Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Dolittle
- RTL, 13:30
A tűzben edzett férfi
- Moziverzum, 19:00
Megtört csend
- Story4, 21:00
Harcban élve
- RTL Három, 23:00
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 01:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra
Semmelweis (2023) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kísérleti alanyok aaaaa
David Lynch aaaaa

 

Sorren hozzászólásai

Ugrás Sorren adatlapjára


Kísérleti könyv

2010-12-01 21:18.38
-Mit beszélsz, prédikátor? -Ulf őrmester idegesen dörrent a minden ízében remegő Preadwellre. Hogyan merészeled hírbe hozni a Hősöket?
-Hinned kell nekem, Ulf! Szörnyű démonok jelentek meg ma a belvárosban, azzal a céllal, hogy elpusztítsanak minden élőt, vérengzésük után pedig a Hősök segédkezet fognak nekik nyújtani ahhoz, hogy bejuthassanak a templomba! - a csuhás hangja szinte elfulladt az izgalomtól. -Hát nem érted? Ha bejutnak a templomba a kezükben lesz az átjáró kulcsa, amely...-Preadwell olyan hirtelen hallgatott el, mint akinek leforrázták a nyelvét.
-Miféle kulcsról meg átjáróról hadoválsz itt te szerencsétlen? Elment neked a józan eszed, ha azt hiszed, bármit is elhiszek abból, amit itt most elmondtál. Megyek, utánanézek a dolgoknak, te pedig maradj itt, valaki beszélni akar veled!
Ezzel Ulf sietősen elhagyta a szobát. Praedwell sunyi arcára kiült az értetlenség. Már épp indulni akart Ulf után, amikor újból kinyílt az ajtó. Hórihorgas, sovány alak lépett be rajta, fekete köpenyén Uw'Ethanar jele: kettős folyam találkozásánál egy terebélyes fa, melynek törzsén mohó szemű kígyó tekereg, szájában tartva a kereskedők és szerencsevadászok örök kettősségének mérlegét - egyik serpenyőjében a szerencsét szimbolizáló forduló kerékkel, a másikban pedig a gazdagságot jelképező aranytallérral.
-Uram könyörülj, Leviatharn a Vallató!- hideg verejték ütközött ki Preadwell homlokán, miközben maga elé motyogta a férfi nevét.
-Látom, emlékszel még rám, prédikátor!- a fekete köpenyes lárvaszerű arca, melynek színe a fakó pergamenére emlékeztetett, hideg szenvtelenségről árulkodott.
-Mostanában furcsa hírek keringenek rólad és a viselt dolgaidról, Preadwell atya - Leviatharn az atya szót olyan megvető gyűlölettel köpte oda, mintha valami undorító dolog lett volna a szájában, amitől minél előbb meg akart szabadulni.
-Én ezt nem értem. Ha a démonokról beszélsz, ahhoz nekem semmi közöm, és biztosíthatlak róla, hogy mind velem, mind pedig a gyülekezetemmel minden a legnagyobb rendben van. Fel nem foghatom, hogy miért küldtek egy Vallatót a nyakamra?!
-Igazán? Hát majd én felvilágosítalak, "barátom". Az elöljárónk, Terpherodion látni szeretné, hogy mire költötted el a nyájadtól beszedett adományokat.
-Az, az, az...az mind a templom építésére ment el! -Praedwell sarokba szorított patkányként hebegett.
Bizony nem volt biztató dolog, ha valakit az elöljáró által küldött Vallató vont kérdőre.
Terpherodion híresen erőskezű földi helytartója volt Uw'Ethanarnak, és különösen kényesen ügyelt az egyház pénzügyeire. Szigorúan elszámoltatta a rend papjait, és ha valahol visszaélésre bukkant, azt kegyetlenül megtorolta. Ebben óriási segítségére voltak a gondosan kiválogatott, szenvtelen, számítóan okos és kegyetlen Vallatók. -Hm, - a sovány férfi ajkai gúnyos mosolyra húzódtak. Furcsa fogalmaid vannak neked az építkezésről... De nem vitázom veled Praedwell atya. Vezess a templomhoz! Látni akarom az adományos könyvedet. Ugye nem keserítesz el azzal, hogy nem vezetsz ilyet? Na induljunk. Kevés az időm. Holnap estére Pyarrallonban kell lennem. Útközben aztán mesélhetsz nekem a démonjaidról!... Ezzel előzékenyen kitárta az ajtót a falfehérre vált Praedwell előtt.


Törvénytisztelő polgár - Vélemények

2010-11-30 01:02.54
Már megbocsáss:-) ez engem sért:D Ne hasonlítsunk már össze egy agyatlan gyilkolászós filmet (félre ne érts imádom a 300-at:-)) és egy csöpögős romantikus gejlt, a törvénytisztelő polgárral. Abban azért voltak elgondolkoztató momentumok. Ez nem éppen egy olyan film amit nyálcsorgatva, transzban is meg lehet nézni. Persze néha kellenek az agyatlan filmek is. Ezt nem vitatom, de azért nem egy kaliber.


2010-11-30 00:56.29
Huh. Nem is tudok összefüggő mondatokat kreálni. hebegek mint valami kislány:-) Atom jó film:-)))


Leslie Nielsen - Vélemények

2010-11-30 00:50.49
Mindjárt írok véleményt. Csak, előtte írok egy véleményt. No meg a kutya viszonya a kockacukorral:-)) Imádom!!:-))


Asszociáció

2010-11-30 00:48.34
lehetetlen


Xena (sorozat) - Vélemények

2010-11-30 00:47.53
Kedvenceim azok a részek amikor a Herculest játszó színész eltévesztette a stúdióját és a Xena forgatására pottyant be:-)


Szólánc kitalált ételnevekkel

2010-11-30 00:45.11
Neurotikus Katolikus pap, gyerek divatmagazinra recskázott ondójába mártott ostya, díszhal ikrás miseborral, Wc papírnak elhasznált, búcsú cédula paksimogyival meghintve, betyárkörtével:-)


Alkonyat - Jacob vélemény

2010-11-30 00:40.18
Edward jól néz ki?? Huu, akkor sürgősen le kell adnom 10 kg izmot:-)) nem beszélve a sok csillámporról, hogy csillogjak a napfényben:-) (mert mint megtudtuk, a vámpíroknak nem árt a napfény, hanem csili vilik lesznek XD) Emellett meg kell tanulnom, hogy csak egyetlen egy arckifejezéssel rendelkezzek.:-)


2010-11-30 00:35.33
Jaja én is szúrnám:-)) Szerintem az elég sokat mond a filmről, hogy amikor a barátnőmmel meglestük a moziban, akkor rajtam kívül csak 2 pasi volt a teremben... természetesen már fuldokoltunk a nyálfolyamtól. A csajok meg aaaaahhhhhhhhh.
No, de sebaj... hát skacok, nem mi vagyunk a célközönség XD.
Jaa, meg még valami.A harmadik(?) részhez írt kritikában olvastam, hogy ezt majd a pasik is élvezni fogják mert lesz benne egy atom brutál akciójelenet... hát én csak vártam, vártam és egyre kétségbeesettebb lettem:-) és akkor jött... tartott vagy 2 percig és igen fos volt XD de igaz, ez a csajoknak szól. A pasik meg majd kullogva követik barátnőjüket a moziba... De nehéz az az iga...:-)))


Batman - A Sötét Lovag - Nicholson vagy Ledger (Ki volt a jobb Joker?)

2010-11-30 00:27.26
Ez tipikusan olyan kérdés amelyre a kérdező már tudja a választ. Csak azért teszi fel, hogy bizonyítsa igazát:-)) Természetesen Ledger. Az számomra azért jelent valami, hogy mindenki akit megkérdeztem Jokernek szurkolt, nem is Batmannek.:-)


"Rühellem a képregényhősöket"

2010-11-30 00:19.06
Vasember a király! :-)


Kísérleti könyv

2010-11-24 23:14.41
A lány döbbenten nézte végig ahogyan a csuklyás távolodik. Nem igazán fogta még fel, hogy mi is történt vele valójában. A távoli tompa hangoktól sem volt éppen nyugodtnak mondható, de elhitette magával, hogy biztos csak néhány ostoba részeg. Ezzel kicsit megnyugtatta magát. De legbelül tudta, hogy téved. Csak nem merte bevallani magának.
Miután már nem hallotta megmentője lábbelijének kopogását a nedves macskakövön, észbe kapott, hogy hová is indult valójában. Az Arany Kancsóba, apja fogadójába tartott éppen amikor megtámadták. Azért sietett oda, hogy fel váltsa apját a pult mögött. Mikor a fogadó közelébe ért, már hallotta bent tivornyázó kalandozók által keltett lármát. Belépett. Ismételten odafagyott a kövezethez, mikor meglátta, hogy megmentője is bent iszogat. Méghozzá egy igen híres társaság tagjaként. Kalandozók voltak, méghozzá azok a fajták akiket a város népe hősként tisztelt. Nem is csoda, hiszen úgy kerültek Athirisbe, hogy megszabadították a várost a sötétségtől. Egy átoktól amelyben mindenki megbetegedett. Nem beszélve a folyamatos portyákról amelyben mindenféle ocsmány lény tevékenyketett. Orkok, Ogrék, élőhalottak és más pokoli lények tizedelték a lakosságot. Ezt mind Warricknak a gonosz necromantának köszönhették. De akkor elhozták a hős kalandozók a nép által annyira áhított fényességet. Elpusztították a gonosz varázsló testék, lelkét pedig egy varázslatos kristálygömbbe zárták.
-Hol jártál te lány?!- rántották vissza a valóságba apja szavai Lorát.
-Mindig ábrándozol valahol te lány. Most már segíts is valamit!


Való Világ 2010

2010-11-24 07:59.20
Mivel jogállamiságban élünk, tiszteletben kell tartanom mások nézetit illetve véleményét:-) (Ide most az Ortodox liberálisokat értem. Ez nem a te nézeteidre válasz:D)Számomra a liberalizmust mint ideológiát Kovács Ákos fogalmazta meg tökéletesen. Még pedig:" A liberalizmus azt hirdeti, hogy egy kérdésre több jó válasz is létezik. De ez baromság. Minden esetben csak egy jó válasz létezik, és azt igen nehéz megtalálni" (elnézést ha nem szó szerint írtam le, de egyrészt nem emlékszem rá, másrészt nem is volt célom a szó szerinti idézés:-)


2010-11-23 21:21.00
Ez logikus, nyilván nem fogják a véletlenre bízni. Ugyanúgy meg van szervezve mint az xfaktor vagy a megasztár. De hát erre mit lehetne reagálni? Ilyen nézőközönségnek igenis meg kell határozni előre, hogy mit szeretne:-) különben nem élvezi... Nem divat manapság a józan gondolkodás. Mondjuk másmilyen sem nagyon :-)


2010-11-23 21:17.31
A liberalizmus már akkor egy elcseszett ideológiai "rendszer" volt amikor néhány gyülevész, füves, pedofil, és szexuálisan labilis ember kitalálta:-)) Szerintem. Hiszen szabad vélemény nyilvánítás van... (ha nem írok többet, akkor elmart az NBH:-)))


2010-11-23 21:10.57
Amen!:-) Szívemből szóltál.


2010-11-23 21:07.06
Ez igaz is:-)) Mindkét csatornát be szüntetném, vagy minimum egy teljes vezérkari csere:-)


2010-11-23 09:31.21
Ó, értem:-) Megvallom őszintén Kafkától ezt a művet nem olvastam. A íróról általában én is jó véleményeket hallok, de ami azt illeti nekem nem a kedvencem az ilyesfajta "elgondolkoztató" irodalom:-)
(ezért is írtam, hogy "számomra" a világért sem akartalak megbántani.):-)


2010-11-23 09:26.41
Persze lehet, hogy csak félreértettelek:-))


2010-11-23 09:25.45
Hát őő:-) Valószínűleg nem nőttem fel a ilyesfajta művészi témákhoz. Nem igazán értem egy (számomra) elme roggyant:-), magát filozófiai írónak kikiáltó művész irománya és a Való Világ népbutító tevékenysége közötti párhuzamot:-))


2010-11-23 08:59.58
Ha ketrecben lennénk és a szavazás arról folyna, hogy ki kapjon enni, akkor még nézném is:-)) Talán.
Emellett van még valami amit nem értek. Mit keres ott a Stohl? Nem hogy a tévében nincs helye, de szabadlábon se nagyon. Az egész csatornától felfordul a gyomrom... Nem elég, hogy nyomják a parasztvakítást, még bűnözőket is alkalmaznak.
Ez persze csak az én véleményem:-)


Kísérleti könyv

2010-11-22 03:53.59
-Ide az erszényed te céda!- Szólt hátulról a hang. A lány remegve tett eleget kérésének, miközben azért könyörgött, hogy ne bántsa őt az idegen.
A könyörgés hallatára a csuklyás alak abbahagyta a zsolozsmázást. A két alak felé fordult, majd szólt.
-Gyermekem! Hogy merészelsz ily gaztettre vetemedni istenem háza mellett?! Tüstént kotródj innen, vagy menten a pokolban találod magad!
-Kussolj öreg!
Amint elhangzottak eme szavak, a csuklyás különös mozdulatot tett jobbjával és vörösen világítani kezdett a szimbólum melyet nyakában viselt.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk