Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Judy
- TV4, 06:40
Drágaságom
- Film Café, 06:50
Szerelem első lépésre
- Film4, 06:55
Tavaszi menyasszony
- Izaura TV, 07:10
Az utazó
- Moziverzum, 07:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ananász Expressz aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Augusztus Oklahomában - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

27. Stickfa (2022-07-19 19:29.04) aaaaa - (válasz Bajkoviki 26. hozzászólására)
Az eredeti szinkron fenomenális!


26. Bajkoviki (2021-06-09 14:49.50) aaaaa
Szerencsémre még a régi szinkronnal láttam.. ami a Netflixen van sajnos borzalomra sikerült :-(



25. Thoams (2018-10-17 12:25.46) aaaaa
Én ezt a darabot még a film megjelenése elott pár évvel, a vigszinházban láttam és óriási volt. utána láttam hogy filmen megjelenik, mikor megnéztem, és nekem a szinházi darab jobban tetszett, de ez attol még 5 csillag :)


24. Rántott Birkaszósz (2017-10-29 09:59.14) aaaaa
Alapból szeretem a drámát, de ez kifejezetten erős film lett. Nem is értem, hogy nem volt eddig szerencsém hozzá, de ezen a kissé borongós őszi napon elképesztő nagyot ütött. A sztori maga és a színészi játék is pazar, kiváló alkotás.


23. Zeed0010 (2016-04-24 22:36.59)  
"Milyen szerencse hogyk nem látjuk a jövőt, fel se kelnénk!"
Ez a mondat nagyon megérintett rbben a filmben.Szuper színészek,szuper zene!Meryl S. mindig a kedvencem volt, talán az egyik legjobb filmje ez!


22. Stickfa (2015-01-08 18:04.47) aaaaa - (válasz Alíz666 21. hozzászólására)
És az osztályzatod? :)


21. Alíz666 (2014-12-28 19:27.43)  
Egy cikkben olvastam, és igaz: a legegeslegjobb amerikai és angol színészeket láthatom egy filmben. És ha erre képes a mai világban egy film, akkor már megérte megnézni. Ezért érte meg megnéznem...!


20. Stickfa (2014-12-04 20:46.38) aaaaa - (válasz Szmártyka 19. hozzászólására)
Pont most végeztem én is a filmmel :)

Zseniális és tökéletes film.
Nagyon rég nem adtam már 5*-ot filmre, de ez maximálisan megérdemli, erős 5*!!!


19. Szmártyka (2014-12-03 20:40.04) aaaaa
Tökéletes színészi játékok tárulnak elénk. Számomra gyorsan elröppent ez a 130 perc. Meryl Streep a színésznők királynője hihetetlen mekkora tehetség, és ezt ebben a filmben is bebizonyítja.
Nálam 5* ez tuti :)


18. Pinceajtó (2014-10-18 21:28.46) aaaaa
Valahogy összesűrűsödtek számomra az utóbbi két hétben a kamaradrámák(illetve tehet erről az őszi hangulat),így a Nem félünk a farkastól és a Macska a forró bádogtetőn után jött ez,és bár filmként soha nem ér el olyan kultikus magasságokat mint az első kettő(valszeg színdarabként sem),nekem egyértelműen jóval többet adott,ami azért nagy szó,mert itt a férfiak csak másodhegedűsek,igaz a problémák abszolút nem nő specifikusak.Az egyetlen hibája pont az,hogy túl sok a felgöngyölített titok,ami nem életszerű,de istenem,pont ezért lehet élvezni 2 óra hosszán át.


17. Tolnaij (2014-08-03 17:22.36) aaaaa
Bár kezdem unni az amerikaiak amerikai valóságot őszintén feltáró filmjeit, ez azért a jobbak közé tartozik ebben a műfajban. Különös tekintettel a színészek játéka egységesen remek. Nem tudom, ez a film miért ne lehetett volna Oscar-ra jelölhető, egyáltalán nem rosszabb, mint azok, amelyeket jelölték. J.R. egyébként megérdemelte volna a díjat... M.S.-pel meg az a baj, hogy mindig neki kellene adni, mert ő a világ legjobb színésznője hosszú évek óta, és csak fantasztikus alakítást tud nyújtani, másra nem képes. :) Most egyébként jó helyre ment a legjobb női színésznő, párjára akadt... A miliő is fantasztikusan autentikus volt, mint ahogy a zenék is.


16. Atzel (2014-05-18 20:38.34) aaaaa
Nos nálam ez bizony lazán szétverte az idén nagyobb visszhangot kiváltó, díjazott filmeket, élen a 12 év rabszolgasággal...
Szereplőkből eddig is gondoltam, hogy oké, de elkezdve George Clooney neve nagyot dobott a kedvemen, nem hiába.


15. Cantri (2014-03-23 21:40.03) aaaaa
„Az élet túl hosszú.”.......... Arra a filmre nehéz nem felkapni fejünket, mely ezzel a sorokkal indítja meg képeit. Az erős intro után körülbelül ketté lehet választani a történetet. Az első felében a karakterek aprólékos kidolgozása folyik, nincsenek elnagyolt jellemeket, tele klisékkel, az ember könnyedén fel tudja venni a fonalat, hiszen annyira emberiek, igazak ezek a figurák. Nem egyszerűek, nagyon nem.... tele vannak hibákkal, elfojtott érzelmekkel egymás irányában, intrikával, gyengeséggel, hogy szembenézzenek saját magukkal.........talán úgy tele mint a mindennapi emberek.

Aztán a mozi második felében a szkript szépen egymásnak ugrasztja ezeket a karaktereket egy halotti tor alkalmában, és mindazon félelmek, sérelmek, melyeket eleddig igyekeztek álcázni, elrejteni elméjük, szívük legmélyére szépen lassan felszínre törnek. Ezekben a pillanatokban bizonyítja a sztori, hogy nagyon is vászonra illett, ahogy ezek a titkok elénk tárulnak szinte folyamatosan a megdöbbenés élményével lepnek minket. Ezeket részletezni nagy hiba volna részemről, de a forgatókönyv néha olyan iszonyat erős, hogy Schwarzi könyörög a receptért, hogyan tudná ő is ilyen beton keményekké formálni az amúgy kétségtelen nem gyönge bicepszeit. A meglepő fordulatok mellett ráadásul baromira mély drámába is le mer merülni a mű, olyan tabu témákat feszegetve, melyekkel nemigen találkozni tengerentúli filmalkotások esetén.

Mindezt megfejelik színészeink, akik olyan parádét prezentálnak, hogy hajam hullik tőlük. Az élre természetesen Streep kívánkozik, aki egyszerűen lubickol szerepében, olyan elképesztően hanyag eleganciával mintha egész életében csak erre gyakorolt volna. Pedig mindenki jól tudja, hogy szó sincs ilyesmiről, és megannyi pazar szerep után, álkoppintó alakítást maga mögött tudva újra és újra bizonyítja, hogy továbbra is a legragyogóbb csillag Hollywood egén. Méltó partnere Julia Roberts is, akit nem is tudom mikor láttam utoljára valamit is csinálni, itt meg ő is úgy tombol, mint egy 10-es fokozatú hurrikán. Ketten együtt olyan masszív párost alkotnak, amilyet tényleg csak elvétve látni, főleg manapság.

Összességében teljes mértékben életszagú film, mintha itt történne a szomszéd utcában....... és ez az, ami legjobban elborzasztja az embert. Vérbeli családi dráma, szatíra (?), meg egyebek, a lényeg, hogy elképesztően egyben van a mozi.


14. Törölt felhasználó (2014-03-09 13:31.11) aaaaa
Borzasztóan erős, színházból a filmvászonra átemelt darab az Augusztus Oklahomában, amin azért meglátszik, hogy honnan is ered. Tisztán érződik rajta a "színház íze", ami egyáltalán nem tett rosszat a filmnek, sőt, a helyzetek még intimebbek, a karakterek közti feszültségek még szikrázóbbak, az egész valahogy olyan "karnyújtásnyira van" érzetet kelt a nézőben. (legalábbis bennem mindenképpen)
A színészek pedig gondoskodnak arról, hogy a figyelem egy percre se lankadjon, pontosan olyan szívvel-lélekkel játszanak, mintha valóban egy színpadon lennének, miközben egészen közel engedik magukhoz "közönségüket", megteremtve ezzel az intimitás érzését.

A "mindenkinek van legalább egy csontváza a szekrényben" mondás, gondolom sokak számára ismerős, talán olyanok is akadnak, akiknek nemcsak mondás formájában...
Az, hogy egy családban vannak titkok szinte teljesen természetes, hiszen szuverén egyén(iség)ek alkotják, akik tele vannak kimondott vagy kimondatlan problémákkal, eltitkolt vagy nagyon is közismert traumákkal, megannyi emlékkel és érzéssel, amiknek a feldolgozása talán sikeres volt, vagy éppen megszakadt valahol a nagy változások és változtatások igyekezetében, de attól még ott vannak, akkor is, ha az emléktemető tudatalatti jó mélyen el is ásta őket.

És mindenkinek van egy alaptermészete, amire az idők folyamán még rárakódik a tapasztalások és megélések hol sár- hol aranyrétege, ami végül kiadja majd azt az embertípust, amivé válunk, minden jóságával, gonoszságával és gyarlóságával együtt.
De tök mindegy is, hogy milyen az ember, de mert társas lény, vannak játékszabályok, amik szerint élnie kell (kéne), csak ez nem mindig sikerül.

Mert nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy eltervezzük őket, de senkitől sem kérhetjük számon a saját tévedéseinket. Kölcsönösen hatunk egymásra, változunk és változtatunk, de a legfontosabb talán az, hogy nem árt, ha néha kimondásra kerülnek a dolgok. És ha lehet, még idejében. Ha túl soká húzódik a hallgatás, az elhallgatás, az keserű hazugságokhoz vezet, amiket egy túlfűtött pillanatban legfeljebb a másik fejéhez vághatunk, ám feloldozás nem lesz belőle, mert a kiordított indulat nem megoldás, csupán egy eszköz, ami percnyi megkönnyebbülést ugyan hozhat, de hosszú távon nem gyógyír semmire.

És hány ilyet látni manapság: az egymás mellett élünk, de nem egymással, rokonok vagyunk, de csak a gének kötnek össze, mert valójában semmit sem tudunk egymásról. És mindenki hibás abban, hogy idáig fajulhatnak a dolgok, mert mindig könnyebb valamit hagyni, mint erőfeszítéseket tenni érte...

Egyszóval nem egy könnyen befogadható és emészthető darab ez a film, de hogy hatásos az biztos. És a befejezése sem lezárt, hiszen az alkotók elég teret engednek a néző fantáziájának: gondolja tovább a történetet úgy, ahogy jónak látja.

Meryl Streep-et felesleges lenne méltatni, aki valamennyire is ismeri a filmográfiáját, tudja, hogy bérelt helye van a XX-XXI. század színésznőinek toplistáján, és a többi szereplővel sem volt egy fikarcnyi gondom sem.
Az igazi meglepetést azonban Julia Roberts okozta, akinek a tehetsége fordított arányban növekszik a szépségével, de ez meg kifejezetten jót tesz a karizmájának.


13. KongFan (2014-02-28 11:42.29)   - (válasz Joepapi23 12. hozzászólására)
:'(


12. Joepapi23 (2014-02-28 11:39.14) aaaaa - (válasz KongFan 11. hozzászólására)
Néhány jelenete van. Kb 10 perc.


11. KongFan (2014-02-28 10:33.00)  
Mennyit szerepel benne Cumberbatch?


10. Guilaine (2014-02-15 18:32.16) aaaaa
Kritikám róla, akit érdekel:

Családi üzelmek Oklahomában
A világon minden ember tudja, hogy a család egy fantasztikus dolog. Védelmező, odaadó, befogadó közeg, akikhez akkor is fordulhatunk, ha az életünk épp összedőlni készül. Ugyanakkor – és persze ezzel is mindenki tisztában van – nem kevés olyan pillanat fűszerezi meg a családi élet idillikus pillanatait, amikor az összes tag már a hajtépés határán áll, legszívesebben serpenyővel ütné le a másikat, miközben gondolatban azt ordítja, nekem van a legbotrányosabb családom.
És be kell, hogy valljam, pár héttel ezelőtt még én is szilárdan hittem, hogy nincs olyan família széles e világon, amely cirkuszolásban felülmúlná az enyémet. Egészen addig, amíg el nem mentem a moziba, és meg nem néztem az Augusztus Oklahomában c. filmet, mikor is rájöttem, hogy tévedtem. De még mekkorát. Mert ha már mi panaszkodunk, mit mondjon a történet főhősnője, Barbara Weston (Julia Roberts), aki sikeresen birtokol egy gallyra ment házasságot férjével, Billel (Ewan McGregor), illetve egy kamaszlányt (Abigail Breslin), akinek a nevelését gyakorlatilag lehúzhatja a klotyón. Egyik reggel azonban tovább súlyosbodik a helyzet, amikor felhívják a hírrel, hogy az apja, Beverly (Sam Shepard) eltűnt. Ez pedig nem jelent mást, minthogy Barb kénytelen felpakolni félresiklott magánéletét, és visszautazni az Osage megyei házba, ahol felnőtt, és ahol el kell viselnie a házsártos, gyógyszerfüggő vénasszony anyját, Vilotetet (Meryl Streep), aki a szájrákja ellenére is füstöl, mint a gyárkémény. Az igazi veszteség megtapasztalásával aztán minden családtag felkeresi a házat, megjelenik Violet húga, Mattie Fae (Margo Martindale), a férje Charles (Chris Cooper), és egy kicsit késve, de a fiuk is, Kicsi Charles (Benedict Cumberbatch). Továbbá feltűnik Barb két húga, Ivy (Julianne Nicholson), aki nem sminkeli magát, egész életében az anyjához közel lakott, és már jobban tele van vele a hócipője, mint bárki másnak, és Karen (Juliette Lewis), aki mint minden évben, idén is beszerzett valamiféle piros sportautós kőbunkó pasast magának. Hőseink tehát összegyűlnek, hogy Beverly tiszteletére megüljék a halotti tort, és innentől kezdve csetepaték olyan sorozata indul el, ami nem csak az oklahomai házat, hanem a néző lelkét is teljesen felforgatja.
Nem fogok kertelni: ez a film nem egy könnyen emészthető alkotás. Kemény, kíméletlen családi dráma, amely ügyesen egyensúlyozik az erősen depresszió illatú történetvezetés, és a szinte tökéletesen kidolgozott karakterfejlődés akrobatakötelén. A cselekménybe az összes szereplő pontosan beleillik, és megtalálható itt mindenféle jellem az ostoba tinitől a tiszta szívű apán át az ügyeletes lúzerig, hogy még a legszélsőségesebb néző is magára ismerhessen valamelyikben. Ízelítőt kapunk mindenből, mi szem-szájnak ingere; van itt anya lánya verekedés, tiltott szerelmi kapcsolatok, évtizedes titkok, amelyek hatalmas károkat okoznak. Az egészet persze Barbara viszi a hátán, ugyanis ő az, aki úgy szembesül mindezzel, hogy ráhárul a problémamegoldás feladata is, miközben az anyja csak ül, szívja a cigit, és bámulatos lelki nyugalommal őrjíti meg a szeretteit. A színészi játék egyszerűen fantasztikus, értem ezt nem csak a két elismert színészóriásra, Streep-re, és Roberts-re, hanem a mellékszereplők is nagyszerűen alakítanak, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a film teljesen magával ragadjon. Velem legalábbis megtette. Persze a 130 perc leforgása alatt valahol rettegtem attól, hogy a nagyszerű harmónia könny és mosoly között átesik a ló túlságosan letargikus oldalára, de szerencsére erre nem került sor. A néző hirtelen csak azon veszi észre magát, hogy sírni volna kedve, de mégsem tud, a könnyek elakadtak a szeme sarkában, mindeközben pedig a rendező (John Wells) tovább nehezíti a dolgunkat a poénok folyamatos bombázásával, amin nevetünk ugyan, de az én számban ezúttal még a nevetésnek is keserű volt az íze. Amikor pedig úgy érezzük, ezt a fajta felfordulást már nem lehet fokozni, kiderül, hogy de, mégis. A történet vége egyenesen katartikus üzenetet hordoz annak ellenére, hogy ez a film legcsendesebb pár másodperce: és tessék, újra itt a már említett, mesteri egyensúly szélcsend és vihar közt. Elkeserített viszont az, hogy az előadást kisteremben vetítették, és annak is csak a fele népesült be. Úgyhogy a félreértéseket elkerülvén még utoljára kijelentem: aki maradandó élményekre vágyik, készen áll egy feneketlen mélységeket felfedő szép remekműre, elege van a családjából, és akinél van egy csomag papírzsepi, az nézze meg az Augusztus Oklahomában-t. Akár a családdal együtt.


9. Beki(Greg+Gatya) (2014-01-26 20:07.54) aaaaa
fantasztikus


8. City225 (2014-01-26 18:48.53) aaaaa
Azt tudjuk, hogy Meryl Streep minden idők egyik legjobb színésznője, ezen most sem kell meglepődni, de Julia Roberts felnő mellé, és ő is kegyetlen jó.
Pörgős, csattogó csörte, bár azért egy ilyen jellegű történet a színpadon mutat a legjobban.


7. Kittentyű (2014-01-26 01:42.10) aaaaa
Parádés, családi dráma fantasztikus színészekkel. Úgy gondolom Meryl Streep és Julia Roberts is megérdemelte az Oscar jelölést, én mindkettőjüket nagyon kedvelem. Mindketten szuper alakítást nyújtanak, de legfőbbképpen Meryl Streep, aki akármilyen filmben is játszon, soha nem tud hibázni. Itt is zseniális alakítást láthatunk Tőle, nem hiába Ő az egyik legjobb színésznő Hollywoodban. A többi szeretplővel is megvoltam elégedve, jól játszottak. Aki szereti a drámákat ahogy én is, annak biztosan tetszeni fog ez a film is. :)


6. FTC Béla (2014-01-24 09:32.47) aaaaa
Jó film volt.


5. Sherlocked (2014-01-22 21:53.03) aaaaa
Bevallom csak Benedict miatt néztem meg ám nem csalódtam a filmben.
Szuper, hogy egyszerre mennyire elgondolkodtató mégis milyen hétköznapi történet.
Tény, hogy nem egy mindennapi család... és én még jól is szórakoztam rajta.
Meryl alakítása engem is megnyert magának .
(Ben énekel...)


4. Vera47 (2014-01-22 18:07.39) aaaaa
Pár éve színhàzban láttam a darabot, kíváncsian vártam a filmet. Nem csalódtam! Nagyon jó film, a színészi alakítások egytől egyig parádésak, Meryl egyszerűen óriási. Nincs szerep amit ő el ne tudna játszani. Ajánlom mindenkinek, aki a komolyabb, elgondolkoztató filmeket kedveli.


3. Langelus (2014-01-21 19:34.06)   - (válasz Angelika58 2. hozzászólására)
Szerintem meg lehetne csinálni, hogy egy családi drámában Meryl Streep nagymamát jászik, a lányát pedig Julia Roberts alakítja. Szerintem működne. :)



2. Angelika58 (2014-01-18 12:09.51) aaaaa - (válasz Szedlee 1. hozzászólására)
Egyetértek, nem is lehet ennél többet mondani. A 30-as korhatárról szóló javaslatot külön díjaztam, nagyon igaz, ráadásul szellemes is.

Nálam csak azért nem teljes siker, mert nagyon sok mindent a színészeknek kellett megoldani, egysíkúak a jellemek nagyon. Még az a jó, hogy ilyen elképesztő színészek segítettek ebben.

Nem tudom, van-e , amit Meryl Streep n e tudna eljátszani. Julia Roberts pedig egyre érettebb színésznő.Jól indul az év, a Philomena meg ez a film, rosszabb ne legyen...


1. Szedlee (2014-01-17 23:06.24) aaaaa
Vérbeli, életszerű családi dráma remek alakításokkal. Alapsztori hétköznapi: meghal az idős családapa, a rég nem látott családtagok összegyűlnek a temetésre s kezdetét veszi az emlékezés, s a perpatvar...Meryl Streep..(hú, a mindenit)..fenomenális, Juliát még mindig imádom (szerintem akkor szexi igazán amikor mérges, s ez a film ilyen jelenetekkel tele van..:)), de a többi karakter is rendben van. Nem hiába a 16-os korhatár,(én mondjuk kb. egy 30-ast adtam volna neki..:)) fel kell nőni a film értelméhez, mondanivalójához, ezért aki könnyed szórakozást vár, ne válassza ezt a mozit, inkább nézzen meg egy Tom Cruise-hősködést. Nehéz, forró nyári, vidéki hangulat, nyomasztó személyes sorsok, kemény dialógusok, ütközések jellemzik a filmet, a filmet, amely után csendben kiürül a moziterem, s a néző magával viszi a gondolatait, ítéleteit, döntéseit, konklúzióit nemcsak ezen alkotással, hanem saját életével kapcsolatban is. Ugyanakkor standing ovation jár a szereplőgárdának(a két Oscar-jelölés abszolút megérdemelt), én legalábbis biztosan meg fogom tapsolni amikor a gálán bemondják a művésznők nevét.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekStickfa, 2022-07-19 19:2927 hsz
KérdésekKis Anyucika, 2014-12-02 14:473 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk