Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Argonauták
- HBO3, 07:55
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 08:05
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A láthatatlan fény (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Telitalálat aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Edemsz1 adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 425 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 101 aaaaa, 222 aaaaa, 81 aaaaa, 14 aaaaa, 7 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
A következő három nap aaaaaDisturbia aaaaaSpirit - A sikító város aaaaa
Eredet aaaaaA szív bajnokai aaaaaSalt ügynök aaaaa
Brooklyn mélyén aaaaaA közösségi háló aaaaaZöld zóna aaaaa
Tolvajok városa aaaaaA 13-as aaaaaThe Expendables - A feláldozhatók aaaaa
Babylon A.D. aaaaaSkyline aaaaaInvictus - A legyőzhetetlen aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 419 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 14 aaaaa, 233 aaaaa, 168 aaaaa, 2 aaaaa, 2 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
DJ Caruso aaaaaDavid Morse aaaaaQuinton Aaron aaaaa
Tim McGraw aaaaaJesse Eisenberg aaaaaGiselle Itié aaaaa
David Zayas aaaaaSteve Austin aaaaaEric Roberts aaaaa
Dolph Lundgren aaaaaRandy Couture aaaaaMia Wasikowska aaaaa
Helena Bonham Carter aaaaaKerry O'Malley aaaaaIan McShane aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 235.
Utolsó hozzászólások:

A következő három nap - Vélemények (2011-07-06 14:11.27)
Szóval, mindazok ellenére, hogy a film egy ún. koppintás, na és persze, hogy eléggé vontatott, nekem nagyon is tetszett.
A történet már csak azért is mozgatja meg az ember fantáziáját, mert egy átlag ember kálváriájáról szól. Teljes mértékben azonosulni tudsz a főhőssel, és az általa kiötlött tervet nyomon tudod követni. Valahol a tanárember pénzszerzős-lövöldözős akciójánál nekem ez a realisztikus kép megszűnt létezni, de egészen addig, - sőt még azután is – számomra teljesen valóságba illő történet jelenik meg eben a moziban. A film végéről inkább nem mondok semmit, hiszen itt látszik valójában, hogy tényleg csak egy filmről van szó…
Ami ezen kívül negatívumként említhető, az a történet kibontakozása, ugyanis iszonyatosan vontatottan indul. Ezzel szemben az utolsó fél órában szédületes sebességgel pörögnek az események, ami nem feltétlenül rossz, de valahol illett volna megtalálni a kettő közötti középutat a film elejétől a végéig.
Egy jelenet viszont hihetetlenül magával ragadott. Az a bizonyos apa-fiú elbúcsúzós jelenet. Amilyen szavak nélküli érzelmeket láthatunk abban a bizonyos részben mindkét színész részéről, az egyszerűen leírhatatlan. Abban az egy jelenetben egyszerűen minden tökéletes. Kicsit túlzok, de már emiatt az egy jelenet miatt is érdemes megnézni a filmet. :)
Crowe játéka tetszett, illik hozzá ez a karakter, bár néhol egy akcióhőst megszégyenítő tetteket láthatunk egy hétköznapi tanártól. Sajnáltam, hogy Neeson csak pár percig volt látható a filmben, de az általa eljátszott személyt jól alakította. Banks kisasszony kicsit fura volt, bár elment a játéka.

Ha egy jó kis filmre vágysz, csak ajánlani tudom. Nem biztos, hogy többször is meg fogod nézni, de először nézve biztosan tetszeni fog...

Spirit - A sikító város - Vélemények (2010-12-17 13:04.22)
Na, szóval vannak a képregényfilmek amelyekben X főhős küzd a mérhetetlenül rossz és gonosz Y főellenség ellen valamelyik kitalált amerikai metropoliszban. A Spirit is ezen filmek közé tartozik, ezt már akkor le tudod tisztázni, ha meg sem nézed a filmet, csak mondjuk belepörgetsz 1-2 jelenetbe.
Én alapjában véve nem vártam sokat ettől a filmtől, mert nem vagyok oda az ilyen és ehhez hasonló alkotásokhoz (pl:Pókember, Superman, Watchmen), de valahogy ez a film olyan mértékben össze van rakva, hogy csak ámul az ember. Nem az olyan részek ösztönöztek ilyet leírni, mint például amikor Samuel L. megjelenik német egyenruhában, v amikor a film elején a mocsárban különböző fürdőszobai berendezéseket vagdosnak egymáshoz a főszereplők, vagy bármelyik jelenet amiben a kis kopasz dagadt klónok szerepelnek. Szó se róla, ezek nálam is majdnem kivágták a biztosítékot. Ezek mind-mind olyan momentumok a filmben, amelyek egy laikus számára idegesítőek, gondolok azokra az emberekre, akik nem olvasták anno a képregényt (mint ahogy én sem), és így ezek a jelenetek jelentősége elveszik számukra…
Ebben a moziban mégis egy olyan látvány világ tárul elénk, - amit én legalábbis - sokáig nem fogok elfelejteni. Minden a képregényekből megismert rajzok hangulatát idézi, és ez az ami igazán megfogott. Ugyanakkor ez által az apróságra is figyeltek, mint például a nyakkendő, vagy a tornacipő, a hóesés mértéktelensége, a hölgyek sminkelése és ruházata, a 40-es évek hangulatát idéző autók, mind-mind olyan részletek amelyek még rátesznek egy lapáttal az összképre. (Bár ezt az összképet erősen rombolja a mobiltelefon, v a fénymásólógép megjelenése, na de mindegy…:-) )
Valahogy minden egyes szereplőnek van egy olyan karizmatikus jelensége (itt sem a kis idegesítő kopasz g*cikre gondolok), amely meg tud ragadni. Mindenkiben van vmi olyasmi ami különleges, és egyben ez lehet akár idegesítő is, mint Optimus, aki képes hatalmas túlzásokba esni, és ugyanez elmondható Spiritről is a város és az ő viszonyával kapcsolatban.
A színészek sztem nagyon jól alakították a karaktereiket (nyilván itt nem Oscar-díjas alakításokról beszélünk, hanem egy ilyen stílusú filmbe való alakításról), legjobban a főhős tetszett. Továbbá érdemes még megemlíteni a nőket is. Legfőképp Mendez-t. Eva Mendez amikor először jelenik meg a filmben, az valami elképesztő. Ahogyan a csendes érintetlen víztükör képét megtöri ez az ámulatba ejtő latin szépség, az valami felbecsülhetetlen látvány. Nem is beszélve arról a jelenetről, amikor a hotelszobában találkozik főhősünkkel, vagy amikor a történet vége felé található részben, amikor kiszáll a repülőből…

Egy szó, mint száz tetszett is meg nem is, a történet lapossága miatt nálam ez egy 4-es. Lehet, hogy ha megnézem a filmet mondjuk 2 év múlva, már nem fog ennyire tetszeni, de így elsőre elégé bejövős.

Asszociáció (2010-12-15 18:37.43)
XD

Edemsz1 összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk