Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A specialista
- Viasat3, 13:30
A nagy kékség
- Film Mánia, 13:55
Az utolsó vakáció
- Prime, 14:00
Hamupipőke
- Cool TV, 14:15
A kórus
- Film4, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Richard Riehle (76)
Ving Rhames (65)
Gabriel Byrne (74)
Bruce Boxleitner (74)
Stephen Baldwin (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Égető bizonyíték - Vélemények
Columbo - Nehéz ügy - Vélemények
Columbo - Pillangó a sötétség árnyékában - Vélemények
Érdekességek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A férfikaland elmarad aaaaa
Sarah Michelle Gellar aaaaa

 

Crna Ruka hozzászólásai

Ugrás Crna Ruka adatlapjára


...film és színház két jó barát?

2013-11-11 14:24.34
Kézcsókom:-)

Hölgyek(pláne életkorilag(is:-) véleményével nem vitatkozom mégha Tolnay Klári kapcsán kivételt is tettem. A véleményük adott és...kész.


2013-11-11 14:20.43
Még egy mondat és"Crna Ruka"is eltünik...aztán vagy jövök más névvel-vagy nem. Végülis a mondanivalóm"leközöltem"de ha úgy tartja kedvem...talán"benézek".

Az az igazság hogy az idő pénz és ha a mondanivaló már teljes(az enyém tulajdonképpen az)akkor...az idő pénz.

Tehát az egy mondat...

Higgadtan átolvasva ezt a topic-ot a téma amit felvetettem kitünő-néhány hozzászóló is felnőtt a"feladathoz"úgyhogy végülis elégedett lehetek. Elfog jönni az idő amikor minden weblap fizetős lesz és...nahát akkor holmi színművészek meg Rustyk meg"szentek"nem fogják itt(sem)a levegőt rontani mert nem lesz rá pénzük...Ki kell mondani(mint a film és a színház esetében is)hogy az emberek NEM EGYFORMÁK. Van a selejt és...szóval a selejt egy idő múlva kifog szorulni a világhálóról mert nem lesz rá pénze. Én ezeket(selejt)olybá veszem mint a hajléktalant...
Hogy viszonyulunk azokhoz? Kikerüljük mint a véres rongyot...Szerencsére a városokból tiltják ki őket fokozatosan úgyhogy...na de ez már politika.

A film felsőbbrendűbb a színháznál.

Ui:Picit sajnálom hogy(jópárszor)lementem kutyába dehát...amilyen a mosdó olyan a törülköző.

Csabaga(akit nem ismerek máshonnan-itt is kizárólag csak olvasgatom a hozzászólásait-"csemegézve)már egy fejlettebb szint. Ő tudja kezelni a többféle típust.

Én(még)mindig nem...


2013-11-11 14:06.19
Még annyit hogy...amilyen a mosdó olyan a törülköző.

Ha a"válaszoló"bunkó paraszt akkor a"kérdező"sem gróf...


2013-11-11 14:05.10
A 111.es hozzászólás nem az enyém-úgylátszik több"Fekete kéz"(Crna Ruka)létezik...


2013-11-11 14:03.40
Az ötös és hatos pontokat nemtom értelmezni, de a többi igaz. De Isten ments, h azért a két pontért bibit kapjak mert még elkap a "fekete kéz":)

Rusty - cérnaruha:DDD idióta

A Crna Ruka fekete kezet jelent te hülye!!


2013-11-11 14:03.07
A"kutya"véleményével(108.)nem foglalkozom de annyit mégis"megkap" hogy SZÁNDÉKOSAN van új nevem(itt a filmkatalógusban volt már vagy"8-10"nevem)-nem a név a lényeg hanem a mondanivaló. Egy-egy nevet megunok és váltok-a mondanivaló ugyanaz...és ez a lényeg.

A...109-esnek:

Látom felkaptad a vizet..."KOMA". Tudod ha valaki egy VÉLEMÉNYRE ugrik akkor biztos hogy nincs igaza. Bebizonyítottad te...itt nyomdafestéket nem tűrő mondatok következhetnének.

Namost...

1.

A színházi szinésznek akkor van hitele(miközben égre-földre dicsőíti a színházát)ha csak és kizárólag színházban játszik. Úgy könnyű"szinházasdit játszani"hogy előbb megszedem magam pénzzel filmet forgatva! Az ilyet hívják ripacsnak...pl:Bodrogi Gyula. De amelyik csak és kizárólag szinházban játszik elfogadva annak minden hátrányát na az...az előtt megemelem a kalapom!

Színész...színművész...

Ezt"KOMÁM"képz eld el egy könyvböl vettem.

Író:Emmanuel Haymann
Cím:Alain Delon

A címszereplő nyilatkozza miszerint mi a különbség...és hogy ő színész(mellesleg igen elitélően nyilatkozik az"iskolát"végzett színművészekröl...).

Tehát ugathatsz"KOMÁM"meg köpködhetsz is de javaslom ha köpsz akkor az ég felé és aztán állj alá.

A színművészek egy...nem akarok gúnyolódni. Delon megteheti! Ő színész és sztár. Míg te? Te egy éhenkorász színházi színművész vagy.

A többi mondókát nem cáfolom-nem is minősítem. Aki nemcsak egy sörösüveggel a kézben bambul-pislog a képernyőre(vagy a vászonra)hanem úgymond a kép mögé is lát(tudom...tudom...a"KOMA"ezt úgysem érti)annak az újfent leírt TÍZPARANCSOLAT továbbra is helytálló:

1.
A színész számára az ismertséget...a népszerűséget...és nem utolsósorban a nagyobb anyagi megbecsülést a színházi szerepekkel ellentétben a filmszerepek biztosítják.

2.
A nagyközönség szeme előtt a mindennapok során a médiában(televízió...sajtó...internet)a színházi történésekkel szemben elsősorban a filmek-és az azokhoz kapcsolódó események illetve színészek(stb.)vannak a középpontban.

3.
Amennyiben a nagyérdeműnek arról kellene döntenie miszerint a film vagy a színház szünjön-e meg(és mindaz ami illetve aki hozzájuk kapcsolódik)a nagyközönség gyakorlatilag elsöprő fölénnyel szavazna az utóbbira.

4.
Miután a színházban képtelenség mindazt bemutatni amit a filmben(miközben a filmben mindent belehet mutatni amit a színházban)a színház lehetőségei erősen korlátozottak a"bemutathatóság terén"ugyanakkor a filmnél csakis az anyagiak esetleges hiánya szabhat kizárólag határt az eredeti elképzeléseknek.

5.
A színművésszel ellentétben aki kizárólag az adott szerep eljátszására képes és alkalmas a színész az adott szerep eljátszásán túl képes a megjelenítendő figura bőrébe is bújni(a nagyérdemű ezért azonosít sok-sok színészt egy adott szereppel)-előbbiekkel a színpadon lévő függöny előtt míg utóbbiakkal a filmvásznon találkozhatunk.

6.
A film a megszületése óta folyamatosan kész és képes a megújulásra(szinte felsorolni is lehetetlen a sok-sok előbbre vivő törekvést...tenniakarást...segítő-jobbító szándékot...stb.)míg a színház amióta megszületett gyakorlatilag egy helyben topog-képtelen a megújulásra.

7.
A promóció...a marketing..a média világában az üzleti szempontok-az"eladhatóság"szempontjából(is)a film nagyságrendekkel a színház előtt jár és nemcsak a látványosság de sok-sok egyéb szempont miatt is míg a színház ebben a közegben(is)érdektelen.

8.
Mindenféle tekintetben-mindent(minden apró mozzanatot...történést...részletet)figyelembe véve egy adott színházi előadás létrejöttével szemben egy adott film elkészítése a nagyságrendekkel nagyobb fizikai s egyben szellemi igénybevétel következtében nemcsak nagyobb erőpróbát de nagyobb kihívást is jelent.

9.
A különböző művészetek között a film ugyanazt a poziciót foglalja el mint a különböző sportágak között a labdarúgás-külön kategória.

10.

A film túlélve az alkotókat ugyanúgy tovább él mint a háborúban elesett katona csuklóján az óra míg a befejezett színházi előadást ugyanúgy fújja el a szél mint a gyermek a születésnapi tortán a gyertyát.

Az meg hogy itt a véleményemre"ugrottak"többen is...? És? Kit érdekel? A mennyiség számít? Akkor az"Alkonyat"jobb film mint a"Hideg napok"mert többen írtak hozzá?

Jajj...jajj..."KOMA".

Engem nem érdekel hogy ki ért velem itt vagy sem...

A véleményem adott-és ahhoz tartom magam.

Szevasz.


2013-11-11 11:34.31
Ez így szépen hangzik-konkrétan igaz is de...a helyzet az adott szituációból adódik. Filmnél"életszerűtlen"lenne a közönség...egyrészt akkor már nem hihető az adott sztori(a film egyik nagy előnye hogy elhiszed amit látsz míg a színháznál a néző végig tisztában van vele hogy amit lát az nem igaz csak játék)másrészt kivitelezhetetlen is-s ezáltal biutaság. Hogyan nézne ki pl. bármelyik film hogy közben(közben!)tapsol vagy bármi...a közönség akiket a néző lát a filmben-ez kivitelezhetlen butaság.

Tolnay Klári is jól megszedte magát aztán meg papolt a színházszeretetröl-álszent vén k*volt. Még szerencse hogy a magánéletében megkapta ami járt neki...

A filmesek iganis találkoznak a közönséggel!

Ott van pl. a"milliónyi"fesztivál és a forgatást is csak a buta ember képzeli el úgy hogy...vannak a színészek és két-három stábtag. A játtérben(pláne a külső felvételeknél)ott vannak a stábtagokon kívül a rajongók is-csakhát őket nem látjuk...-ami szerencse hiszen mi lenne ha látnánk őket?! Erröl fentebb írtam.

A többi hozzászóló-hozzászólás nem ér többet a kutyakakinál úgyhogy reakcióra sem érdemes.


2013-11-11 11:22.19
Üdvözletem!

Feketér-fehéren leírok(illetve bemásolok...)10 megállapítást amelyet én..."szültem":-) A"mondandóm"kulturált módon tett-körültekintően tett kinyilatkoztatás.

Semmiféle magyarázatot..."okoskodást"...nem fűzök hozzá.

Íme:

1.
A színész számára az ismertséget...a népszerűséget...és nem utolsósorban a nagyobb anyagi megbecsülést a színházi szerepekkel ellentétben a filmszerepek biztosítják.

2.
A nagyközönség szeme előtt a mindennapok során a médiában(televízió...sajtó...internet)a színházi történésekkel szemben elsősorban a filmek-és az azokhoz kapcsolódó események illetve színészek(stb.)vannak a középpontban.

3.
Amennyiben a nagyérdeműnek arról kellene döntenie miszerint a film vagy a színház szünjön-e meg(és mindaz ami illetve aki hozzájuk kapcsolódik)a nagyközönség gyakorlatilag elsöprő fölénnyel szavazna az utóbbira.

4.
Miután a színházban képtelenség mindazt bemutatni amit a filmben(miközben a filmben mindent belehet mutatni amit a színházban)a színház lehetőségei erősen korlátozottak a"bemutathatóság terén"ugyanakkor a filmnél csakis az anyagiak esetleges hiánya szabhat kizárólag határt az eredeti elképzeléseknek.

5.
A színművésszel ellentétben aki kizárólag az adott szerep eljátszására képes és alkalmas a színész az adott szerep eljátszásán túl képes a megjelenítendő figura bőrébe is bújni(a nagyérdemű ezért azonosít sok-sok színészt egy adott szereppel)-előbbiekkel a színpadon lévő függöny előtt míg utóbbiakkal a filmvásznon találkozhatunk.

6.
A film a megszületése óta folyamatosan kész és képes a megújulásra(szinte felsorolni is lehetetlen a sok-sok előbbre vivő törekvést...tenniakarást...segítő-jobbító szándékot...stb.)míg a színház amióta megszületett gyakorlatilag egy helyben topog-képtelen a megújulásra.

7.
A promóció...a marketing..a média világában az üzleti szempontok-az"eladhatóság"szempontjából(is)a film nagyságrendekkel a színház előtt jár és nemcsak a látványosság de sok-sok egyéb szempont miatt is míg a színház ebben a közegben(is)érdektelen.

8.
Mindenféle tekintetben-mindent(minden apró mozzanatot...történést...részletet)figyelembe véve egy adott színházi előadás létrejöttével szemben egy adott film elkészítése a nagyságrendekkel nagyobb fizikai s egyben szellemi igénybevétel következtében nemcsak nagyobb erőpróbát de nagyobb kihívást is jelent.

9.
A különböző művészetek között a film ugyanazt a poziciót foglalja el mint a különböző sportágak között a labdarúgás-külön kategória.

10.

A film túlélve az alkotókat ugyanúgy tovább él mint a háborúban elesett katona csuklóján az óra míg a befejezett színházi előadást ugyanúgy fújja el a szél mint a gyermek a születésnapi tortán a gyertyát.

Még egy-két(pontosan három)megjegyzés...és nem a fentiekhez.

1.

Én személy szerint sohasem a színházat"rühelltem"hanem azokat a színházi színészeket akik csak és kizárólag pénzkereseti célból forgattak(forgatnak?)filmet. Volt erröl szó François Truffaut Hitchcock-ról"szóló"művében is(a"mester"is alaposan kikelt ezeknek a"kutyáknak"a kapcsán).

2.

Csabaga egy végtelenül érdekes fazon(a tudása olyan hatalmas hogy sem mellette sem ellene nem lehet vitába szállni:-) ugyanakkor élmény-egyfajta szellemi élmény az irásaiból"csemegézni"(mivel olyan hatalmas mennyiségröl van szó-képtelenség teljes mértékben átlátni-talán a kevesebb több lenne...).

3.

A 101-es és 102-es hozzászólás írójának...

Látom"koma"ismered azt a mondást hogy..."ne sz*rj abba a fészekbe ahonnan enni kapsz"-mégha ez az étel elég kalóriaszegény is igaz-e...?

Van olyan színház(hallomásból tudom csak-ugyanakkor a"forrást"szavahihető emberként ismerem)ahol már a 10. sorból nem lehet hallani a"művészeket"...látni ugye"alapból"nehéz(hol az a mimika mint a filmnél...)úgyhogy...se szem-se fül...mi marad még? Nem véletlen az a 10"pont"amit lejegyeztem...

Ja...a 79. hozzászólás írója egy végtelenül buta...egyszerű..."ember". Dehát boldogok a lelki szegények hiszen övék a mennyek országa!

És apropó...a"szent"embernek üzenem hogy a világ hiába változik ha az emberek nem-összeköttetés...

A film FELSŐBBRENDŰBB a színháznál.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk