Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Bazi nagy görög lagzi
- Moziverzum, 13:20
Aloha
- HBO2, 13:21
Űrcowboyok
- Film+, 13:50
A bűn árfolyama
- Film Café, 13:55
Umami, a boldogság íze
- RTL Három, 14:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bobby Cannavale (53)
Chris Mulkey (76)
Rebecca Hall (42)
Christina Hendricks (49)
Rob Brydon (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Álmaid hőse - Vélemények
Challengers - Vélemények
Pókerarc (sorozat) - Vélemények
Amikor leszáll az éj (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kiút aaaaa
Ryan Gosling aaaaa

 

Dandelion hozzászólásai

Ugrás Dandelion adatlapjára


A faun labirintusa - Vélemények

2012-12-17 18:19.06
Csodálatosan szép film, ritka nagy alkotás szerintem…Egyetértek az előttem szólók pozitiv véleményezéseivel a film érdemeiről…A gyakran szörnyű valóság elől az fantázia világába való menekvés az emberiség egyik legfontosabb megküzdő mechanizmusa, nem csak a gyerekek élnek ezzel a lehetőséggel, hanem mi felnőttek is…Sőt, minden fajta művészet egy menekülés. Szerintem egyértelmű, hogy a faun világa csak a lány fantáziájában él…de nem is számít ez igazán, hiszen az a világ, amit mindenki felépít magának, az illető számára sokszor sokkal valóságosabb, de mindenképp sokkal fontosabb. És azért fájdalmasan édes a film vége, mert pont azt a kételyt érzékelteti, hogy a fantáziavilágunk, amiben élünk, amikben hiszünk, lehet, hogy tényleg csak számunkra igazak.
Számomra érdekes az, hogy ez a menekülés már nem a bibliai ősmítoszba történik…Igaz, hogy vannak erre utalások (kísértés pl. a bőségesen terített asztallal, a tíltás stb.), de nekem úgy tűnik hogy ez itt hitelét veszti: annak ellenére, hogy a lány nem tud ellenállni a kísértésnek, mert itt a földön ő is csak ember, de a legnagyobb próbatételt mégiscsak kiállja, és nem hajlandó emberi áldozatra semmilyen magasabb cél érdekében. És ahonnan a kislány jön, és ahova visszatér, az már azért egy teljesen más túlvilág (lásd: nem is az égben, hanem a föld alatt van)…Nagyon szép ez az új mítosz teremtés a filmben. A történelmi esemény elhelyezése ebbe a szép keretbe érdekes értelmezési lehetőségeket vet fel a jó-rossz kategóriáiról, és arról, hogy, bár az ellenállók látszólag a jó oldalt képviselik szemben a fasisztákkal, a jó-rossz kérdése nem politikai tábortól függ, hanem az emberségtől.
Lehetne még tovább fonni a szálat, mindenképp arra késztet a film, hogy az ember elgondolkozzon, kicsit magába nézzen, és emellett borzongatóan csodálatos hangulatot hagy a nézőben, olyan képeket, és olyan dallamot, amik még jó ideig ott motoszkálnak az emlékezetben.


Fejbenjáró bűn - Vélemények

2012-11-01 16:02.33
Nem egy átlagon felüli, de kimondottan kellemes film. És jóleső érzés azt látni, hogy a főszereplők is amolyan mindennapi kinézetű emberek (mintha britt film lenne, pedighát nem az…)
A történet csavara kicsit sántít, de ezt el lehet nézni, mert az általa közvetített üzenet jól átjön…a fiatal írópalánta megtanulja a leckéjét.


A hullám - Vélemények

2012-05-19 21:55.22
Le az összes kalapokkal: ez a film nagyon jól lett összehozva minden tekintetben.


Apocalypto - Vélemények

2012-05-07 20:38.03
Nem rossz mozi. Egészen szimpatikus ez a Mel Gibson, mint rendező. Amúgy a mai lövöldözős, vérfürdőzős, bosszúállós filmeket nem tudom értékelni, de ez azoknál sokkal értelmesebb. Valóban sok benne az agresszió, meg a sokkoló jelenet, viszont itt megvan a helye, mivel minden valószínűségel ilyen barbárok voltak az életkörülmények abban a civilizációban... S egy dolog olvasni róla, s teljesen más, ha a szeme előtt látja az ember...Nagy élmény mai emberként kicsit beleképzelni magunkat azokba az időkbe és körülményekbe...és abban nagyon jó Mel Gibson, hogy ezt lehetővé tudja tenni.
A történet maga nekem kicsit túlságosan rajzfilmszerű: értem én, hogy akkoriban az emberek nem voltak olyan puhányok, mint most, és sok mindent túléltek, de azért ez a Jaguar fiatalember túltesz mindenen...Persze kell egy szál, amin végigmenjen a történet. A vége is előrelátható, de hát ettől még élvezhető a film.


Jégkorszak - Vélemények

2012-05-05 12:35.27
Most már 10 év távlatából elmondható, h a Shrek mellett ez is egy animációs klasszikus!


Hacsi - A leghűségesebb barát - Vélemények

2012-05-04 21:52.43
Kedves történet, jó a zene benne...na és persze a kutya.


Egy asszony illata (1992) - Vélemények

2012-04-24 22:49.53
Bjútiful...Igaz, hogy hamar rájön az ember, hogy ez az a film, amikor a fiatal srác, aki még hisz fontos emberi értékekben, végül megolvassza a megkeseredett harcos szőrös szívét, de ezzel együtt szép film, Al Pacino nagyon jó benne, mint általában minden szerepében. S azon kívül, hogy szórakoztat, az ilyen moralizáló film ha csak egy ember egyetlen döntésére kihat, már azért is megéri megcsinálni.


Vaklárma - Vélemények

2012-04-21 19:32.22
Óriási ez a film. Kár, hogy napjainkban nem nagyon csinálnak hasonlóan civilizált, ízléses vígjátékokat, amitől az embernek hasizomláza legyen, nem pedig hányingere...


A rettenthetetlen - Vélemények

2012-04-20 22:35.22
Akkor még inkább érthető, hogy ezt a lehetőséget nem akarta kihagyni...de azért az akcentusa csak nem volt az igazi...Igaz, hogy érződött, hogy sokat gyakorolhatta, mert egész jól ment neki, de valahogy én kicsit mindig rossz néven veszem, mikor amerikaiak bújnak bele más népek nagy hőseinek bőrébe (még akkor is, ha nem hitelesek történelmileg maguk a hősök). Na de ha Mel Gibson szegről-végről skót származású, akkor neki elnézem:)


2012-04-20 22:04.59
Mel Gibson rendezőként zseniális munkát végzett ezzel a filmel...én nem vagyok túságosan a történelmi-háborús témájú filmek kedvelője, de a Braveheart valóban egy mestermű. Minden a helyén van benne, semmi se eltúlzott, nagyon természetes (már-már naturlista, ami viszont segíti az idők során elpuhult nézőt abban, hogy megértse, mi is az a szemtől-szembe háború). Egy hasonló témájú filmben általában a harci jeleneteket unom a legjobban (mert mindig elvesztem a fonalat, hogy ki kivel van), de ebben a filmben minden jelenet érdekfeszítő, jól megtervezett...Biztosan lehetne találni benne hiányosságokat is, ha az ember nagyítóval keresi, de minek...A fontos, hogy becsületesen megtette a hatását nálam.
Egy apró dolog azért zavart. Annak ellenére, hogy Mel Gibson jó színész, és ebben a filmben is jól teljesített kétségkívül, és biztos sokat gyakorolta a skót akcentust, azért egy ilyen, amúgy minden szempontból hiteles film érdekében nem bántam volna, ha a főhős maga egy igazi skót valaki, hibátlan és eredeti akcentussal...Persze aki szinkronnal nézi a filmet, azt nem zavarhatja ez az apróság, de engem biza néhol megütötte a fülemet az összetéveszthetetlen amerikai hangsúly....Lehet, hogy kellett a nagy név a filmhez, de maga a film is igazolta, hogy vannak jó színészek az angolok és skótok között is...még a 10 éves gyermek William alakítója is sokkal jobban játszik, mint sok híres-neves amerikai színész...
Na de ezzel tényleg csak csomót kerestem a kákán..a film remek.


Hanta Boy - Vélemények

2012-04-17 21:17.11
No, ha már regisztráltam, csillagozzak is…
A Liar Liar a kedvenc filmem Jim Carrey-vel; sokadszorra látom, de megunhatatlan. Az Ace Ventura és a Mask mellett ez is egy olyan forgatókönyv, ami teljesen engedi kibontakozni azt az oldalát Carrey-nek, amiben ő a legjobb. A filmvásznas tapasztalatai során jó színész vált belőle, és a drámákban se rossz, de az igazi tehetsége azért mégis a nevettetés. Kevés fajta humort tudok igazán értékelni, de ez a gumiarc mindig sikert arat nálam, főleg ha ilyen élvezhető keretet adnak hozzá, mint ez a film.


Spirulina alga tabletta rendelés

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk