Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A nagybetűs kamaszkor
- HBO3, 08:15
Spartacus
- Film Mánia, 08:35
A gömb
- Film Café, 08:50
Miért rosszak a magyar filmek?
- Magyar Mozi TV, 09:10
Hannah és nővérei
- Cinemax, 09:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Roth (63)
Cate Blanchett (55)
Danny Huston (62)
Robert Zemeckis (72)
Gyabronka József (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szólánc (filmek nevével)
Gladiátor 2. - Vélemények
A romboló - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az aranyember aaaaa
Freya Allan aaaaa

 

Madmax19 hozzászólásai

Ugrás Madmax19 adatlapjára


X-Men: Sötét Főnix - Vélemények

2019-11-06 02:51.47
Kétségtelenül a gyengébb X-men filmek közé tartozik.Vannak pozitívumok is, csak sajna abból kevés. Jók a szinészi játékok, igényesek az akciójelenetek, és pont annyi van belőlük,hogy ne üssék agyon a filmet. Az mas kérdés,hogy a sok lassítás egy idő után unalmassá teszi.Kb ennyi. Negativum: Továbbra is képtelenek 1 érdemi főgonoszt kitalálni a filmekhez. A legnagyobb baj azonban, hogy jópáran karakteridegenül viselkednek. SPOILER: 1.Az egész X-men univerzum úgy lett kitalalva, hogy az emberek gyanakvással,gyűlölettel vannak a mutánsok felé. Ehhez képest itt kvázi hősök,példaképek
Ezzel a régi filmek morális kérdéseit agyon is ütik.2.Mistique a legnagyobb sz.rkeverö az egész X-men univerzumban, bizalmatlan, aljas és önző, itt meg csináltak belőle egy anyáskodó mentort??? Egy ilyen szereplő halála kellene, hogy mozgassa a többiek motivációit? Röhej! Arról nem beszélve, ha egyszer meghalt, hogy szerepelhet az időrend szerint később játszodó részekben?3.Magnetonak hova lett az emberektől való félelme és gyűlölete? Arrol nem beszélve hogy a sztori szempontjából tök felesleges a jelenléte, semmit nem tesz hozzá!
Összesitve egy ujabb felesleges folytatás lezárás nélkül, ha kihagyod, semmit se buksz. Ha jártas vagy az X-menek vlágaban, sokszor fogod majd a fejed.


Kalandor és a Lady (sorozat) - Vélemények

2018-08-29 20:17.07
Abszolút szerethető sorozat, ha nem várunk sokat tőle. Klisék vannak, de ha ezektől eltekintünk akkor abszolút jó kikapcsolódást nyújt egy olyan műfajban amely régen nagy siker volt, ez volt az igazi kalandfilm műfaja. Aki szerette a Smaragd Románcát és a Nílus gyöngyét annak ez is tetszeni fog. Sajnálatos hogy nem lesz folytatás, még 1-2 évadot néztem volna belőle. Pozitívum: itt tényleg a két főszereplőre lett írva a sztori és ők el is viszik a hátukon. A szerethető szélhámos kalandor és az okos, vakmerő de nagyon is sebezhető lady közt remekül működik a kémia, látszik hogy a dialógusokra lett kihegyezve minden, a csipkelődések remekül meg vannak írva. Negatívum: mivel 45 perces egy rész, így a cselekmény túl gyorsan pörög, nincs idő semmit kibontani így a sztori kissé elnagyolt. De mindettől eltekintve egy jó kikapcsolódás a régi filmek kedvelőinek. Egy alternatív befejezést megnéztem volna mivel be is lett fejezve meg nem is. SPOILER: Nem hittem el hogy nem jött össze a két főszereplő a végén, hiszen minden jel erre mutatott. Ennyi a hiányérzet. SPOILER VÉGE.


Bosszúvágy (2018) - Vélemények

2018-03-17 14:07.34
Egy szó jutott eszembe, miután megnéztem: Lightos!
A 70-es évek egyik filmlegendájából,ami a maga korában megbotránkoztató és kegyetlen volt, csináltak egy feledhető B kategóriás tucatfilmet. Bronson sem volt egy nagy színész, de elég volt ránézni és az ember érezte a fájdalmát. Willis unott és unalmas. A Bosszúvágyhoz hozzátartozott a brutalitás, ami itt egyszerűen nincs. Az eredeti filmben a feleségét lényegében agyonrúgják a betörők, a lányát megerőszakolják és mindezt elég nyomasztóan bemutatva. Itt meg mi van? Betörnek, dulakodnak, majd az egyiknek elege lesz és lelövi a családot. Kész. Egyszerűen nem tudok szurkolni Willisnek, pedig szeretem az ilyen témájú filmeket. Az eredetiben rendesen be van mutatva, hogy egy átlag ember hogy éli meg,amikor először öl, egy olyan ember aki katonaként is elutasította az erőszakot, ez elhangzik a filmben. Itt semmilyen mélységet nem akar a film bemutatni, kezdődik az olcsó csihi-puhi. A vége meg egy vicc. Megjelenik az utolsó elkövető újra a házban, mire Willis papa előkapja az M4-est a fiókból és szarrá lövi. Ez még a Die Hardban elment volna. Összefoglalva egy újabb elcseszett remake, akinek elég ez a felszínes lövöldözés annak tetszik, aki ismerte az eredetit,annak szerintem más a véleménye.


A bátrak háborúja - Vélemények

2017-02-15 17:19.07
A cápás jelenetek nem hatásvadászok. Aki olvasta az Unbroken című könyvet( Louie Zamperini életrajzi könyvét) az tudja hogy a nyílt tengerei cápák sokkal agresszívebbek mint a partmenti cápák és Zamperiniéket is megpróbálták többször is kikapni a mentőcsónakból.


Mad Max - A harag útja - Vélemények

2015-12-27 19:20.53
Azt hiszem ez az,ami nem egyértelmü


2015-12-27 11:49.31
A rebootoktól általában a fejem verem a falba. Soha nem értettem, hogy miért kell egy klasszikus és jó filmet újraforgatni, ráadásul a legtöbb reboot a közelében sincs az eredeti szintjének. Ez az új Mad Max azonban kellemes csalódás volt, persze a hibáival együtt.
Kezdem a pozítiv dolgokkal: 1: Furiosa karaktere. Miller megteremtette a tökéletes erős nő karakterét aki a személyes drámája miatt elég kemény ahhoz a világhoz amiben él, de mégis vannak nőies vonásai: amikor kell akkor aggodó és gondoskodó a társaival szemben. 2:A világ bemutatása. Abszolút hű a régi részekhez, simán el tudod helyezni abban az idősíkban ahol a régiek játszódtak. 3: a kevés CGI. A régi részek egyik jellemzője volt hogy a kaszkadőrökkel el tudták érni, hogy hiába futurisztikus film, mégis reálisan el tudod képzelni hogy a világ vége után ilyen állapotok uralkodnak a Földön.
A negatívumok.1: A főszereplő a háttérben marad. Ha egyszer az a film címe hogy Mad Max, akkor az ő karaktere nem lehet ennyire a háttérben. Akkor az nem Mad Max. A film közepe felé a jelenléte annyira leül hogy ha néha nem szólalna meg, észre sem vennéd hogy ott van. 2: a főgonoszok súlytalanok. A régi részek gonoszai brutálisak voltak.Ez alatt nem azt értem hogy itt nem törnek szét 100 kocsit, mert látvány az van! A brutalitás hiányzik a gonoszokból. Az első részben nőket erőszakoltak,a társát felgyújtották,a családját elgázolták. A másodikban hasonló dolgokat követtek el a gonoszok. Ez hozzátartozott ezekhez a filmekhez.A nézőnek volt oka utálni és félni a pszichopata karakterektől. Ebben a filmben semmi ilyesmi nincs, a gonoszok csak üldöznek. Két jelenet van csak: az elején mikor Maxet meg akarják bélyegezni, illetve mikor a haldokló nőből kiszedik a gyereket.Ennyi! 3: a párbeszédek. Oké hogy a régi részekben sem beszéltek sokat, de a film elején az egyszavas mondatoktól már a falat kapartam:"Te","Vizet","Hé","Lánc& quot; Alig vártam hogy Hardy mondjon már egy összefüggő mondatot. De ez a forgatőkönyv hibája,viszont helyenként már majdnem röhejesen hatott. 4: Az Interceptort kaphatott volna több jelenetet, mivel a kocsi szinte egybenőtt Mad Maxel.
Összegezve egy nézhető akciófilmet kaptunk mely tényleg az utóbbi évek egyik legjobbja, de azért azt kijelenteni hogy jobb a régi részeknél, igencsak túlzás!


Az utolsó mohikán (1992) - Vélemények

2012-04-22 14:00.12
A könyv elolvasása után kissé vonakodva néztem meg először ezt a filmet, mivel hallottam, hogy sokban eltér attól. Általában nem tetszik ha egy könyv megfilmesítése sokban különbözik az eredetitől. Azóta ez a film lett a kivétel....
Talán kissé fura egy kalandfilmben mélyebb mondandót keresni, de nekem néhány apróság megmaradt a drámai végkifejleten kívül.A legjobb rendezői eszköz szerintem ebben a filmben a jellemek fejlődése melyet minden karakternél végig lehet követni a film alatt.
Sólyomszem eleinte idegenkedik a "civilizációtól", s meg is veti azt. Ám végül a Cora iránti szerelme az, mely saját előítéletét feledteti vele.
Cora saját neveltetéséből adódóan irtózik a vadontól, s ezért olyan gátlásos sokáig. Végül, mivel minden szerette meghal, Sólyomszemmel marad ebben a számára idegen vadonban.Talán a legjobb jelenet a két világ nézetének összeütközésére amikor összevesz Sólyomszemmel Cameronék eltemetésről.
Csingacsguk végig alig szólal meg, ő a bölcs öreg indián, aki a háttérből követi a két fiatal férfit. Aztán a drámai hatás miatt az utolsó percekben mégis előrelép és bosszút áll. A tekintete önmagáért beszél , mikor fia gyilkosa után rohan.
Uncas eleinte távolságtartó és megfontolt, talán a karaktere túlzottan is háttérben marad. Hallgat apjára és Sólyomszemre. Az egyetlen igazi mozzanata azonban annál szebb, a film során szinte őrangyalként védelmezi Alice-t (Pl: a temetőnél is látni, ahogy ő nyomja le Alice-t a földre, hogy ne vegyék észre, + a vízeséses jelenet). Végül az eddig megfontolt fiú a szerelemtől vezérelve rohan Alice után, hátrahagyja óvatosságát, mely végül a veszte lesz.
Alice eleinte esetlen kislány, akit nővére terelget. Ő az igazi városi lány. Egy érdekes momentum, hogy mikor a huronok megtámadják az erődből elvonulókat, menekülés közben kibomlik a haja. Hirtelen mennyivel nőiesebb lesz, és a karaktere is más lesz. Csendben viseli el ahogy elhurcolják a faluba. A kislányból a film végére igazi nő lesz,aki Uncas halála után öngyilkos lesz.
Magua rideg és könyörtelen. Munro halála után a vízesésnél azonnal megölhetné a két lányt, ám mégsem teszi. Mintha kissé enyhülne a bosszúvágya, mely később újraéled, mikor az öreg törzsfőnők elveszi tőle Corát.
Heyward igazi negatív figura a film végéig.Ő a tipikus sznob angol katona, aki végig lenézi az indiánokat. Miután Cora elutasítja, még ellenszenvesebb lesz. Ám végül mégiscsak hősiességről tesz bizonyságot mikor vállalja a halált Cora helyett.
Munro eleinte gyermekeiért aggódó apa, aki később szinte könyörtelenné válik,s végül ugyanaz a könyörtelenség végez vele, amelyet ő is mutatott a milicistákkal szemben.
Ezek apró momentumok egy remek kalandfilmben.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk