Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 01:10
Blackhat
- Film+, 01:15
Gyilkos a galériában
- HBO3, 01:30
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 01:30
Oppenheimer
- Spektrum, 01:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Luther: A lemenő nap aaaaa
David Lynch aaaaa

 

Lord Darth Vader adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 89 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 68 aaaaa, 8 aaaaa, 6 aaaaa, 2 aaaaa, 5 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Így neveld a sárkányodat 2. aaaaaA hobbit - Smaug pusztasága aaaaaA sötét lovag - Felemelkedés aaaaa
Batman - A Sötét Lovag aaaaaBatman: Kezdődik! aaaaaSötétségben - Star Trek aaaaa
New York bandái aaaaaŰrcowboyok aaaaaAz őrület határán aaaaa
Végveszélyben aaaaaFérfias játékok aaaaaDinó aaaaa
Titanic aaaaaVolt egyszer egy Amerika aaaaaAlkonyat - Hajnalhasadás, 1. rész aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 3 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 3 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Gene Roddenberry aaaaaClint Eastwood aaaaaAlan Dean Foster aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 3.
Utolsó hozzászólások:

Star Wars II. rész - A klónok támadása - Vélemények (2011-11-01 15:38.22)
Mint szinte minden filmnek, úgy a STAR WARS-nak is sikerült egy pocsék részt csinálni.
2002-ben az egyik legvárandósabb film volt. A címe igen izgalmas filmet ígér számunkra. Személy szerint arra számítottam, hogy kitör egy háború mely során bevetik a klónokat. Eközben ugye a köztársaság már végnapjait éli, így Palpatine leteszi a Birodalom alapjait. A Jedikről és Sithekről további dolgokat tudhatunk meg, illetve Anakin elindul azon a bizonyos úton.
Ehelyett egy elég könnyed filmet kaptunk, mely számomra nem illik a hexalógiába. A történet igen lassan folyik, nem akar pörögni, s túl sok időt szentel erre a szerelmi dologra. Nos én nem bánom ha egy filmben van romantika. A Birodalom Visszavág tökéletesen megoldotta ezt. Érzed, hogy pislákol Han és Leia közt a szerelem lángja, ám mégis visszafogott ám tényleg romantikus. Sok film megirigyelhetné. Nos itt egy Titanic szintű nyáltengert kaptunk. Gyuri bácsi miért akar ezzel küszködni? Tegye bele, de akkor érdekfeszítően. Lehetett volna ez 1000-szer jobb. A 77-s filmben is van egy pici romantika, amely jó. Ám itt!
Emellett úgy semmi nagy dolog nem történik. Ok, a film végén tényleg lesz egy lépés a Birodalomhoz, ám ez picsafüst. Ezt is ezerszer jobban ki lehetett volna dolgozni. Nagyszerű az alapkoncepció, hogy ugrasszuk a szakadárokat a köztársaságnak. De miért kellett ebbe Padmét belevinni?
A nyomozós részt tudom értékelni, habár ennél sem erőltették meg nagyon magukat. Jango egy jó karakter, érdekes. Mégis alig szerepel, kidolgozatlan. Jó ötlet volt belerakni, ám kiforratlansága miatt elhanyagolható lett volna.
Néhány helyen még sikerül elkapni egy-egy olyan pillanatot mely megidézi a régiek hangulatát, ámbár elég kevés van belőlük. Inkább hajaz egy tinifilmre, mint egy vérbeli akció sci-fire.
A szereplők elmennek, míg Hayden elmehet a ...-ba. Annyira nem tud színészkedni, hogy az hihetetlen. A film elején még egészen korrekt, habár mikor Padméról áradozik én ölném meg. A jellemfejlődés gyenge, s gyors. Anakin csak ordibál, nyávog. Nincs igazán kibontva. Emellett baromság megjeleníteni így a későbbi félelmetes harcost Darth Vadert. Teljesen máshogy képzeltem el fiatalon. Itt nem egészen látszik önfejűnek, inkább idiótának. Ezzel egy világot romboltak le bennem.
A többi karakter egészen jó, habár Padmé egy nyávogós csitri lett, akinek annyi a szerepe, hogy szépen nézzen és feszítsen a ruháiban. Mellesleg jól áll neki a kandalló.
A negatív figurák egészen jók. Ugye Jango-t már mondtam. Chrisopher Lee jól játsza Dooku-t, ámbár neki is csekély a jelentősége.
Ami piszkosul zavaró, az a töménytelen CGI. Már-már úgy érzem, hogy animációs filmet nézek. Néhol egészen tetszetős, de néhol piszok ronda (lásd Kaminon a tenger). Maradhattak volna kissé visszafogottabbak.
A zenére most sem lehet panasz. Nagyszerű és kész!
Jelenetek közül vannak egészen jók: ilyen az üldözés az elején (habár nem sok értelme van,ám egész látványos és pörgős), a bunyó Jangoval, a végső csata. Ezek egész jól felhúzzák a filmet.
Reménykedtem, hogy a fénykardpárbaj még dob rajta egyet, de nagyot csalódtam. Röhejes. A "nagy" harcosok úgy mozognak mint a fabotokkal játszó óvodás gyerekek. Nincs benne semmi szépség, izgalom. Yoda-t nem tudom hová tenni, a röhejes és a jó között mozog.
Megadom neki a három csillagot, mivel mégiscsak STAR WARS, egyébiránt vannak ennél rosszabb filmek. A pozitívumok sokat húznak rajta, ám még így sem segítenek elérni a négyest. Gyerekként kifejezetten szórakoztató volt, s látványos, ám mára már megkopott.

Star Wars I. rész - Baljós árnyak - Vélemények (2011-10-31 21:16.43)
34 évvel ezelőtt indult el a hatalmas STAR WARS őrület. Mindenki a rabjává lett, s máig az egyik legnagyobb kultusszal rendelkező film.
22 évvel a kultikus STAR WARS (tudom, hogy A New Hope, de ez az igazi címe) Lucas gondolt egyet s elkészítette a prequel első darabját, a Baljós árnyakat. Érdekes filmet hozott össze, annyi szent...
Nem nevezném rossznak, habár, mint minden filmnek, ennek is megvannak a maga hibái. Annyi biztos, hogy nem volt túlságosan szükséges egy új film, habár a pénz nagyúr, s mint tudjuk Lucas nem veti meg.
Az univerzum átesett egy kis vérfrissítésen, ami nem ártott neki (itt még). A díszletek, jelmezek és a látvány tetszetős, néhol visszafogottam, néhol pedig Shakespeare-i darabokat idéző öltözékeket láthatunk. Ezzel igazán nincs bajom, mivel ennek hála tényleg érezhetjük a régi köztársaság dicsőségét, másságát.
A CGI a T2 és a Jurassic Park óta sokat változtatott a filmkészítésen (ebben ugye nagy szerepe volt Lucas-nak is). Itt sem maradhat el a CG orgia. Még ma is igen jól néz ki, habár egyes helyeken már kissé elavult, ámbár akkoriban mindenki hátast dobott tőle. Szerencsére itt még Gyuri nem esett át a ló túloldalára, s nem vitte túlzásba a trükköket. Láthatunk még itt is elég sok bábut, makettet. Azt azért be kell, hogy valljam nem annyira rajongok a sok CGI-ért, mivel nem adja vissza azt a realisztikus érzetet, mint egy jól megalkotott makett.
A forgatókönyvben és a filmben elég sok butaság van, mint a midikloriánok, Ben nem önállóan vállalkozik a kiképzésre, egyes eszközök modernebbek stb. Összességében azonban elnézhető, habár ezt a midikloriános dolgot még most sem tudom hova tenni.
A történet nem valami nagy cucc. Összességében egy átlagos kis sztori, néhány kisebb csavarral. Egészen jól indít, néhol kicsit vontatottabb, néhol pörgősebb. A humor is egész jó, azonban néhol borzalmas. Ezt csakis Jar-Jarnak köszönhetjük. Nem lenen gondom egy humoros karakterrel, ha tényleg vicces lenne, vagy legalább a sztorit tényleg jobban előrevinné. Sajnos eléggé gyatra kis idegen lett. Habár egy értékelhető jelenete van; amikor Amidalával beszélget arról, hogy a népe nem adja fel harc nélkül.
Néhol egészen jól sikerül megidézni a régi filmeket. Ilyen a fogatverseny, az áttörés a blokádon illetve az utolsó 30 perc.
Nem hiányozhat innen sem a fénykardpárbaj, amely zseniálisan koreografált. Emellett sokkal feszesebbé, izgalmasabbá teszi a Duel Of The Fates című szám is. Az egyik legzseniálisabb párbaj a STAR WARS történetében.
Biztos sokan mondták már a nagyszerű fogatversenyt, de én is szeretném dicsérni, mivel a másik kedvenc jelenetem. Nagyon jól illeszkedik az egész univerzumba. A hangok tökéletesek, a vágás briliáns (Ben Hur jó mester volt), emellett igencsak akciódús. Sokat dob az egész filmen
A színészgárdában elég sok a nagy név, nekik pedig sikerült egy kis életet vinni a karakterekbe, habár néhányuk kissé gyermeteg, kidolgozatlan.
Liam Neesonnak gondolom nem okozott nagy fáradtságot megtestesíteni a kissé önfejű mestert, Qui-Gon-t, aki egyik személyes kedvencem, habár kissé jobban is ki lehetett volna dolgozni. Jellemezni annyival lehet, hogy önfejű, jó harcos, habár neki hála kiírtják szinte az összes jedit. Na jó, tévedni emberi dolog.
A fiatal Natalie Portman és Ewan McGregor sem rossz, illetve IanMcdiarmid is briliánsan alakítja a kétszínű Plapatine kancellárt. Jake Lloyd elviselhető, habár néhol olyan pocsékul játszi, főleg mikor; Juhé, woaw stb. A magyar szinkronnal ez annyira nem volt feltűnő, habár angolul szörnyű.
A legnagyobb baj, hogy Darth Maul karakterét teljesen elhanyagolták. Minden bizonnyal ő lenne a legnagyobb kedvencem az új trilógiában, ha nem hal meg. Komolyan, az előzetesben többet beszél, mint az egész filmben! Miért!? A némaságával nem tették jobbá. Egy igencsak összetett karaktert hozhattak volna ki belőle, aki méltó elődje lehetett volna Vadernek. Szívesen láttam volna még a III. részben is.
A zene tökéletesen megkomponált, habár John Williams sosem ad ki fércmunkát a kezei közül. Nagyszerűen illeszkednek az újabb stílusú dallamok a szériába, s nagy örömömre Williams felfedezte, hogy a kórus sokat dob egy egy zenén.
A film legnagyobb hibája talán, hogy néhol túl gyermeteg. Ehhez hozzájárul egyrészt a sok idióta vicc, másrészt a gyerekek. A régi epizódokban nem voltak gyerekek, ám itt kissé gyatrán lettek behozva. A történet is kissé gyerekesebb, ám még mindig jobb, mint a II. részé.
Sokakat zavarhatja a sok politika, ám személy szerint engem lekötött. Gyerekként kissé bonyolultnak tűnt, ám így idősebb fejjel érdekes. Jobban láthatjuk a cselszövést, mellyel az uralkodó átvetet a hatalmat.
Ami talán sokkal jobbá tetet volna, ha jobban megismerjük a Jediket, valamint a békésebb Köztársaságot is, mivel a végére már kissé zavartabb, Palpatin is kezdi megtenni első botlásait stb.
Mindent összevetve egy szórakoztató kis film, amelyre megadom az 5 csillagot. Nem mérhető az elődökhöz, habár még próbálja tiszteletben tartani azokat.

Ui.:
Sajnálom, hogy ismét elküldtem, csak véletlenül mellényúltam mikor még nem voltam kész.

Star Wars I. rész - Baljós árnyak - Vélemények (2011-10-31 21:05.59)
34 évvel ezelőtt indult el a hatalmas STAR WARS őrület. Mindenki a rabjává lett, s máig az egyik legnagyobb kultusszal rendelkező film.
22 évvel a kultikus STAR WARS (tudom, hogy A New Hope, de ez az igazi címe) Lucas gondolt egyet s elkészítette a prequel első darabját, a Baljós árnyakat. Érdekes filmet hozott össze, annyi szent...
Nem nevezném rossznak, habár, mint minden filmnek, ennek is megvannak a maga hibái. Annyi biztos, hogy nem volt túlságosan szükséges egy új film, habár a pénz nagyúr, s mint tudjuk Lucas nem veti meg.
Az univerzum átesett egy kis vérfrissítésen, ami nem ártott neki (itt még). A díszletek, jelmezek és a látvány tetszetős, néhol visszafogottam, néhol pedig Shakespeare-i darabokat idéző öltözékeket láthatunk. Ezzel igazán nincs bajom, mivel ennek hála tényleg érezhetjük a régi köztársaság dicsőségét, másságát.
A CGI a T2 és a Jurassic Park óta sokat változtatott a filmkészítésen (ebben ugye nagy szerepe volt Lucas-nak is). Itt sem maradhat el a CG orgia. Még ma is igen jól néz ki, habár egyes helyeken már kissé elavult, ámbár akkoriban mindenki hátast dobott tőle. Szerencsére itt még Gyuri nem esett át a ló túloldalára, s nem vitte túlzásba a trükköket. Láthatunk még itt is elég sok bábut, makettet. Azt azért be kell, hogy valljam nem annyira rajongok a sok CGI-ért, mivel nem adja vissza azt a realisztikus érzetet, mint egy jól megalkotott makett.
A forgatókönyvben és a filmben elég sok butaság van, mint a midikloriánok, Ben nem önállóan vállalkozik a kiképzésre, egyes eszközök modernebbek stb. Összességében azonban elnézhető, habár ezt a midikloriános dolgot még most sem tudom hova tenni.
A történet nem valami nagy cucc. Összességében egy átlagos kis sztori, néhány kisebb csavarral. Egészen jól indít, néhol kicsit vontatottabb, néhol pörgősebb. A humor is egész jó, azonban néhol borzalmas. Ezt csakis Jar-Jarnak köszönhetjük. Nem lenen gondom egy humoros karakterrel, ha tényleg vicces lenne, vagy legalább a sztorit tényleg jobban előrevinné. Sajnos eléggé gyatra kis idegen lett. Habár egy értékelhető jelenete van; amikor Amidalával beszélget arról, hogy a népe nem adja fel harc nélkül.
Néhol egészen jól sikerül megidézni a régi filmeket. Ilyen a fogatverseny, az áttörés a blokádon illetve az utolsó 30 perc.
Nem hiányozhat innen sem a fénykardpárbaj, amely zseniálisan koreografált. Emellett sokkal feszesebbé, izgalmasabbá teszi a Duel Of The Fates című szám is. Az egyik legzseniálisabb párbaj a STAR WARS történetében.
Biztos sokan mondták már a nagyszerű fogatversenyt, de én is szeretném dicsérni, mivel a
A színészgárdában elég sok a nagy név, nekik pedig sikerült egy kis életet vinni a karakterekbe, habár néhányuk kissé gyermeteg, kidolgozatlan.
Liam Neesonnak gondolom nem okozott nagy fáradtságot megtestesíteni a kissé önfejű mestert, Qui-Gon-t, aki egyik személyes kedvencem, habár kissé jobban is ki lehetett volna dolgozni. Jellemezni annyival lehet, hogy önfejű, jó harcos, habár neki hála kiírtják szinte az összes jedit. Na jó, tévedni emberi dolog.
A fiatal Natalie Portman és Ewan McGregor sem rossz, illetve IanMcdiarmid is briliánsan alakítja a kétszínű Plapatine kancellárt. Jake Lloyd elviselhető, habár néhol olyan pocsékul játszi, főleg mikor; Juhé, woaw stb. A magyar szinkronnal ez annyira nem volt feltűnő, habár angolul szörnyű.
A legnagyobb baj, hogy Darth Maul karakterét teljesen elhanyagolták. Minden bizonnyal ő lenne a legnagyobb kedvencem az új trilógiában, ha nem hal meg. Komolyan, az előzetesben többet beszél, mint az egész filmben! Miért!? A némaságával nem tették jobbá. Egy igencsak összetett karaktert hozhattak volna ki belőle, aki méltó elődje lehetett volna Vadernek. Szívesen láttam volna még a III. részben is.
A zene tökéletesen megkomponált, habár John Williams sosem ad ki fércmunkát a kezei közül. Nagyszerűen illeszkednek az újabb stílusú dallamok a szériába, s nagy örömömre Williams felfedezte, hogy a kórus sokat dob egy egy zenén.
A film legnagyobb hibája talán, hogy néhol túl gyermeteg. Ehhez hozzájárul egyrészt a sok idióta vicc, másrészt a gyerekek. A régi epizódokban nem voltak gyerekek, ám itt kissé gyatrán lettek behozva. A történet is kissé gyerekesebb, ám még mindig jobb, mint a II. részé.


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk