Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A független
- HBO, 23:40
A kém, aki dobott engem
- Mozi+, 23:45
A vér könyve
- Filmbox, 23:45
300
- Film+, 23:50
A lelkedbe látok
- HBO2, 00:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Will Arnett (54)
Gérard Jugnot (73)
Jesse Moss (41)
Anger Zsolt (55)
Igó Éva (68)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Barbár (2022) - Vélemények
Ádám almái - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A méhész (2024) - Vélemények
Bödőcs Tibor - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szeplőtlen aaaaa
Bruce A. Evans aaaaa

 

TLJones2010 hozzászólásai

Ugrás TLJones2010 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8

A hobbit - Az öt sereg csatája - Vélemények

2014-12-18 13:41.00
Hát ez nem jó. Gyűrűk ura rajongók vagyunk, fantasy rajongók, Jackson rajongók vagyunk és napestig tudnánk bámulni a hihetetlen (Jackson egyedi) panoráma képeit és jeleneteit, a jelmezeket és az orkok mészárlását de picit objektívak kell, hogy legyünk néha: ez nagyon döcögősre, itt-ott már úgy éreztem szánalmasra sikeredett.
Nem akarok hosszú elemzésbe kezdeni csak egy-két érv ami miatt szerintem igen elcsúszott a film, spoilit tartalmaz.
-jackson papa jól megforgatókönyvezte hogy mindenkit utálj a záróepizódban de minimum senkinek ne drukkolj. A Thorint jól szájbavágnánk nem kell indokolni, a tünde királyunk egy gyémánt nyakláncért lenyilaztatná a teljes pereputtyot a vidéken, az emberek a teljes lény arzenálban a koszos mocskos kapzsi szerepet töltik be, szimbolizálják ami nem túl pozitív köszi Jackson, ha azt vesszük hogy mi emberek vagyunk nem tündék..akkor itt vannak az orkok próbálunk drukkolni nekik de mégsem az igazi, meg itt ez az iszonyatosan randa szín és ábrázat változtatós pre wolfember józsi a sasokkal kb 2percet a filmvásznon. Kihez húzzunk kinek drukkoljunk?Marad Bilbo, de úgy éreztem teljesen súlytalan a szerepe ebben a gyilkolósdiban
-13törp (köztük van egy a búcsú jelenetnél aki egyetlen egyszer nem volt köztük a 3 epizód alatt, csak úgy odakerült) védi meg a hegyet egy párezres sereg ellen?kukkolnak kifele a szikladarabok közül a felfegyverzett több ezres tünde hordára. Jackson is érzi hogy gáz ez így de annyival elintézi hogy Bilbo kérdésére Thorinhoz, ennyien harcolunk ellenük a nagy megnyugtató válasz: soha ne becsülj le egy törpöt..hát én nem nyugodtam meg.
- törp nagybácsi vezér disznón?na de tényleg vicc?
-kb 20perces jelenet időhúzás ezzel a szerencsétlen idiótával aki a kincsre pályázik és nőnek öltözik hogy ne keljen harcolnia?
- humor tényleg zéró egyetlen jó poén nem ült, ami nem ártott volna egy 140perces öldöklésben
-felállnak a seregek mindig érkezik egy újabb és akkor kis képzavar hogy na most kit is kell ütni vágni hova forduljak?:) nagyon nem jó.
-thorinunk elgondolkozik hogy milyen kis kapzsi és szar alak ő, pálfordulat meg is szeretjük egyből de figyelj jön a poén..EXODUS...és a 13 törpi nagy lassítások közepette nekirohan az ellenség seregének és leaprítanak mindenkit. Hm. Szeretjük a meséket, a csodákat, de ez picit így röhögősre sikerült nálam.a gyűrűkben is természetesen sok a hasonló eltúlzás, legolas egyedül öl meg százezer törpöt de mégsem röhögünk jobban elő van készítve minden ott hőseinknek egytől egyig van egy olyan tulajdonsága ami kivételes harcossá teszi őket, egy kard, mágikus képesség stb stb itt ebben a 13 törpi(köztük egy vén ,2 kövér,egy-két full ostoba törp) azon kìvül hogy mérges nem hiteti el velem hogy leforgácsolnak ezer tündét és/vagy 5000 orkot. Ezek nem hősök nem különleges lények, buta, kapzsi törpök.
Sorolhatnám még. Vannak jó részek is természetesen, nem fogom tudni utálni sőt tuti, csak úgy mint a többi rész egyszer-egyszer elő fog kerülni évente megnézésre, de a gyűrűk ura trilogia és a Hobbit trilógia leggyengébb alkotása ebben biztos vagyok.


Gyilkosság (sorozat) - 4. évad

2014-08-06 08:29.02
Netflixen elérhető a 4. évad.
Megpróbálom spoiler nélkül.
Csak úgy mint a 3.évadban 2szálon fut a cselekmény. Holder és Sarah parkoló pályára tette Skinner, az egyik szál innen gombolyodik Sarahnal lelkiismereti szempontból, Holdernél a családalapításba zavarhat be ha buknak. A második szál egy család lemészárlása.
A hangulat, a zene a régi kellőkép csavaros, minőségileg nem kevesebb mint az előző évadok.
Krimisek cuppanhattok rá!!


Philip Seymour Hoffman - Vélemények

2014-02-03 10:52.41
Àh de "mèrges" vagyok erre az emberre. Korunk tàn legnagyobb szìnèsz zsenije ès a szemèlyes nagy kedvencem.
Minden szerep amihez hozzànyùlt arannyà vàltozott a filmvàsznon...R.I.P


A fekete ruhás nő - Vélemények

2013-10-06 23:27.32
A klasszikus angol krimi és kísértethistória mindig meghatározó része volt életemnek, könyvek tucatjait faltam fel a témákban.Egész jól megfestett kis történet, számomra szimpatikus volt a Radcliffe bár picit fiatal a szerephez. Érdemes az ilyen típusú filmeket fülhallgatóval nézni, az alapzenén kívül a kísérteties hangok feltétlenül emelik a filmnézés élményét.
Aki szereti a műfajt nézze meg, kellemes estét ad..egy csésze angol teával szervírozva kimondottan gourmet!


Elysium - Zárt világ - Vélemények

2013-09-16 19:39.28
Nem tartom rossznak. Szerintem az alapgondolat zseniális, amit köré húztak forgatókönyvvel és szereplőgárdával az pedig nincs annyira rossz hogy mélyrehúzza a mozit. Nagyon szívesen "ültem volna" még egy 8-10percet egy űrhajón és hosszabban átélni a film képi világát mind az Elysiumról mind onnan a Földet nézve.
Nem rossz összességében és a bevéveteleit elnézve az alkotók is ugyanezt gondolhatják.


A gyilkos médium - Vélemények

2013-09-08 22:36.10
Tökéletes az egyet értés. Weaver indokolatlan kiírásától erősen lejtőn a film. Kár hogy szétb...ták a második felét..


Kemény zsaruk (sorozat) - Vélemények

2013-08-27 23:33.35
Utálok elkezdeni sorozatokat nézni mert nem jut időm másra..például mozira, filmzenei forumokra, filmkatalogusra..:). Csak a legjobbakat és inkább krimi témáju sorozatokhoz nyúlok ha nyúlok..hát picit műfajt váltva belenéztem ebbe is.."pechemre" elég sok évada volt...
Kibaszottul zseniális fantasztikus karakterekkel. Életem egyik legmaradandóbb maratonja a The shield!


Démonok között - Vélemények

2013-08-27 23:28.00
Kisebb kihagyás után elég üdítő kis film jutott a kezembe, kategoriajaban feltetlenul figyelemre méltó szellemesdi.


Ártatlanságra ítélve - Vélemények

2013-07-14 23:40.18
Micsoda hiba kérem szépen hogy a jó öreg John Williams mester még csak fel sincs tűntetve az adatlapon mint zeneszerző?? Egy 5 Oscardíjas legendáról beszélünk mégnagyobb hiányosságnak tartom hogy a nevével sem találkoztam ebben a fórumban senkinek sem tűnt fel sajnos a dolog...nagyon emlékezetes zongorajátékot írt ez alá, érdemes meghallgatni!


A híd (sorozat) - Vélemények

2013-07-13 19:46.47
Műfajom a krimi. Jöhet természetesen bármilyen műfaj, de a John Stephen Carr és Agatha Christie teljes könyv és dvd készletével a polcomon kijelenthető hogy ez az én műfajom. Mindig is rajongtam a csavaros történetekért, a fifikás gyilkosokért/nyomozókért (Columbotol Linden nyomozóig), a zárt helyszíneken szűk családi körben elkövetett gyilkosságokért(Christie világa), a zárt helyszínen lehetetlennek tűnő gyilkosságokért(Carr világa), és a nyomott, esős, hideg, sötét helyszíneken játszódó darabokért. Ritkán akad a kezembe most már egy-egy olyan új darab, ami meglepetést okozna, vagy 'kielégítené' a krimi utáni rajongásomat, tavaj azonban felfedeztem a The Killinget, most pedig ezt a skandináv gyöngyszemet. Próbálok tartózkodni a sorozatoktól, mert félek hogy beszippantanak ha nagyon rájuk szokom, de ez minden időt és pénzt megér. Aki szereti a krimit valahogy szerezze be, töltse le nézze meg, mert nem mindennapi 10-szer 1órás élményben lesz része. Tökéletes hűsítő a forró nyári estékre. Alap mű.


Próbatétel - Vélemények

2013-07-13 15:59.59
Spoiler.

Már a magyar cím is kibaszott nagy spoiler....nem is sikerült meglepődnöm a csattanón.


A Bárka (sorozat) - Vélemények

2013-07-09 20:10.09
10oldalnyi véleményből sem tudtam meg többet annál erről a sorozatról hogy jó...meg "nekem tetszett"... :) azt hiszem nem kukkantok bele ebbe.


Gyilkosság (sorozat) - 3. évad

2013-07-09 15:00.48
3.rész után egy-két tőmondat:
Ugyanolyan a film hangulata, mint az előző évadé: esős idő, sötétszürke-fekete tónus, ugyanaz a selytelmes hátborzongató alapzene, aki tehát ezek miatt szerette meg ezt a krimit, nem fog csalódni ebben sem. Főhőseink ugyanazok, ez is jó hír, az alapsztori jelen esetben egy kizárólag fiatal lányokat brutálisan kivégző sorozstgyilkos, aki elvileg....már a börtönben ül és vár a kivégzésére. Linden nyomozó tartóztatta le egy három évvel ezelőtti ügy végén, azonban úgy néz ki, hogy mégsem ő a tettes, mert az jelenleg is mészárol, ugyanazokkal a módszerekkel. A kivégzés közeledik, az idő fogy, a valódi gyilkos nagyon okos... kell ennél meggyőzőbb alapsztori és alaphangulat egy vérbeli krimihez?


Gru 2. - Vélemények

2013-07-09 13:37.08
Haláli szenzációs , azt hiszem ez a legviccesebb animációs film amit valaha láttam és a forgatókönyv is brilliáns.


Gyilkosság (sorozat) - 3. évad

2013-07-08 21:22.05
Ma kezdem el nézni borzasztó nagy a csend körülötte, bárki tud infot??? A 7.részig vetítették eddig usaban az tuti mert annyi érhető el...


A belső ellenség (sorozat) - Vélemények

2013-07-06 22:01.30
Nem nézek sorozatokat mert addig is más filmeket nézhetnék vagy filmzenei interpretációkat olvashatnék, csak egy-kettőt láttam az elmùlt tíz évben, biztosra megyek. A 24 és a The killing után ennek most mégis nekiálltam...24 feeling....nagyon jó lesz ez, már két rész után imádom, csodálom hogy ilyen nagy a kuss körülette!


A mások élete - Vélemények

2013-07-06 00:38.38
Nehezen jutok szóhoz. 2007 -ben anno olvastam a filmről egy meglehetősen hosszú, méltató kritikát, sőt a filmzenéről is olvastam még akkoriban egy interpretációt, főleg a Gabriel Yared zongora aláfestéséről, akit egyébként már személyesen is láttam egy bécsi zeneakadémiai előadássorozaton :-).. Mindezek ellenére elmaradt akkoriban a film, ami nagyoncsak sajnálatos, tudniillik ezzel kihagytam 6évet, fogalmazhatok úgy is, hogy ha akkor látom ezt a remekművet, nem telik el 6 év hogy lássam életem egyik legnagyszerűbb történetét. Leszögezném nem ezerszázalékosan hibátlan darab, főleg a bizonyos szonáta tárgyát képező megfigyelőtisztünk cselekedetei igazolásában (illetve azok elmaradása tárgyában )van némi hiányérzetem, de természetesen enélkül nem lehetett volna dramaturgiailag kivitelezni a romantikus oldalát a forgatókönyvnek. Egyebekben félelmetesen és minden szégyenlősség nélkül láthatjuk a stasi 'áldásos' munkáját, tátva marad a szánk, nevetünk, megdöbbenünk, pedig emberek ilyen módon irányították a saját életünk. Méreg, egy kibaszott nagy méreg volt egész, amely életünk legintimebb szférájába is kérdés nélkül hatolt be, mint egy T44-es tank a kerti sufniba.
Ha fiaink lányaink elég érettek lesznek tessen nekik mindenki megmutatni a filmet, lássák, hogy volt az emberi őrületnek ilyen fejezete is.

Tökéletes film, tökéletes ábrázolásmód, lebilincselően izgalmas, tökéletes forgatókönyv, tökéletes filmzene. Nem lehet gyakran megnézni ezt a filmet, nem az a fajta, de 5 évente érdemes egyszer elővenni...csak hogy emlékeztessen a film valamire ..amit soha többé nem akarunk.


Mártírok (2008) - Vélemények

2013-07-05 22:02.18
Sajnos nem jutunk dülőre értem amit mondasz, de ez most így nekem nem elfogadható sajnos, ezért nem kerül be a horror gyöngyszemek címkézésű polcomra. :-).


2013-07-05 21:58.27
Az attól függ...ha vér, sokkolás kategóriában nézünk szét nekem mindig a motel és a fűrész első része jut eszembe, mint best...ha egy kis erőszakot is szeretnél mint fűszert, mindenképp ajánlom a sziklák szeme első részét. Ha nem vagy vér párti viszont úgy igaz igazából szeretnél egyszer beparázni egy filmen, más kategóriából ajánlanám a Más világot Nicole Kidman komponálásában, sötétedés után (ha laptopon nézed mindenképpen fülhallgatóval) egyedül nézve olyan hatást ér el amit nem is gondolnál. :-)


2013-07-04 20:43.49
Egyik film esetében sem érzem hogy a készítők hangsúlyt akartak volna fektetni kérdéseid megválaszolására, jelen esetben viszont annál inkább...


2013-07-04 20:29.43
Attól mert ez horror ne mentsük fel azalól a felelősség alól hogy a film leglényegesebb kérdésére felejtenek el választ adni. Imádom a horrort, te is..na de azért mégis..:))


2013-07-04 20:27.28
Valóban a filmről beszéltem már az első hozzászólásomban is amire reagáltál. :)


2013-07-04 20:25.49
Igen igen mondja ezt. De 1, miért kezdték gyerekeken??? 2, miért gondolták h a fiatal lányok alkalmasabbak illetve hogy egyáltalán alkalmasak? Ezeket nem magyarázza meg pláne nem az első és kiindulópontot.


2013-07-04 20:19.42
Természetesen értem amit mondasz, a gondom nem ezzel van. Ha kapunk egy horrort amiben gyerekeket kínoznak meg pusztán perverzióból, valamiféle szexuális hajlamból, vagy mélylélektani okokból stb, azt mondom "" oké"". De jelen esetben arról van szó, hogy a film megpróbálna magyarázatot adni arra, hogy miért velük teszik ezt, de mégsem sikerül megmagyarázni. Az öregasszony mondja ugyanis a lánynak, hogy bizony gyerekekkel és fiatal lányokkal csináljuk ezt, de arra nincs magyarázat hogy miért. Spoiler innen. A kínzás lényege egy olyan állapot elérése a mártíron amikoris élet és halál közé kerül, a cél azon állapot elérése ami túl van az életen, ennek az élménynek a megtudása a cél. Ez rendben, bár az ehhez választott eszközök is kérdőjelesek, de ez legyen még rendben. De nem kapok arra választ hogy ezt miért gyerekeken keresztül kell megtudni? Elfogadnám az érvelésed szamuráj kollega, ha a puszta nézői sokkolás lenne a cél, de a film abba a hibába esik hogy feldobja nekünk a labdát, elénk tárja a problematikát miszerint fiatal lányokon és gyerekeken kell ezt csinálni, de hogy miért rajtuk? Erre nem kapunk választ így a film számomra nem tudja igazolni saját magát. Nem tudom tetszel e érteni..


2013-07-04 18:53.07
Nem rossz, nem rossz habár a történetvezetéssel nem vagyok maradéktalanul elégedett, okosabban is meglehetett volna szerintem vágni a filmet.

Másrészről a végeredmény tekintetében abszolút nem látom igazolhatónak hogy gyerekekkel és fiatal lányokkal kellett ezt csinálni. Miért velük? Erre nincs értelmes válasz és ez így alapjaiban kérdőjelezi meg a filmet. Sőt..maga a célra rendelt módszer mint út a ""sikerhez"" is erősen kérdőjeles.


A hívás (2013) - Vélemények

2013-07-04 15:24.45
Ja hát arról nem beszélek hogy megpróbáltak valami igen faszájos slussz poénnal zárni de szerintem csak mégjobban összebaszták az egészet...
Spoiler.
A kiscsaj aki 90percen keresztül óbégat hirtelen bosszuálló angyal lesz és jól kitalálja hogy majd ők revansot vesznek a fickón...hú na ne!


2013-07-04 14:47.28
Hát én nem vagyok elragadtatva. A kislány rinyálása egy idő után iszonyatosan idegesítővé vált, ez még akkor is sok ha nyilván értjük a szituációt.
Van hiba is azért a filmben bőven....spoiler. a kiacsaj kiteszi a kezét a lyukon aztán ezt az első sikertelen azonosítás után nem folytatja inkább festéket locsol kifele.
A zsaruk berontanak a fickó házába őt keresve holott tudják hogy az autóban ül a kiscsajjal a csomagtartóban..aztán jönnek a szokásos amerikai unalmas klisék hogy az anyukájával akar beszélni és ezen mindenki jól elsírja magát a központban vaaaa...stb stb stb
Nem rossz de a kiscsaj óbégatása számomra élvezhetetlenné tette a dolgot.


The Tall Man - Vélemények

2013-07-01 23:49.59
Kurva nagy SPOILER!!!

Hát nem tudom hogy ki hogy van vele de a 10.perc környékén én már megsúgtam kis feleségemnek a megoldást, aku haragudott is érte rendesen. Kizárólag csöves házak...gyerek eltűnnek..szemétdomb..csöves emberek és piff már jött is az isteni szikra hogy a gyerekek nem halottak.

Spolier vége.

Egész jó film picit lassú picit lehetett volna összeszedettebb de egész jó.


A legjobb filmzenék!

2013-06-30 00:59.50
Ramin djawadi: game of thrones main theme. Csak ezért az első 3percért nézem a sorozatot.;)


2013-06-30 00:37.52
Clint Mansell: Stay with me...picit ijesztős.ijesztően zseniális.


1 2 3 4 5 6 7 8

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk