Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Állj, vagy jövök!
- RTL, 02:00
A testőr
- Film Mánia, 02:00
A lelkedbe látok
- HBO3, 02:20
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 02:45
Stone
- Film+, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dumapárbaj aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - Elysium - Zárt világ - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
228. Filmbetrachtexpertgutachter (2024-02-20 22:09.56) aaaaa
Egyik kedvencem. Van jó történet, keserédes ending, jó kis akciójelenetek, ahol tépik a hús, de nagyon.
Van benne sok elnagyolt dolog, de annyira jó mozi, hogy eltekintek ettől.


227. Evile-Elvis- (2023-06-27 12:23.13) aaaaa - (válasz KicsiRéka 225. hozzászólására)
"Miért nem lehet anyagi helyzethez meg IQ-hoz kötni a gyerekvállalást?"

Esetleg elehetne venni más jogokat is a szegény és az IQ teszteken nem jól teljesítő emberektől! Sőt, talán össze is gyűjthetnénk táborokba a szegény és a buta embereket és valami hasznos munkát kéne adni nekik, ha már nem szaporodhatnak, hogy levezessék a feles energiáikat. Egy csapásra boldogabb és jobb hely lenne ez a világ.



226. KicsiRéka (2023-06-27 09:48.57) aaaaa - (válasz KicsiRéka 225. hozzászólására)
*15-20 milliárd ember


225. KicsiRéka (2023-06-27 08:57.40) aaaaa - (válasz Bertó!!! 224. hozzászólására)
Nem tudom, honnan jött nálad ez a keresztény konzervatív agymenés, de te tényleg szülnél gyereket abba a koszos putriba, amit a filmben láttunk?

Mindenki meg akar gyógyulni, miközben nincsen hova. A filmben bemutatott földön élhet kb 15-20 millió ember? Jó, meggyógyulnak. Azt utána mi lesz? Honnan lesz nekik kaja, meg úgy egyáltalán? Mi az értelme mindennek?

Amikor közösségi oldalon olyan bejegyzést látok, hogy a 10 gyerekes család nem tudja etetni a kölyköket, ezért segítségre van szükségük, mindig elgondolkodom, hogy minek szült akár egyetlen egy gyereket is bele a putris nyomorba? Miért nem lehet anyagi helyzethez meg IQ-hoz kötni a gyerekvállalást? Így is rohadt sokan vagyunk már, és legjobban a putrisok meg szegény országok csórói szaporodnak.


224. Bertó!!! (2023-06-27 00:07.32)   - (válasz KicsiRéka 223. hozzászólására)
Miért nem tették meddővé a földlakók mondjuk 80 százalékát

Jobbat mondok. Miért nem irtották ki mindet? Sőt, a mostani "putrisok" egyáltalán minek élnek? Minek él az, aki nem fehér, keresztény és nem konzervatív?

Ez skandallum. Azonnal eloltatni mindet és, csak a felsőbbrendű tiszta vérvonal szaporodjon...
Instant benyújtani a törvénymódosítást.


223. KicsiRéka (2023-06-26 23:57.20) aaaaa
Az egész film értelmetlen. Attól, hogy a csöves földlakók megrohamozzák az egyetlen élhető helyet, semmi sem lesz jobb, csak rosszabb, mert szétbarmolják azt is. Minek mindenkit meggyógyítani, ha így sincs se kaja, se állatok, se fák, se jó levegő, semmi. Minek szülnek egyáltalán gyerekeket abba a putriba? Miért nem tették meddővé a földlakók mondjuk 80 százalékát? Hogyan lesz légköre az űrben ennek a holdnak, mikor amúgy nyitott?

Semmi értelme sincs.


222. Eames (2019-01-01 23:21.47) aaaaa
Az elysium az ellenszenve által lesz egy jó akció sci-fi!Igen a rossz karakterek annyira negatívra sikerültek,hogy a film végére már majdnem szétrobbanunk az álltaluk kiváltott undortól majd méltó befejezésel megnyugszunk és értékeljük az alkotást.Igen,valóban szép a látvány,sci-fi van benne az tuti és mondandója is akad.Van itt kicsit amerikaias érzelgös vonulat,szegények vs. gazdagok,elnyomás és feszültség nem csak az akció jelenetek véget mert amint írtam az elején,ide kellet a történetben rejlő ellenszenv!Matt Damon sose volt a kedvenc színészeim közt most se lessz,de hozza a formáját,viszont annál inkább egyre jobban bírom El Pablo-t:)Foster asszony és idegbeteg katonája jó párosítás lett ami kellet a mozihoz.A rendező Neill Blomkamp munkásságából csak a Chappie-t láttam nálam az erős hármasra visgázott.Valószínüleg már láttam ennél szebb és összetettebb science fiction-t de megérdemli a 5/4-et,és igen ez után meg fogom nézni a népszerű District 9-et is habár nem látok semmi ismerős szinészt se de remélem Kruger bácsi hozza majd magát!
Költségvetés: 115 millió USD
Bevétel: 286,1 millió USD


221. Marsbolha (2018-03-17 13:46.44)   - (válasz Langelus 194. hozzászólására)
Már a 90- es években elkészültek a NASA- nál az Űrvárosokról a tervek. Pénz miatt nem megvalósítható, mivel fegyverkezésre költünk.


220. Riff60 (2017-05-24 20:40.11) aaaaa
Már 3x láttam és nagyon kedvelem ezt a filmet,igazi scifi látványvilága és hangulata van,bevillannak tőle a régi jó scifi illusztrációk meg Galaktika borítók.Az akciók is kimunkáltak benne.Mondanivaló meg...ugyan már valamire fel kellet fűzni a sztorit.A világ összvagyonának 99%a a népesség 0,5 %ának kezében van,a túlnépesedés és a vele járó nyomor felszámolhatatlan, ehhez nem is kell scifit csinálni,ez ma van bazmeg.


219. Pocsolya ugró (2017-04-24 11:03.22) aaaaa - (válasz Vmiso 218. hozzászólására)
Én is szurkoltam neki, nagyon jó karaktere volt :D Az a tipikus köztes figura volt aki a saját malmára hajtotta a vizet.


218. Vmiso (2017-04-24 09:06.52)  
Nagyon jó sci-fi-akciófilm, egy remek Matt Damonnnal a főszerepben. Blomkamp District-jénél is jobban tetszett.

Copley annyira koszos-mocskos-cool gonosz volt hogy majdnem drukkolni is tudtam neki :)


217. Randal (2017-03-21 19:18.16) aaaaa - (válasz Pocsolya ugró 216. hozzászólására)
Egészen pontosan a 20-as évek szovjet filmjeiben vezették be a moziba a "gonosz, elnyomó burzsoázia ellen fellázadó büszke proletár" történetét. Éljen soká az osztályharc.


216. Pocsolya ugró (2017-03-18 01:12.49) aaaaa
Jó kis film volt. Meg lehet nézni. Igaz hogy ezt az Elysiumos ötletet valaki már a hollywoodiak előtt kitalálta, de oda se neki. Jól sikerült. Copley pedig baromi vicces volt benne, jól elintézte a politikusokat :DD


215. Acrab888 (2017-03-12 19:41.27) aaaaa
Sajnos csak most láttam, és így elsőre én is azt tudom megerősíteni amit többen megemlítettek, hogy nem egészen Neill Blomkamp szájíze szerint készült.

A filmre oda adtam az összes csillagot, mert ha ezt mondjuk egy nagyobb Hollywoodi stúdió karolja fel szerintem biztos még ennyit sem hoz ki belőle.
Diego Luna - akit csak most realizáltam hogy Zsiványkodott is :D - karaktere volt számomra igazából a legkomplexebb. Nem hittem volna, hogy a szerepe teljesen egyfajta Che Guevarai minőségbe fog átváltani.
Még a Földön több jelenetben néztem volna meg, amikor nem csak ordibál mondjuk. Kíváncsi lettem volna még nagyon az Elysiumban élő felső tízezer életére legalább néhány vágókép erejéig.

Igazából amin nagyon fogtam a fejem az a légkörbe hatolás egyszerűsége volt (ok, védőpajzsok lehetnek...), tudva levő hogy a Földről képesek űrhajókat indítani és nincs fegyveres légvédelmi rendszere az állomásnak. Furcsa volt, hogy letudják tiltani a földi űrhajók mozgását - egyáltalán hogyan is pontosan?
Max-et mikor kiszúrták első sorban nem az ő követésével voltak elfoglalva ha nem csak úgy épp benyitottak pont abba a házba ahol bújtatták - az ezer közül... - ok tudom hogy ez magyarázható azzal, hogy profi bérgyilkosok voltak vagymi, viszont elég kényelmes megoldás.

Ez persze csak az én személyes véleményem, a hibái ellenére tetszett. Több hasonló filmre lenne szükség, ahol már működő űrbázisok vannak, frakciók, csomó jármű és nem csak visszafogott konzerv sztorik. Jön majd a Valerian, remélem az mer majd gazdálkodni a képzelőerővel. :)


214. Dark Bakter (2016-08-02 22:12.47) aaaaa
Érted... Beteg vagy, befekszel egy hibernáló gyógyító ágyba, az diagnosztizálja a nyavalyádat, és meggyógyít egy perc alatt... Nem is hangzik rosszul... Vajon eljut ide valaha a technika? Eljuthat, de hol leszünk mi addigra? C'est la vie...
A District 9 mozival hatalmasat alkotott Blomkamp. Egy zseniális és tökéletes sci-fit tett le az asztalra, ami mellőzte a hollywoodi moziknál megszokott bevett kliséket...
Az Elysium nekem tetszett. Nem olyan ütős mint a District 9, node ahhoz felnőni, nem kis meló... Nagy volt az elvárás Blomkamp felé... Hát-hát, itt azért már megjelennek klisék sajnos... A társadalom kritika kissé elnagyolt, persze, hogy gerinctelen férgek a politikusok, de lehet, hogy van 1000ből 1 kivétel, nem kell általánosítani.... Öööö.... mindegy... A sztori nem rossz, a hangulat és a képi világ is remek.... A betétdalok jók, a score hibátlan! A színészi játékra sem lehet sokat panaszkodni. Damon és Foster remek, mint mindig, de az igazi ász a District 9 főhőse Sharlto Copley, minden rezdülése tökéletes, uralja a vásznat, zseniálisan hozza a szadista zsoldost. Egyébként a Szuper-csapatban is ő a legemlékezetesebb. Itt is lemos és elhomályosít mindenkit....
A pusztulásra ítélt Föld és az elysiumi Kánaán közötti kontrasztot jól sikerült bemutatni. Az utópisztikus hangulat zsír, a cyberpunk elemek is jók...
Vannak benne természetesen kapitális baromságok, és fájdalmas giccses részek, de hát semmi sem tökéletes....
Összességében egy szórakoztató sci-fi, ami nem ér fel a nagy elődhöz, de még így is kiemelkedik a sablon sci-fik közül... Szóval jó film ez kérem szépem...


213. Langelus (2016-06-09 08:59.21) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 212. hozzászólására)
"vízilovat"?


212. Nyolcadik utas (2016-06-05 10:58.35) aaaaa
Újra nézve, javítottam rajta egy csillagot.
Csak azt a vízilovat, csak azt tudnám feledni!


211. Gyorkos (2015-11-21 18:45.32) aaaaa
Kellemes kikapcsolódás, jó szórakoztatás.


210. Orsi (2015-11-11 13:49.38) aaaaa
Nem nekem való a műfaj, ezt könnyen megállapíthattam. Biztos sokak számára ez egy nagyon jó film, de én rettenetesen unatkoztam közben!


209. Michuu (2015-03-05 17:09.25) aaaaa
Szombaton tekintem meg Blomkamp úrtól a Chappie című filmet, ezért jobbnak találtam beiktatni a rendező eddigi munkáit. Ezzel kezdtem. Kezdetnek nem is rossz, sőt, ez a mozi nagyon tetszett. Már maga, ha sci-fi, az engem érdekel, ha akcióval keveredik, még jobb. Jók voltak az akciók, Matt Damon, Alice Braga és Jodie Foster jól játszott, a legjobb azonban Sharlto Copley volt. Negatívum pedig, hogy szerintem üresjárat dögivel volt benne.


208. Langelus (2014-11-20 14:39.28) aaaaa
Nagyon gyenge.


207. Convar (2014-11-19 22:40.16) aaaaa - (válasz Convar 206. hozzászólására)
"a történet egyetlen elemében"

Azt leszámítva persze, hogy pl. sztem nemhogy 140 év múlva, de még talán 1400 év múlva sem lesz olyan orvosi eszközünk amely gyorsabban újjáépít mint amennyi idő alatt háromig számolsz.

Dehát sci-fi, abban pedig a fi-nek köszönhetően sokmindent szabad :)


206. Convar (2014-11-19 22:33.08) aaaaa
Nem értek egyet a fanyalgókkal. OK, a társadalomkritikája tény hogy kissé elcsépelt (ahogy mások is megjegyezték) és túlzottan is általánosító, de igazából nem érdekel mert én - a trailer megtekintése után - nem is vártam tőle többet mint hogy szórakoztasson. Azt meg megkaptam. Ez egy első osztályú, tökéletesen kivitelezett akció-scifi. Minden egyes képkockája a helyén van, a történet egyetlen elemében, egyetlen jelenetben sem találtam hibát pont


205. Saint alexis (2014-10-05 15:04.06)  
Jó film, szórakoztató film, de valami igen hiányzik belőle. Remek indítás, érdekes dilemma, egy zseniálisan megírt gonosz, aki tökéletesen van előadva, mégis, valahol hiányzik az az elemi erő, ami beszippant, magával ragad. Az elejétől érzékelhető a végkifejlet, mégsem tudtam igazán szurkolni senkinek, már kissé unalmas minden filmben a társadalomkritika, ez a fajta jövőkép.. Az erősített test egyébként létezik rég, és szépen hozták, hogyan működik, a hatalmi játszmák rendben voltak, de persze megint a hülyeség.. a nyávogó anya, aki csettintésre várja a megoldást, komolyan, mintha én börtönbe zárva azon verném magam, hogy szerelmem odakintről miért nem visz el nyaralni Hawaii-ra. Sorolhatnám még a következetlenségeket, de felesleges, itt most nem működtek annyira a dolgok, ahogyan a D9 esetében. Ettől függetlenül nem rossz, sőt, csak.. nem hiszem, hogy még egyszer megnézem, mostanában biztosan nem, és ez egy sci-fi esetében nálam nem jó jel. Ami még nagyon zavart, hogy a lakosság odafent mintha hiányzott volna, rohangálnak a hatalmas házban, de sehol egy lélek.
Nekem ütősebb lett volna benne valami tömeg mészárlás, mindegy, hogy a gazdagok vagy a szegények hullottak volna százszámra, de sokkal életszerűbbé vált volna az a mondanivaló, hogy változást csak áldozatok árán lehet elérni.
Kissé popcorn mozi lett, és ez baj, viszont szórakoztató, és Matt gyerek is hozta, amit kell, ami jó - a legnagyobb gondom viszont a filmmel, hogy számomra a legemlékezetesebb képkockák na mik voltak? J Foster kisasszony lábai!! Lehidaltam, egyrészt, még mindig őrült csinos, másrészt, ilyen formás, izmos lábakat egy ilyen hölgytől még sosem láttam, alig hittem a szememnek. És egy sci-fiben, ha egy női láb ragad meg leginkább bennem... nos,, kissé furcsa:))
Nagyjából az itteniek szerint négyes korrekt rá, nálam kb 75%, jó napomon akár 80.
Nem várom el egy rendezőtől, hogy sorban ontsa a szuper filmeket, így igazán nincs szégyenkezni valója NB-nek, soha rosszabbat.. de azért, ha tud, inkább a D9-féle tartalmat igyekezzen vászonra varázsolni, mert abban nagyon magasra emelte a lécet.


204. Johnny92 (2014-10-05 12:58.55) aaaaa
Blomkamp a kitűnő District 9 után ismét rendez... ezúttal nagyobb költségvetéssel! Ami sajnos nem látszott meg mert az akciók bár látványosak, és remekek voltak, de szinőségben és mennyiségben nem verték előző filmjét ami csak 30 millióból készült, ellenben ez a 4x-eséből. És oké hogy nevesebb szinészekkel lett forgatva, de Damon és Foster gázsija nem dobhatta meg ennyire. Egyszóval a pénzzel most elég rosszul bántak, de attól még amit kapunk az..
Abszolút a kategóriás sci-fi! Nem is értem a helyezését, és azokat akik 1-2*-ot adtak rá,talán nekik ez a műfaj nem való.
A történet már szokszor elgondolt, de talán a megvalósítása az eddigi legjobb. Damon jó választás volt, bár a drámai részekkel nem tudott eléggé megbirkózni. Foster helyett meg úgy éreztem bárki mehetett volna, mehetett volna az a pénz jobb helyre is, aki itt a legtöbbet brillírozik az előző film főszereplője Sharlto Copley! Itt úszik a mocsokban a karaktere és az akcentus ahogy beszél(eredeti nyelvvel persze), nem semmi! Lehetett volna az ő és Matt helyzete kiélezettebb, talán forgatókönyv helyzete miatt nem így történt. De a fegyverek, találmányok, District 9hez hasonlóan érdekesek, remekek! A zene nagyon ment a filmhez, ami miatt kitűnik az a cyberpunk érzés ami végigkíséri a filmet, és a remek akciók.


203. Johnny kapitány (2014-08-21 01:33.34) aaaaa - (válasz SzaboKri81 202. hozzászólására)
Egy csokor új karakter, igaz?:)


202. SzaboKri81 (2014-08-20 21:25.32) aaaaa - (válasz SzaboKri81 201. hozzászólására)
Ami még nem nagyon tetszett, az a karakterekek egysíkúsága. Volt itt szinte minden. Konzervativ, a társadalmi különbséget erőnek erejével fenntartani akaró politikus. A szegény réteget kihasználó gátlástalan üzlet ember. A kegyetlen szadísta zsoldos katona, akit persze Krügernek hívnak. Szóval mindenki kapott egy karaktert, amit használhatott a film végéig.
Továbbá a film azért durván torzít. Igaz, hogy a föld lakosságának egy százaléka tartozik az ultra gazdag kategóriájába de a halált még Ők sem tudják legyőzni. És persze lehet mondani, hogy ez csak egy sci fi de ha már ennyire nyíltan utal társadalmi problémákra ennyire ne ferdítsen.


201. SzaboKri81 (2014-08-20 20:34.05) aaaaa
Neil Blomkamp a Distric 9 után egy hasonló témát feszegető filmet készített. Ezúttal a faji szegregáció helyett a társadalmi különbségek és az illegális bevándorlás került előtérbe. Ami látszódik, hogy itt inkább mozi filmet készítettek. A költségvetés is 110 millióra ugrott és átvették a terepet a robbanások, lövöldözések és látványos verekedések. Nekem személy szerint jobban tetszett a Distric 9 dokumentumfilmes megoldása.
Persze összességében ez sem rossz de azért érződik a minőségi visszaesés.



200. Nyolcadik utas (2014-06-02 08:56.56) aaaaa
1.Bulivúdi életszemlélet.
2.A liberalizmus oktatott csúcsa.
3.A rossz neve már sokadszor a német Krűger.
4.Végső szentimentalizmus.
5.És már tudjuk, miért jó a vízilónak!!!!


199. Lector (2014-05-31 16:13.34)   - (válasz Kiskakukk@ 193. hozzászólására)
Én meg mást nem tehetek:-Egyetértek


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekFilmbetrachtexpe.., 2024-02-20 22:09228 hsz
KérdésekLebemann986, 2024-01-17 14:2821 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk