Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pókok
- Film Mánia, 02:55
Prédára várva
- HBO3, 03:05
Zaklatás
- Film Café, 03:25
A bosszú szövetsége
- Film+, 03:30
Pénzeső
- HBO2, 04:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fekete tűz aaaaa
David Lynch aaaaa

 

Roch Siffredi adatlapja

Osztályzott filmek
Eddig még nem osztályzott filmet.

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 1.
Utolsó hozzászólások:

...film és színház két jó barát? (2013-11-12 11:13.50)
Üdvözletem!

Azt szokták mondani(és ez a különböző internetes fórumokra hatványozottan igaz)hogy az olyan reakciókra amelyek a"leközölt"véleménnyel nincsenek összhangban egyetlen szót sem szabad vesztegetni.

S ezáltal elkerülhető mindenféle felesleges"szócsata".

Van egy kitünő téma amihez kitünően"passzol"az alábbi(egyébként már a tegnapi nap során is"bemutatott")pontokba szedett kinyilatkoztatás.

Namost normális helyen...-normális fórumozóknál(tisztelet az egy kézen megszámolható néhány kivételnek!)ez úgy működik hogy...aki veszi a fáradságot és elolvassa ezen kinyilatkoztatást az vagy egyet ért vele vagy sem de semmi esetre sem terelődik el az adott téma mindenféle(más-más)irányba...

Tehát...

1.
A színész számára az ismertséget...a népszerűséget...és nem utolsósorban a nagyobb anyagi megbecsülést a színházi szerepekkel ellentétben a filmszerepek biztosítják.

2.
A nagyközönség szeme előtt a mindennapok során a médiában(televízió...sajtó...internet)a színházi történésekkel szemben elsősorban a filmek-és az azokhoz kapcsolódó események illetve színészek(stb.)vannak a középpontban.

3.
Amennyiben a nagyérdeműnek arról kellene döntenie miszerint a film vagy a színház szünjön-e meg(és mindaz ami illetve aki hozzájuk kapcsolódik)a nagyközönség gyakorlatilag elsöprő fölénnyel szavazna az utóbbira.

4.
Miután a színházban képtelenség mindazt bemutatni amit a filmben(miközben a filmben mindent belehet mutatni amit a színházban)a színház lehetőségei erősen korlátozottak a"bemutathatóság terén"ugyanakkor a filmnél csakis az anyagiak esetleges hiánya szabhat kizárólag határt az eredeti elképzeléseknek.

5.
A színművésszel ellentétben aki kizárólag az adott szerep eljátszására képes és alkalmas a színész az adott szerep eljátszásán túl képes a megjelenítendő figura bőrébe is bújni(a nagyérdemű ezért azonosít sok-sok színészt egy adott szereppel)-előbbiekkel a színpadon lévő függöny előtt míg utóbbiakkal a filmvásznon találkozhatunk.

6.
A film a megszületése óta folyamatosan kész és képes a megújulásra(szinte felsorolni is lehetetlen a sok-sok előbbre vivő törekvést...tenniakarást...segítő-jobbító szándékot...stb.)míg a színház amióta megszületett gyakorlatilag egy helyben topog-képtelen a megújulásra.

7.
A promóció...a marketing..a média világában az üzleti szempontok-az"eladhatóság"szempontjából(is)a film nagyságrendekkel a színház előtt jár és nemcsak a látványosság de sok-sok egyéb szempont miatt is míg a színház ebben a közegben(is)érdektelen.

8.
Mindenféle tekintetben-mindent(minden apró mozzanatot...történést...részletet)figyelembe véve egy adott színházi előadás létrejöttével szemben egy adott film elkészítése a nagyságrendekkel nagyobb fizikai s egyben szellemi igénybevétel következtében nemcsak nagyobb erőpróbát de nagyobb kihívást is jelent.

9.
A különböző művészetek között a film ugyanazt a poziciót foglalja el mint a különböző sportágak között a labdarúgás-külön kategória.

10.

A film túlélve az alkotókat ugyanúgy tovább él mint a háborúban elesett katona csuklóján az óra míg a befejezett színházi előadást ugyanúgy fújja el a szél mint a gyermek a születésnapi tortán a gyertyát.

Úgygondolom hogy kivétel nélkül mindegyik"pont"megállja a helyét. Különösképpen az első...a második...a harmadik...a negyedik...a hetedik...a kilencedik...és a tizedik.

Az ötös"pont"is helytálló(mint ahogyan a hatos és a nyolcas is!)de ezeknél a"pontoknál azért elkél a magyarázat.

Az ötös"pontnál a már többször is idézett Alain Delon-ról szóló mű adta az alapot és különösebben nem is kell bővebben kifejteni. Alain Delon olyan név a szakmában hogy...a véleménye nemcsak helytálló de megalapozott is.

A hatos"pontnál"igazság szerint egy szakmabeli tudna nyilatkozni(a filmnél bármilyen poziciót betöltő)ugyanis ez egy olyan sokrétű-sokoldalú"téma"hogy még nekik is feladja a leckét hát még nekem aki csak és kizárólag filmrajongó-nem szakmabeli.

A korábbi hozzászólásoknál Csabaga úr érintette néhol a szakmai-technikai kérdéseket-részleteket de az egésznek ő is csak kb. 1-2%-át.

Tehát a laikus ennél a"pontnál"a képzeletére kell hogy hagyatkozzon.

És gyakorlatilag ugyanezen mondatok vonatkoznak a 8.-as"pontra"is...sőt-hatványozottan!

Egy film elkészítése-létrejötte sokkal-sokkal(és 3487-szer sokkal!)nehezebb-mindenféle tekintetben(szerteágazóbb...stb.)mint egy színházi darab létrejötte.

Ehhez-ennek az ismertetéséhez szakmabeli kellene.

Összességében...ennyi.

Kiváncsi vagyok-majd ha alkalomadtán benézek hogy az a jópár"félkegyelmű"aki miatt ez a különben kitünő téma örökösen félresiklik...hogy na most majd mit lép!

Remélhetőleg csöndben marad(az ő szintjükön szólva-kussol)de az is lehet hogy újult erővel fognak bele a"jól hangzó"mocskolódásaikba.

Még egy mondat...

Lehet szeretni a színházat(ki mondta hogy nem?)de a filmnél erősebbnek tartani helytelen megközelítés.

Ugyanis...dehát erröl szól a fenti 10"pont"!

A film az ami olyan mint a rock...örök és elpusztíthatatlan.


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk