Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Mi kell a nőnek?
- AMC, 18:30
Hart háborúja
- Film Café, 18:35
Az elveszett város
- Mozi+, 18:50
Álommeló
- Prime, 18:50
Született gengszterek
- AXN, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
80-as, 90-es évek emléke
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
A holtak nem halnak meg - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Arcátlan aaaaa
Jodi Balfour aaaaa

 

Engász MekkGájver hozzászólásai

Ugrás Engász MekkGájver adatlapjára

1 2 3

11.22.63 (sorozat) - Vélemények

2016-06-01 01:07.39
Pl írta valaki hogy a film végét "összecsapták" ... A könyvben hogy van vége a történetnek?


2016-06-01 01:04.02
A filmsorozatot végignéztem és aszondom nem rossz bár nem az a tipikus Stephen King történet (szerintem) ... Kiváncsi lennék a KÜLÖNBSÉGEKRE és azokra az eseményekre/történésekre amik a könyvben benne vannak de a filmből kihagyták ( és ami miatt van aki szerint a film pont ezért nem tud jó lenni )....


A híres - Ron Burgundy legendája - Vélemények

2016-05-31 09:29.14
Bár a film elején elhangzik h a sztori igaz történeten alapul,de megváltoztatták a neveket és a helyszínt, sem a magyar sem az angol nyelvű wikipédia nem ír erről. Tudja esetleg vki h mire v kikre gondoltak a film készítői?


X-akták (sorozat) - Vélemények

2016-02-25 09:36.56
Amikor megtudtam,hogy vadonatúj részekkel folytatódik egyik kedvenc sorozatom,nagyon megörültem és alig vártam hogy műsorra tűzzék. Közben elkezdtem nézni a szériát a legelső részektől és talán ezért is volt meglehetősen nagy a kontraszt az egykori és a friss epizódok között. A jól ismert szereplők feje felett eljárt az idő és 94-hez képest szegény Mulder egy két beállításnál úgy néz ki,mint egy vízkóros alkoholista, Scully meg olyan,mint akin (talán az idegenek) megszámlálhatatlan plasztikai műtétet hajtottak végre.. De ez persze nem gond. Így is szeretjük őket.Még a torokból Cigarettázó Embert is,aki feltámad halottaiból és világméretű összeesküvés keretében tulajdonképpen kiirtani készül a Földet. Van néhány kiválasztott,aki mellette lehet ( marha nagy élvezet lesz szerintem ) és nyilván meghagy majd egy gyártósort néhány csóró gyári munkással egy cigarettaüzemben,nehogy a szép, új világban ne tudjon majd öt percenként rágyújtani... Az emberek génállományát manipulálva a kihalás szélére kerülünk,Mulder és Scully pedig eszeveszetten keresi egyrészt a bűnösöket, másrészt a megoldást,ám nem sok eredménnyel. Scully persze egyik jelenetről a másikra,hirtelenjében megalkotja az ellenszert,de szeretett Mulderét talán még ez sem mentheti meg,mert nagyon súlyos az állapota,csak közös gyermekük őssejtjei segíthetnek rajta,aki fene se tudja hol van.. A kétségbeesés szélén egy azonosítatlan repülő tárgy jelenik meg tök nyilvánosan a fejük felett és fénycsóvájával belevilágít Scully megfiatalodott,aggódó arcába...és ennyi. Nem lehet tudni,hogy az ufo egy katonai verzió vagy utasai valóban kis,zöld emberkék-e,mint ahogy azt sem hogy most hogyan tovább... Folytatódik-e a sorozat vagy sem? Hozott-e annyi bevételt,mint amennyire vártak? Volt-e akkora érdeklődés az újjáélesztett sorozat után,mint amire számítottak és miképp állnak majd világszerte hozzá tévénézők milliói.. Ez mind-mind befolyásolja majd a döntést a folytatásról.Én személy szerint kiváncsian várom,hogyan döntenek,bár egy-két részlet akkor is zavar ebben az új évadban...
Alapvetően a régi feeling hiányzott belőle és bár megértem Mulder hozzáálláását,hisz a legtöbb régi ügyet és aktát idővel "megmagyarázták", sutba dobva evvel az egész addigi munkájukat és igy voltaképp értelmetlennek látszik újra felvenni a kesztyűt ( főleg h a Védelmi Minisztérium minden nyomozást akadályoz ).. Mulder már maga is szkeptikussá válik, szinte már átmegy Scullyba és kezd elbizonytalanodni a munkáját illetően ( "Ezzel töltsem a hátra lévő időmet?..Szörnyeket kergetve?" ) Ez oké,ez belefér,ez érthető. Az is h a korábban már időnként emlegetett összeesküvés-elmélet valósággá válik;a kormány valóban használ idegen technológiát és saját ufókon repked és a Cigarettás Ember sem nyugszik békében, sőt kiderül,hogy ő áll az egész bolygót fenyegető kipusztulás mögött.. Még erre is azt mondom,hogy oké.. Azt is értem,hogy miért csupán hat rész készült el.. A FOX tévétársaság igy kevesebbet bukik,mintha egy 22-24 epizódból álló évadot készít el potyára,mert a mai nézőről kiderül,h már nem nyitott a megmagyarázhatatlanra.. ( meg persze igy kevesebb gázsit kellett fizetni Duchovnynak és Andersonnak,meg a forgatás költségeit is kordában lehetett tartani... ) Az elpoénkodás viszont NEM kellett volna.. Ahogy korábban olvastam valakinél ezen az oldalon, ha ezek a vicceskedő rész( let ) ek egy 24 epizódos évadban vannak,az ember még elnéző is,de igy feleslegesnek érzem. Tény,hogy röhögtem én magam is a gyíkemberes részen de akkor is.. Akkor sem kellett volna. Mint ahogy Mulder varázsgombás víziója sem azzal a táncikálással.. EZ az X-akták már NEM AZ az X-akták.. A régi feeling talán a graffitis epizódban volt érezhető,ahol végre valami megmagyarázhatatlan dolog után kutogattak,de egyébként olyan hirtelen összerakottnak érzem az egészet. Bízom benne,hogy azért folytatják majd és hogy az új évad picit hosszabb lesz azt meg főleg, hogy több X-feeling lesz benne..

UTÓIRAT: a sorozat 10. évadának lezárása kísértetiesen hasonlít a VOLT című animációs film végéhez. Aki látta ez utóbbit,az szerintem jót mosolyog a párhuzamon és egyet ért a hörcsög kommentjével Aki nem annak csak ajánlani tudom... :)


2016-02-10 23:02.54
Ééédes Jézus! :))) :((( :)))


2016-02-05 06:44.09
Na ugye?.. :DDD
Én is remélem.. Minden azon múlik,h hogy fogadják majd az új epizódokat világszerte.. De én bízom benne h mindenhol hasonló érzéseket kelt majd.. :)


2016-02-04 06:46.05
Előfordult már velem is.


2016-02-04 06:40.02
Ezzel ( sajnos ) egyet kell hogy értsek.. ( bár az elgondolkodtató,hogy a sorozatnak vannak-e fiatal(abb) rajongói és vajon az alkotók melyik korosztályt akarják a tv elé kötni a sorozattal...


2016-02-03 19:32.59
A korábbi évadokban is előfordult h egy-egy rész kicsit poénosba hajlott,nincs evvel semmi gond,sőt.. Én személy szerint rég röhögtem ilyen jóízűen,mint tegnap este..és főleg h egy X-akták epizódon,az külön poén..
A gyíkember sztorija mögött sanyarú emberi sorsunk tragikusba hajló története került górcső alá: dolgozunk egy munkahelyen,amit (általában) utálunk,ott hagynánk,de vacilálunk,hisz akkor miből fogunk számlát fizetni,satöbbi...
És itt van a szuperokos telefonnal kínlódó Mulder.. Evvel sincs gond. Hiszen a mai korban folytatódik az egykori történet,abban a korban,ahol nincs olyan ember aki ne ilyen telefonnal mászkálna és nyomogatná séta,étkezés,de még vezetés közben is.. ( és valljuk be,ezek a telefonok manapság okosabbak,mint a "gazdáik"-tisztelet a kivételeknek-.... ) Szóval ehhez a korhoz hozá tartozik ez a kütyü és Muldert nem evvel szoktuk meg.. Plusz ott van még h ez az rész kicsit könnyedebb hangvételű,ergó simán belefér h nem ért hozzá úgy ahogy kell és nyomogatja mint egy sültbolond...
És a végén..te jó ég.. szerencsétlen fickó végre tényleg találkozik egy "szörnyeteggel",egy hús és vér 'akármivel',ami ott áll előtte,nem lehet kimagyarázni,ott van,él,mozog és társalognak... erre az fogja magát és lehibernálja magát tízezer évre.... Bakker! :)


2016-02-02 22:18.26
Nem kell mindig mindent olyan vér komolyan venni... Nekem tetszett. :) ( azt nem mondom h el tudnám viselni h az elkövetkezendő részek ilyenek legyenek,de néha miért is ne lehetne kicsit bolondozni?.. :) :)


2016-02-02 19:55.22
Tökéletesen igazad van. :)


2016-01-30 21:56.20
én személy szerint azt csinálnám,hogy a 6 rész végére összeállna nekik a kép,hogy miként is van ez a világ méretű összeesküvés meg minden,aztán végrehajtanak rajtuk egy agymosást,s lám, a következő képkockákon ismét ott ülnek a kis irodájukban az akták felett és úgy kezdik el a nyomozásokat,mintha fogalmuk se lenne semmiről... És kezdődne minden voltaképp az "elejéről"... :)


2016-01-27 21:52.55
Ami tetszett:
-egy az egyben meghagyták az eredeti főcímet (annyi h most már Skinner is benne van )
-az új epizódokat is a régi csapat készíti
-nem tök ismeretlen,sehol sincs színészekkel kezdték elölről a történetet;az eredeti Scully és Mulder bukkannak fel újra (..és valahol emiatt az embert az sem zavarja,h a kor már meglátszik rajtuk)
-a színészek magyar hangjai megmaradtak
-a történet több szálon is kapcsolódik a régi sorozathoz (..pl már a legelső évadban tanúi lehettünk h idegen technológiát használ a hadsereg;repülő csészealjon röpködtek a titkos bázis felett.... és a jó öreg Cigarettás Ember állandó jelleggel eltünteti a megtalált bizonyítékokat ) Ha a fentiekből indulunk ki,akkor teljesen reális egy komplett összeesküvés kirajzolódása...

Ami nem tetszik:
-bármi történik körülöttük,az egy komplett összeesküvés része (..és ezután bármibe botlanak majd annak köze lesz valami háttérben ténykedő csoporthoz??...Ez egy ponton túl igen csak fárasztó lesz... )


Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. - Vélemények

2016-01-17 20:18.31
Ha egymás után nézi meg majd valaki a filmeket,akkor valószínűleg még szembetűnőbb lesz a különbség,de én akkor is várom majd hogy mit hoztak össze... :)


2016-01-15 21:17.03
...és lám, a "kívánságod " teljesült.Tavaly elkészítették,idén bemutatják a franciáknál és remélem nálunk is..hogy MIKOR azt szeretném tudni! HA VALAKI TUDJA irja meg! KÖSZÖNÖM! :)


A minyonok - Vélemények

2016-01-15 21:14.23
KÖSZÖNÖM az infót. A Gru 3-at várom,ha ugyanaz a csapat csinálja akkor jó lesz. A Minyonok...hááát...inkább hagyjuk. Az első nagy filmjükben az eredettörténetüket láttuk,hogy miképp is volt velük ugyebár Gru előtt. Még egy külön film mi a fenéről tud majd szólni?? Elképzelésem sincs,de a bevételeket látva össze kell szedniük magukat,hogy másodjára már megérje egyáltalán megcsinálni.


X-akták (sorozat) - Vélemények

2016-01-14 00:46.31
Várjátok már a VADIÚJ epizódokat ? :D


Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. - Vélemények

2016-01-14 00:44.53
Tudja valaki h mikor lesz a HARMADIK rész magyarországi premierje?


A minyonok - Vélemények

2016-01-14 00:37.01
Ami azt illeti engem sem nyűgözött le ez a kis Minyonos külön film és ezerszer inkább a Gru 1 vagy a Gru 2,mint ez a "valami"... és a bevételi összegeket összehasonlítva látszik,hogy egy Gru 3 többet hozott volna...de csak emiatt gondolod,hogy lehet h lesz harmadik rész,vagy TUDOD,hogy lesz? :)


2016-01-02 17:53.55
Lesz Gru 3??... :)


Columbo - Besegít a halál - Vélemények

2015-03-26 21:33.03
Kiváncsi lettem a többi bakira is... :)


SpongyaBob: Ki a vízből! - Vélemények

2015-02-26 22:44.41
Bár én nem akartam leírni -azon kevesek kedvéért,akik netán elkövetik azt a merényletet,hogy meg akarják nézni ezt a mozifilmet- de valóban az volt a legzavaróbb az egészben,hogy ott ült az ember,eltelt már egy óra a 90 perces moziból és ezek még mindíg az óceánban kínlódtak ( SpongyaBob és Plankton ráadásul még össze is haverkodnak,szóval ez ábszolúte gáz egy sztori.. )
A mozielőzetes pedig szó szerint átver... Rákuram szájából sohasem hangzik el az a mondat,hogy "Ez a kalóz tönkre teszi a világunkat!".. Azt sem tudja h létezik az a kalóz.. SpongyaBob pedig NEM AZT mondja a filmben,hogy "Szerezzük vissza azt a könyvet!" , mielőtt kisétálnak a vízből..Hogy is mondhatná ezt amikor azt sem tudja h létezik az a könyv egyáltalán.... Nem tudom ki h van vele de én személy szerint utálom az ilyet.. Pont olyan ez,mint amikor egy filmből kiszedik az összes valamirevaló jelenetet, hogy kedvet csináljanak hozzá aztán odaülsz és rájössz h átcsesztek... Itt vmi hasonló érzésem volt.... SAJNOS! (( az ELSŐ klasszisokkal JOBB,mint ez a... valami ))


2015-02-24 20:45.39
Jómagam is szeretem a sorozatot és még felnőtt fejjel is képes vagyok odaülni a tv v dvd elé és megnézek egy-két epizódot... Mert szórakoztató. Ahogy az ELSŐ film is volt. Azt és ezt (akaratlanul is) összehasonlítva azt mondhatom,hogy nem szárnyalta túl az első mozifilmet,de még azt a mércét sem ütötte meg..sajnos. Az összeollózott ajánló csalóka,mert nem azt kapja az ember,amit végül kap... Kevesebb a poén, a sztori túlságosan is kiszámítható,amik közül egy is elég ahhoz,hogy ezt a kedves kis történetet újra ne akarjam megnézni (még a tvben sem). Azt,hogy moziban néztem meg nem bántam meg,hiszen egészen más a moziélmény,mint ha ugyanazt a tvben látnám...de sajna ez volt az egyetlen pozitívuma az egésznek...


Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Vélemények

2015-01-03 06:42.21
Szóval akkor ez is olyan lesz,mint a Batman vagy a James Bond... Új filmek születnek egy név alatt, más-más színészekkel...


2014-12-30 07:51.55
Sajna egyet kell értenem a kommentek többségével. Szegény Indi már csak árnyéka egykori önmagának és bár próbáltak valamiféle sztorit kreálni,de Harrison Ford ebbe kábé annyira nem illik bele mint a már emlitett Für Aniko idegesítő akcentusa... (bár meg kell jegyeznem engem nagyjából minden filmben zavarnak ezek az eröltetett akcentusok,amit a szinkronokban rendre eltúloznak és egyáltalán nem hiteleseklk,sőt inkább elrontják a film élvezetét)(egyedül a vígjátékokban tudom elviselni,amikor igy figuráznak ki egy-egy szereplőt..)
Nem is csak az a baj,hogy Ford öreg,hanem h ez a film kezdett átmenni dájhárd-szerű terminátoros marhaságba.. Mert ha még be is nyeli az ember ezt a "bújjunk el a hűtőbe egy atomrobbanás elől" dolgot,(amit még tán MacGyver is megirigyelt volna) akkor is hülyén hat h az ide-oda röpködő hűtőből kimászó doktordzsónsz nemhogy nem hányja el magát de még csak NEM IS SZÉDÜL,simán kimászik és távolról nézi az atomfelhőt,mint vmi naplementét... Legalább támolyoghatott volna egy kicsit,az vhogy "emberibb" lett volna (arról nem is szólva h később egyetlen utalás sincs arra hogy vkinek vmi baja lett volna ,sugárfertőzés meg hasonlók... Még ha a semmi közepén is lett elpsztítva egy kamu kisváros azért aggódhattak volna kicsit jobban vagy vmi.. persze lehet h ez csak nekem tűnt zavarónak..)
Ugyanigy ZAVART a film végén az örvénnyel távozó földönkivüli űrhajót a szikla tetejéről moziként bámuló Indiana... Valljuk be eléggé valószerűtlen, hogy csak áll ott,miközben röpködnek a sziklák,tombol a szélvihar,ő meg csak ácsorog ott és néézi mint a közeledő hatos buszt... Hiába lett jó a speciális effekt,EZ pont hogy lerombolja az egészet.. PONT EMIATT látszik az aminek nem szabadna látszania..Az hogy Harrison Ford a nagy büdös semmit nézi (vagy csak a zöld hátteret..)
Itt jegyezném még meg h a film vége kisértetiesen hasonlit az X-Akták első mozijának záró jelenetére..Ott is kiemelkedik az űrhajó a földből, Muldör meg nézi a hómezőről... Hát nem tudom... Csak azért néztem meg legutóbb is mert épp nem adtak jobbat...
Bízzunk benne hogy egy ujabb folytatást már nem érünk meg.. Mert nem tudom az miről szólhatna.. Indiana Jones az idősek otthonában tengeti mindennapjait,sakkozik és iszogatja a teáját..Aztán felfedez egy titkos alagutat az épület alatt és ráeszmél egy hatalmas összeesküvésre, ami az egész világot fenyegeti.. Az ártatlannak látszó csöpp öregasszonyok valójában elvetemült gonosztevők, a kaja sem egészen az aminek látszik és már csak Indiana Jones segithet akit persze senki nem vesz komolyan,mert a multban él és mindenkit az első négy rész részleteivel traktál... Aztán nagyot néznek,amikor a járókerettel agyoncsapja a főgonoszt az utolsó utáni percben....
Milyen jó is lesz majd nekünk.... :D


Columbo - Rekviem egy hullócsillagért - Vélemények

2014-07-10 22:54.27
Azaz... JÓ! :)


Acu hercegnő (sorozat) - Vélemények

2013-01-11 22:09.00
Szija! :) Ezek szerint te eredetileg eredetiben nézted?.. Úgy tetszett? Szinkronosan milyen?.. Másik kérdés: Mivel te láttad az eredeti és a (magyar) szinkronos verziót is.. Meg volt vágva?.. Köszi előre is.. :)

Amúgy én ma fogom megnézni előszőr és a dél-koreai ( ilyen tipusú) sorozatoknak nagy kedvelője voltam és vagyok... :)


X-faktor 3

2012-11-20 21:14.32
SAJNOS egyet kell értenem.... Silányul ez a műsor és sokkal jobbak esnek ki,mint aki végül bent maradnak... Stone-nak szerintem egy bárban kéne a cigerettafüstben andalitania a félrészeg közönséget, a Zámbó gyerek meg összeállhatna az Árpival és búcsúkban kéne -MAXIMUM!- fellépéseket imitálniuk... (amúgy MIÉRT gondolják azt a Zámbó familia férfi tagjai,hogy nekik feltétlenül vernyogniuk kell???? ) ( ez persze egy költői kérdés volt..)


A korona hercege (sorozat) - Vélemények

2012-11-20 21:05.07
Nem tetszhet minden mindenkinek... :)


2012-11-19 23:04.36
:) Amúgy ha már a kimaradt dolgoknál tartunk: EMLÉKSZEL olyan képkockára a sorozaton belül,amikor koreai jelekkel ki lett volna irva a kép sarkába h ennyi meg annyi évvel később?... Mert pl ezek a kis részletek is hiányoztak....


1 2 3

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk