Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Maga lesz a férjem
- Magyar Mozi TV, 14:45
Érvek és életek
- Filmbox Premium, 14:50
A névtelen vár
- DUNA TV, 14:53
A holnap háborúja
- HBO, 15:20
Tökös tekés
- Film Café, 15:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Helena Bonham Carter (58)
Pam Grier (75)
Gálvölgyi János (76)
Nicola Piovani (78)
Margaret Colin (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Lenny Kravitz - Vélemények
Kifacsart filmcímek - szójáték
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Fordítsd oda a másik orcád is! - Vélemények
Filmkereső

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Atlas aaaaa
Sam Worthington aaaaa

 

Zia1 hozzászólásai

Ugrás Zia1 adatlapjára


Istenről, hitről, vallásról

2011-07-07 23:38.03
Az(Orleani szűz vagy Szent Johannábol jutott eszembe
Rólatok!
A Fórum címe mi? Ti miről beszéltek? Hol van itt isten? és neki mi köze van a valláshoz?
zizi01


2011-07-07 23:32.33
"Megmondták nekem, hogy ti mind bolondok vagytok"
Melyik drámából való idézet? tudja valaki? Ziz12


A remény rabjai - Vélemények

2011-05-19 21:06.04
Érdekes, hogy Kinget mennyire nem tudják rendezni, úgyhogy ez az adaptáció üdítő kivétel.Szuper film. Az a fajta, amit ha többször megnézel, mindig felfedezhetsz egy újabb aspektust, valami olyat amit előzőleg nem vettél észre, egyszóval elnyűhetetlen.KÖTELEZŐ emberségre nevelő gyönyörű film.


Istenről, hitről, vallásról

2011-04-15 02:34.39
Ja és azt írod vicces, egy 1975 ös orvosi cikkre hivatkozni, igazad lehet, de sokkal viccesebb Károli és még régebbi Biblia fordításokra hivatkozni,mikor ezeknél sokkal korszerűbb is a rendelkezésünkre áll. Szívesen küldök egyet neked, ha meg mondod hová, természetesen ingyen.
Amúgy sok félre értés a hibás vagy szándékos félre
fordításból ered, de ezeket könnyen ki lehet szűrni, ha NEM KIRAGADVA, HANEM SZÖVEG ÖSSZEFÜGGÉSBEN VIZSGÁLOD. Mivel én a Bibliát közel 30 éve vizsgálom szöveg össze függéseiben, szerintem örülnöd kellene, hogy az értelmezést illetően felajánlom a segítségem, Mivel ehhez meg én értek jobban.


2011-04-15 02:13.02
Kedves Dr Fell!
Nagyon jó, hogy ennyire ismered a Bibliát, kár hogy nem használod a legkorszerűbb fordítást a New World Translationt.Egyébként meglep ez a Neo primitív hozzáállás " El tudjuk (Már megint többes szám (!)olvasni a Bibliát,-ezek szerint például az összes nyelvtanár is mehet a csudába, hiszen egy csomó nyelvkönyv létezik!!! Igen is szükség van a segítségre, hiszen például te sem
értetted meg a Szentírást, pedig azt mondod, hogy orvos vagy, tehát nem lehetsz ostoba:-)) Például, itt van mindjárt a hegyi beszédben a minta ima:Mi atyánk ki vagy a menyekben,,,stb.Gondold, hogy önmagához imádkozott? Nem lett volna egyszerűbb azt mondania, hogy hozzám imádkozzatok?
És egyébként is számtalanszor ki jelentette-"az Atya nagyobb nálam" Aki engem küldött... ha gondolod tételesen bebizonyítom, hogy ez így igaz és ehhez csak a te általad használt Bibliát fogom használni, holnapra ki keresek egyet a könyvtáramból, most már tényleg fáradt vagyok, jó éjt!


2011-04-15 01:39.58
Kedves Dr Fell! Kérdeznék tőled valamit. Ha egy orvos az alkoholista betegének, (akinek a mája veszélyben van) megtiltja az alkohol fogyasztását, mit szólna ahhoz ha a beteg ezek után valóban nem inna több alkoholt, hanem vénásan venné magához azt? Milyen különbséget látsz a kettő között?
Egyébként, szerető szülőként te sem örülnél ha egy ártatlannak hitt vérátömlesztésnél a gyermeked meg fertőződne az immár köztudottan a vér által közvetített betegségek valamelyikével, mint a hepatitis,malária AIDS és akkor még nem beszéltem az Rh-összeférhetetlenségről,bakteriális és virális fertőzésekről, és transzfúziós reakciókról.
Ráadásúl rendelkezésünkre állnak a különböző vérpótló szerek, mint a Ringer-laktát oldat,konyha só oldat, dextrán stb..Ezért azt kell, hogy mondjam a Jehova Tanui jobb orvosi ellátásban részesülnek a vér elutasítása miatt!
Idézem az Amerikai szak lap idevonatkozó cikkét:
Az American Journal 1975 január 12.o.Azt írja:
Ami a vérátömlesztések kockázata, az a plazmapótszerek előnye elkerülhetők vele a fenn leírt fertőzések. Na ez már közelebb van az igazsághoz.


2011-04-15 01:13.54
Arra gondolsz, hogy Isten a vért szentnek, és az élet forrásának tartja ezért semmilyen formában nem lehetünk vele kapcsolatban?( Ide másolom a Bibliai idézetet:3. Mózes 17.11"A hústest lelke a vérben van" Az 1 Mózes 9:3.4 ben pedig külön kiemeli, hogy a hús megehető, de az " ő lelke-vérével-meg ne egyétek." Érdekes de ebben sem vagy egészen tájékozott. Az orvos tudomány nagyon sokat köszönhet a JT.nak a Vérpótló anyagok fejlesztése terén végzett kutatások támogatásáért, és a tudomány az ember szolgálatába szolgálatában lehetővé teszi, hogy a tanúk is használják ezeket.Senkinek nem kell értelmetlenül meghalni.
ÉS AMI MÉG FONTOSABB mindez lelki ismereti kérdés.
Nap mint nap ezer szám halnak meg mezei fertőzésekben, és alultápláltság miatti immun hiányban gyerekek, hol van az ő szüleik , vagy környezetük iránti bősz vehemencia?
Családi erőszak miatt is sok száz gyermek hal meg, "szerető" szülők törik el csecsemők végtagjait. Van hát mi ellen fellépni, ebben szívesen támogatok bárkit.


2011-04-15 00:29.40
Tudod a fájós derekam miatt, muszáj ágyban maradnom, de mint afféle üzletasszony, cipelem az ágyba a laptopot,és így akadtam erre a fórumra, és tényleg érdekel, hogy mások mit gondolnak, de soha nem ítéltem el, csak azért másokat, mert nem úgy gondolkodnak vagy abban hisznek amiben én.
És köszönöm, jól esik, hogy nem mindenki tart FANATIKUSNAK. Aki ismer halálra röhögné magát azon, hogy én vallási fanatikus vagyok.Életvidám kedves minden és mindenki iránt nyitott csaj vagyok. És hívő.


2011-04-15 00:10.15
Kik azok a MI? Akiknek Elege van Jehova Tanúiból?
Mi vagyunk Fanatikusok?! Ennél nagyobb butaságot még nem hallottam.De jellemző akinek nincs érve, az az arctalan tömeg mögé bújik és EGYBŐL Ő A KÖZVÉLEMÉNY! REMÉLEM AZ IGAZI KÖZVÉLEMÉNY nem ilyen
FANATIKUSAN elutasító és merev, mellesleg nem hit tériteni jöttem az oldalra, hanem értelmes párbeszédre vágytam. De igazad van én tévedtem, "Mi köze van a sötétségnek a világossághoz,"- Jó éjszakát!


2011-04-14 23:08.00
Az emberiség minden egyes egyede úgy van megalkotva, hogy van egy olyan területe a mondjuk,az egyszerűség kedvéért lelkének, amit semmi más nem tud betölteni csak a HIT.És ezen belül is az Istennel való kapcsolat. Az emberek nagy többsége nem is tudatosítja ezt magában, vagy mert túl egyszerű, vagy mert gyenge, nem tud vagy nem mer önállóan gondolkodni,birkamód sodródik a valóságsók világával, és lehet, hogy olyan sikeresen nyomja el önnön szellemi énjét, hogy soha nem jut el azoknak a kérdéseknek a feltételéhez, mint miért vagyunk a földön? Mi az életem értelme? Honnan jövünk? Hova tartunk? Mi történik a halál alkalmával? Márpedig éppen ez a kulcs!!!!! Aki keres, csak az talál válaszokat.
Én ezeket a kérdéseket már nagyon fiatalon feltettem.Bántott (BÁNT) a világban tapasztalható
nagyfokú igazságtalanság, szellemi sötétség.Öt évesen egyedül tanultam meg olvasni, azóta csak olvasok és olvasok. Számtalan filozófiai és politikai irányzatot tanulmányoztam, és mind a mai napig (47 éves vagyok) tanulok, és azt kell mondanom, szinte semmit nem tudok, csak azt mennyi
mindent szeretnék még megismerni és milyen határtalan a megismerni való csoda a világban. A tudás szomjam olthatatlan és egyre nő. Több mint tíz éve megtaláltam az igazságot, és ennek fényében nyugodtan mondhatom, hogy már ebben a világban is megtalálhatja valaki a szellemi és lelki békét. Nő vagyok, anya, jó szakembernek tartanak, befektetésekkel foglalkozom, tehát pénzzel,anélkül hogy pénz imádó lennék.
A férjemtől, aki sajnos alkalmatlan volt, mint ember és férj is még akkor elváltam,(mielőtt megismertem az IGAZSÁGOT)így egyedül nem kis nehézségek árán, de mindig a legnagyobb szeretetben neveltem fel a fiam, aki most jogi asszisztensnek tanul.
Én Jehova tanúja vagyok, mert meggyőződtem róla, hogy ez az egyetlen és igaz vallás, és nagyon elszomorít, de egyáltalán nem lep meg, hogy ennyire támadják.Jobban érezném magam ha valódi vitában védhetném meg a hitemet, amiről az emberek
szinte semmit nem tudnak, azt is rosszul, felületesen. Nyugodtan kérdezzetek amit akartok, a legjobb tudásom, de legfőképpen a Szent Biblia alapján fogok válaszolni. Nem biztos, hogy lesz időm mindent részletesen kifejteni, ezért javaslom
nézzetek utána egy két kifejezésnek az értelmező kézi szótárban, mint például: Szent,ihletett, Messiás. Én abból indulok ki, hogy ezeket nem kell
megmagyarázni, de ha mégis szívesen megteszem .


Becstelen brigantyk - Vélemények

2009-08-27 15:59.16
Mi ugyan azt a filmet láttuk? Szerintem Q.T.leggyengébb eresztése volt. Összességében egy jó indulatú négyes,Bred Pitt olyan rossz volt benne,
hogy fizikai fájdalmat éreztem tőle,mint mikor valaki falsúl énekel.De legalább lehetőséget kapott egy zseniális színész,Christoph Waltz, így miatta megérte,egyébbként nekem csalódás volt.


Becstelen brigantyk - Mi lett a töbi briganty-val?

2009-08-27 15:44.04
Zia1 folyt:A Hans Landa ezredest alakító Christoph
Waltz egyszerűen tökéletes alakítást nyújtott.
Miatta már megérte moziba menni.
A feszültség keltésre ötöst adnék, a fennt említett alakitásra és hölgyek alakítására is ötöst, mesteri volt. A filmre öszeségében mégis csak négyest adok,mert olyan volt,mint egy étel amiben minden recept szerinti hozzávaló benne van,
mégis valahogy ízetlen.


2009-08-27 15:30.36
n még nem szóltam a fórumhoz,de sok sok filmmel a hátam mögött,nem tudom megállni,hogy ne nyilvánítsak őszinte véleményt.Előre bocsátom ,hogy Tarantino rajongó vagyok.
Nekem nagy csalódás volt a film.Az nem bajm, hogy műfajilag besorolhatatlan,mert Tarantino már önmagában egy műfaj,de ha ez vigjáték akkor nem vicces,ha dráma, skkor nem elég ütős.Paródia lenne,de minek a paródiája? A háborús filmeké?
Brad Pitt a fiatal Marlon Brandó paródiáját akarta
eljátszani,vagy véletlenűl vág olyan fura képet az egész film alatt,mintha két barack mag lenne kéz oldalt a szájában.Hogy jót is irjak,a német tisztet alakitó(számomra)ismeretlen színész:



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk