, szórakoztató, igazi meglepi. (Ennél már csak A boldogság nyomában jobb.) A karakterek nem szimplák, a főszereplők között szikrázik a levegő, végre egy erős jellemű nő, aki nagyot hoz létre, és ezzel sokat segít egykori szerelmén. Igazán jó mozi!


A boldogság nyomában - Vélemények

2008-08-11 13:52.54
Tetszett a film, tetszett, de... Nem nagyon szokott ilyen típusú filmeknél hiányérzetem támadni, de most mégis. Egyrészt nagyszerű film a felemelkedésről, a reményről, a kitartásról, a hihetetlen emberi tartásról. Másrészt hatalmas alakítás Will Smith részéről, akinek szerintem ez a legemberibb, legszebb szerepe, nem is beszélve a kissrácról!!! És mivel igaz történet, annál megrázóbb, hogy micsoda sorsok és történetek vannak, micsoda poklokat jár meg valaki. Akár el is bukhatott volna, mégis képes volt ilyen körülmények ellenére a felszín felett, ha egy hajszállal is, de tartania a fejét! Azonban... nagyon érdekelt volna a folytatás, ahogyan felemelkedett, megváltozott az életük. Ennek a lélektani oldala legalább ennyire érdekes lett volna, legalábbis engem érdekelt volna. Na, lehet, hogy ez szőrözés, meg esetleg a forgatókönyv vagy könyv eddig volt megírva, de... Fogalmam sincs, hogy miért van hiányérzetem? Mert szőrösszívű vagyok??:)


A remény rabjai - Vélemények

2008-08-07 11:50.16
A kedvenc filmem. Tim Robbins börtönben ül, mégis szabadabb sok "kintinél". Ott bent is önmaga, nyugodt, olyan tuti biztos a sikerben, hogy egy percre meg nem inog. Minden lehetőséget kihasznál, hogy előbbre jusson, és ahogy a könyvtárat megszervezi, nem adja fel még ebben a kicsi dologban sem! Ez szinte edzés a nagy erőpróbára. Más összeomlott volna, hogy "Istenem, hát ártatlan vagyok! Miért éppen velem történt ilyen?", de ő felülemelkedik az egészen, onnan már csak a REMÉNYt látja. Nem siránkozik, hanem megold. Nem elkeseredik, hanem remél és mindent meg is tesz ezért. Szabadabb, mint az összes börtőnőr, nem is beszélve a börtönigazgatóról, aki koszos kis játékai rabja. És a végén ő lesz a legelégedettebb ember, bár a börtönben sem hagyja el egy zokszó a száját. Bárcsak mindenki ilyen szabad lenne szabadlábon is, így tudná irányítani az életét! A legtöbben már akkor sírva panaszkodnak, ha leesett a műkörmük:) (Nem a női nem elleni megjegyzésnek szántam, mivel nőből vagyok én is, csak érzékeltettem a különbséget:). Gyönyörű film!


A remény bajnoka - Vélemények

2008-08-07 11:18.35
Ugyanazt a témát dolgozza fel, mint A remény rabjai, természetesen más élethelyzetben, korszakban, de a lényeg: amíg remélni, hinni tudsz, vasakarat van benned, és akármilyenek a körülményeid, nem adod meg magad a sorsnak! Nem az a baj, hogy elbuktál, abból van bőven az életben. Akkor van baj, ha elkezded sajnálni magad és akkor biztos ott maradsz a földön. A képi világa nagyon jó, viszont a legerősebbnek az egész filmben azt érzem, ahogyan az előbb leírtak lelki oldalát ábrázolják. És ehhez a legjobb színészt választották, szerintem nagyon hitelesen alakítja és éli át a családjáért, a jobb életért összeszorított foggal, keményen küzdő embert.


Szelíd motorosok - Vélemények

2008-08-07 10:33.04
Kamaszkoromban, ha tehettem volna, tuti hippi lettem volna, csak kicsit későn születtem ehhez. Emlékszem, csak egyszer stoppoltam életemben, lány létemre majdnem szörnyű vége lett, brrr... Na, akkor egy életre elment a kedvem a stoppolástól. Viszont a hippi életérzés nagyon bejön, ez a film pedig ebben nagyon ott van! Ráadásul az egyik kedvenc filmstílusom a road-movie, ahogy száguldoznak a végtelen utakon! Egyébként egy pályázat miatt néztem meg (bár már régen meg akartam nézni), akkor még nem tudtam angolul, viszont csak angol nyelvű, angol feliratos változatban volt meg a film:) Viszont döbbenetes, hogy Jack Nicholsonnal mennyire jól áll a deviáns, polgárpukkasztó szerep! És engem is nagyon meglepett a vége, viszont ahogy látom az itteni hozzászólásokból, (sajnos) nagyon is találó!


Az óceánjáró zongorista legendája - Vélemények

2008-08-07 09:21.48
Évekkel ezelőtt láttam a filmet, de minden pillanata bennem van. Olyan leheletfinom, könnyű, ahogy a sejtelmes félhomályban zongorázik, és a zene ritmusára szinte keringőzik a zongora. Szerintem a legzseniálisabb képi világ (Koltai Lajos megérdemelte azt a díjat!), amit eddig filmen láttam. Úgy bánik Koltai a kamerával, mint a legnagyobb festők egyike az ecsettel. Fest, de mozgó festményeket!
Don Capone, az észrevételed telitalálat! Igen, erről szól a film! Inkább meghalunk, de nem merünk kijönni az általunk teremtett világból. Viszont a film csavart egyet ebben a témában, hogy amíg a legtöbb ember még jó körülmények ellenére is poklot tud magának teremteni, addig a főhős a pokolban is csodavilágot alkotott magának, és bizony ez annyival szebb volt, hogy a ronda valóság fel sem ért ezzel. Bárcsak mindenkinek lenne arra képessége, hogy szebb világot teremtsen magának bármilyen nehézségek között is! Sokkal több boldog és mosolygós ember élhetne, ha felhasználná teremtő képzeletét! Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy álvilágot kell létrehozni, hanem észrevenni a jót!


Napsütötte Toszkána - Vélemények

2008-08-07 09:01.22
Amíg ezt a filmet néztem, teljesen kikapcsoltam, elvarázsolt a hangulat. Nyugalom, derű, béke árad belőle, egyértelmű, hogy a főhős ezt az életet választja, még ha először kényszerűségből is. De amikor hirtelen ötlettől vezérelve megveszi a házat, már valamit érez legbelül: itt lesz neki a legjobb, ebben a gyönyörű, természetes, egyszerű környzetben. Tetszik, hogy egyedül vág neki, ahogy felépíti az új életét, ahogy egyre többen lesznek körülötte. Derűsen, nyugodtan bontakozik ki a vége, ahol már sok ember gyűlik össze ösztönösen is a menedéket és emberiességét adó főhős körül. Varázslat!


Baraka - Világok arca - Vélemények

2008-07-30 16:25.17
Hihetetlen képi világa van, olyan magával ragadó, hogy engem szinte a moziszékhez szögezett (anno). Fantasztikus a természet és az emberi közösségek sokszínűsége, lenyűgöző és tiszteletre méltó, amikor az ember nem rombolja környezetét, hanem szerves része lesz annak. Mert lehet így is, tudunk, mi emberek alkotni is, csak sajnos egyre többen leszünk és egyre mohóbbak. Érdekes lenne visszamenni ugyanezekre a tájakra 15 év után, mennyit változtak vajon? Maradt még ezekből érintetlen hely? Kíváncsi lennék rá, de nagyon! Csodálatos film, nagyszerű ötlet a kultúrák, a táj és az ember szavak nélküli bemutatása. Nem szájbarágósan, a kedélyeket borzolva, hanem ütős képekkel gondolkodtat el a témáról.


A szív hídjai - Vélemények

2008-07-30 14:45.57
Állandóan rohanunk, és panaszkodunk, mennyire nincsenek értékek a mai világban. De mikor is lenne időnk ezeket megteremteni, meglátni? Ahhoz meg kellene állnunk egy kicsit, szusszanni, körülnézni. És alkotni, megcsinálni, benne lenni. A saját életünkben, a szeretteinkében. Végre egy film, ami nem akar meggyőzni, lehengerelni. Felveszi a saját ritmusát és szinte észrevétlenül belépünk egy teljesen más világba. Lassabb, értékesebb, mélyebb és igazabb. A két szereplő érzi, hogy a legnagyobb dolog történt velük, mégis, hogy utána is a tükörbe tudjanak nézni (itt főleg a Streep által zseniálisan alakított háziasszonyra gondolok), megéli ajándékként a férfival eltöltött idő minden pillanatát, aztán a férfinak és az életnek mennie kell tovább... Mert az ő élete már nem csak az övé, hanem a férjéé és a gyermekeié. Nem önző módon a karrieré, csak az övé, mert már tartoznak hozzá és már ő is másokhoz tartozik.
Csodálatos, csak szuperlatívuszokban lehet róla írni mind a képi világot, a forgatókönyvet, a rendezést, a színészi játékokat illetően. Csillagos tizes:)


Holt költők társasága - Vélemények

2008-07-29 16:15.10
A padra felálló srácok elmondják: Kapitány, ó kapitányom. Tartalmi igazítás, nagyon régen láttam a filmet.


2008-07-29 16:13.03
Bocs: meghalnia. Gépelési hiba.


2008-07-29 16:11.42
Az emberek túl sokat szomorkodnak a múlt miatt és túl sokat aggódnak a jövő miatt. Egyet felejtenek el: Carpe diem! Egy életed van, élvezd, és amíg nem bántasz vele másokat, legyél önmagad, élvezd ki az élet adta lehetőségeket. Hogy miért kell meghallnia a srácnak a végén? Csak sokadjára értettem meg. A színdarabban mint Puck, egy töviskoronát visel. A nyitott ablakban félmeztelenül áll, és ott van a töviskorona. Mintha ismerős lenne a jelenet valahonnan!? Halálával felrázott, megváltott, figyelmeztetett: nem lehet elfojtani a lelket, figyelni kell belülre, és ami szívünk legmélyebb hajlandósága, azt kell követnünk. Ha a régi világ ezt nem érti, akkor inkább meghal, de nem hódol be! És miért állnak fel a srácok a végén némán az asztalra? Mert nem a régi rendszert reformálták meg, nem ástak le a baj gyökeréig, egyszerűen megtették bűnbaknak a srácok szemét felnyitó irodalomtanárt. Nem tudtak máshogy kiállni mellette, nem tudták máshogy megmutatni: Köszönjük az életre szóló tanítást, mindent értünk!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk