Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ritmusgyakorlatok - In memoriam Honti Ilona
- M2, 02:30
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 02:45
Stone
- Film+, 03:05
Nyomodban a halál
- Mozi+, 03:25
Fedőneve: Donnie Brasco
- Film Mánia, 03:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Borzongás adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 3 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 3 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Jégkorszak aaaaaKeresztapa aaaaaWall-E aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 26.
Utolsó hozzászólások:

Fűrész 3D - Vélemények (2010-12-05 15:54.38)
A hatodik részhez visszatérve: a biztosítós pali találta kis a rendszert, hiszen utalt is erre mutatva saját magára, azon a visszaemlékezésen amikor megnyitották Jill kórházát. Azzal, hogy a próbák elé állították meg kell mondjam ráfért és ráférne sok hasonló vezetőre aki ilyet kitalál Istent játszva ki élhet és ki nem. Szembesülni azzal, hogy mit tesznek és ezt kénytelenek végig is nézni segíthetne nekik mit is jelent a rendszerük. A hatodik rész pont erről szól: az életbenmaradási versenyről, amit az ember életbenmaradási ösztöne vezérel és nem matematikai-pénzügyi rendszer. A lélegeztetőgépes próbán valaki meghalt volna. A láncos próbán az idős titkárnőt választotta a családi fényképek alapján, majd az ügyvédnőnek is segített volna égési sérüléseket elszenvedve, sőt a fiatalok közül is megmentett 2-őt "önzetlenül". Lehet ezzel vitatkozni.

Amanda is megkapta a lehetőséget. Olyan csapdái voltak ahol semmi esélye nem volt se Troynak, se Kerrynek. Amanda azonban lelőtte a doktornőt, így gyilkos lett vesztett.

Van ahol kissé túlzásba viszi azonban az öldöklést. Például abban a szerelmi háromszögben a hetedik rész elején milyen főbenjáró bűn volt 3 fiatalnál? Semmilyen. Én azt gondolom, hogy a fil alkotói vetették el egy kissé a súlykot és figyelmen kívül hagyva a film eredeti mondandóját. Ezt nem HJigsawn kell számon kérni...végülis Ő már a 3. rész végén meghalt, és a tanítványai eltérhettek az intelmeitől.

Fűrész 3D - Vélemények (2010-12-05 11:51.53)
Dr. Gordon családja túlélte a megpróbáltatásokat. Észrevételeid jgosak. Egyet azonban kifelejtettél. A játékok előtti magnetofonos Jigsaw hanganyag szépen összefoglalja, hgy Paulnak miért kellett éppen a szögesdróton átmennie a szabadulásért. Eleve vagdalta magát Jigsaw nélkül is. Próbára lett téve, higy akarja-e folytatni a mániáját. Így vlt ez azzal az indián fazonnal is akit a harmadik rész elején leláncolva láthattunk a tanteremben. A csávó mindig visszakerült a börtönbe, mert jobb neki láncra verve rabként sínylődnie. Jigsaw meg próbára tette, hgy akar-e láncra verve élni vagy sem.

Egyébiránt szerintem az ötödik résztől az elitet bünteti akiket egyáltalán nem tudtam sajnálni. Az elv amilyen csapdák ki voltak alakítva az ötödikben és ahogyan az egyének egymástól függtek az ötödikben mesterien megkomponálták. Együttesen követték el a gaztettet, a tömeggyilkosságkat és mégsem működtke együtt a csapdákban holott túlélhették volna. A hatodik rész egy gátlástalan biztosítós teljhatalmáról szólt aki dönthetett ki éljen ki haljon. Remek kis tanmese volt, hogy érzéketlen faznt megtanítsák, hogy mélyebben értelmezze az élet értékét. Itt valóban csorbul a Jigsaw filozófia, azaz átalakul, mert a versenyben lesznek vesztesek, itt aki meg veszít az meghal. Ettől még nem rossz ez a kis változás. Más szintén fontos témákat feszeget. A válság idején Amerikában ilyen filmet készíteni kifejezetten bátor dolog volt, szerintem hasznos is, elvégre Obama alaposan belenyult az egészségügyi rendszerbe.

Azt elismerem, hogy egyes próba tényleg középkori brutalitást mutat. Libát lopsz, levágom a kezed. A hatodik rész elején a kiscsaj a barátjával tömegeket kársított meg. Levágta a saját kezét. A középkorban hogyan büntették volna. Az a helyzet, hogy a "kifinomultnak" hitt 21. században nem látunk a fejlett világban ilyen brutális kivégzéseket, max golyóáltali halált, vagy méreginjekciót, esetleg villamosszéket...Egyik se véres igazán, nem jár hosszabb távon szenvedéssel.

Fűrész 3D - Vélemények (2010-12-04 14:58.03)
Ez mondjuk igaz. A 6. rész az emberek versenyeztetéséről szól. Egyeseknek biztos halált, másoknak biztos túlélést ígér, de nem igaz az, hogy "mindenkinek" megadja a túlélés lehetőségét, mert ezzel egyidejűleg lesznek áldozatok is, amiért Jigsaw felelős. A logika abban van, hogy mással végezteti el a dolgot. Pl. a 6. rész elején a kis néger csaj nagyobb áldozat vállalásának köszönheti a pasi, hogy nem éli túl a csapdát.

Ha végiggondoljuk csak az első részben működik az a logika, hogy minden csapda résztvevőnek van egy hajszálnyi esélye, hogy túlélje.....leszámítva a széfszámkódos fickó esetét. Az vicces volt, hogy a falak tele voltak számokkal. Milyen elven tegye sorrendbe a számokat, ha meg is találja őket?

Borzongás összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk