Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az elveszett aranyváros fosztogatói
- Moziverzum, 14:25
Külvárosi mulató
- Filmbox, 14:50
Nathalie második élete
- Filmbox Premium, 15:05
Szekatúra
- Paramount Network, 15:20
Az alapító
- HBO3, 15:26

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Judge Reinhold (67)
Seress Zoltán (62)
Nick Cassavetes (65)
Jonathan Hyde (76)
Renée Soutendijk (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Ahol a folyami rákok énekelnek - Vélemények
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ötéves jegyesség aaaaa
Lisa Edelstein aaaaa

 

Kerno2 hozzászólásai

Ugrás Kerno2 adatlapjára


Körmendi János - Vélemények

2023-01-15 16:03.50
Nagyszerű, univerzális színész volt. Ugyanis az igazi színész mindent el tud játszani, Ő el tudott. És még valami - az utánozhatatlan szinkronjai pl. Gombóc Artúr, a Hófehér c. rajzfilmben Tutegál, és még megannyi film. Körmendi János halhatatlan.


Domján Edit - Vélemények

2022-04-28 15:05.07
Domján Edit korszakos zseni volt, akkora tehetség, min Latinovits Zoltán. A hangja pedig különlegesen mély, búgó - szerintem az operában vagy az operettben is sztár lehetett volna.


Micsoda? - Vélemények

2022-04-21 14:42.18
Ez a teljes szabadság, de jó lenne így élni - szabadon, kötetlenül, csak kaja legyen, meg nő, meg egy kis szórakozás! Kinek kell a vagyon! Persze ehhez kellene egy gazdag fószer, aki biztosítja a teljes ellátást. Isten bizony, ha gazdag leszek egy ilyen kéglit fenntartok a társadalomból kiábrándult különcöknek.


Nyár a hegyen - Vélemények

2022-04-12 15:29.15
Ez a film bármely korban játszódhatna, mert bizony ember embernek farkasa. A hatalmon lévő - vélt igazának tudatában - bármit megtehet a másik emberrel, és meg is teszi. Valahogy a sors meg az élet néha-mindig elégtételt ad a legyőzöttnek, a megkínzottnak, az eltiportnak - de legalábbis a bűntudat elvégzi azt, amit a sors nem (pl. a recski gulág őrei alkoholisták lettek, volt aki öngyilkos lett, mert azt a sok bűnt nem lehet elviselni, amit elkövettek). Bacsó Péter filmjében is a volt táborparancsnok is alkoholista lett, üldözési mániás - hát igen a gonoszságot nem adják ingyen, a lelkiismeretükkel fizetnek érte, vagy akár az életükkel. Mensáros László a visszafogott színjátszásával zseniális, csak finoman érzékelteti a testileg-lelkileg megnyomorított embert, aki kínzója fölött áll és ezt tudja. Ő már túl van mindenen, őt már nem lehet megfélemlíteni, de nincs benne bosszúvágy, csak undor.


Az alvilág professzora - Vélemények

2021-12-29 15:26.52
A valaha készült magyar krimik egyik - ha nem a - legjobb alkotása. Igazi feszes, izgalmas film, folyamatosan történnek az események, a nyomozók pedig ott vannak a helyzet magaslatán. A szereposztás magyar szinten szenzációs - Latinovits, Sinkovits, Domján, Kállai, Koncz, Sztankay stb. Külön szépsége a filmnek a téli hangulat, a vidéki - talán Visegrád - helyszín.


Jean-Paul Belmondo - Vélemények

2021-09-08 10:44.00
Jean-Paul Belmondo az európai filmművészet kiemelkedő tehetségű színésze volt, a francia film aranykorának - 60-as, 70-es évek - egyik legnagyobb színésze. Mindent el tudott játszani a vígjátéktól a drámáig, hitelesen. Nekem az 1971-ben készült Betörés a kedvenc filmem tőle. Alapfilm, minden mozirajongó figyelmébe ajánlom. Lehetőség szerint az
első - és legjobb - magyar szinkronnal, Belmondó-Sztankay István,
Sharif-Mécs Károly. Kiváló forgatókönyv, kiváló rendezés, zseniális
színészek, ennyi. Nem túljátszott cselekmény, mindenből annyi van
amennyi kell - kaland, humor, tragédia. Érdekes, hogy a mai
kalandfilmektől eltérően nem ölnek meg 100.000 embert 1 perc alatt,
mégis érdekes, izgalmas a film. És még annyit, hogy a mai filmektől
eltérően a filmben a színész a legfontosabb, nem a technika, ezért is
jó.


A betörés (1972) - Vélemények

2021-09-08 10:43.02
Jean-Paul Belmondo az európai filmművészet kiemelkedő tehetségű színésze volt, a francia film aranykorának - 60-as, 70-es évek - egyik legnagyobb színésze. Mindent el tudott játszani a vígjátéktól a drámáig, hitelesen. Nekem az 1971-ben készült Betörés a kedvenc filmem tőle. Alapfilm, minden mozirajongó figyelmébe ajánlom. Lehetőség szerint az
első - és legjobb - magyar szinkronnal, Belmondó-Sztankay István,
Sharif-Mécs Károly. Kiváló forgatókönyv, kiváló rendezés, zseniális
színészek, ennyi. Nem túljátszott cselekmény, mindenből annyi van
amennyi kell - kaland, humor, tragédia. Érdekes, hogy a mai
kalandfilmektől eltérően nem ölnek meg 100.000 embert 1 perc alatt,
mégis érdekes, izgalmas a film. És még annyit, hogy a mai filmektől
eltérően a filmben a színész a legfontosabb, nem a technika, ezért is
jó.


Ötödik pecsét - Vélemények

2021-07-22 08:35.16
Nehéz, súlyos emberi-erkölcsi-társadalmi kérdéseket boncolgató film. Bemutatja a diktatúrák - mindegy, hogy jobb, bal, modern - igazi mibenlétét, megalázni, megtörni az emberek akaratát, önálló gondolatait, fizikai és szellemi rabszolgát csinálni a polgárokból (hiszen az önálló gondolat, cselekedet veszélyes-a diktatúrára). Amennyiben ez nem sikerül, akkor pedig elpusztítani az ellenkezőket. Nagyon könnyű tönkretenni egy embert egzisztenciálisan, mentálisan, - egy társadalmat már nehezebb, de ha van hozzá megfelelő hatalom, idő megtörténhet - de mindig voltak olyan jószándékú polgárok, akik a túlélés érdekében alkalmazkodtak (és közben azért segítettek másoknak), hogy a normális időkre várva átmentsék a normális élet reményét.


Őrizetbevétel - Vélemények

2021-05-16 08:19.25
Kitűnő, lebilincselő film. Nekem inkább dráma, mint krimi. Tulajdonképpen nem is a gyilkosság a film témája, hanem a gyanúsított közjegyző boldogtalan, szeretet nélküli házassága. Két ember él egy lakásban, de lélekben kilométerekre egymástól - a férfi szereti a nőt, a nő gyűlöli a férfit. Annyira gyűlöli a férjét, hogy képes megvádolni a rendőrségen, ellene vallani, úgy hogy tudja, nem lenne képes ölni, csak szeretni. Féltékeny erre a képességére, mert ő nem tud szeretni. A férfi pedig - tudva, hogy a felesége ellenne vallott - bevallja az el nem követett gyilkosságot, mert ezt a gyűlöletet már nem tudja elviselni. Menekülés ez a házasság poklából a bűn poklába. Azért lesz a végén öngyilkos a nő, mert megértette ezt.


Közöny - Vélemények

2021-05-16 08:18.13
A Közöny Visconti egyik különös hangulatú filmje, igen nehezen értelmezhető - létezik egy férfi akinek nincsenek érzelmei, nem tud szeretni (pedig őt szeretik), nem tud gyászolni, nincs benne részvét. Szinte gépiesen éli az életét, semmi nem érdekli, még a szerelem sem - hogyan lehet így élni? Talán sehogy, ezért végződik tragédiával a főhős élete. Lehetséges érzelmek nélkül élni - szeretet, gyűlölet, részvét? A film konklúziója szerint nem, mert értelmetlenné válik az élet, érzelmek nélkül csak gépek vagyunk.


Sátáni ötlet - Vélemények

2021-05-14 13:36.25
Bizony jó film. Romy Schneider és Michel Piccoli nagyszerűen alakítja a szerepet. A felügyelő boldogtalan, kiégett ember, mindenáron győzni akar a piti bűnözők ellen, ehhez használja fel a naív, jószándékú prostituált hiszékenységét. A végén azonban még maradt benne annyi emberség, hogy megvédje azt a nőt, akit becsapott, akinek tönkretette az életét. Persze így a saját életét is tönkretette. Erősen pesszimista hangvételű film, nincsennek nyertesek, csak vesztesek.


A tizedes meg a többiek - Vélemények

2021-04-25 07:49.24
A tizedes meg a többiek c. film nemcsak a nézők között aratott óriási sikert - az első évben egymillió néző látta filmet (az egyik budapesti moziban, talán a Szikra moziban egy évig folyamatosan játszották, eddig kb. 2,5 millió néző látta), Keleti Márton alkotása elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját, 1968-ban a Magyar Filmművészek Szövetsége beválasztotta a tizenkét legjobb magyar film közé (Budapesti tizenkettő), 2012-ben pedig bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé is. Véleményem szerint a nézők döntöttek arról, hogy ez minden idők egyik legjobb magyar filmje, top 5-ös kategória.


A szamuráj (1967) - Vélemények

2021-04-02 14:01.17
Melville ezen filmje - hasonlóan a korábbiakhoz - az árulásról szól. Delon bérgyilkosa elvégzi a melót, azonban a megbízóknak veszélyessé válik, lebukhat és őket is lebuktatja. Meg kell ölni, vagy megöletni a rendőrökkel egy újabb megbízást színlelve és persze feladva őt. Delon nem akarja a zongorista nőt megölni - a fegyverében nincs is golyó - talán megszerette a nőt? Ez a végzete, az árulás. Rendkívüli film, hangulatában (jellemző Melville filmjeire a hideg, rideg, esős időjárás, a történetbe és ebbe a környezetbe is beleborzong az ember) és persze Alain Delon tehetségében nincs párja a világon. Lehet ezt utánozni, meg remakelni, de ezt még egyszer így, ilyen színészekkel és ilyen rendezővel soha többet nem lehet megcsinálni. Világszínvonal. Külön tetszik, hogy a rendező ezen filmjében sincs happy end - bizony ilyen az élet, akit elárulnak elveszett, meghalt. Senkiben sem lehet bízni, az élet mocskos és igazságtalan, az emberek - néhány kivételtől eltekintve - vegetáló biorobotok, túlélni ezt a napot csak ez a céljuk.


Az igazság napja - Pontosan úgy, ahogyan megtörtént! - Vélemények

2021-02-22 12:20.25
Az idegenek mindig olyan furcsák - kérdezősködnek, keresnek valakit. Általában nem értik, hogy hogyan lehet élni ilyen megátalkodottan gonosz közösségben. És az ilyen idegeneket el kell pusztítani - a helyiek szerint, illetve tisztelet a kivételnek, a helyiek többsége szerint. Ezért jó ez a film, mert rámutat az emberek gyengeségére - az idegenektől félni kell, mert ők idegenek. Pedig lehetnek jó emberek is, mint esetünkben.


Fekete macska (1972) - Vélemények

2020-08-07 15:00.03
Ez príma kis film Dajka Margit jutalomjátéka - persze nem elfelejtve Major Tamás és Madaras József kiváló alakítását - itt ki tudta élni zseniális komikus tehetségét és emberségét, szeretetét. Ez csak egy kis filmecske, gondolnánk, pedig ez a film színvonalát, a színészi játékot tekintve - világszínvonal! És soha nem lehet megunni, örökösen újranézhető.


A sorompók lezárulnak - Vélemények

2020-06-21 10:31.17
Ez a film - és az 1995-ös magyar "változata" a Retúr - az időskori magányról, szegénységről, szeretethiányról szól. Egyszerűen, hitelesen, megrendítően. Nagyon sok idős emberre vár-várhat ez a sors élete végén. De Sica abszolút profi módon, de nagyon egyszerű eszközökkel mutatja meg, hogy néha még a reménytelenségből is van kiút, sokszor elég egy kutya hozzá, aki szeretet ad, és akiről gondoskodni kell. Kell valami fogódzó az idős ember életében, ami még életben tartja, amiért érdemes élni - ha nincs ilyen, sokan feladják. A sorompók lezárulnak c. film nincs korhoz kötve, időtlen, mert az élethelyzet - öregség, szegénység, magány - is időtlen, volt, van, lesz.


A hét mesterlövész (1960) - Vélemények

2020-04-30 17:04.33
Az igazi westernfilm olyan, mint A hét mesterlövész 1960-as változata - kell hozzá 8-10 jó színész ( Charles Bronson , Steve McQueen , Eli Wallach , Yul Brynner , James Coburn , Robert Vaughn , Robert J. Wilke , Horst Buchholz) akiknek elhiszem, hogy ők ilyen emberek. Nem hősök, ők is félnek, piszkos a kalapjuk, de férfiak, van egyéniségük, önérzetük, és tisztességük - ha elvállalták a feladatot, elvégzik, még az életük árán is. Jó történet, jó rendezés és jó színészek, ennyi a jó westernfilm. Valahogy a régiek még tudtak westernfilmet csinálni, talán még a színészek is jobbak voltak. Ja és köszönet az eredeti magyar szinkron színészeinek és készítőinek, szuper!


A hét mesterlövész (2016) - Vélemények

2020-04-30 16:59.48
Az igazi westernfilm nem ilyen semmilyen, unalmas. Pl. olyan, mint A hét mesterlövész 1960-as változata - kell hozzá 8-10 jó színész ( Charles Bronson , Steve McQueen , Eli Wallach , Yul Brynner , James Coburn , Robert Vaughn , Robert J. Wilke , Horst Buchholz) akiknek elhiszem, hogy ők ilyen emberek. Nem hősök, ők is félnek, piszkos a kalapjuk, de férfiak, van egyéniségük, önérzetük, és tisztességük - ha elvállalták a feladatot, elvégzik, még az életük árán is. Jó történet, jó rendezés és jó színészek, ennyi a jó westernfilm. Valahogy a régiek még tudtak westernfilmet csinálni, talán még a színészek is jobbak voltak.


A tizedes meg a többiek - Vélemények

2020-04-30 16:55.33
Természetesen II. világháborús vígjáték.


Alberto Sordi - Vélemények

2020-04-10 07:28.02
Alberto Sordi - a mindenkori kisember zseniális alakítója, sőt inkább ő a mindenkori kisember. Igen sok filmjét láttam, még rossz filmekben is, azonban ő mindig kiválón játszott el mindenféle szerepet Pl. A tündéri nők c. szkeccsfilmben egy lakájt játszik, akit néha (csakis ittas állapotban) megkíván az úrnője, ő aztán ad neki, ahogy kell - kiváló, humoros, szerethető figurát alkotott, a Komplexusok c. filmben a Kapafogú leendő tévébemondót játsza, tüneményesen, humorosan, sármosan. Érdemes lenne elgondolkodni a magyar tv. csatornáknak egy Alberto Sordi sorozaton, véleményem szerint nagy siker lenne.


A tizedes meg a többiek - Vélemények

2020-03-14 07:38.17
Az egyik - ha nem a - legjobb I. világháborús filmvígjáték, kalandfilm! Zseniális színészekkel a főszerepben - Sinkovits Imre, Major Tamás, Darvas Iván, Pálos György - és zseniális színészekkel a kisebb szerepekben - Bánhidy László, Szendrő József, Márkus László, Horváth Tivadar, Raksányi Gellért, Maklári János, Agárdi Gábor, Gobbi HIlda, Szabó Gyula stb (szomorú megjegyzés - soha nem lesznek már ilyen tehetséges, jó humorú, elbűvölő magyar színészek a magyar filmekben). A történet, a szövegek - ezek a szövegek már lassan közmondások lesznek, bizony örökérvényűek - a kivitelezés hiteles, világszínvonalú. Bizony ettől jobb II. világháborús vígjátékot még az amerikaik sem tudtak csinálni. Szuper 10-es pontszám, és legyünk rá büszkék, hogy mi magyarok ilyen filmet is tudtunk csinálni!


Legenda a vonaton - Vélemények

2019-11-19 10:03.49
A 60-as évek a magyar film aranykora - szenzációs színészek, rendezők dolgoztak akkor együtt, az eredmény pedig egyszeri és megismételhetetlen. Ennyi kiváló filmet sem előtte, sem utána nem készítettek itthon. A Legenda a vonaton realista, talán neorealista film - hasonlóan az 1963-ban készített Hattyúdalhoz - kortárs film, kortárs élethelyzetekkel, történetekkel, színekkel és szagokkal - ha ez érezhető volna. A 60-as évek embere így élt - persze nem mindenki, de a többség - és ezt hihetetlen érzékkel, humorral, érzékenységgel vissza tudja adni a film és a szupertehetséges színészek. Sinkovits Imre, Szirtes Ádám, Lőte Attila, Koncz Gábor, Bánhidi László, Kautzky József, Sztankay István, Garas Dezső, Suka Sándor, Pécsi Ildikó, György László, Madaras József - na ilyen szereplő gárdát kívánok minden rendezőnek. Több mint 50 éve készült a film, de olyan jó, hogy akár 100 év múlva is megnézhető, élvezhető, mert emberi és valós.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk