Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Találkozzunk New Yorkban!
- TV2 Klub, 05:55
Cuki hagyatéka
- Filmbox Extra HD, 06:00
Az alapító
- HBO3, 06:01
Végveszélyben
- Mozi+, 06:15
Sárkányikrek
- AMC, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Pókok (2023) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Tippjáték (Foci)
Zorro álarca - A legjobb jelenet
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Süthetjük aaaaa
Gary Cooper aaaaa

 

Alíz666 hozzászólásai

Ugrás Alíz666 adatlapjára


Fogd a kezem! (sorozat) - Vélemények

2020-06-05 01:01.59
Magával ragadott a sorozat, de azért sokszor belepörgettem egy-egy részen belül.

Feride asszony mély nyomot hagyott bennem. Bár néha sokalltam a bölcselkedéseit, sikerült olyan szereplőt teremtenie az íróknak, akire örökre élő/valós személyként fogok gondolni.

Azra számomra egy jellegtelen női főszereplő. Természetesen mindig drukkoltam neki és Cenknek. De nincs benne semmi különleges. Finom kiegészítő volt Cenk mellett, de ennyiben ki is merült. Lelkiekben ez a főszereplő nem sikerült az íróknak. Bár lehet h nem is volt ilyen céljuk.

Cenk miatt kezdtem el a sorozatot. Ha egy török sorozatban nem dögös a főszereplő férfi, szóba sem jöhet nálam. A jelleme néha langyos de az nagyon tetszett h többször kihozták a sodrából és egészen emberi reakciókat váltottak ki belőle.

Azért sok hiányosságom van a sorozattal kapcsolatban:
- Melist miért iktatták ki így a végén? A második évad inkább szólhatott volna róla és Kadirról mint egy új család történetéről.
- Ha már itt tartunk, Damláról nem derül ki, h ő okozta a balesetet...ez még ok, mert h a végén ezzel miért kavartak volna még nagyobb vizet...de Sumru miért nem mondta el mindenkinek, hiszen ezzel Gürkannak is ártott volna?
- Arda annyira szerelmes volt...hogy engedhette így el Damlát?
- Damla anyja végül ki volt, hova lett? Pedig voltak utalások ezzel kapcsolatban, a kérdések megválaszolatlanok maradtak.
- Apropo...mi lett Cenk aneurizmájával végül? Mert az ok h egyszer megműtötték...de hivatalosan ez egy kezelhetetlen betegség volt, ami stresszmentes életet követelt volna Cenktől.

A második évadon érződik h a sorozattal kezdeni kell vmit, és alig van szereplőgárda hozzá, ezért kellett sok újat behozni.

Ezekkel a szereplőkkel sokkal nagyobb durranást lehetett volna alkotni. Melis és Kasir története, illetve Azmi fiát vissza lehetett volna hozni Azra bizalmasaként...Mine kaphatott volna nagyobb szerepet, rátalálhatott volna a szerelem. Serapra is rátalálhatott volna újra a szerelem...

Na mindegy. Volt ami volt.


Hét nővér - Vélemények

2018-10-06 18:55.25
Az alaptéma jó lenne. De a kivitelezés...hogyakkormostmiafrancvanésmiértkelletteztígy...pfff. ..a színésznő alakítása perfect, ennyiben ki is fújt az egész.


2018-10-06 18:53.52
A hely...bevallom, magas szinten vagyok képes a dolgok mögé látni (a filmekre is ez vonatkozik), de ez a film...öcsém, elment az életemből az a pár óra, amit nagyon sajnálok.


Harmadik fél - Vélemények

2018-10-06 18:48.56
Hát...jó ég. Ha nem ez a szereposztás, 20 percig bírom max. Erőltetett, alig történik valami, a végén néhány percben meg minden..Az tuti, hogy nem én voltam a célközönség.


Elveszett jelentés - Vélemények

2017-08-29 21:47.16
Az "utolsó" közös jelenet nagyon üt.:)


Kojot - Vélemények

2017-02-16 23:40.59
Hát...nekem nagyon bejött. :) Valójában nem is a sztori az élmény ebben a filmben,hanem az egyes jelenetek leforgatásának minősége, színhelye, módja. A színészek nagyon eredetiek, nem bírod levenni a szemed az arcukról, annyira karakteresek. Nagyon vidék, nagyon emberi, a kettősség világa (tehén vs. csúcsszuper járgány), a valóság világa.


Bízz a szerelemben - Vélemények

2017-02-14 21:14.25
"Szaporodás, jövőteremtés az utódoknak.Társadalom,kormány,pénz, vallás, karrier, család, monogámia. Ezek jól kitalált, társadalmilag is elfogadott tévképzetek, melyeket ráerőszakolunk a valóságra, és úgy teszünk, mintha urai lennénk az életünknek. A döntés illúziójába ringatnak, hogy ne érezzük magunkat állatoknak."


2017-02-14 21:09.47
"Semmit sem tudok élvezni.Arra várok, ami utána jön. Szerintem mindenki ilyen. Átszáguldunk az életen, nem állunk meg,hogy kiélvezhessük a pillanatot.Mindenen gyorsan túl akarunk lenni, hogy elérkezhessünk az igazán lényeges részhez. Időnként megvilágosodom, egy pillanatra megállok, azt gondolom magamban: "Várjunk csak, ez fontos, ez az életem. Most kell lassítanom, és kiélveznem. Egy nap úgyis kipurcanok, és utána vége a dalnak...Úgyhogy kefélnünk kéne!" :D


Szívek szállodája - Egy év az életünkből (sorozat) - Vélemények

2017-01-04 21:56.27
Fanatikus rajongó voltam/vagyok/leszek mindig is. Jó volt újra látni, átérezni a sorozatot. Elfogadom a történet kimenetelét, de...ha rajtam múlik, máshogyan futnak a szálak. Rory nem lett volna ilyen elkószált jellem 32 éves korára. Egy olyan karakterről beszélünk aki már tipegő korában tudta, hogy a Harward egyetemen szeretne diplomázni. Harward/Yale, szinte egy kutya, a lényeg, hogy egy rendkívül céltudatos, szorgalmas személyiséget ismertünk meg az első 7 évadban. Egy ilyen karakterhez nem passzol,hogy "tengeti" az életét céltalanul. A filmben ez jópofán mutat, de ha jobban belegondolunk, valahogy mégsem áll össze ez az egész...a 8. évad utolsó mondata...ez végképp nem Rory.


Mielőtt megismertelek - Vélemények

2016-07-23 15:10.06
A film teljes mértékben visszaadja a könyv hangulatát. Louisa éppen olyan alakítást nyújt a filmben, mint amilyen a könyves énje. Amit én hiányoltam: SPOILER1: Magából a sztoriból (könyv + film) hiányoltam azt, hogy Will nem cáfolja meg Lou állítását: miszerint ő nem elég neki ahhoz, hogy tovább akarjon élni ebben a földi világban. És valóban: Lou esélyt sem kapott...ragaszkodott a 6 hónaphoz. De miért? Miért nem várt legalább addig, amíg már tényleg tarthatatlan lesz az állapota (pl. újabb tüdőgyulladás, stb.)? Addig Lou-t és a családját is boldoggá tehette volna. SPOILER2: Hiányoltam a filmből a naptárat...amit a könyben olyan nagyon büszkén vett meg Lou, mint más egy márkás autót, vagy egy nagy házat. Hiányoltam azt, ahogy szugerálja az ajtón, és azon gondolkodik, vajon hogyan tovább. És hiányoltam a jelenetet a filmből, amikor Will olyan kötetlen beszélgetésbe mered az esküvőn az idősebb hölggyel, aki az ismerőse volt. Összességében: kaptafa sztori, de azért ha mélyebben belegondolunk, az eutanázia témája a mai napig megosztja a világot, és igen elgondolkodtató, hogy az ember gondolatban melyik oldalt is választaná, ill. hogy meg tudjuk-e érteni mindkét oldal állásfoglalását.


Francia szvit - Vélemények

2015-12-30 01:04.36
Amikor igazán érezzük, hogy "ő" az. A csúcspontja a filmnek, amikor Luci az útlevél végett felkeresi Bruno-t, amikor elmondják egymásnak, hogy igazán látják a másikat...


Papírvárosok - Vélemények

2015-10-24 21:38.10
Az alapgondolat szuper: nem lehet eleget foglalkozni a "majmolás", a "mű élet", a felnőtté válás kérdésével.Érzem én, hogy mi a mondandó,de nekem valahogy...nem jött át.


A szerelem útján - Vélemények

2015-09-27 14:00.00
Biztosan nem hagytam volna ott az állomáson, amikor végre rátaláltam...!


Vadon (2014) - Vélemények

2015-08-10 23:47.43
Nem írnám le azt, amit az előttem lévők, inkább azt, belőlem mit váltott ki a történet. A múlt - jelen - jövő és a milyen volt/ezáltal milyen lesz kérdéseken túl a film valami eszméletlen módon mutat rá arra az érzésre, ami talán az ember egyik legnagyobb félelme az életben: az édesanya elvesztése. Életem egyik legnagyobb félelme, amire még csak gondolni sem merek: mi lesz velem az anyukám nélkül (pedig már 29 éves vagyok, és a párommal élek). Főszereplőnk többek között ezzel az érzelmi tragédiával küzd meg a szemünk láttára. Az út közben felmerülő sok fájdalom és szenvedés tulajdonképpen a lelki fájdalmát tükrözi...ezt az érzést talán lehet tompítani, de nagy utat kell bejárnunk, hogy végleg együtt tudjunk élni vele, mert elmúlni soha nem fog...!


Keith - Vélemények

2015-01-11 20:46.57
Leírhatatlanul szuper és sokatmondó. Nagy kedvenc!


Séta a múltba - Vélemények

2015-01-11 20:41.40
A film rámutat az igazi értékekre, amire minden nap figyelnünk kellene.Én hiszem azt, hogy nem azért létezünk, hogy csak dolgozzunk, és szenvedjünk. Sokkal többről van szó, amit meg kell élni, addig ameddig csak lehet. Hála az égnek, hogy ez a film ilyen "csonttal" szolgál a nézői részére.


A szív hídjai - Vélemények

2015-01-11 19:42.57
Félelmetesen szívhez szóló, életem egyik legigazibb filmje.


White Bird in a Blizzard - Vélemények

2014-12-30 21:57.43
A filmet Shailene Woodley miatt néztem meg (A csillagainkban a hiba és A beavatott-at követően). Hiteles színészi alakítást nyújt, és egyszerűen csak jó nézni a vásznon (hasonló módon vélekedek pl. Julia Robertsről és Sandra Bullockról is).

Maga a történet nem egy nagy újdonság a TV-ben nap, mint nap közvetített sorozatok mellett. De a film vége mégiscsak egy kisebb félelmet váltott ki belőlem. Reménykedtem, hogy csak nem-csak nem...aztán arra gondoltam, hogy én biztos nem mertem volna azon az éjjelen otthon aludni...

A legszörnyebb, hogy ilyen esetek vannak az életben...az "Édes Anna" története jutott eszembe, mivel alapjába véve ő sem arra született, hogy öljön. De a körülmények egyszerűen kiváltották belőle. Egész életén át csak tűrt és tűrt...és egyszer csak elszakadt a cérna.
Egy házasság, amely néhány év után már zátonyra futott, csak egyik fél sem beszélt róla. Egyszerűen nem tudom megérteni: miért törődik bel e az ember ilyenkor ebbe a nyomorult helyzetbe? Miért nem tud a boldogságra törekedni? Egy életet kapunk és ezt méltón kell élnünk, ha tudjuk.

Félelmetes az, hogy ilyenek történnek a hétköznapokban, és ezekkel az emberekkel találkozunk is, mert köztünk vannak.


A beavatott (2014) - Vélemények

2014-12-30 03:00.13
Teljesen egyetértek azzal, hogy kinek ajánlott megnéznie. Én személy szerint mindig szeretem, ha a romantika bmilyen formája megjelenik egy adott filmben :D, és a főszereplők megjelenés és alakítás tekintetében karakteresek...este volt, és jólesett.


Augusztus Oklahomában - Vélemények

2014-12-28 19:27.43
Egy cikkben olvastam, és igaz: a legegeslegjobb amerikai és angol színészeket láthatom egy filmben. És ha erre képes a mai világban egy film, akkor már megérte megnézni. Ezért érte meg megnéznem...!


A fergeteges szenteste - Vélemények

2014-12-28 01:45.10
Ez a film kizárólag arra szolgál, hogy az ember "leeresszen". És - bár lehet, hogy ez csak az én véleményem - de kellenek ilyen filmek is. Én személy szerint kedvelem Marla Sokoloff színészi alakításait, és kizárólag ezért néztem meg ezt a filmet. Nyilván, nem kapok tőle se bölcsességet, se életreszóló útravalót, de egy könnyed kis történetet, másfél óra lazulást igen. Bevallom, nagyon szomorú lennék, ha minden film pl. Dan Brown - Da-Vinci kódja története alapján készülne, mert akkor a kemény és stresszes munkás hétköznapok mellett nem-igen néznék filmeket...


Csillagainkban a hiba - Vélemények

2014-12-28 01:39.30
Ami a legjobban "fáj" ebben a filmben: azt a hiányérzetet elképzelni Hazel szemszögéből, miután Augustus végleg "elmegy". El sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet a napokat ezután folytatni...amikor hirtelen mindennek elveszik az értelme...!


2014-12-28 01:36.03
(az előzőhöz: -a)


2014-12-28 01:34.42
Ezt a filmet TILOS magyar szinkronhanggal nézni: egyszerűen nem szabad. Magyar felirattal, azonban pl. akadnak jelenetek, ahol még az is hibádzik, tehát legyen elérhető távolságban egy "Sub ENG" és egy "Sub HUN". A szobajelenetnél pl. kizárólag angol felirat, ott a még a magyar felirat sem állja meg a helyét...


2014-10-27 00:40.53
Már 4 órával korábban írtam volna neked. De nem tehettem, a regelést követően 4 óráig nem lehet írni. Eközben megelőzött már egy hozzászóló a hozzád intézett válaszában! Ráerősítek: SENKIT nem érdekel a véleményed. Ez egy nagyon jó könyv (hihetetlen intelligenciával megfogalmazott), és egy élethű történet. Kíváncsi lennék, ha fiatalon téged ért volna ilyen tragédia, hogyan dolgoztad volna fel, és hogyan élted volna a maradék életed. Az nem haláltusa, amit megélnek a filmben, az náluk maga az élet...!

Válaszra ne méltass, kicsit sem érdekel!Thx!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk