Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A szív hídjai
- Viasat Film, 07:25
A cég
- Mozi+, 07:30
Z, a hangya
- HBO2, 07:40
A szerelem megmentője
- Film4, 08:35
Gépállat SC
- Moziverzum, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egymillió évvel időszámításunk előtt aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Mathias11 hozzászólásai

Ugrás Mathias11 adatlapjára


Ip Man: A védelmező - Vélemények

2020-10-06 19:43.23
Meglehet, hogy Tyson a legjobb bunyós, de meg kell nézni, hogy Bruce Lee kiket oktatott Kung-fura, illetve Jeet Kune Do-ra. Azt is érdemes megemlíteni, hogy Lee-t milyen harcművészek csodálták és nevezték őt zseniális harcművésznek.



Három karate világbajnoknak is az oktatója volt. Joe Lewis karatevilágbajnok nyilatkozta Lee-ről: "Bruce Lee a tudás mintatára volt. Senki sem tudta azt, amit ő. Büszke volt rá, hogy három világbajnok, Chuck Norris, Mike Stone és az én oktatóm volt."



Jim Kelly és Bob Wall karatevilágbajnokok minden idők legnagyobb harcművészének nevezték Lee-t (ők együtt forgattak a Sárkány közbelép c. filmben). Jim Kelly érinthetetlennek nevezte Lee-t a harcban. Yasuaki Kurata harcművész filmsztár (7 dan karate,3 dan aikido, judo) azt nyilatkozta, hogy Lee az igazi a harcművészetben. Manny Paquiao, Donnie Yen, Tony Yaa legnagyobb példaképüknek tekintenek Lee-re. Conor McGregor is csodálattal nyilatkozik Bruce Lee harcművészi képességeiről. Gene Lebell is azt mondta, hogy azokban az időkben (60-70-es évek) Bruce Lee volt a legjobb harcművész (Zöld lódarázsban forgattak együtt). Jackie Chan harcművész istenként emlékszik Lee-re azokból az időkből, amikor kaszkadőrként együtt forgatott a legendás sztárral. Szerinte Lee gyorsabb Tysonnál.
Ennyi bőven elég referenciának, hogy szabályok nélkül Lee a legjobb!
Ne felejtsük, hogy Bruce Lee testméreteihez képest talán minden idők legerősebb embere volt. Szabályos kétujjas fekvőtámaszból kb. százat nyomott, s ezt a tényt Chuck Norris is megerősíti a közösen végzett edzésekre emlékezve. Ez elképesztő teljesítmény. Szabályos kétujjas fekvőtámaszból (súlypont, orr teljesen a padlót éri) 1-2 is hatalmas tejesítmény, csak nagyon kevesen tudják. Lee egy kézzel 50 húzódzkodást tudott elvégezni, kb. 70 kg-os súlyt emelt meg súlyzórudon egy kézzel, s azt 20 mp-ig kitartotta, majd letette a súlyt. Chuck Norris és Joe Lewis is beszámolnak arról, hogy Lee egy 120 kg-os súlyzórudas súlyt két kézzel 1 percig kitartott, sőt egy kis ideig kitartotta maga előtt.

Gene Lebell, a 60-as, 70-es évek egyik legjobb birkozója, judósa (kaszkadőr színész is) nyilatkozta Lee-ről, hogy a közös edzéseiken nem tudta megdobni Lee-t úgy, hogy a földre huppanjon: Lee mindig átlendült a feje fölött és aztán talpra esett, majd egyetlen mozdulattal a földre vitte őt, kb. így:

https://www.youtube.com/watch?v=riykKK1j-Tw

Bruce Lee tehát a világ legfittebb embere volt, és ha ma élne, akkor ma is az lenne. Nemcsak egyszerűen nagyon gyors volt, hanem a hihetetlenül gyors, könnyed mozgásában óriási, emberfeletti erő is volt. Ezért gondolom, hogy nem számítana egy elméleti Lee-Tyson szabályok nélküli harcban a 35-40 kg súlykülönbség.

Emellett Lee a Wing Chun és más Kung-fu stílusok mellett mestere volt a következő harcművészeteknek is: judo, jiu-jitsu, hapkido, taekwondo, aikido, savate, bírkózás, box, vívás. Megalkotta saját harcművészetét, a Jeet Kune Doo-t, ami a különféle harci stílusok logikájának egyesítése volt egy egyénre adaptált rendszerben.


2020-01-15 21:35.54
Boxmeccseket kell nézni! Nem harcművészeti filmeket! Ennyi.


2020-01-15 14:51.31
Jó, akkor megsúgom, hogy a harcművészetek királya, és annak legtehetségesebb követője, Donnie Yen miért az utcai, vagy másképpen a szabályok nélküli harc legjobbjai. Azért, mert a saját harcművészetükbe beépített aikido technikák és a rendkívüli képességeik révén simán elvezetnék az energiájukat az olyan alacsonyabb termetű behemót állatoknak, mint amilyen pl. Tyson. Meg kell nézni a Sárkány közbelép című filmben, amikor Bruce Lee az őrökkel verekedve csodálatosan alkalmazza a jeet kune doo-jába beépített aikido technikákat. Donnie Yen is alkalmaz hasonló technikákat filmjeiben. Azt is megsúgom, hogy mindkét harcművésznek nehezebb dolga lenne utcai harcban a nagyobb termetű, klasszikus táncoló, "Lebegj, mint a lepke, és csípj, mint a méh!" stílusú Mohammed Alival megverekedni. Mert nem direkt mozgású Ali, hanem kiszámíthatatlanabb "vívó" stílusú - legalábbis fénykorában. Tyson ha Ali stílusát választaná, akkor még gyorsabban vesztene.


2020-01-13 21:27.53
Aki ismeri Donnie Yent, az tudja, hogy a harci stílusát meghatározta Bruce Lee filozófiája. Szerintem Yen egyértelműen a totális, tehát szabad harcművészetet gyakorolja, követi (Lee jeet kune doo-ját). A filmjeiből kitűnik (KATO-t és a Tomboló ököl főszereplőjét újrajátszotta stb.). Szerintem a harcművész színészek közül Yen közelítette meg a legjobban Lee harcművészetek iránti elhivatottságát és stílusát. Ezért lehetett nagy kihívás Tysonnak, hogy egy kicsit megmérettesse magát a Donnie Yennel való együtt forgatás alatt a Lee-Yen által képviselt harci stílussal. Az eljátszott küzdelem elég hitelesen visszaadta, hogy milyen lehetne egy valóságos harc közöttük.
A film után nem változott a véleményem, hogy utcai és szabályok nélküli harcban Bruce Lee a legjobb, Yen is megközelíti. A szabad harcon általában a szabályok nélküli küzdelmet értem, de ide sorolnám az ütést, rúgást, földharcot is magába foglaló küzdősportot is (Na jó, itt már árnyaltabb lenne).


2020-01-13 20:57.35
Már leírtam, de még egyszer leírom, hogy a IP Man3 filmnek volt egy olyan háttérvonzata is, hogy a nehézsúlyú boxvilágbajnok Tyson rivalizálást akart az egyik legjobb ázsiai harcművésszel, Donnie Yennel. Nagy barátok és egymás nagy tisztelői lettek a filmforgatás alatt.


2020-01-13 20:45.41
Nekem is: DEGENERÁLT VAGY!!!


2020-01-13 16:07.43
Nem a harcművészeti ágakat akartam rangsorolni, mert azt nem is lehet, nem érdemes. Bruce Lee felér egy MMA harcos keménységével, képzettségével, hiszen ő megszállottan, fanatikusan, óriási elhivatottsággal tanulmányozta és gyakorolta a harcművszeteket. Még a filmforgatások alatt is napi nyolc órát edzett (reggeltől estig beosztva). Az életét a harcművészetekre tette fel. Szerintem minden MMA-s harcosnál elhivatottabban, keményebben. Elég csak megnézni Lee izomzatát és összeszorított öklén az edzésnyomokat. Donnie Yen pedig egyértelműen példaképének, Bruce Lee-nak a nyomdokait követi a harcművészetek gyakorlásával. Számomra egyértelmű, hogy Lee és Yen kész MMA vagy UFC harcosok voltak (Yen nyilván fiatalabban). Utcai vagy szabad harcban bárkit legyőztek volna. Csak boxban vagy egyéb kötött küzdelmi variációkban nem lenne vitás Tyson fölénye.


2020-01-13 09:35.27
Több véleményt is olvastam, hallottam, hogy a IP Man3 filmben Mike Tyson nagyon súlytalan volt. Ez igaz, mert Tyson rettenetesen rossz színész, eltörpül Donnie Yen zsenialitása mellett. De van olyan háttere a filmnek, hogy Tyson egy internetes felületen megkérdezte az ázsiai harművészektől, hogy... Ki a legjobb harcosotok? A többségi válasz az volt, hogy Donnie Yen. Ezután Yen meghívta Tysont a IP Man3 forgatására, ahol rendeztek egy küzdelmi jelenetet. Megértem az ötlet inspirációját és megértem Mike Tyson azon bizonyítási vágyát, hogy bemutassa újfent azt a kifejlesztett harci stílusát, amivel mindig is minden idők egyik legjobb harcosának titulusára törekedett. Yen és Tyson tényleg szédületesen mutatták be a Kung-fu és a box ütközetét. Mindenki továbbgondolhatja, hogy a valóságban ki nyerte volna a küzdelmet. Donnie Yenre tippelek a sokoldalúbb harcművészeti alapok, a lábhasználat és a térdre, légyékra, szemre, gégére leadott, célzott lyukasztó ütések nagy hatékonysága miatt. Ugyanez a helyzet állna fenn egy feltételezett Bruce Lee-Tyson ütközetnél is.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk