Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bűn árfolyama
- HBO2, 04:05
Space Oddity
- HBO, 04:26
Gyermek a múltból
- Film4, 04:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Extra HD, 05:10
Dóra és az elveszett Aranyváros
- SuperTV2, 05:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Richard Riehle (76)
Ving Rhames (65)
Gabriel Byrne (74)
Bruce Boxleitner (74)
Stephen Baldwin (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás
Rock zene
Érdekességek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ördögi csapda aaaaa
Pierre Niney aaaaa

 

Loritibi hozzászólásai

Ugrás Loritibi adatlapjára

1 2

Most vagy soha! (2024) - Vélemények

2024-03-23 20:08.11
Nem is a vita kedvéért csinálom igazán, ahhoz értelmes vitapartner kellene. Inkább azért, mert élvezem, ahogy ezek a kretének agyfaszt kapnak tőle, hogy valaki bele mer köpni a kis dagonyázó pocsolyájukba. Olyanok, mint a visítozó patkányok, amikor közéjük vágnak valamit.

A #187 hozzászóláson legalább látszik, hogy magából izzadta ki a szerencsétlen, többségüknek puskázni kell még egy egyszerű hozzászóláshoz is, amit maga sem ért.

Persze, hogy biztos a 2/3, de lehet, hogy megy ez még feljebb is. Bármennyire is utálja valaki Orbánt, meg a jelenlegi rendszert, ilyen véglényekkel nem akar azonos oldalon állni.


2024-03-23 12:09.50
Az ilyen félnótásoknak, mint TJunior pl. valszeg nem sokat jelent egy olyan film, mint a Panelkapcsolat. Akinek annyi esze van, hogy másokat kölyköz, miközben ő maga a nickjében is vállaltan kölyök.


2024-03-23 10:33.44
Egy értelmezési kihívásokkal küszködő idiótára ráhagyom.

Tarr Béla egy legenda! (Ja, nem...)

Megye 3-as focisták nem elismerésre, meg díjakra hajtanak. (Mellesleg igazi nagy legendák sem.)

Én is felhozhatnám, hogy Tarr a Kossuth-díjat melyik kormánytól kapta, meg a középkeresztet ki biggyesztette rá (nem kevés célzóvízzel készülve rá), de én nem sajnálom tőle.

Egyébként a látatlanság részemről sem teljesen igaz, a Panelkapcsolat-ra pl. határozottan emlékszem, még a premierje idejéből, a maga nemében talán még tetszett is, még az is megtörténhet, hogy letöltöm, vagy megnézem online nosztalgiából (de csak azért).

Meg boncolgathatnánk azt is, hogy annyi év alatt ők mennyit basztak el az állam pénzéből olyan filmekre, amiket csak a hozzád hasonlók néznek. Akik tényleg csak gyalázkodnak, meg kikérik maguknak, ha nem ők határozhatják meg, hogy mi számít jónak.

Ez is egyszerű dolog, mert, ha valaki moziban, tévében keresi Tarr filmjeit, elég keveset talál, szar ügy, hogy a nézőket a film érdekli és nem Tarr díjai. A tények meg makacs dolgok, bár benneteket ez is ritkán zavar. De azért csak hajrá.


2024-03-22 11:50.15
Buborékban élő szilvike, te magad írtad, hogy mekkora közönségnek készülnek Tarr Béla alkotásai és te jöttél szerencsétlenségedre a foci hasonlattal is. Engem Tarr Béla filmjei nem érdekelnek, mint ahogy - saját magad is elismerted - a filmfogyasztók többségét sem. Ezért a kretén libernyákokkal ellentétben nem is minősítek látatlan filmeket és még kevésbé az alkatóikat. A hasonlat mindössze arra vonatkozott, hogy ha egy akármilyen zseniális focista legfeljebb megyei III-ban játszik - annak ellenére, hogy akár NB I-ben, vagy külföldi sztárcsapatban is játszhatna - akkor csak annak a közönségnek a szemében lesz legenda, aki látta őt játszani. Ha Tarr bármelyik filmjének kevés nézőnél van esélye megakasztani egy csatornaváltogatást, akkor is sok ember fogja nagy ívben leszarni, ha szobrot állítanak neki.

Maradjunk annyiban, hogy a mundér becsületét védendő erőltetsz más értelmet egy hozzászólásba. Mert a másik lehetőség nem olyan hízelgő rád nézve.


2024-03-21 20:53.52
– Írd le röviden a sztálingrádi csatát!
– Oroszok-németek: 1:0

– Mi a polisz?
– Ókori görög rendőrség.

"Az őskori ember nem tudott járni ket lábon, de jöttek a régészek és megtanították."

"A törvényes magyar uralkodó, aki történetes Habsburg volt elnyomta az országot, de nem azért mert az magyar volt ő meg nem. Arról nem beszélve, hogy a 48-49 nem csak forradalam és szabadságharc, hanem polgárháború is volt, csak ezt nem emlegetjük gyakran. Az ország egyik része harcolt a másik ellen, mintahogy jópár magyar maradt a császár oldalán is. Azt meg talán nem kell kiemelni az aradi tizenhárom közül jópáran magyarul se tudott. Teljesen fals erdményre vezet ha ebbe a mai értelemben vett nemzetfogalmat belevesszük az egészbe."

Bocs, most látom, hogy az utolsó kicsit kilóg a sorból. Kicsit beszél kici mágyár stílusa van, de jó úton jársz, hogy felzárkózz a többihez, csak szemantikailag, meg mondattanilag pofozol rajta egy keveset. Meg ne mutasd meg töri és magyar tanárnak se, mert lehet, hogy nem röhögés, hanem saller lesz a vége.


2024-03-21 20:03.43
A zárt osztályon a történészeket nem sértegetik.
Épp ellenkezőleg: próbállak rávenni még néhány aranyköpésre, amik hátha elérik a töri órákon tettek szórakoztató értékét, mint pl:
"I. Lajos apja 0. Lajos volt."
Aztán, amikor már elég összegyűlt, ki lehetne adni őket, egy csokorban, hogy többen röhöghessenek rajta.


2024-03-21 19:05.17
Épp kérni akartam, hogy írd már le, hogy képzelnéd el az interjúdat Nolan-nel. Ahogy te érvelsz, arról is meggyőznéd, hogy vígjátékot alkotott. Tanítani kéne! Innánk minden szavadat, kedves Mester!
Ja, nem.


2024-03-21 18:33.26
Nyugi. Bírd ki a vizitig, utána a szomszéd kórteremből átjön a többi történész. Már tudják, ha konkrét érvekért kiabálsz, elkel a segítség és csak ők tudnak segíteni rajtad.


2024-03-21 17:17.50
Nagyon nem kell hangsúlyoznom, hogy idézek:
"Benned egy agyrák éhenhalna."

Lenne egy javaslatom: kérj meg egy elismert történészt, tetszés szerint, akár Hermannt is, hogy véleményezze azt a sok baromságot, amit itt összehordtál. A legudvariasabb formában megfogalmazva sem olyasmi lesz benne, amire szívesen fogsz hivatkozni.

De utána is nyugodtan felhívhatnád bárkinek a figyelmét bármire, kevésbé komolyan venni téged már nem nagyon lehet.

Meg aztán téged ismerve, akárki is lenne az illető, onnantól kezdve az ő véleménye sem számítana, mert nyilván csak egy köpönyegforgató, aktuális érdekeket kiszolgáló szemét, aki nehogy már kioktasson egy ilyen történelemtudóst.

Esküszöm, ha ezentúl azzal jössz, hogy a Habsburgok két elszívott szivar között Magyarországot is elnyomták, rád hagyom.

Meg esetleg Nolant is megkérdezhetnéd a Dunkirk-kel, mint thriller-rel kapcsolatban. Tőled az sem áll távol, hogy őt megpróbáld meggyőzni...


2024-03-21 11:25.08
Tudod "barátom", a hivatkozott mű szart sem álláspontokat taglal, tények vannak benne, újfent javaslom az elolvasását.

Szekfű Gyulát lehet kritizálni a nézetei, meg a különböző korszakokban betöltött funkciói miatt (amikre csak úgy mellesleg megválasztották, adott esetben pont nem az aktuális hatalommal együttműködő szervezetek.) De történészként a munkásságát - a szokásos szakmai vitáktól eltekintve - sem a kollégái, sem a később elismertséget szerzett tanítványai sem vonták kétségbe.

És én inkább adok az ő véleményükre, mint egy fontoskodó seggfejére, aki úgy tesz, mintha együtt őrzött volna libát Szekfű Gyulával.


2024-03-21 10:20.38
Csapesznek teljesen igaza van.
Kár olyanokkal vitatkozni, akik átírják az értelmező szótárt, meg olyasmit adnak mások szájába, amit nyilvánvalóan nem mondott. Rátok kell hagyni a hülyeséget. Nem nekünk kínos, ha a valóság sokadjára is rátok rúgja az ajtót.


2024-03-21 09:17.40
Tengerimalackám, én tudom ki volt Szekfű Gyula, te meg csak mocskolódsz róla.

Ugye tisztában vagy vele, hogy te most az Orbán rendszer szekerét tolod? (Bár ahhoz is hülye vagy, hogy egy csattogós lepkét tolj.)

Száz éves vélemény? Szerencsétlen. Ez nem egy Index-nek adott interjú, hanem ugyanannak a társaságnak a gondozásában jelent meg, aminek Hermann is elnöke volt. A felsőoktatásban a mai napig felhasznált mű, Szekfű "csak" szerkesztette, a bevezető tényeken alapszik, amit Hermann sem cáfolhat. Csak az Index interjúban neki is kínos lett volna a 44-es törvény utóéletét boncolgatni. És az, hogy száz évvel közelebb készült a tárgyalt időszakhoz, igen, hitelesebbé teszi.


2024-03-20 14:47.18
"...a magyar nemzetiségnek államigazgatás és állami művelődés terén való teljes autarkiájáról mindvégig, 1848-ig nem lehet szó: a közép- és felső oktatásban csak 1844 óta szabad magyar nyelvet használni, a főhatóságok: kancellária, kamara és ennek egyéb alárendeltjei tovább is idegen nyelven működnek, s a hadseregből teljesen ki van zárva a magyar nyelv és az állam legfőbb politikai vezetése továbbra is az országhatáron kívüli, idegenekből álló, idegen nyelven működő hatóságok kezén marad.
A magyar nemzetiség 1848-ig joggal tartá magát hátravetettnek, ki nem elégítettnek."

Szekfű Gyula: Iratok a magyar államnyelv kérdésének történetéhez 1790-1848.; MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT, Budapest, 1926.

Az idézet a mintegy kétszáz oldalas bevezetőből származik, de a 170 irat is tanulságos olvasmány. Azoknak mindenképp, akik valamennyire tudnak németül, mert elég sok (pl. Metternich levélváltásai) úgy íródtak.


2024-03-20 10:06.05
Igazad van.
Persze, tudom én, hogy az a legjobb, ha ügyet sem vet rájuk az ember, csak néha nehéz megállni... :D
Akiket meg tényleg a film érdekel, úgyis hidegen hagyja pár agyhalott szánalmas trollkodása.


2024-03-19 19:47.07
Ha tényleg nem akarsz elmenni egy hosszú sétára egy rövid mólóról, akkor legyen: ti nyertetek.
Inkább nekilátok qr kódok olvasásának, az tartalmasabb.


2024-03-19 19:28.10
Na, legalább némi humorérzéked van.
Utánatok hazavágni ezt a fórumot?
8==D--


2024-03-19 19:24.49
Látod, pont erről beszélek.
"Mondhatta volna szebben kis lovag..."
Ugyan már, tőletek eredetit várni...
Pl. jöhetnél mondjuk azzal, hogy
"te orbán kotonszökevény", vagy
"geci van a ruhádon, ja, nem, az csak te vagy"
dehát rögzítsük a fidesznyalót.
Tulajdonképpen ez egy jó taktika, hogy unalomba fojtod az ellenfelet.


2024-03-19 19:08.35
Harcol veletek a radai rosseb.
Ahhoz ellenfél kéne.
De van abban valami, amit mondasz.
Nem sportszerű fegyverteleneknek nekimenni.
Tisztességes ember meg úgyis fütyül rátok, erre a pár szánalmas gyalázkodóra.


2024-03-19 18:58.19
Szar ügy, ha már azok se...


2024-03-19 18:53.33
Nálad meg még a szocializáció is várat magára.
Egyelőre nincs ember, aki a hímtagját felajánlaná erre a célra.


2024-03-19 18:47.44
Hát még a bukott általános iskolásba oltott tengerimalacok!


2024-03-19 18:26.28
Bocsánat, V. Ferdinánd írta alá a törvényt.


2024-03-19 18:25.07
Idéztem neked éppen eleget.
A történészekről csak annyit, hogy nincs olyan korszak, amelyről minden kutatója hajszálpontosan ugyanazt fogja írni.
És azt is mondtam már, hogy én egyáltalán nem tartom magam történésznek, te vagy az, aki másokat oktat ki, hogy mi az, ami értelmezhetetlen, aki jobban tudja az alkotóknál is, hogy egy film milyen műfajba sorolható és aki minimum Hermannak képzeli magát. Pedig tengerimalacnak sokkal jobban el tudnád adni magad.


2024-03-19 17:44.11
Hülyegyerek, ha a szüleid tudták volna, hogy ilyen leszel, születésedkor rögtön elcseréltek volna egy tengerimalacra.

Az 1844-es törvényt én magam idéztem neked. A helytartó tanács azért fogadta el, mert már túl sokan verték miatta a tamtamot és nem akarták, hogy nagyobb balhé legyen belőle. De az, hogy törvénybe iktatták, még nem jelentette azt, hogy az OSZTRÁK ELNYOMÓK maradéktalanul be is tartották.


2024-03-19 15:14.56
Szerencsétlen.
A te szabadságod pl. miben van itt korlátozva? Abban biztos nem, hogy egy ilyen hozzászólást szabadon megtehess. Javaslom, hogy menj ki mondjuk a németekhez és ott is próbálj meg elereszteni egy ilyet az ottani rendszerrel szemben. Indulás előtt azért hagyd meg itthon, hogy hová mégy, mert nem biztos, hogy egyhamar előkerülsz.


2024-03-19 08:18.41
Nehogy már azt is rajtam verd le, hogy nem tudsz fogalmazni. Ha azt írtad volna, hogy az iskolák hatásköréből több dolog átkerült a központi irányításhoz, vagy mondjuk, hogy vízfej tankerületeket ültettek a nyakukra, azzal abszolút egyetértettem volna.

"Tarr Béla alkotásai pedig mondjuk úgy, nem a nagyközönség számára készülnek." Vagyis kb. a Megye III-ban focizik, aki valóban legenda - mondjuk Berekfürdőn, meg a környékbeli kocsmákban. Persze, érthető, ha libernyákéknak habzik a szájuk, amikor visszanyal a fagyi és kiderül, hogy nem ők fújják a passzát szelet. Hát csak tegyék ők alapállásba a pofájukat azok után, hogy ők hosszú éveken keresztül ugyanúgy felnyalták az állam pénzét, aztán elbaszták egy csomó szemétre.


2024-03-18 19:39.56
Elismerem, ez az én hibám, gondoltam, a nagy kezdőbetűről is rájössz, hogy egy előadás címében szerepel a zárójelben a szinonima.

Ezt a neves magyar rendező dolgot nem erőltetném. Egyrészt, mert akkor már azt is boncolgatni lehetne, hogy először ki ment neki kinek. Aztán meg egy közvéleménykutatás után lehet, kiderülne, hogy sok magyar Mundruczó Kornélt, Tarr Bélát pusztán a nevük hallatán mondjuk valamelyik focicsapattal hozná összefüggésbe. És ennek a tehetséghez semmi köze.

Fogadni mernék rá, hogy Jancsó Miklós nevét sokkal többen ismerik ma is, sőt arra is mernék tippelni, hogy férfiak nagyobb arányban.

Volt pár magyar, meg történelem szakos kollégám a közoktatásban, akinek ismerem az álláspontját a kötelező olvasmányokról, meg az iskolai mozizásokról.

A közoktatás centralizáltsága meg számomra azért nem feltűnő, amiért sok más ember számára sem: mert, bizony, elég régóta van már így.


2024-03-18 17:14.41
Te vagy az utolsó, akivel a személyes tapasztalataimat az áldott állapotról megosztanám.
Most már tényleg fárasztó vagy.
Még mindig zárva a humorbolt?


2024-03-18 16:03.36
Mint ahogy korábban is írtam, nagyjából egyetértek az értékeléseddel, de ezen a Szendrey Júlia, meg terhesség motívumon nem kéne ennyit rugóznod.

Ami azt illeti, tudható, hogy ő valóban eléggé "tökös" volt (nadrág, szivar stb).

Ha nyugodt körülmények között megkérdezel bárkit, hogy mit tenne az orvlövész jelenetben, valószínűleg azt mondaná, hogy azt, amit szerinted tenni kellett volna. De talán egy pszichológus is egyetért velem, hogy az adott körülmények között egyáltalán nem irreális a Szendrey Júlia reakciója sem.

Rengeteg (bal)esetről beszámoltak már, amelyben a várandósság különböző szakaszaiban járó nők szenvedtek a filmbelinél sokkal súlyosabb sérüléseket, a magzatnak mégsem lett kutya baja sem.

Abba inkább bele lehetne kötni Petőfi Zoltán születésnapjából kiindulva, hogy SzJ mennyire tudhatta már aznap, hogy várandós, de ezen az alapon kuka lenne lehet az összes történelmi tárgyú kalandfilm.


2024-03-17 19:01.15
[link]

Kb. 50 másodpercnél


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk