Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A virág románca
- Viasat Film, 14:30
A csaló
- Filmbox, 15:45
A házibuli folytatódik
- AMC, 15:45
Devotion
- Filmbox Premium, 16:00
Wonka
- HBO3, 16:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bobby Cannavale (53)
Chris Mulkey (76)
Rebecca Hall (42)
Christina Hendricks (49)
Rob Brydon (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kiút (sorozat) - Vélemények
Álmaid hőse - Vélemények
Challengers - Vélemények
Pókerarc (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Égigérő fű aaaaa
Reviczky Gábor aaaaa

 

Ravishing hozzászólásai

Ugrás Ravishing adatlapjára


Ha eljönnek a bomberek - Vélemények

2013-01-06 15:51.12
Diane Lane remek színésznő és szép is. Igaz, nem Ő énekel, csak tátog, mert valójában a Fire Inc. nevű produkció énekel. A két legnépszerűbb betétdalt pedig JIM STEINMAN írta és zenésítette. Igazi remekmű, hihetetlen wágnerikus rock hatással. Meat Loaffal és Bonnie Tylerrel is együtt dolgoztak és énekeltek azok az emberek akik ebben a két remek dalban is énekelnek.

Egyedül a film címének magyar fordítása nem tetszik....


Hullajó hullajelölt - Vélemények

2010-02-14 17:40.12
Még sosem láttam ezt a filmet korábban...örülök hogy rátaláltam a COOL-on. Nagyon jó kis film, főleg hogy jó színészek játszanak benne illetve hogy Balázs Péter a magyar hangja LdF-nek :)


Báthory - Vélemények

2010-01-31 18:34.08
És szerintem kár belemenni ebbe a szlovák-magyar dologba, mert a film nem a szlovák-magyar "csatározásról" szól, hanem sokkal kényesebb témáról. Teljesen mindegy kik készítették, az eredményen nem fog változtatni.


2010-01-31 18:28.24
Én két könyvet is olvastam a történetről és valami hasonlót vártam a könyvben leírtakhoz. Csalódtam. A film eleje ezzel az olasz festővel igen vontatott, unalmas és igazából semmi lényeges dolog nem volt benne, vagyis ami Báthory életét illeti. Túl sokat foglalkoztak egy kevésbé jelentős karakterrel, a festővel. A két pap megint csak elbagatellizálta a történetet. Nem értem továbbá azt, hogy a halott lányok mit kerestek a falu főterén kidobva egy lovaskocsiból... hiszen a lányok eltűntek és a várkertben lettek elásva a hiedelmek szerint, nem pedig közszemlére tették. Hiányolom a filmből az izgalmat, a rejtélyt és annak megoldását. Csak nézi az ember a filmet és aligha ragadja meg valami. Talán 3-4 Báthory Erzsébet által elkövetett gyilkosság történik elég gyengére sikeredve. És hogyhogy tűzben égett el Erzsébet??? A varázslós dologba meg inkább bele sem megyek. Hosszú, unalmas film, talán az utolsó 15-20 perc amire érdemes odafigyelni.

Azt nem értem, hogy miért kellett így, ilyen formában leforgatni egy filmet, hogy tele van fiktív dolgokkal de még csak nem is tényfeltáró. Jobban kellett volna fókuszálni a fennmaradt bizonyítékokra és tényleg Báthory Erzsébet történetét megfilmesíteni, nem egy maszlagot. Báthory vagy egy szadista állat volt vagy egy áldozat. Ezt kellett volna csak filmre vinni, és a végén hátrahagyni a néző fantáziájára a döntéshozatalt, hogy melyik verziót hiszi el.

Én könyvben ajánlom mindenkinek, azt garantáltan nem tudja letenni senki, aki elkezdi olvasni... ezt a filmet 15 perc után kikapcsoltam volna.


Magasfeszültség - Vélemények

2010-01-16 17:34.34
Akár így is alakulhatott volna, de szerencsére nem!


2010-01-13 19:39.45
Látom nem csak 9 oldalt nem volt kedved visszaolvasni, hanem a legutolsó hozzászólást sem.

A skizofrén csaj egy elmegyógyintézetben van (így kezdődik a film) és ott leül vele szembe egy ember, akinek szépen elkezdi mesélni a történetet. Tehát az egész, amit látunk, az a skizofrén csak szemszögét mutatja be. Azt, hogy Ő odaképzelt egy szadista furgonos férfit, aki gyilkolászott. Tehát ez egy történet elmesélése... és csak akkor hullik le a lepel, hogy a csaj nem normális, amikor a rendőrök kamerán visszanézik, hogy a benzinkutast kit belezte ki a baltával... érdekes film, elgondolkodtató.


Asterix Amerikában - Vélemények

2010-01-02 21:13.18
Még a teljes filmet nem láttam, de remélem én is hogy szinkronosan kiadják DVD-n. Mindenesetre a Bonnie Tyler - Say Goodbye c. dal nagyon szép a végén :)


Magasfeszültség - Vélemények

2009-12-31 20:30.37
Baromi egyszerű a válasz arra a kérdésre, hogy ki vezette a furgont, amikor mindketten a furgon hátuljában voltak. A válasz: A nő skizofrén és a film eleje azzal kezdődik, hogy ül a kórházban és egy embernek elkezdi MESÉLNI a történetet. Tehát mivel skizofrén, így nem ad utalást arra, hogy Ő maga volt a gyilkos, hanem egy harmadik (képzelt) ember és igazából ez a film egy skizofrén szemszögéből mutatja be a történéseket.

Egyébként nem rossz film.


Hívatlanok - Vélemények

2009-12-31 20:18.19
Az igazat megvallva, nekem is tetszett a film. És az az igazság, meg sem fordult volna a fejemben, hogy jegyzetelgessek közben, mert engem lekötött. Amerikában bármi megtörténhet, honnan tudhatnánk, hogy ez pont nem történt meg? Az eleje kissé vontatott volt, de szép apránként elkezdődtek az események és izgalmas volt. És abszolút nem venném egy kalap alá a többi filmmel, mert ebben azért mégiscsak volt valami más. Túl sok vér nem folyt, de kárpótolt a félelemkeltés, az izgalom, ahogy szép apránként erősödtek a kopogások és már előkerült a fejsze is.

Sokan nem értik a történetet. Szerintetek sok horrorfilmnek van logikus története? Mert szerintem nem. Ráadásul kit érdekelnek a MIÉRT-ek? Miért mentek elhagyatott helyre, miért nem húztak el onnan már az elején stb. Nyilván ha a második kopogásnál kocsiba pattannak és elhúznak, nem lenne ez a film. Ráadásul a film elején azért látszik, hogy a két főszereplő között kissé feszült a helyzet (és mindegy is hogy miért) de a 3 maszkos miatt, össze kell tartaniuk hogy éledben maradjanak.

Izgalmas volt, én ajánlom mindenkinek, mert nem volt sablonos és nem kell negyedórákat várni egy kis izgalomért, mert az jön magától, megállása nélkül.


Cannibal Holocaust - Vélemények

2009-12-27 20:56.07
Amiről nem tud az ember, az nem fáj neki. Itt a filmben leöltek egy "óriás" teknőst a fehér emberek és ez mindenkit felháborít. Na és a ma élő bennszülöttek mit csinálnak? Ugyanezt csak nem veszik videóra és nem látod így nem kapsz hányingert. Sajnálja az ember az állatokat, én is sajnálom némelyik kivételével. De gondoljunk bele, egy madárpók felmetszése nem váltott volna ki ekkora hatást már peig ebben a filmben pontosan az volt a cél!

Jó lenne kicsit visszarepülni 1980-ba, hogy átéljük az akkori légkört, életfelfogást stb. hogy megértsük a filmet. És annak idején még nem nagyon trükköztek annyit, mint manapság. Ebben a filmben minden valóságosnak tűnik és pont ez a pikantériája, hogy nem ketchup fröccsen, hanem azt gondoljuk, igazi vér. Ráadásul a helyszín is valós helyszínen készült nem egy zárt stúdióban mű fák között. Manapság is akadnak jó horrorfilmek de ez még az eredeti horror műfajt mutatja be, hiszen még ma is azt hiszik sokan, hogy valóságos eset. Vannak durva részek, csonkítások és a háttérben lágy, kellemes zene szól. Összhatást tekintve úgy gondolom remek alkotás, csak erősebb idegzetűeknek. És ne keverjük össze a mai filmekkel, mert korántsem egyformák.


Fennakadva a fán - Vélemények

2009-11-05 21:45.12
A részeg pap se semmi, amikor meghúzza az üveget :)


Egy kis kiruccanás - Legjobb jelenetek

2009-11-05 21:38.31
Az én (egyik) kedvencem amikor a lovaskocsin menekülnek és elszáll felettük a felderítő repülőgép, és Funes odaszól a többiekhez, hogy "Ne nézzenek oda, jobb ha nem olvasnak le rólunk semmit" ...és így félrefordítja a fejét


Louis De Funés - Melyki az 5 legjobb Louis DeFunés film?

2009-11-04 15:57.44
1- Nicsak, ki tetovál
2- Egy kis kiruccanás
3- Jákob rabbi kalandjai
4- Horgász a pácban
5- Szárnyát vagy combját

A Nicsak ki tetovál-ban a kedvenc részem, amikor éjjel felkelti a grófot :) "-inkább a kocsiban alszom", - "ha vért lát a pince felé folyni, az a katar eretnekeké" ... és visszabújik az ágyba :)


Cannibal Holocaust - Vélemények

2009-04-25 16:48.28
Hát a Silent Hill szerintem borzalmas... a végén van egy kis "szögesdrótra-fűzés"-féleség meg hogy kettétép egy embert a sötét "szörny" de nem nézném meg még egyszer... sokkal többre számítottam.


2009-04-23 15:00.55
Akkor kérlek, mondjatok már olyan horrorfilmet ami vérfagyasztó? Mert itt mindenki nevet az összes horroron... meg fikázza... akkor mondjatok példákat!


2009-04-16 21:10.48
Tekintve hogy 1980-ban készült nagyon jól tudták imitálni egy férfi belső szerveit, beleit, bordafalát... eléggé élethűen hatott. Az állatkínzás valóban nehezen emészthető, hiszen szerencsétlen teknőst mikor már félig szétszedték mozgott meg a levágott feje is még utána mozgott, tátogott. Azt gondoltam a végén majd mind a 4 fehér ember haláltusáját megmutatják, de csak kettőt szedtek szét a kannibálok (a szemünk láttára)
Mindenesetre nagyon élethű és hát a dzsungel közepén akárkit kibelezhetnek egy film kedvéért, menekülni úgysem tud nagyon. Nem rossz film bár többre számítottam és sokakkal ellentétben van gyomrom még egyszer megnézni. Bár nem tudom hogy a vágatlan verzióban mennyivel több látvány van...

Azért ezt (legalább) egyszer érdemes megnézni!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk