Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tükröm, tükröm
- DUNA TV, 22:05
Danny Collins
- Filmbox Extra HD, 22:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
A specialista
- Viasat3, 23:15
Cool túra
- Paramount Network, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Udvaros Dorottya - Vélemények
A rádió aranykora - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
The Last Rifleman - Vélemények
Jon Bon Jovi - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A gyönyörű játék aaaaa
Rebecca De Mornay aaaaa

 

Glamour hozzászólásai

Ugrás Glamour adatlapjára

1 2

Womb - Méh - Vélemények

2012-09-16 12:34.28
Érdekes film volt.
Határozottan művészies, a minimális zene, a kevés szöveg, inkább a beállításokkal, a képekkel, az arcokkal és a hangokkal operál.
Az ötlet maga egyébként egyáltalán nem futurisztikus, egyszer tuti eljutunk idáig...
Az elején úgy éreztem, hogy nagyon beteges, hiszen az anya (vagy nem az, fene se tudja) valamiféleképpen vonzódik a kisfiához, bár nagyon jól türtőzteti magát, nem is rontja el a kapcsolatot, mint ahogy a való életben ugye így szokott történni ilyen esetekben (bleee).
Mikor már felnőtt a fia, akkor valahogy ez az ellenérzés kiveszett belőlem, és én megmondom őszintén, már drukkoltam nekik. Végül is félig-meddig sikerült visszakapnia a szerelmét, de csak néhány percig, ugyanakkor látszott rajta a boldogság is, és ezért a pár pillanatért szenvedett és dolgozott annyi éven át.
Megható és elgondolkodtató.


Sherlock Holmes - Árnyjáték - Kérdések

2012-05-12 21:48.54
Igyekszek válaszolni:)
- lehet, hogy mégis él, hiszen holtan nem láttuk, Moriarty pedig simán hazudhatott, Holmes-t próbálhatta így 'letörni'
- szerintem inkább a mérhetetlenül nagy befolyása mutatkozott itt meg, amibe belefér a hipnotizálás, a lefizetés, a zsarolás stb. Ha Moriarty csettint, mindenki húzzon el, ennyi:)
- hát az eredeti írás szerint nem is zuhant le, itt viszont igen, ha úgy érkezett a vízbe, talán túlélhette, és a Watson-nak küldött légzőkészülékkel üzente, hogy azt használta a vízben
- a kérdőjel egy tipikus filmes eszköz, az üzenete annyi, hogy nincs vége, várd a következő részt
- én speciel nem számítottam arra, hogy a távirányítású dolgokat előveszik, csak megmutatta, hogy Holmes idejében történt az első ilyen eszköz kifejlesztése, ma pedig tudjuk, milyen sok jó és rossz dologhoz használják ezt a technológiát. A 2. részben pedig a gépfegyverek, szupererős gyilkológépek, arcplasztika stb. jelentek meg. A fegyvereket pedig néhány évvel később be is vettették...
- így van, nem Moriarty az egyetlen, de az egyik legnagyobb és legveszélyesebb ellensége


Clancy Brown - Vélemények

2012-04-07 14:50.47
Tipikusan olyan figura, akinek a szeme se áll jól:) Nem véletlen tör ki a frász, ha meglátom:D


Bucky Larson - Született filmcsillag - Vélemények

2012-04-07 14:48.06
Agyatlan film, az fix - a szívószál koton meg, jaj nem is tudom mit mondjak...:Z Egyszer elment, de többször nem rágnám végig.


Felettünk a Föld - Vélemények

2012-03-16 16:27.31
Ez olyan agyalós film, ugye?:)
Nekem nem is a másik Föld, meg a sci-fi rész volt a lényeg, hanem ahogy szépen lassan kialakult a szerelem az elkövető és az áldozat között (mert hát végül is azok)- én majdnem fölgyulladtam azoknál a részeknél...:)
És ezt úgy követték el a film készítői, hogy el is hittem! A másik Föld meg ilyenek szerintem marhaság, mert ennek a valószínűsége, hogy ilyen bekövetkezik, hát elég picike, de az a jó film ismérve szerintem, hogy el tudja hitetni velem a lehetetlent is.


Az élet szép - Vélemények

2012-03-16 16:18.20
Nagyon megható volt a film. Abban egyetértek több hozzászólóval, hogy néhol esetleg erőltetettnek tűnt a film, Begnini játéka, de utánagondolva inkább azt mondom, ez az abszurditás kellett bele, hiszen abszurd dolog az emberek módszeres kiirtása is, és ennek ellensúlyozására kellett egy jó adag humor, amennyi csak belefért. Nekem is a tábori szabályok félrefordítása volt a legviccesebb, és a legmeghatóbb talán az volt, amikor utoljára látja egymást apa és fia. Abban a kacsintásban minden benne van: mintha azt mondaná az apa, hogy semmi baj, minden rendben, de egyben a búcsút is jelenti. És még valami: mikor a hercegnőjének udvarolva elmondja, hogy szerelmeskedni akar vele, de ezt nem mondhatja el neki (bár hisz épp akkor mondta el), én a lány helyében azonnal a karjába vetettem volna magam, mert annyira édes volt, ahogy ezt elmondta:)


Hellboy 2. - Az aranyhadsereg - Vélemények

2010-12-31 17:28.24
Igen, én is azt olvastam, hogy a 3. részben meg kell halnia Hellboy-nak, de a közeljövőben biztos nem készül el, egyrészt a rendező sem akarja megcsinálni, másrészt a képregényíró is még írja, és ő szeretné megölni. ;( Hát ha ez lenne, akkor inkább meg se csinálják. Én tuti zokognék...


Pokolfajzat - Legjobb jelenet

2010-12-31 17:22.48
Egyetértek, az egész film fantasztikus! De egyet mondanék: amikor felébred Liz, és végre megcsókolják egymást! Haaaa.... :)


Túl a barátságon - A legjobb jelenet

2010-12-27 19:41.14
Csatlakozom...


2010-09-17 13:31.53
Ja ja :)


2010-09-17 13:22.14
Rendben bogaram értem.:)


2010-09-17 13:18.01
Azt hittem, valamennyire érezhető a nevemből. Lány vagyok.:)


2010-09-17 13:13.56
Köszi, örülök hogy tetszett, remélem felkeltettem az érdeklődésed. Hát csak annyit tudok mondani, hogy MEG KELL NÉZNED!!! :))


2010-09-17 13:05.47
Nagyjából ez lehet a helyzet:)


2010-09-17 11:27.01
Már hosszú ideje nem írtál. Ezt úgy veszem, hogy vagy meguntad a csevegést, vagy osztod a véleményemet.


Túl a barátságon - Vélemények

2010-09-17 11:24.16
Én is mindig feltanokolok zsebkendővel.:) Mikor először néztem meg, hát ha 5-öt nem használtam el, akkor egyet se...


2010-09-17 11:10.20
Igen, határozottan testileg is közel kerülnek egymáshoz. Ez végülis kikerülhetetlen, hisz így hiszi el az ember, hogy tényleg egymásba szerettek. A film minden kockája fantasztikus, még ez a kicsit kényesnek tűnő rész is. Nálam izzott a képernyő... :) Egyik ismerősömet próbálom már hosszú ideje meggyőzni, hogy nézze meg a filmet, csak az a gond, hogy a testi dolgokat nem akarja megnézni. Mondtam neki hogy összeszámoltam, mennyi a filmben a csók és a szex: kemény 4 db ilyen pillanat van a 2 órás(!) filmben. Már korábban is hangsúlyoztam, hogy ezek a részek kellenek, ettől életszerű, hiteles a kapcsolat. De ahogy megcsinálták a filmet, az egyszerűen tökéletes. Az előttem szólók sokkal szebben elmondták, de azért megismétlem: hihetetlenül megindító és megható film, a csókok, a pillantások forró érzésekkel teliek, egyszerűen nem lehet nem együttérezni velük. A könnyek garantáltak.


Túl a barátságon - A legjobb jelenet

2010-08-09 18:36.03
Ezt én is annak hívom, hidd el, nem is szeretkezésnek, nem véletlenül használtam a szex szót az előbbi hozzászólásomban. Szerintem a gyors menet teljesen idevaló, ha szabad így fogalmaznom. Több napig, hétig (nem tudom pontosan) voltak ott már, és egyértelműen érezni lehetett a kapcsolat átalakulását. Képzeld azt, hogy jó darabig egy lánnyal dolgozol együtt valahol, ahol más ember nincs a közelben, és egyre nagyobb vonzalmat éreztek egymás iránt, de valami megakadályoz abban, hogy nyíltan kimondjátok, mit éreztek. Egy kis italozás oldja a gátlásokat, és a felgyülemlett testi-lelki feszültség végül kitör, és gyors "dugás" lesz a vége. De ez csak egyetlen alkalom, amit a néző lát. A húsz év alatt az első szex után már minden szeretkezéssé "csillapodott".
És ami a sátorban történik - bár nem vagyok szakértő -, az a való életben is így megy gondolom. Most nem akarok részletbe menni, de ha józan ésszel végig gondoljuk, egy lány-fiú szeretkezésre van a test beállítva. Ha azonban két azonos nemű emberről van szó, akár lány-lány vagy fiú-fiú, fel kell találnia magát az embernek. És hát fel is találja. A lány azon testrésze felkészül arra, de egy fiúé nem tud persze, ezért kell az a kis segítség... Gusztustalan? Hát ahogy vesszük. Régebben, valamikor maga a szex volt még tabu, ma az azonos neműek nemi élete. De szerintem nem mondok újat, ha azt mondom hogy tud olyat csinálni lány és fiú együtt, ami szerintem tényleg undorító és visszataszító, és amit a filmben látsz, már amit látsz, tényleg szép jelenet ahhoz képest... De azt már nem mondom meg mire gondolok:)


2010-08-08 10:20.23
Hát valahogy nem értjük egymást. "Az érzékeny kis fülemet" speciel nem zavarja egy vita közben elhangzó pl. baszás szó, mert egy nagy veszekedésben kicsúszik párszor mindenkinél egy-egy obszcén szó, nálam is hidd el, meg biztos nálad is. Ettől életszerű a jelenet. De a korábban tett megjegyzésedből - "a meleg fosóját megpakolja az egyik köcsög a másik kancsónak" - konkrétan a harmadik szó verte ki nálam a biztosítékot, és szerintem nem csak én húztam a számat rajta, csak azok nem írtak neked. Én úgy vagyok vele, hogy ez már nem fér bele nálam. Ilyen szót senki előtt ki nem mondanék, nemhogy leírjak egy fórumon, amit több százan, ezren olvasnak...
Meg egy kicsit fájlalom, hogy neked konkrétan csak az a jelenet maradt meg, no meg a ronda szavak, holott ha tényleg csak erről szólna, akkor nem lenne Oscar-díjas, és dráma helyett pornó lenne a besorolása. Az csak egy fél perc a két órás filmből, és nem az a lényege! Meg ha logikusan gondolkodunk, akkor egy szerelmi kapcsolat kibontakozása nincs szex nélkül, nem igaz? Szóval ebből se maradhatott ki, az egy más kérdés hogy csinálják meg. Szerintem a határokon belül, ízlésesen meg tudták csinálni, amennyire ezt meg lehetett.
És ha majd egyszer ráveszed magad, hogy még egyszer megnézd, akkor kicsit több empátiával és kevesebb előítélettel ülj le a tévé elé:)


2010-08-04 17:26.21
Nekem nem az nem tetszik, hogy - olvashatóan az előző kommentedben - nem tetszett neked a film, persze hogy szíved joga eldönteni, melyik film tetszik és melyik nem, ebbe senki nem szólhat bele. Csak attól fordult ki a gyomrom, nem is az hogy amit, hanem AHOGYAN leírtad azt... Már ne haragudj, de ha ilyen ocsmány módon is beszélsz, ahogy írsz, akkor csak saját magadat minősíted. Adj rá egy csillagot, és mindketten elfelejtjük egymást. Ennyi.


2010-08-03 16:45.06
Kedves Tomaska, a hihetetlen magasságokban tanyázó IQ-dat inkább ne itt mutogasd...


2010-06-22 11:50.44
Kedves MathiasRex!
Kicsit félreérted a dolgokat... Egy dolog, hogy valakinek tetszik egy film, és más dolog, hogy a fiúkat, a lányokat, vagy mindkettőt szereti. Van olyan hozzászóló, aki szintén fiú, mint te (én úgy tippelem az vagy), a barátnőjével nézte meg a filmet és nagyon tetszett neki, de ettől ő még nem fogja a fiúkat szeretni. Én megsúgom lány vagyok, de nem fogom a lányokat szeretni. Átérezni egy filmet, megérteni a mondanivalóját és hogy x-nek fiú vagy lány tetszik egészen más tészta.


2010-06-22 11:40.27
Ja igen kifelejtettem még egy jelenetet, de persze már minden jót felsoroltak előttem:) Amikor veszekednek a Brokeback hegyen, ahogy egymás szemére hánynak jó pár dolgot, pl. Ennis felrója Jack-nek a mexikói útjait (a filmből kiderül miért), Jack-et pedig bántja, amiért Ennis-szel egyre ritkábban találkoznak. Megrendítő látni, hogy ez a két ember mennyire szereti egymást, és mégis csak lopva tudnak együtt lenni, és ez így egyiküknek sem jó. Akkor pedig végképp eltörött nálam a mécses, amikor a végén Ennis elsírja magát, azt mondja Jack tette őt ilyenné (holott ez nem igaz, a szerelmét nem választja senki, csak jön), Jack pedig próbálja megnyugtatni, majd térdre borulnak és egymást átkarolva sírnak. Ennis pedig zokogva mondja, hogy már nem bírja tovább...
Fantasztikus film!


Trópusi vihar - Vélemények

2010-06-01 15:28.50
Nekem olyan átlagosnál valamivel jobb volt. Szerintem Robert Downey jr. viszi a prímet, főleg mikor azt magyarázza oly nagy értelemmel a szemében, hogy ő mit játszik:):):)


Túl a barátságon - Vélemények

2010-05-26 12:39.59
Tudja valaki, miért mondja Ennis a film végén az ingekre nézve, hogy esküszöm?


Túl a barátságon - A legjobb jelenet

2010-05-24 16:12.39
Nagyon érdekes a véleményed, innen látszik, mennyire más lehet az emberek véleménye valamiről. Én speciel pont az ellenkezőjét érzem. A "semmi párbeszédet" az tudja megérteni, aki lelkileg hogy is mondjam, eggyé válik a szereplőkkel. A pillantások, a mozdulatok mindent elárulnak, csak fogékonynak kell rájuk lenni, át kell őket érezni, és mire a tragédia megtörténik, átérzed teljes szíveddel Ennis fájdalmát.
A többiekhez csatlakozom, az egész film fantasztikus, azt is mondanám kötelező! Egy legjobb jelenetnél többet is tudok mondani: a sátras szex és az összebújások, a 4 év utáni heves csók, és hát egyértelműen Ennis gyásza.


2010-05-24 16:04.19
Megértelek:)


Túl a barátságon - Vélemények

2010-05-24 14:37.38
Nem egészen értem, hogy érted. Nős vagy sem, az lényegtelen szerintem. De miért nevezed az egész kapcsolatukat egyszerű "hegynézegetésnek"? Én egy titkolózó párt látok a filmben, akik az érzéseiknek, egymás iránti vágyaiknak csak a világtól elzárva tudtak élni. Az előbbi irományom inkább általánosabb. Sokan vannak és voltak ilyenek, akik például házasságba menekültek csak azért, hogy AZ ne tudódjon ki róluk. A filmben mondjuk a házasodást nem az előbbi oknak tudom be, Ennis esetében biztosan nem, mert már korábban elmondta, hogy Almával összeházasodnak. Szóval szerintem egyértelműen szerelem van kettejük között, másnak nem tudom nevezni.


2010-05-23 18:32.38
Vajon hányan lehettek/lehetnek a régmúltban és ma, akiknek a társadalom előítéletei miatt kellett/kell hazugságban élniük? Minden bizonnyal ezer és ezer ilyen pár lehetett, akiket kiközösítettek, lenéztek csak azért, mert azt szerették akit. Az érzelmeiről senki nem tehet, és ezért megalázni, bántani másokat felháborító és embertelen. Ez a film egy kicsit segít magunkba nézni... Mindenki tegye fel magának a kérdést: én is ennyire szenvednék, ha el kell szakadnom attól, akit a világon mindennél jobban szeretek?.... Az én válaszom egyértelműen igen.


Túl jó nő a csajom - Vélemények

2010-05-18 14:01.20
Hát igaz, én se mondok olyat, hogy egy nő jóképű...:) Inkább a szép, csinos, szemrevaló vagy ilyesmi szavakat használtam volna.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk