Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A Sárkánypecsét rejtélye
- Filmbox Extra HD, 19:00
Elátkozott Ella
- Film Café, 19:10
A rendőröm
- Cinemax, 20:00
Rabulejtő szerelem
- Filmbox, 20:00
Robin Hood - A tolvajok fejedelme
- AMC, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hegedűs D. Géza (71)
Breckin Meyer (50)
Dariusz Wolski (68)
Traci Lords (56)
Ned Bellamy (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az elveszett város - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Last Days in the Desert - Vélemények
Talpig zűrben - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rocksuli aaaaa
Sonja Bennett aaaaa

 

Királylány93 hozzászólásai

Ugrás Királylány93 adatlapjára

1 2 3

Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 1. rész - Vélemények

2010-11-24 18:01.49
Valóban kimaradtak jelenetek, de szerencsére nem olyan mértékben, mint ahogyan azt az előző kettőben tapasztalhattuk.
Szerintem a film történetét egészen jól összeegyeztették a könyvvel, hű maradt hozzá (amennyire ez egy filmadaptációtól elvárható), nem írtak át nagyon semmit, de úgy éreztem a film hangulatából hiányzik a sötétebb tónus, a gonosz közeledő jelenléte, a rejtélyek hangsúlyozása, az ijesztő és izgalmas részeket sokkal profibban is kivitelezhették volna, mert így szinte unalmasnak tűnt. De szerintem sokkal jobb lett, mint az 5. vagy a 6. rész.


Vámpírnaplók (sorozat) - The vampire diaries. A könyv.

2010-08-21 18:12.59
Összesen ha jól tudom 8 része van, de könyvesboltban még csak az első három jelent meg. Azt hiszem neten sincsenek még fönt a további kötetek, csak, ami már megjelent.


2010-08-20 14:14.59
Tökéletesen egyet értek veled. A könyv szörnyű csalódás volt számomra is. De nem csak azért, mert egy lecsupaszított sablon. C. Gray-nek, P. Shulman-nak, A. Nöel-nek és a többi amerikai írónak, akik miatt többé nem dicsőség Bestseller listára kerülni, akiknek semmilyen ötletük sem volt, mikor meggondolatlanul klvaiatúrát kaptak a kezükbe. L. J. Smith-szel ellentétben, akinek volt, mert még ha lopott, kopintott ötlet is, de ötlet volt (sajnálattal kell megjegyeznem, hogy véleményem szerint a fentebb említett íroknak még ahhoz sem volt fantáziájuk, hogy ÖTLET-et lopjanak) és ez a legszomorúbb és legelkeserítőbb tény az egészben. Ha ez az ötlet egy ügyes és tehetséges író kezébe kerül, akkor hatalmas siker, izgalmas történet és remek regény alakul ki. Hiszen Smith rátapintott arra a lényegre, ami évszázadok óta jelen van a romantikus irodalomban. Heatcliff és Edgar Linton, Rhett Butler és Ashley Wilkes, két férfi sorsa, amelyet egy nő köt össze és egy kis tehetséggel és némi ötleteséggel a sor így folytatódhatna: Damon Salvatore és Stefan Salvatore. Hiszen Smith még bravúros csavart is vitt a történetbe, a két ellenség testvér és ez szerintem ugyanolyan jó gondolat, mint visszahozni letünt századok szerelmes regényeinek fűszerezett romantikus történetét. Gondoljunk csak bele, ez a történet még Káint és Ábelt is felülmúlta volna. De úgy látom ezzel itt ki is merült minden ötleteség Smith készleteiben.
Tényleg borzasztó olvasni, mikor előtte láttam a sorozatot, láttam, hogy mennyire jó, izgalmas, érdekes, misztikus és romantikus lehetne a könyv. Igen, a sorozatban benne van mindaz, ami a mai vámpírtörténetek többségéből és Smith regényeiből hiányzik.
A könyv rendkívül egyszerű nyelvezete is hagy némi kívánni valót maga után, de az semmi a történet felépítéséhez képest. A regényben gyakran fordul elő a leírások hiánya és hatalmas időugrások, amik, valljuk be, nem segítik elő a történet élvezhetőségét.
Elena önző, lobbanékony és arra vágyik, hogy a világ körülötte forogjon, ezzel szemben pedig Catherine maga a megtestesült jóság. Így teljesen egyértelmű zsákutcába került az írónő: Stefan természetéből adódóan soha nem felejtheti el Catherine iránt érzett tiszta szerelmét, örökre szenvednie kell tőle, csak akkor lehet boldog, csak akkor szeretheti Elenát, ha kiderül vámpír kedveséről, hogy nem gyermeki és naiv, hanem önző és gonosz teremtés volt, Elenáról pedig, hogy kedves, szelíd és megértő. Damon pedig nem szerethet még emberként egy olyan lányt, aki angyalian kedves visszafogott, de gyenge. Benne van a természetében a vadság és az önzés és csak egy hozzá hasonló nő ébreszthet benne szerelmet, de ha elszenvedte már egy ilyen lány szeretésének kegyetlenségét, akkor van esélye igazi szerelemre, valakivel, aki kedves, szereti és megérti őt. Összegezve a regényben felsorakoztatott személyek jelleméből adódik, hogy a regényben Stefannak LEHETETLEN szeretnie Elenát, Damonnek, pedig szeretnie KELL a lányt. És valóban, ettől sablonossá, lapossá válik pillanatok alatt a történet, minden izgalom, minden rejtély és minden romantika.
Ezzel szemben, azonban a sorozat nagyon tetszik, úgy gondolom remekül dolgozták fel a könyvet és ritka, de a film szerintem, ezerszer felülmúlja a regényt.


Alkonyat - Újhold - Kérdések

2010-06-24 19:04.40
a hülye olaszul= stupido és ilyet tutti nem hallottam Aro szájából:D
de azért köszi a próbálkozást...


2010-06-24 16:50.45
Sziasztok, lenne mégegy kérdésem. A filmben amikor Aro egy mondatot mond olaszul az mit jelent?


Alkonyat - Keresem

2010-06-21 23:01.47
Sziasztok! Ha valaiknek esetleg megvan a New mona c. twilight paródia nagyon örülnék ha átküldené! Előre is köszönöm!
bonie93@gmail.com


Alkonyat - Vámpírtörténetek (film, könyv, zene) csere-bere, info, dumcsi

2010-06-21 22:53.46
Sziasztok! A New mona c. twilight paródiát keresem, ha valakinek megvan esetleg eltudná küldeni? Megköszönném...
e-mail: bonie93@gmail.com
Előre is köszönöm!


Alkonyat - KUNYERA TOPIC- mindenkinek aki nem bír magával...

2010-06-21 22:49.55
Sziasztok! Valakinek megvan a New mona c. twilight paródia? Megköszönném ha esetleg elküldené valaki. Előre is köszönöm!
e-mail: bonie93@gmail.com


Alkonyat - Újhold - Kérdések

2010-06-21 22:44.58
Sziasztok, egy könyvet keresek a címe: New mona, ha esetleg megvan valakinek örülnék ha elküldené. Köszönöm előre is!
e-mail: bonie93@gmail.com


Alkonyat - Újhold - Keresem

2010-06-21 22:42.37
Sziasztok egy könyvet keresnék, nem toom valakinek megvan-e neten, a címe: New mona. Ez a twilight és a new moon paródiája, ha jól tudom, esetleg ha megvan valakinek örülnék ha elküldené.
e-mail: bonie93@gmail.com
Előre is köszönöm!


Stephenie Meyer - Vélemények

2010-03-07 17:26.48
Én azért nem mérném a Harry Potter regényeket az Alkonyathoz...


2010-03-07 17:25.52
Kedves Trashfan!
Ne haragudj, hogy nem tudok Veled tovább vitatkozni erről/ezekről az egyébként szerintem fontos kérdésről/kérdésekről. (bár úgy látom találtál már magadnak új vita-partnert:P)
Szóval két okból kifolyólag sem tudnék tovább érvelni állításim mellett, és bolond lennék ha nem látnám be ezeket a tényeket. Először is ebben a témában Te sokkal tájékozottabb vagy, ismereteid széleskörűek, míg az enyimek meglehetősen hiányosak, jóllehet Te kivülről-belülről ismered a Wolf kiadó World of Darkness világát és Rice összes művét, míg én csak nagyvonalakban, sosem vonzott a fantázia világának sötétebb oldala. Másodszor pedig, amit Te is említettél, én is a 12-18 év körüli korosztályba tartozom, véleményem még ingatag és valóban könnyedebben befolyásolható, ezért ebben a vitában alulmaradtam.
Ennek ellenére mégis úgyhiszem véleményünk mégsem különbözik gyökeresen. Egyet értettél velem abban, hogy az emberek, (különösen a nők és különösen a 12-18 év közöttiek) a tökéletes szerelemre vágynak, álmodnak róla és ez az álom egy könyvbe leírva a siker oka többek közt.
Én sosem gondoltam, hogy mestermű, a világ legjobb alkotásának sem mondtam, csupán megjegyeztem, hogy a szűkebb értelemben vett kortárs irodalomban kitűnik a többi mű közül. Abban persze igazad van, hogy a siker és a minőség nem jár kéz-a kézben egymással, és nem emlékszem, hogy mint minőségi alkotásként emlegettem volna a Twilightot.
Meyer konkrét motívumokat örökít át a saját regényébe más alkotásaiból, ezt kénytelen vagyok elhinni Neked, mert sajnos még most sem vetettem bele magamat megfelelő energiával és érdeklődéssel az igazi vámpíros, vérfarkasos könyvekbe, de a vámpír-vérfarkas ellentétet például már én is ismertem a Twilight előtt is.
A lopásról és koppintásról még annyit, hogy szerintem Meyer az, aki ha lopva, koppintva is, de visszahozta a vámpírkultuszt (természetesen nem olyan értelemben, mint mondjuk a már sokat emlegetett Rice) ezzel sokakat rávéve, hogy tájékozottabbá, olvasottabbá válljanak e téren. Ennek ellenére a twilight az én érdeklődésemet kevésbé keltette fel ilyen téren, hiszen már említettem, hogy nem is vonzódom az efféle sötétebb, horrorisztikusabb történetekért, de több ismerősöm ennek hatására kezdett bele Bram Stoker Drakulájába, vagy a Vámpírkrónikákba.
Ezt abszolút pozítivumnak tarthatjuk.
Másfelől pedig azzal, hogy visszahozta ezt a kultuszt az utóbbi években a twilight megjelenése után tömegesen láttak napvilágot olyan regények amelyek cselekményében a vámpír főszereplő beleszeret az emberbe, annak ellenére, hogy a vérét mennyire kívánja, vagy, ugye születtek Vámpíriskolák, Kis kiválaszott vámpírok, szinetikus vérivók, olyanok, akik csak szerelmük gondolatát nem hallják... ha Meyer műveit lopásnak tartod akkor kérdem a Vámpírakadémia, az Evernight, A leszármazott vagy az Inni és élni hagyni micsoda?
Ez természetesen nem menti fel Meyert, csak példának szerettem volna felhozni, hogy hol tartunk.
Valahogy, valószinűleg az én említésemre, Tolkien is belekeveredett és egy kicsit meglepett, ahogyan fogalmaztál: "ő már régen kilépett a fantasy írók táborából" Nem tudom, hogy hogyan gondolkodsz Tolkien könyveiről, de talán nem vonok le hibás következtetést ha úgy érzem jelentős és minőségi regényeket alkotó írónak tartod. Ezzel szemben a fantasy író kifejezést mégis úgy használod mintha az egy rossz dolog lenne, mintha leminősítené, lefokozná Tolkien munkásságát, pedig szerintem igenis örökre lesz helye a Modern Fantasy írók táborában, méghozzá az első helyeken, hiszen ezt a műfajt majdhogynem ő maga teremtette meg. Az utolsó mondatomat kérlek ne értsd félre, ne köss bele, mert csak úgy értettem, mint Te Rice-nál, Tolkien az az író, aki a misztikus vonalon ír szépirodalmi szinten. De ne keverjük a szezont a fazonnal. Tolkien sem azzal alkotott újat, hogy a mesevilághoz nyúlt. Ő létrehozott egy egyedi világot, ezzel megteremtve a Modern Fantasy-t, ami szinte a ma irodalmában korstílusnak számít.


2010-02-26 22:13.56
Örülök:D és én is kíváncsi lennék a véleményedre:)


2010-02-24 20:53.03
Ha elkezded olvasni a Burok-ot, egy lényeg van! Ne hagyd abba az első 80 oldal miatt, az egy kevésbé izgalmas, és kicsit vontatott, de a a folytatás kiváló kárpótlás =D!
Akikel beszéltem és olvasták, mind hasonló véleményen voltak az első 80-90 oldalt sikamlósan megemészették, de utána nem lehet letenni:)
Szóval saját és viszonylag általános tapasztalatból mondom h. nem szabad az első része miatt elítélni, mert utána egy nagyon jó, szerintem nyelvezetét tekintve a Twilight-nál sokkal, de sokkal jobb, Meyer nagyon ügyesen írja le az érzéseket... szal jó olvasást, remélem tetszeni fog;)


2010-02-24 18:28.50
Akkor maradjunk a tényeknél...
Az irodalom évezredek óta meghatározó szerepet kap nemcsak a történelemben, de az életben is. Egyes korok régebbiekből merítenek ötletet, mint pl. a romantika irodalma visszanyúl a reneszánsz korába.
A huszadik században Tolkien utattört a modern fantasynak a "köznép" irodalmában és ez a mai napig érezteti hatását.
Ő volt az, aki a Germán-kelta regéket továbbgondolva egy irodalmilag (szerintem) helytálló és örök triológiát alkotott. Tolkien nevét még ma is hatalmas ováció zengi körül, mind az anyagi siker és a minőségi munka megtalálható életművében.
És mindenki ismerte az alapját.
A vámpír-mítoszt már Homérosz is említi és a tizenkettedik század újra visszahozza a gótikával. Szóval akkor a vérszívók ötlete már Rice korában sem volt túlontúl eredeti...
Persze, ez nem fedi a minőséget, azt hiszem ilyen, mint az Alkonyatban használt nyelvezettel Neked v. nekem is sikerülne írni, de beláthatod a "koppintásra" való hivatkozás nem túl eredeti.
A rajongótábor természetesen h. ebbe a körbe esik, hiszen nekik(nekünk:)) szól. Mint, ahogy a Csillagok háborújánál is felállítható h. körübelül a nézőinek 80%-a férfi, és ez egészséges arány. Ezt csak összehasonlításképpen említettem, hirtelen nem jutott eszembe jobb példa:)
Ez persze nagyban köszönhető annak, h a könyv egyesszám elsőszemélyben van írva Bella szemszögéből, ami a férfi olvasóknak megneheízti a történet átélését.
Ez pedig fontos lenne, hiszen egy tipikus olyan történetről van szó, amely egy olyan szerelmet mutat be, amilyenről mindenki álmodik. A jóképű, inteligens és udvarias herceg, ezek Edward karakterének legalapvetőbb tulajdonságai, és a könyv fontos alapjai. És ez eredeti motívum a regényben, író még nem teremtette meg a "tökéletes" férfit, akit nők ezrei imádnak. És mivel ez sokkalinkább figyelmet érdemlő, mint a vámpírság, ezért úgy gondolom a könyv jócskán tartalmaz eredeti elemeket is.
A nyelvezet, ez egy komoly kérdés, de nem tudok Veled egyetérteni, miszerint Stephenie Meyer egy közepes ponyva. A nyelviség az Alkonyat óta csak romlott. Az ebben v. a tavalyi évben megjelent könyvek nagyrészének szintje nyelvileg majdhogynem egy általános-iskolás fogalmazási szintjével ér fel és ez valóban szomorú. Természetesen nem az összes, de az Alkonyattal hasonló kaliberű, tizenéves célközönségű könyvek szinvonala egytől egyig romlott, rádaásul, ami a legelkeserítőbb a megjelenő trágár kifejezések, néhol durva nyelvezet.
Erre bizonyítékul hadd idézzek a Bad Girls sorozat negyedik kötetének első oldaláról: "Hey people! a Február az a csajszi, aki lehányja a franciapadlót és..." sajnos ezen a ponton becsuktam a könyvet és soha többé nem nyitottam ki.
Ez persze nem menti fel az alól h. (ha már szerelmes történet) pl. Jane Austen regényeivel csak egy napon is említsük. De azt el kell ismerned, h kortársai közül kiemelkedő, ha mondjuk az abban az évben megjelentekkel hasonlítjuk össze. Szóval egész nyugodtan mondhatod ez egy magas szintű ponyva:)
A hype-ot, mint használt kifejezést nem ismerem, csak a jelentését értem, de ha ekkora jelentőséget tulajdonítasz neki, akkor azt áruld el legalább h. miért? miért pont az Alkonyat?
Azok, akik nem olvastak az Alkonyat előtt soha semmit, azok ennélkül a tévhiszemük nélkül is sötétségben maradtak volna és akkor még ennyit sem olvastak volna...

Tudom a tények néhol átmenek szubjektív véleménybe, ezért elnézésedet kérem, viszont a kérdés még mindig megmarad:Ha egy köezepes ponyva, akkor miért lett "kurva" sikeres? és erre nem válasz a hype, szerintem


2010-02-23 18:16.45
Ezek tények.
Akkor most én is ismertetek néhányat:
Meyer könyvei a bestseller listák éllén, egytől egyig.
A belőlük készült film világszerte jegyeladási rekordokat döntött meg a mozikban.
Külföldi és magyar boltokban is kapható a szereplőket mintázó használati tárgyak, a táskától kezdve a sapkán és a sálon keresztül egészen a bugyiig. és ezek a boltok NEM mennek tönkre.
Egyszóval az alkonyat-láz létezik. Emberek milliói rajonganak érte.
Nem azért szeretik, mert gyönyörűen ír, vagy mert eredeti történettel állt elő, (bár volt benne eredetiség), és nemcsak a tinidzserek imádják.
Felnőtt, művelt nők is olvassák.
Csak itt a filmkatalóguson emberek százai vitatkoznak rajta, hogy jó-e vagy rossz. Vagy utálják vagy pedig imádják, de van véleményük róla, mert ismerik.
És nam csak az filmkatalogus látogatói érzik úgy h. állást kell foglalniuk ezügyben.
Többek közt pl. Stephen King is.
Az írónő alig kezdte meg karrierjét életéből film készült.
Rowling sokkal eredetibb ötlettel állt elő, neki mégis hány évre volt szüksége, hogy ezt elérje?

Ha a könyvnek csak az az oldala létezne, amit Te itt leírtál, akkor erről nem beszélhetnénk...


Alkonyat - Újhold - Tudja valaki mikor jelenik meg az újhold magyar szinkronnal?

2010-02-18 17:13.21
Én angolul láttam először az egyet is, a kettő is és utána elég idegen volt a fülemnek a magyar szinkron szal...
De a magyar szinkröonhangokat sztem nem fogják lecserélni


2010-02-17 17:07.17
vagy legalábbis nem ezekkel a magyarhangokkal:P

Am h. erre a kérdésre válaszoljak szinkronizálva csak a DVD lesz, ami március 24-én jelenik meg a boltokban.


Doktor House (sorozat) - Idézetek - House-tól,-ból - :D

2010-02-14 15:26.22
Igen én is annak idején House életfilozófiája miatt szerettem bele a sorozatba, azokba a mondatokba, amelyek néha nagyon groteszkek és megbotránkoztatóak, de mindig piszkosul igazak is egyben.
Sajnálom h. mostanra kifogytak ezekből és egyre jobban kezdenek rámenni arra, amire a többi sorozat is: botrányos szerelmek, szapanopera szerű "drámák", felszínes cselekmény, és még egy-két évad és elérheti a Született feleségek színvonalát:S
De reméljük hirtelen, vmi csoda folytán mégis sikerül visszatérni a régi, jól ismert House-hoz, amely mentes mindenféle ilyesmitől:)
Am kiváncsi lennék melyik a kedvenced a House-idézetek közül:)


Alkonyat - Újhold - Vélemények

2010-02-14 14:43.01
Ez a video gyilkos xD... én sírtam =DDD


2010-02-14 14:28.55
Ott a pont... vitatkozhatunk bármeddig, amíg a többség nem tud különbséget tenni nincs értelme:D


Alkonyat - Újhold - Kérdések

2010-02-12 20:49.48
Emmett valóban nagyon erős, Esme nem jelentéktelen hanem a mások iránti szeretete olyan erős, mint senki másnak, Carlisle empatikus, Rosalie pedig gyönyörű. Mindenkinek az a képessége, amely már emberi életében is erősebb volt és az teljesedik ki vámpírrá válásakor...


Doktor House (sorozat) - Idézetek - House-tól,-ból - :D

2010-02-11 23:02.04
"Szerelem nélkül nem lehet élni. De oxigén nélkül nehezebb."

"-Az idő mindent megváltoztat.
-Mindenki ezt mondja, de ez nem igaz. Csak a tettek hoznak változást. Ha nem tesz semmit, nem változik semmi." (nekem ez a kedvencem a House-ból)

"-House, mit csinált a vállával?
-Meghúztam miközben a kézenfutó marathonra készültem."xD


Alkonyat - Újhold - Kérdések

2010-02-11 14:11.29
Sajnos a kiadó honlapján is csak annyi szerepel h. Februárban. Annak idején az Eclipse is úgy volt kiírva h. októberben és 31-én jött ki szal úgy gondolom h. most is a hónap utolsó napján... de ha megtudsz esetleg vmi pontosabb infot engem is érdekelne:)


Alkonyat - Újhold - Vélemények

2010-02-11 14:06.51
és még 1x bocsi, az öcsém felhasználójába voltam bejelentkezve:P


Alkonyat - Újhold - Kérdések

2010-02-10 18:22.36
A keményborítós február végén, a puhaborítós június végén.
Nem tudjátok, h. a New moon mikor lesz kapható DVD-n?
előre is köszi a választ:)


Alkonyat - Újhold - Vélemények

2010-02-10 18:19.21
Azt hiszem nem értesz:) Feltételezem nem olvastad a könyvet és ezért mentünk el a másik véleménye mellett.
Szóval a könyvben Edward nem csak egy vámpír, aki nyálas dumákkal jön (ahogyan fogalmaztál) hanem, mint már említettem a legtökéletesebb pasi a világon. A filmben koránt sincs ez ennyire kihangsúlyozva, míg a könyv 60 százalékát Edward külsejének, további 20%-át pedig Edward személyiségének ellemzése teszi ki. Így úgy gondolom ha a twilight nem létezne könyvben Robert Pattinson egyáltalán nem lenne ilyen mértékben bálványa a lányok többségének. Szóval a lényeg szerintem egyértelmű: robert Pattinsont azonosítják Edward-dal és nem Edwardot Robert Pattinsonnal!


2010-02-09 22:31.04
Sok igazságot látok abban, amit írtál. Valóban nem egy túl nehéz szerep, de azért bárki mégsem tudná eljátszani, szerintem. Az, hogy ahol én arcmimikát látok, ott ahol te narkós, réveteg tekintetet, nos ennek az oka talán az, hogy én a könyv olvasása után láttam a filmet és attól még, hogy nagyot csalódtam benne lehet h. olyan érzéseket, színészi képességet képzeltem bele, amelyek lehet h. nem voltak ott, de talán az is lehet h. te vagy elfogult és nem én, ez viszont csak akkor derülne ki igazán ha mondjuk egy Titanic kaliberű filmben kapna szerepet...
Azzal az állításoddal, hogy a könyvet a film és különsöképpen Robert Pattinson húzta fel, egyáltalán nem értek egyet. Megkockáztatom, tíz megkérdezett tinilányból kilenc biztosan azt mondaná, hogy a könyv sokkal jobban tetszett neki, mint a film. Az emberek többsége azért olvassa a könyvet, mert egy szép szerelmi történet, tele ötletességgel, olyan, amilyenről maguk is álmodnak, met ugyan melyik tinilány fejében ne fordult volna meg a jóképű, udvarias, kedves és okos fiú, aki ráadásul őrülten szerelmes belé. És vannak, akik olvasás közben már a filmbeli Edwardot képzelik oda, úgyhogy sokkal inkább mondhatjuk, hogy a könyv miatt vannak belezúgva, mint fordítva.


2010-02-09 13:27.11
Tudod kíváncsivá tettél, hogy miért nem jó színész és nagyon érdekelne, hogy szerinted miért "nem tud játszani". Hogyha valaki rácáfol egy állításra legalább indokolja meg, nem igaz?
De hogy ne legyen egyoldalú elmondom, hogy én miért vagyok ezen a véleményen, aztán talán még akár meg is győzhetjük egymást:)
Szóval nem vagyok elájulva tőle és sosem hasonlítanám, mondjuk Johhny Depp-hez, vagy hasonló neves színészekhez. Már a New moon elején úgy láttam, hogy 100x jobban játszik, mint vetélytársa, Taylor Lautner, akinek szegénynek csak két féle nézés megy: a bárgyú mosoly és a teljesen érzelemmentes, kifejezéstelen. Ezzel szemben R.P. arcmimikája pedig sokféle érzelem tükrözésére képes, amit elég jól át tud adni a mozivásznon is. Ez az én teljesen szubjektív véleményem, szóval gondolom ez nem elég erős érv, de egész biztos, hogy nem tehetségtelen és ez már nem csak az én meglátásom, mert lehet, hogy az Alkonyattal lett tinibálvány, de nem csak az tette ismerté. Már előtte szerepelt öt filmben és színházi darabokban is játszott. Ezek egyszerű tények. Mondhatjátok és sokan mondtátok is már, hogy csak egy nyálgép, egy bájgúnár, de hát Leonardo Dicaprio is így kezdte, nem?


2010-02-08 14:18.04
Nem vagyok twilight fan és egészen biztos, hogy kétszer több alkalommal én sem akarnám megnézni ezt a filmet. De azért a négy aram málna- jelölést (és nem díjat! említeném meg a jólértesültek kedvéért:)) soknak találom abban a világban, ahol Lady Gaga Grammy-díjat kap, és ráadásul nem is egyet, hanem röktön hármat. De tudom, hogy ez két teljesen különböző műfaj, mindössze csak érdekesnek találtam.
Most vegyük sorra, miért is húzták le így a tinik kedvencét. A legrosszabb férfi főszereplő, mint Robert Pattinson? Oké, tény, hogy elég csúnya szegény, de játszani azt tud. És nem azért mert "olyan édi ahogy mosolyog". A másik meg ezzel h. Rob a 90 perces filmben alig 10 percet szerepel és úgy lett a legrosszabb főszereplő...
A legrosszabb forgatókönyv. Erre csak annyit tudok mondani, hogy ezt a jelölést én gondolkozás nélkül a Hannah Montana filmnek adtam volna. És ha már itt tartunk szeretném megkérdezni, hogy ki szerint jobb a H.M film, mint az Újhold? Csak, mert az kettővel kevesebb Arany Málna jelölést kapott, annak ellenére, hogy Miley Cyrusnál azt hiszem bármelyik alkonyat-szereplő többet tett le az asztalra és a története már egy régen lerágott csont, a városi lány vidékre kerül, ahol szerelmes lesz és happy end.(én vittem a hugomat moziba, úgyhogy tudom miről beszélek)Ennyi, még a zenék közül is csak egyetlen van, ami tűrhető benne.
A legrosszabb remaek, folytatás. Erre nincs mit mondanom, az egyetlen, ami rejtély számomra, hogy annak idején a HP5 hogyhogy nem kapta ezt meg.
És végül a legrosszabb páros is az Újhold. Ezen azért szerintem van, mit nevetni, mert jelen esetben három színész ez a páros. és úgy gondolom, h ez szerelmi háromszög esetén nem éppen megfelelő.
Nos én kifejtettem a véleményemet, de arra például kíváncsi lennék, hogy Katkastinos19 milyen "Arany Málna-díjat" ajándékozott volna még ennek a filmnek.


1 2 3

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk