Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alkonyattól pirkadatig
- AMC, 22:45
Kettős kockázat
- Film Café, 22:50
Monstrous
- Film Mánia, 22:50
Törvénytisztelő polgár
- Mozi+, 23:10
A pap
- Film+, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Helyszínelők aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - A hét mesterlövész (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
102. Lector (2021-05-27 22:33.07) aaaaa - (válasz Városi vadász 101. hozzászólására)
Sztem jó válasz:)


101. Városi vadász (2021-04-18 11:23.11) aaaaa
Nem volt ez rossz. Sőt. Nekem tetszett.



100. Pedro23 (2021-01-17 21:11.59) aaaaa
Az 1960-as változata a kedvenc western filmem, így eléggé magasan volt az a bizonyos léc. Egyáltalán nem volt olyan borzalmas, mint azt előttem páran leírták, egynek bőven elmegy, de nem több. Minden szinten az eredeti lebutított változata. Azért valljuk be, itt Washingtonon és Pratten kívül nem igen volt húzó név, az eredetinek viszont olyan gárdája volt, mint pl. most a Bosszúállóknak. Eli Wallach Calverája is 100-szor jobban ki volt dolgozva, mint az itteni "főgonosz". Nem vagyok rasszista, de valahogy nekem itt a fekete és sárga mesterlövész se illett bele a képbe, de ugyebár megkellett felelni a mai kor elvárásainak. Mégis azt mondom, hogy ez egy rendes iparos munka, viszont nem több. Újra nézni nem hiszem, hogy fogom, ellentétben az eredetivel, amit viszont évente legalább egyszer előveszek.


99. Kokesininja (2020-06-09 16:27.36) aaaaa
Hát ez egy rakás trágya volt . Miért kellett ?


98. Misafeco (2020-04-30 17:22.17) aaaaa - (válasz Roxi88 96. hozzászólására)
Valószínűleg több volt belőlük a Vadnyugaton, mint ázsiai mesterlövészből.


97. Kerno2 (2020-04-30 16:59.48) aaaaa
Az igazi westernfilm nem ilyen semmilyen, unalmas. Pl. olyan, mint A hét mesterlövész 1960-as változata - kell hozzá 8-10 jó színész ( Charles Bronson , Steve McQueen , Eli Wallach , Yul Brynner , James Coburn , Robert Vaughn , Robert J. Wilke , Horst Buchholz) akiknek elhiszem, hogy ők ilyen emberek. Nem hősök, ők is félnek, piszkos a kalapjuk, de férfiak, van egyéniségük, önérzetük, és tisztességük - ha elvállalták a feladatot, elvégzik, még az életük árán is. Jó történet, jó rendezés és jó színészek, ennyi a jó westernfilm. Valahogy a régiek még tudtak westernfilmet csinálni, talán még a színészek is jobbak voltak.


96. Roxi88 (2019-12-20 16:51.45)  
Akkoriban néger mesterlövészek nem igen fordultak elő, nem??


95. Cute Unicorn (2019-11-16 10:21.14) aaaaa
Egyszer megnézhető.


94. TheAfrit11 (2017-04-23 17:33.38) aaaaa
Tényleg egyszer nézős, de azért szerintem szórakoztató, könnyed kis popcorn-mozi. Kétdimenziós, sztereotip, de szimpatikus hősök versus a világ legsablonosabb főgonosza (aki szerintem jobban működött volna Gary Oldman előadásában). A western alapokat sikeresen letudta, és ennél többet nem is vártam tőle.
Leginkább az zavart, hogy a film nyelvezete, a poénok, jellemek és némelyik dialógus egyáltalán nem volt korhű, nem tudta elfeledtetni velem, hogy a mai kor embereit látom vadnyugati jelmezekben (ez főleg Chris Pratt-re igaz).


93. Vmiso (2017-03-01 15:29.49)  
Egyszer nézős remake.

Szerencsére nem szolgai másolásról van szó, a karaktereket nem is nagyon lehet összekötni a klasszikus film szereplőivel, és történet is csak vázaiban hasonlít a 60-as filmére.

Semmi extra nincs a filmben amiért el kellett volna készíteni, felesleges feldolgozás.
Denzel Washington minden idők legbénább pisztolyfogása azért megmarad, ahog ykitekert csuklóval rántja elő a revolvert, nem is értem ezt miért kellett.

Fuqua filmeit szeretem, de ez egy teljesen felesleges remake, ha westernre vágyom majd, tuti az eredetit fogom elővenni, ezt meg elfelejtem.


92. Lifeisamovie (2017-02-28 18:09.23)   - (válasz Az utolso szamuráj 91. hozzászólására)
Ez a refake mánia nem akar már szűnni?
Mintha a fiatalok, mint célközönség bármire kapható, ergya, egysejtű tömeg lenne csupán.
Csináljanak új filmeket, ne sápolják már folyamatosan a régieket, ide oda forgathatják azt a könyvet, attól az még egy kópia szó szerint és átvett értelemben is...Mondjuk erről már tárgyaltunk a szinkron vs. felirat topic-ban, de tényleg ha van egy pl. Scarface 32-ből, meg egy 83-as fasza film, akkor már minek még egy? Azt hiszem írtam is, már várom az Elfújta a szél 23456-ot, mert ezek szerint a végtelenségig csinálhatják ezt a nyúlást.
Remélem nem jön össze ezekkel a filmekkel a kasza, s üres marad a kassza, mert inkább sokan otthon bevárják online, már akinek van pazarolni való ideje.


91. Az utolso szamuráj (2017-02-28 17:53.28) aaaaa
Azért nehéz dolog ez,mert tulajdonképpen...korrekt film,ami a mai felszínes ifjúságot célozza meg.
Csak nem tudom,hozzá kellett volna egyáltalán nyúlni???
A Hét mesterlövész ugyanis tökéletes film volt 1960-ban.Maga is egy remake,mégpedig A Hét szamurájé:viszont akik ezt szajkózzák,megfeledkeznek arról,hogy MI a Hét szamuráj igazi háttere,és hogy Kuroszava miből "táplálkozott".
Ő ugyanis John Ford műveit nyúlta le,és teremtette meg a japán film egyik legfontosabb művét-továbbá az akciófilmek fejlődésének egyik legfontosabb lépését tette meg.John Sturges munkája 1960-ban a történetét emelte át a Vadnyugatra,ÉS!!! annak vonatkozásait,íratlan törvényeit értelmezte az USA történelmének egyik fontosa szakaszára:azaz,a cowboyok világára húzta rá minden erőlködés nélkül Kuroszava munkáját.A Hét mesterlövész azért IS filmklasszikus,mert sehol nincs még Eastwood,mikor az egyik karakter ilyet mond benne:"
"Csak a parasztok nyertek. Mi mindig csak veszítünk.”" -és ezzel lényegében le is zárta a western-mítoszt.(Mellékesen,ez a szál,a hétköznapi hősök vs pisztolyhősök Antoine Fuqua munkájából teljes egészében ki van hagyva,lebutítva jócskán a produkciót)
Antoine Fuqua munkáival nekem sosem volt gondom:még a leggyengébb filmje is nézhető,szórakoztató,és amiket nem kísér olyan balhé,mint az Arthur királyt teszem azt,amik majdhogynem szerzői filmek-Kiképzés vagy a rettentően alábecsült Brooklyn mélyén-igencsak erős darabok.Fuqua technikai jártasságához,hogy ért a tempóhoz,akcióhoz,sose fért kétség:ám sokszor olyan dolgokra is kéne ügyelnie,amik felett lazán elsurran-és amik az előbb említett munkáiban vastagon benne vannak .
Így van ez a 2016-os Hét mesterlövésszel is:megtesz egy fekete színészt főkarakternek,beválogatnak egy ázsiai figurát is ,ám a korral,amiben ez a két pali biztos hogy sokkal nagyobb bonyodalmat jelentene a Vadnyugaton,egyszerűen nem törődik.Számtalan,sokkal mélyebb kérdést érinthetne ezzel a felállással,érdekesebbé,fontosabbá tehetné filmjét...ám úgy érzi minek,elég ha korrekten levezeti a piffpuffot.De ott van az indián kontra skalpvadász karakterek közti esetleges feszültség:azzal se kezd semmit,holott Vincent D' Onofrio remek színész,tudna a dologgal mit kezdeni.
A műve három részből áll-a történetet nem írnám le,aki nem ismeri,nézzen Frizbit Hajdú mittoménkivel-a csapat összeverbuválása,felkészülés a harcra és a végső párviadal.Filmje teli van nagyszerű színészekkel,akik ennél jóval mélyebb karakterábrázolásra is képesek lennének-egy Denzel??egy Ethan Hawke???-mégis egydimenziósok maradnak,és a gonoszt alakító Peter Sarsgaard járt a legjobban,bele jóval több energiát feccöltek ,ő meg él is vele.Talán azt hitte,egy önmagára utaló hommage -Denzel és Hawke üdvözlése,átnyúlik a film keretein és egyértelműen a Kiképzésre utaló pillanat-elég a nézőnek???Hogy ezzel meg is írta ,a néző pedig meg is kapta a figurák jellemvonásait??
Aztán persze jön az utolsó 40 perc:illik leírni,szenzációs.Jól,döbbenetesen jól fotózott,remekül patentosra vágott ,hősi halállal is terhes,ahogy azt persze elvárjuk.Fuqua tényleg egy olyan tempós finálét kanyarít,benne felhasználva a westernfilmek összes kellékét,amire szívesen emlékszünk vissza:kár,hogy az addig majd másfél óra nem ilyen minőségű,holott ezzel az alapanyaggal,színészekkel és tehetséges stábbal lehetett volna .
A Hét mesterlövész 2016-os feldolgozás pillanatnyi szórakozást nyújt,és mint termék,mint produktum,profi:csak....felesleges.Túl nagy klasszikus az eredeti,ahhoz felnőni,pláne hozzátenni nem tud,így meg kicsit pénzhajhász íze van:és ha a számot meg a mesterlövész szót egybe meghalljuk,biztos,hogy Yil Brynner,Wallach,Bronson és a többiek jutnak előbb eszünkbe Washingtonék helyett.


90. Roberto (2017-01-28 20:59.13) aaaaa
Egyszeri szórakozásnak jó volt. Ennyi. Remake ide vagy oda, de pl. a 3:10 to yuma köröket ver rá, mint remake.

A Színészek, és az egyik kedvenc rendezőm tisztelete miatt adtam meg a kegyelem 4*-ot.

Sajnos sok szempontból is értéktelen a film. Pl. a vége , a befejezés az valami kábulatos csalódás volt. A másik, hogy konkrétan nincs rosszfiú benne (pedig van). Kidolgozatlan, összecsapott.

De a stáb miatt, kénytelen voltam a szórakoztató iparba markolni. Annak ténylegesen elment a film. Tipikus.


89. Tjunior (2017-01-28 14:12.52) aaaaa
és miután véletlenül rányomta a ment gombra...
Szóval az van, hogy ez a film csak futja a kötelező köröket, de semmit újat de még máshogy sem akarja bemutatni az eredeti sztorit. Túl hosszú, az ember azt gondolja kell a 130 perc, végül is 7 karaktert kell bemutatni, ahhoz meg idő kell. Azonban a több mint 2 óra alatt ez nem sikerül, van a mexikói, nevét nem jegyeztem meg, ő mexikói, van a kínai, aki kínai és késeket dobál néha, az indiánról annyit tudunk meg hogy indián...Pratt, Denzel és Ethan Hawke azért kapott valami papírvékonyságú karaktert, de hát az max a többiekhez képest valami. A város lakói sem jártak jártak jobban, némelyik kapott 2 mondat szerepet, ja boccs, a csaj tud lőni. Peter Sarsgaard elripacskodja a főgonoszt, de hát mit is tehetne szerencsétlen? Nem írtak neki szerepet. A végén persze halomra lőnek mindenkit, de persze szigorúan betartva a korhatár besorolást, vér nuku, agyvelő, bél pláne.
Felesleges egy film.


88. Tjunior (2017-01-28 14:01.21) aaaaa
Nem vagyok remake ellenes, legyen bármekkora klasszikus egy film, be lehet mutatni a történetét másképp, más szemszögből. Főleg úgy, hogy jelen esetben az alapmű is egy remake, Kurosawa hét szamurájának az amerikai változata.
A baj ezzel a filmmel az, hogy nem akar semmit, persze a kornak megfelőlen most már legyen, afro-amerikai, mexikói, indián de még kínai is a csapatban


87. Emylio (2017-01-18 18:08.32) aaaaa
Nem érintett meg annyira, mint az eredeti, de nem volt ez rossz.


86. Huleaks (2017-01-13 20:18.23)  
Az indián miért csatlakozott? Csak úgy? Na meg a mexikói aki körözési alatt állt? Miért hívta meg DW? Honnan tudta hogy jó harcos? Kicsi kavar. Na mindegy meg nézem.


85. HEKTHOR (2017-01-10 18:49.45) aaaaa
Szutyok fércmű. Egy klasszikussal szemben, minimum tiszteletet illik tanúsítani, ha már...
...ha már vesszük a bátorságot hogy remakelünk.
Ez még paródiának is több, mint gagyi.
Westernnek is jóindulattal középszer a nívós szereplőgárda ellenére.
Meg az a komancs gyerek,.. hát egy jakhátas serpát ménem iktattak má be közéjük??´;)


84. DouGboy (2017-01-10 09:10.13) aaaaa
Nos... én a 1960-as film nagy rajongója vagyok a mai napig. Kiskoromtól kezdve az egyik nagy kedvencem, így nem tudtam megállni, hogy ne ahhoz hasonlítsam.
A szereplőkkel nem volt gondom, bár Brynner-nek, Wallach-nak, McQueen-nek és a többieknek a közelébe sem érhetnek, de a zene volt itt is ami nem állta ki nálam a próbát. És az nagyon sokat rontott az összhatáson. Míg a Sturges féle filmben pont, hogy a zene adta meg a hangulatot a film minden pillanatában, még ha éppen csak ültek és beszélgettek, akkor is. Itt az eleje felé volt egy kis idő mikor felcsendült valami hasonló muzsika, mint az eredetiben, az nem is volt rossz, de aztán soha többet nem hallottam... :(

Ami tetszett, hogy az '60-as film 3 főszereplőjétől átemeltek egy-egy mondatot, ott azért jókat mosolyogtam.

Összességében nem lett volna rossz, de valahogy az a hangulata nem volt meg, amitől A hét mesterlövészt akárhányszor is újra tudom nézni azóta is.
Igazából ezér kár volt remake-et csinálni, és ha más címet adnak neki, akkor akár még jó is lehetett volna és nem hasonlítja az ember a nagy elődhöz...


83. Capt.JackSparrow (2017-01-07 14:11.59) aaaaa - (válasz Misafeco 82. hozzászólására)
Ő a Tesco gazdaságos Jennifer Lawrence, hiteles Hunger Games arccal és testalkattal, meg jobb mellekkel. Amúgy be:D


82. Misafeco (2017-01-07 14:08.07) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 81. hozzászólására)
Haley Bennett bejön? :)


81. Capt.JackSparrow (2017-01-06 23:35.10) aaaaa
Nem emlékszem a filmre, amivel a címen osztozik. A multikultis baromság tartott távol. De miután sikerült túltennem magam azon, hogy egy fekete az 1800-as években fiúbandát szervez a fellelhető összes etnikum közreműködésével, végig élveztem a filmet.
Az egyetlen hibája, hogy végtelenül politikailag korrekt.


80. Delpiero (2016-12-30 16:52.35) aaaaa
Antoine Fuqua az egyik legjobb iparos az akciófilmes iparon belül.
Washingtonnal és Hawke-al együtt és külön-külön is dolgozott már(ki ne emlékezne a Kiképzésre), ezúttal még egy jelenlegi új üstökös szupersztár is bevett "harmadiknak" Chris Pratt személyében.
Nos utóbbi szerintem minden volt csak hiteles nem, nagyon túlkapta az "elképesztően macsó" vagyok karakterének az ábrázolását. Előbbi kettő pedig szerintem, ha akarna sem tudna rossz lenni.
Aki külön dicséretet érdemel az a mackós V. D'Onofrio, aki roppant szimpatikussá tudott válni a néző szemében. A többiek lényegében csak bábok és tipikus akciófigurák.
Én eltérnék most attól, hogy azért szapuljam, mert a klasszikus előd(ök) mennyivel jobb(ak), ezzel úgyis foglalkoznak, vagy már foglalkoztak itt előtt és utánam mások is vélhetően.
Szóval ami nem működik az a minden egyediséget nélkülöző cselekményvezetés, és mivel ennyire sablonos az egész, így szinte teljesen kiveszlik belőle minden izgalom.
Az akciók jók, és dinamikusak, de az afroamerikai direktornál ezt el is várom.

Remélem nem kell sokat várnom a következő filmjére, mert nem tépték szét éppen az emberek a pénztárakat, hogy láthassák ezt a filmjét(sem).


79. Pisti801227 (2016-12-30 15:47.47)  
Néha arra gondolok, Hollywoodban a filmkészítések mögött egy k.rva nagy pénzmosómaffia üzemel. Máskülönben ez a sok fölösleges remake nem készülne el, hirtelenjében egyre sem emlékszem, ami olyan baromira nagy kasszarobbantós lett volna, ami indokolná ezek elkészültét, mégis készülnek orrba-szájba.


78. Dark Bakter (2016-12-30 12:07.55) aaaaa
Hát ezt most hogy? Komolyan mondom minél több ilyen remake mozit láttok egyre jobban felértékelődik a Szellemírtók 2016os változata... AZ szórakoztató legalábbb, ez pedig... Jaj....
Nem láttam az eredeti Kurosawa mozit, de Sturges féle változatot nagyon szeretem... Egy epikus és tökéletes westernfilm, hatalmas színészekkel, remek hangulattal és Elmer Bernstein frenetikus zenéjével.... Amit Fuqua rendezett az egy akciófilm western köntösben, pár neves és nívós színésszel, akik viszont csak rutinból tolnak valamit... Mert hiába van itt Denzel Washington, Hawke, vagy akár Pratt semmi maradandót nem mutatnak most a vásznon, pedig Fuqua mozikban Washington és Hawke is tett már le emlékezetes alakításokat az asztalra, itt sem sincs... A főgonoszt alakító színésszel sincs semmibajom, de egy Eli Wallach féle Calverához képest a fasorba sincs, semmi karizma, semmi stílus... Csak egy papírmasé tucat sablon ripacs rosszfiú... Kár, nagy kár... Politikailag korrket banda.. Van itt mexikói, fekete,ázsiai és indián is... Színes társaság... Olyan emlékezetes karakterek viszont nem igazán vannak, mint az 1960as klasszikusban... Mint remake gyenge, ha önálló filmként nézzük akkor is csak egy tucat modern western.... Semmi több... Persze látványos, jók az akciók, de a Hét mesterlövész nem erről kellene, hogy szóljon...
Egyszer meglehet nézni, tucat akciómozi, de még abból se az erősebbek táborát gyarapítja.... A 3. csillag a nívósabb színészeknek és James Horner-nek szól, egyébként.... Felejtős film...


77. MagamraHallgatok (2016-12-28 22:43.26) aaaaa - (válasz Elizabeth salvatore 72. hozzászólására)
Hát ha te is szereted az igényes westerneket, akkor sürgősen nézd meg az eredetit, ezt meg felejtsd el.


76. El Condor (2016-12-26 12:24.39) aaaaa
Hát ez borzasztó. Nyomába sem ér az eredetinek, pedig az sem tetszett igazán.
A Hét szamuráj viszont kötelező mestermű!


75. Alarife (2016-12-26 11:19.57) aaaaa
Még egy értelmetlen remake...telis-tele kidolgozatlan karakterekkel,összecsapott történettel. A vadnyugati feelinget még távolról se hozza meg. Utoljára a 90-es években ment el, hogy a hőseink az egy-lövés-egy-halott átlagot hozzák, míg az ellen elhasznált egy világháborús készletet egy maroknyi emberre.
Pedig adva volt minden, kár érte. Nem akkora csalódás, mint a Conan remake, de ebben is több volt.
Könnyed délutáni tv-nek talán jó. Talán.



74. Misafeco (2016-12-18 20:11.35) aaaaa
Szerintem is egész jó ez a 7 politikailag korrekt mesterlövész. Kellemes esti kikapcsolódás.


73. Brundle (2016-12-18 20:10.05)  
Én ma este láttam a filmet eredeti angolban nyelven felirattal, és nekem annyi dolgom volt az eredeti filmmel talán egyszer láttam tv-ben mert valami halvány emlékképem van róla, de ettől függetlenül ez a film nekem tetszett jó volt élvezhető és simán letudott kötni ahogy kell. És ahogy olvasok itt kicsit néhol látom hogy az eredeti 1960-as amerikai másolatfilm után, a stúdiók kicsit sem tudtak a fenekükön ülni mert az utána jövő 12 év alatt, csináltak még 3 folytatást 1972-ig és utána valami rövid életű tv sorozatot majdnem 20 éve 1998-ban. Minden esetre azt látom hogy ezt a témát úgy lealázták ahogy csak lehetett de rendesen, nagy eséllyel még az 1960-as filmet mindenképpen megnézem ha másért nem a teljesség igénye miatt, és akkor azt is látni fogom rendesen de mindent egybevetve, ez jó film volt tetszett érdemes megtekinteni.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLector, 2021-05-27 22:33102 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk