Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Talpig zűrben 2.
- RTL Három, 08:30
A híd túl messze van
- AMC, 08:30
Totál gáz
- Film Mánia, 08:45
Könnyű nőcske
- HBO2, 09:05
Norbit
- Moziverzum, 09:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
2022-es választás
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álommeló aaaaa
Diane Lane aaaaa

 

Fórum - A bátrak háborúja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Az utolso szamuráj (2019-12-13 21:37.53) aaaaa - (válasz Pro360 15. hozzászólására)
Igen, mondták szülőin, 4 sor után képtelen vagy bármit megérteni, és csak Tesco szorólapokkal próbálkoznak nálad


15. Pro360 (2019-12-13 20:26.47)   - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
Nem olvastam végig apuka.



14. Az utolso szamuráj (2019-12-10 14:57.07) aaaaa - (válasz Pro360 13. hozzászólására)
ám mégis jó szivvel felmajszoltad a hányást,ez azért jelent valamit,szerencsétlenke:)


13. Pro360 (2019-12-10 13:47.12)   - (válasz Az utolso szamuráj 11. hozzászólására)
Ismét idebüfögtél fél oldal semmit. Amit idehánytál, az csupán a te véleményed. Ettől még tény, hogy nem 3, hanem 4 csillagot érdemel a film.


12. Marsbolha (2018-09-16 18:03.27)  
Ennél a filmnél már konkrétan úgy gondolom, hogy Cage elméjét megátkozta egy jó büdös repedtsarkú boszorkány az ötödik dimenzióból.


11. Az utolso szamuráj (2017-03-05 15:40.40) aaaaa
Néhol borzalmas.
Egy film attól,mert igaz történetet dolgoz fel,nem lesz azonnal jó.Ez sem.A USS Indianapolis a Portland osztályú cirkálók sorába tartozott,9800 tonna vízkiszorítású hajó volt és valóban,utolsó útja ilyen körülmények között ért végett:és ebbe beleértve a mozi eleji,borzalmas számítógépes animációval megtámogatott sérülését is a hajótesten.A Mare szigeteken megjavították:majd elindul arra az útra,aminek köszönheti azt,hogy a mai napig emlékeznek rá(és készítenek ilyen közepes darabokat róla)
Az USS Indianapolis leszállította rettegett rakományát(valóban kísérőhajó nélkül vágott át a tengeren a céljáig),és csatlakozni akart volna más egységekhez,mikor az I-58 jelű japán tengeralattjáró 2 torpedóval megtórpedózta a cirkálót.A hajó alig 12 perc alatt elsüllyedt-nem úgy,ahogy a filmen,a készítők sokat nézték a Titanic-ot......-és szerencsétlen tengerészek,tisztek,megégett,megcsonkolt emberek az olajos vízbe vetették magukat,sokuknak még mentőcsónak sem jutott,mert kevés is volt belőle továbbá el is pusztult néhány.3 S.O.S. jelzést sikerült leadni,vették is őket,ám volt ahol részeg volt a rádiós,volt ahol parancsba adta a főnök,ne zavarják,volt ahol meg viccnek vélték...ne felejtsük el,folyik még a világháború,noha Japán veresége már nyilvánvaló.
Ami eztán következett,bekerült a világ legnagyobb cápatámadásai közé,és Steven Spielberg Jaws című filmtörténelmi klasszikusában Robert Shaw karaktere erre emlékszik vissza:a több négyzetkilóméteren szétszóródott férfiakra vadászni kezdtek a tengerek urai,akik rémült csapkodással próbáltak az állatok ellen védekezni-mással nemigen tudtak.Ne felejtsük el,a sebeik véreztek,többször felszakadtak,a csapkodás néhány fajta számára pedig felér egy ebédmeghívással:szerencsétlen tengerészek nem tudták,melyikük következik,és hihetetlen az a számadat,ahány ember a durván 4 nap alatt meghalt.Közben persze készleteik is elfogytak,a morál értelemszerűen a béka segge alatt hirtelen-sok volt az újonc a hajó személyzete között-bár szerintem ha az ember meglátja a háromszögletű úszót,ösztönösen megijed,nem hinném,egy kiképzett valakit nem kapott el a halálfélelem.A férfiak egymásnak is estek,képtelenség volt a rendet fenntartani egy ragadozóktól hemzsegő vízen:317 embert mentettek meg a végére a tragédiának.
Ám a dolognak még itt sem volt vége!Tagadták a 3 segélyhívó üzenetet,és sokáig nem számoltak be a hajó elvesztéséről.Viszont a cirkálón számos befolyásos,pénzes és nagyhatalmú család gyereke szolgált,akik egy idő után értelemszerűen minden követ megmozgattak,hol van srácuk....King admirális erre bíróság elé lökte Charles Butler McVay kapitányt,és ott bűnösnek találták ,miszerint nem haladt cikkcakkban továbbá hogy szerintük időben nem parancsolta meg a USS I. elhagyását.A meghurcolt férfi fellebezést nyújt be,azt lesöprik,ám azzal már az Admiralitás sem tud mit kezdeni,hogy a túlélők egy emberként!!követelték ,hogy a kapitányuk ítéletét helyezzék hatályon kívül.Az egyre dagályosabbá és kellemetlenebb üggyé váló dolgot végül Nimitz oldotta meg,rehabilitálta és aktív szolgálatba helyezte vissza Butler-t ,ám mégis ő lett a cirkáló utolsó áldozata:ahogy itt is mutatják,1968-ban fejbe lőtte magát-akkora már feleségét megette a rák-mert fenyegető leveleket,telefonhívásokat kapott azoktól,akiknek gyermekei odavesztek abban a négy napban.
Ami a hajó körül történt,nem hinném,a Haditengerészet dicsőség tábláján virítana....
Mi meg kapunk ebből a kétség kívül a cápatámadásokon túl egyéb drámával szolgáló történetből egy felemás valamit,ami rengeteg klisével szolgál-gyűrűs eljegyzés,menyasszony,néger/fehér gyűlölet aztán barátság csak mert Mario Van Peebles rendezte-ahol az eseményeket jól illesztik ettől független össze,a kivitelezése viszont olyan trehány,hogy már-már sértő 2016-ban.A CGI-re ezt a szót lehetetlenség használni,mert az olyan,mintha még az első CGI-n se lennénk túl,hanem Commodore gépekkel nyomták volna suffniban... cinkes és béna.A cápák jobban jártak,sok az eredeti felvétel róluk.Nicolas barátunk végre nem játssza túl a dolgokat,hanem fáradtan és megtörten adja a kapitány figuráját,talán eszébe jutottak sorozatos rossz választásai is...Tom Sizemore meg leginkább üvöltött,mert szerepe ezt kívánta meg tőle(ami érthető,a fél moziban kezébe tartotta szétroncsolt lábát...)
Szóval,jó???-ha egy ilyen drámát lehet ezzel jellemezni...-történet,néhol borzalmas megjelenítéssel és kellő hazafias felhanggal:én szívesebben ajánlom az 1991-es változatot,lényegesen jobb munka ennél,és akkor még tényleg gyengébb lehetőségek voltak trükkök terén.


10. András4 (2017-02-16 20:06.09)  
Nos véleményem szerint eleg jol kidolgoztak es felepitettek a filmet ahogy a hangulatot is, hogy egyre csak fokozódik a feszültség.
Megéri vegig ulni azt a ket óra hosszat sot szerintem nem egyszer nezos film. Nagyon jol bemutatja a USS Indianapolis tragédiáját akik túlságosan is leirjak ezt a filmet hogy mennyire elcsépelt lett az vegye a fáradtságot es nézze meg megegyszer figyelmesen.. A capas jelenet meg ugy gondolom elmaradhatatlan a filmből hiszen miattuk lett ennyire dramai a film. Megerdemelne az 5 csillagot a harom helyett.


9. Madmax19 (2017-02-15 17:19.07) aaaaa - (válasz Pgyuf 8. hozzászólására)
A cápás jelenetek nem hatásvadászok. Aki olvasta az Unbroken című könyvet( Louie Zamperini életrajzi könyvét) az tudja hogy a nyílt tengerei cápák sokkal agresszívebbek mint a partmenti cápák és Zamperiniéket is megpróbálták többször is kikapni a mentőcsónakból.


8. Pgyuf (2017-02-15 11:38.15) aaaaa
Nos... mostanában kevesebb II. VH-s filmet készítenek. Ebből a szemszögből hiánypótló a film.
Azt is elmondhatjuk, Cage végre valami értékelhetőt ért el. Nagyszerű, hogy igaz történeten alapul.
Viszont, nem mentes az amcsi moralizálástól és a B-kategóriás klisséktől. Teljesen felesleges cápás hatásvadász jelenetekkel tarkítani az igazságot. Utoljára 1979-ben kapott be cápa csónakból a víz fel é hajoló embert. A Cápa I-ben. Vagy vajon mi lett az újonc hadnaggyal, amiért ott hagyta őket? Vajon mit jelent az utolsó kenetet feladó pap felmentése?
Szóval mivel háborús film és valóságon alapul, csak rajongásom az ilyen filmek iránt adatott velem 5 csillagot.


7. Brundle (2017-02-12 10:36.03)  
Végül bevállaltam az RTL Klub reklámos felállását mert úgy sejtettem színvonalas filmet fogok kapni még ha ezekkel a felesleges kiegészítökkel is, és végül meg is kaptam amit kellett egy színvonalas és rendesen összerakott filmet, amire tényleg érdemes volt időt szánni mert egy érdekes és egyben tragikus esetet mutatott be a néző felé. Egyszóval mindent egybevetve kellemes csalódás volt mert ahogy mondtam lentebb is a története, a filmnek színvonalra utal és ez meg is lett csak sajnos Cage annyira ledolgozta magát hogy már a jót is rossznak látják tőle, legalábbis a közönség nagy része erre a szintre jutott vele kapcsolatban.


6. Angelsoul (2017-02-12 00:31.14) aaaaa
Nagyon jó film volt, és csodálkoztam, hogy ez 2016-os. Hogy maradhattam le róla??? Valószínűleg azért, mert nem volt túl nagy reklámja (ezzel válaszoltam is Brundle anyagias kérdésére, nem mintha ez lenne egy film minőségének, értékének mércéje, pfff)

Nem elemzem, mert álmos vagyok, viszont egy true story, (ami amúgy izgalmas, megdöbbentő, érzelmes, elgondolkodtató... vagyis érzelmeket vált ki), alapból nem lehet 3,5 * alatt.

Végig izgultam a legénységért, de bennem volt az a kettős érzés is, ami minden nézőt óhatatlanul gondolkodásra késztet, és ami a két ellenfél párbeszédéből egyértelműen lejött.

A háború kemény, érthetetlen és értelmetlen. És persze ezt is a férfiak csinálják. Nem kéne tetézni azzal, hogy egy ilyen "mea culpa-t" is leértékelnek és anyagi szintre degradálják.


5. Brundle (2017-01-26 18:45.35)  
Nos ahogy látom ez a szerencsétlen Nicholas Cage végleg kukába jutott ha már ez a filmje is olyan pocsékul teljesített, mint Sylvester Stallone a D-tox filmmel hogy még az 1.000.000 dolláros összeget se se érte el bevételi szinten, mert ez a film így végezte pedig ennek a története még valami féle színvonalas jellegre enged következtetni a háttere alapján, amit ugye a cápa című filmben is elmesélt Robert Shaw mikor a tetoválásáról kérdezték a hajóján. Szóval lehet hogy megnézem a tv-ben a filmet, bár jó ideje kerülöm az rtl klub csatornáit de most talán ismét útba ejtem őket.


4. Tapados (2017-01-26 06:28.39)  
Nocsak,egyből TV-s bemutató lesz!Február 11.-én leadja az RTL Bátrak háborúja címmel!Meglessük!


3. Zolika-72 (2016-06-02 11:31.14)  
Cápák és torpedók című film remake-je lesz ez. Az egy nagyon jó háborús klasszikus. Remélem az újat sem rontják el..



2. Az utolso szamuráj (2016-05-13 08:08.23) aaaaa
Már egyszer amúgy meg volt filmesítve.


1. Tapados (2016-05-13 07:36.41)  
Na,vajon mi lesz ebből?A trailer nem tűnik olyan borzalmasnak...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2019-12-13 21:3716 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk