Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
6:3, avagy játszd újra Tutti
- RTL Három, 05:15
Záróakkord
- SuperTV2, 05:30
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20
A kincses sziget kalózai
- Film Mánia, 06:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Mucurr adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 32 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 17 aaaaa, 13 aaaaa, 2 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
A bukás - Hitler utolsó napjai aaaaaA dzsungel könyve aaaaaVivát Benyovszky! aaaaa
Téboly aaaaaOthello Gyulaházán aaaaaA holtak napja aaaaa
Tess - Egy tiszta nő aaaaaDekameron aaaaaSztrogoff Mihály aaaaa
Sikoly aaaaaRosemary gyermeke aaaaaEgy apáca szerelme aaaaa
Rémmesék aaaaaNyolc és fél aaaaaMegperzselt szívek aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 6 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 6 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Cserhalmi György aaaaaEszenyi Enikő aaaaaRuttkai Éva aaaaa
Latinovits Zoltán aaaaaNicole Kidman aaaaaNastassja Kinski aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 2.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 10.
Utolsó hozzászólások:

Semmelweis (2023) - Vélemények (2024-01-01 18:18.56)
Bmano-nak tökéletesen igaza van! Most néztem meg a SEMMELWEIS-t és nehezen tudok magamhoz térni. Nem csak alatta pityeregtem, de utána szabályszerűen sírtam az orvosi hivatását és esküjét, az igazságot mindennél fontosabbnak, megfellebbezhetetlennek tartó kiváló szülészorvos sorsát olyan magával ragadóan mutatta be a film, hogy mindenképpen 10/10-re értékelem.Minden remek volt benne: a színészi alakítások (Vecsei, Gálffy, Nagy Katica,Lengyel és a többiek) a sok érzékeny közelképet tartalmazó operatőri munka, a szakmai hűség, a nagyon szép és kellő arányban jelen lévő kísérőzene, s nem utolsósorban az egészet összefogó zseniális rendezés.

Koltai előző rendezői filmjei után ez az alkotás valóságos bombasztikus meglepetésnek számít szerintem. Mellőz mindenféle hollywoodi mázt és heppiendes befejezést, szájbarágó didaktikus narrációt. Mindezek ellenére persze megfelelő, optimális gondolatgazdagsággal és csodálatos képi világgal bír (ami a belső kórházi, valamint utcai jeleneteknél, az emberi arcok karakteres felvázolásánál mutatkozik meg) és katartikus és felemelő befejezéssel zárul. Ami a Duna szélesen folyó közelképével (egyfajta szimbolikus felhangjával, ami a két főváros összekötését is jelezte) ezt még jobban erősíti.

Roppant hiteles korképet ad az akkori orvosi berkekben zajló belharcokról,az akkori gyógyászatnak és a kivándorló orvosoknak a státusáról, a megélhetés és szakmai hivatás közötti lavírozásról, a fenntartók iránti megfelelésről, az erkölcsi- és szakmai helytállásról, a 19. század közepének női sorskérdéseiről, egy lassan bontakozó szerelem kivirágzásáról, az igazság kimondásának szükségességéről.

S mindezt a film sajátos nyelvén fogalmazza meg - számomra nagyon is megkapóan, szuggesztív erővel és mához IS szóló mondanivalójával. Valóban igaz az is, hogy apró hibái, tévedései is vannak, ami felett el lehet siklani, de melyik filmalkotásnak nincsenek? Egy nékem is feltűnt, ha szabad ezt leírni (aki nem látta még a filmet az most ezt ne olvassa!) mégpedig az, hogy akin gégemetszést hajtanak végre az lehetetlen, hogy utána ugyanolyan intenzítással és erővel, ugyanolyan hangon tudjon beszélni, mint azelőtt....A gyakorlat ugyanis ezt bizonyítja, de lehet, hogy sebészorvosok ezt is megcáfolnák, nem tudom.

Viszont nagy erénye a filmnek - a fent említetteken kívül - hogy hitelesen, naturalista módon - de a jóízlés határain belül - mutatja be a szülés, a boncolás, a hirtelen műtét, a halottszállítás megrázó jeleneteit, a konfliktusokat kidomborító dialógusokat, amelyekben bizony bővelkedik ez a szép és megható alkotás.Aki igazi filmélményre vágyik, olyanra, aminek élménye élete végéig elkíséri - annak feltétlenül ajánlani tudom ezt a mozit. Amire már - hálaistennek - külföldön is felfigyeltek!

Halál a hídon - Vélemények (2023-11-05 22:58.09)
Segítene valaki, hogy a csillagokat hogyan jelölhetem a vélemény mellé? Előre is köszönöm!

Halál a hídon - Vélemények (2023-11-05 22:38.01)
Hozzám csak most jutott el ez a minden részletében kimunkált, remekül fényképezett és rendezett film. Ha nem is 5, de négy csillaggal jutalmazható. (Összehasonlítva Palma egy másik alkotására, a Megszállottságra, mondjuk ötöt adnék, mert ritkán van alkalmam olyan döbbenetes hatással film, mint az!)Itt is érvényesülnek a Palma-ra jellemző stílusjegyek: osztott kép,több esemény párhuzamos egymás mellé rendelése, mozgalmas, ünnepies tömegjelenetek (különösen a végén) madártávlatból felvett lendületes autós száguldás stb. S itt sem hiányzik a humor, a szelíd irónia: micsoda ötlet a hitchcocki zuhanyozós jelenetnek egy teljesen más aspektusból történő bemutatása(mintegy idézőjelbe téve) a sikoly megfelelő keresése próbafelvételekkel, majd a végén annak tökéletes megtalálása a való életből, aztán a lány alteregóinak sorra likvidálása stb!

Ám egy bakit megfigyeltem, amit a szinkronban követtek el: amikor a tv-riporter nevében Lithgow felhívja a lányt telefonon a találkára - s annak hangján beszél, nem a sajátján. Ezt nem kellett volna megváltoztatni, hiszen maga a lány nem ismerhette személyesen a riportert, s ha Burke hangját ismerhette is, a telefonban (1981-ben) azt még nehezen tudta volna felismerni.

Viszont nagyon ideális (bár szomorú) volt, hogy nem heppienddel végződött a sztori, ami sokkal életszerűbbé tette az egészet: ebben az amerikai miliőben a gonosz és számító politikát nem lehetett, s ma sem lehet legyőzni a kisembereknek - s éppen ezt sugallta a film.

Travolta remekel benne már ilyen fiatalon is, semmi túljátszás sem érezhető alakításában, Lihgow ugyancsak jó alakítást nyújt, de Allen a lány szerepében itt abszolút középszerű, sőt néha közönséges, gyermeteg.Mindez ellenére többször is megtekinthető, ami a klasszikus filmek egyik sajátossága.

Mucurr összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk