Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mona Lisa mosolya
- Viasat3, 22:00
Túl a barátságon
- HBO3, 22:05
Utóirat: Szeretlek
- Mozi Klub, 22:50
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Johnny English újra lecsap
- Direct One, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
PC
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kiscsávó aaaaa
George Ratliff aaaaa

 

Terembura adatlapja

Osztályzott filmek
Eddig még nem osztályzott filmet.

Osztályzott színészek
Összesen 1 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Venczel Vera aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 1.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 3.
Utolsó hozzászólások:

Venczel Vera - Vélemények (2007-03-15 17:06.50)
Venczel Vera egy tüneményes EMBER! Közvetlen, nyílt tekintetű, kedves, mosolygós, jó arcú! Tiszta, mint ma oly kevesen. Nem övezi pompa és csillogás, nem tünik fel a TV minden csatornáján nívótlan baromságokban, nem alacsonyodik le sok kollégája igénytelen szinvonalára. Ő ma is az értéket tartja mércének, ezért sem látjuk Őt gyakran. Ő nem egy fogkrém reklám arca, neki van saját. Igen, mr nem olyan, mint 25 éves korában, hiszen elmúlt 61, de ki nem változik az élete során külsőleg. A mosolya még most is szívbemaróan őszinte. Szúlfaként áll apró, törékeny termetével a csak pénzt hajkurászó, mindenre vevő, igénytelenséget értéknek valló társadalmunk előtt. Csak míg mások lehajtott fejjel a földön keresik az eléjük vetett talmi kincseket, nem veszik észre a föléjük magasodó, de nem hívalkodó mulhatatlan értéket. És ilyen érték Venczel Vera!
Mindenkinek szabad véleménye, hogy kit tart értéknek és kit nem. A példaképek azonban nem csak abban tünnek ki közülünk, hogy szebbek, erősebbek, gazdagabbak, hanem abban, hogy szakmájukban és emberségükben egyaránt megkérdőjelezhetetlenek. Nem tapad hozzájuk ocsmányság, elvtelenség, gőg, megvetés. Csak az igazán nagyok tudnak az egyszerű emberrel is megértetni komoly dolgokat. Ők azok, akik nem lenézik a hozzá nem értőket, hanem képesek elmondani nekik az ő szintjükön, hogy miről is szólnak az élet nagy kérdései és apró csodái. És hiszem, hogy Venczel Vera egy ilyen ember, aki meghatódva vett át egy szál virágot születésnapján, amit egy addig teljesen ismeretlen ember, kicsit meghatódva a találkozás lehetőségétől, nyújtott át Neki.
Hoszzú, boldog életet kedves Vera!

Egri csillagok (1968) - Vélemények (2007-02-11 18:03.28)
Amikor először láttam, lenyűgözött (12 éves voltam). Ma már látok benne hibát is, de ahogy a mohamedánok mondják, tökéletest csak Isten (Allah) alkothat. Ma is megnézem, amikor csak tudom, egy kicsit visszafiatalodom tőle. Úgy klassz, ahogy van. Valóban lenne történelmőnkből több filmet készíteni, mert e kis hazában igen jelentős események voltak, amelyek filmre valók, és okulhatna belőle a fejlett Nyugat, hogy miközben elődeink vérüket adták és nyomorogva élték életüket töröktől, osztráktól kizsákmányoltan, addig ők gazdagodhattak, fejlődhettek. Lenne mit megköszönniük e lángoktól ölelt kis országnak! Rájuk férne egy kis alázat!

Venczel Vera - Vélemények (2007-02-11 17:46.56)
Egészen fiatal (alsótagozat) korom óta szeretem a történelmet. Az Egri csillagokat is hamarabb olvastam, mint ahogy az 6-ban kötelező volt. Viszont pont abban az évben láttam moziban. Sajnos régen volt! A filmre szóló jegyhez adtak egy - ma úgy mondanánk: prospektust, amiben a film egyes jelenetei voltak, és alattuk a képhez kapcsolódó mondat. Hosszú évekig meg volt ez, és milyen véletlen, pont ott volt nyitva, ahol a képen a menekülés közben egy erdei tisztáson áll, előtte térdel Bornemissza Gergely (Kovács István?). Ez a kép él bennem azóta is Venczel Vera nevéről. Láttam azóta több filmben is, de az a kép az igazi számomra. Nekem Venczel Vera az örök ifjú, gyönyörű nő. Igen, közben felette is eltelt pár év, de felettünk is!
Milyen pályát futhatott volna be és milyet futott? Az biztos, hogy egy ma húsz éves talán tudja, hogy ő volt Cecey Éva, és ennyi. 17 évesen Csepelen voltam építőtáborban. Itt az egyik esti program verset mondott Kovács Istvánnal. Mindíg szerettem a verseket, mindegyikről volt egy belső hangom, amit elképzeltem a vershez. A Venczel Vera által elmondott versek nagy részét ismertem. És akkor, ott döbbentem rá valójában, hogy mennyire másként is lehet értelmezni, hangsúlyozni, átélni egy verset. Nem csak egy igazsága van a versnek, hanem lehet több is. Ezt a képet is cipelem emlékeimben.
Csak a héten tudtam meg, hogy a Víg-ben játszik. Szinpadon még sose láttam, sajnos, de pótolom.
Nem tartozom a bulvárlapok olvasói közé, mert abszolut nem lrdekel, hogy ki kivel és kivel nem, ki piál, drogozik, válik, mennyit keres stb. Engem az Ember érdekel. A héten olvasott riport (Szabad Föld melléklet) ismét felhívta figyelmemet Rá. Jó lenne egyszer egy pár órát beszélgetni vele, bármiről és mindenről. Mit érez ő, hogy élte meg a csillogást és a hanyagolást, mit tart fontosnak az életből, és mi viszi előre minden nap?
Én tisztelem, pedig igazán nem ismerem, ugyanígy Gálfy Lászlót, aki a Kenguru cimű film főszereplője volt. Róla is csak annyit tudok, hogy szinházban játszik, filmben nem. Szerintem azok a szinészek, akik nem kerülnek be a filmesek közé, sokkal többet dolgoznak, és többet nyújtanak, mint szappan operákban naponta látható pályatársaik. És vélhetően szerényebb körülmények között is élnek, de ők valóban a közönségnek élnek, mert kevés pénzért is vállalják hivatásukat, ők az igazi megszállottak. Hiszem, hogy ilyen Vera is.


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk