Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mission: Impossible - Fantom protokoll
- Moziverzum, 13:55
Elveszettek az éjszakában
- Cinemax2, 14:00
A lehetetlen
- Film4, 14:15
Hurrikán meló
- Film+, 14:50
Üldözési mánia
- Filmbox Premium, 14:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Harvey Keitel (85)
Samantha Morton (47)
Robert Pattinson (38)
Brian Geraghty (49)
Siobhan Fallon (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mad Max - A harag útja - Vélemények
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Szarvasbébi (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mintha kéne aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Autumn. hozzászólásai

Ugrás Autumn. adatlapjára


Illúzionista (2006) - Vélemények

2012-12-14 23:10.04
Észleltem ;)


2012-12-14 22:45.27
Tisztelt KareszFaszi! (nem hittem hogy ezt valaha le fogom írni :D )
Kérnék egy gyors választ, a nap nem zárulhat le enélkül, kéremszépen.


Köpök a sírodra (2010) - Vélemények

2012-12-14 22:32.37
Igen.
Oké, megtörtént. :)


2012-12-14 22:11.29
Leírhatom :D

De ennek a fórumnak nem ez a témája, és egyre szexuálisabb irányba kezd terelődni a téma. Ha gondolod adj privát elérhetőséget és megtudhatod egy férfi átlagos napját az én szemszögemből.


2012-12-14 21:24.50
Elfogadom a véleményt, van benne igazság. Mivel mindig két aspektus van, valaki mindig csonka marad. Valóban, ahogy egy nő jobban tudja saját félelmeit esetlegesen ezzel kapcsolatban, úgy egy férfi is jobban tudja érzékeltetni a brutalitást, AMI ÁLTAL a nő félhet. Nyilván a megerőszakolást sem a nők találták ki, s a dolog létrejötte által tudunk beszélgetni most erről. Kétségkívül bennük is van erőszakos hajlam, de nem annyi mint a férfiakban. Nem véletlen, hogy nem ők rabolnak bankot, nem ők a soorozatgyilkosok, és igen, nem ők erőszakolnak meg másokat. Sztereotipizálok, kétség kívül, de így látható.

Nincs bajom a férfiakkal, az emberekkel van bajom, adott esetben. Nemiségtől függetlenül mindenki lehet 'rossz' ember.

Nem mondtam, hogy az 'ilyen is van' és az 'olyan is van' egyenlő a csak ilyennel, de kétségkívül megengedi az általad cáfolt lehetőséget is. (mint olyan) Épp ezért nem vagyok ellentmondásban. A példám pedig releváns, hiszen az arisztotelészi logikára vonatkozik, ami ebben az esetben A 'szitu'. :)

Mindketten túlzott mértékben szubjektívek vagyunk, én nő vagyok, te pedig férfi. Így elkerülhetetlen az objektivitás. Te pedig látom igyekszel hangoztatni; mindkét hozzászólásodban kiemelted azt hogy csak te tudod jobban, és ez azért engedtessék meg. Igenis, előfordul, attól hogy valaki kivételt képez, a közösségben még nagy számban fordulhat elő valami.


2012-12-14 20:18.58
Kreatív a film alapja, mert: ugye az eredeti alkotás 1978-ban készült. Tetszik, hogy ennyire lélektani, ennyire brutális. Akkor még nem volt oly sok amerikai szemét ami elárasztotta volna a filmpiacot (bocs, kedves amerikaiak, nem akarlak titeket álszent módon szidni; mert vannak tőletek jó mozik, és mint mindenki esetében, a látott filmek aránya nálam is kb 90%, Amerika javára. De: szemetek is - be kell látnunk.) Tömegtermelés, filmekre alkalmazva. Ez van, ők gyártják a legtöbb filmet, és ebből kifolyólag tőlük nézzük a legtöbbet. TEHÁT: akkor még abszolút nem volt sablonos, mivel az elkövetkezendő 34 évben x millió film keletkezett, amik elcsépelték a témát. Nem volt meg ez a remake sem, természetesen, Az utolsó ház balra sem volt még, és így tovább. Nem sablonos. Originális értelemben tutira nem.
Továbbá: Látszott hogy a rendező férfi volt; ugyanis: csak egy férfi tudja ennyire életszagúan megjeleníteni a megtörtént eseményt. A férfiakban benne van egyfajta ösztönösség, természetes, kódolt agresszivitás, ami által egy ilyen fiktív mozzanatot ennyire reálisan állíthatnak elő. Hogy mindenki értse: itt az ideje a vizualitásnak, a fő koncepcionális mag megléte után: meg kell oldani a nő megerőszakolását; egy férfi jobban tudja ezt, "alapból jön neki" (bocs, nem akarom sarkítani, sem feministává tenni az egészet), de valószínű, hogy nagyobb eséllyel oldja meg élethűbben mint egy női rendező, aki adott esetben csak áll, hmm, mit kéne, hogy kéne, mi lenne nekünk a rossz...
Végezetül önmagad paradox állítása:
,,A farkunkkal gondolkodunk? Olyan is van, amikor nem azzal - ezt hadd tudjam én jobban. " Te magad mondtad ezzel, hogy igen, így van. Az ,,olyan IS van" már igazságtartalmat feltételez. Oldschool arisztotelészi logikai megállapítás filológiai területen, még a strukturalisták előtt. (Klasszikus példa, ált. így tanítják: ,,Minden ember halandó. Péter halandó. Konklúzió --> Péter ember.)


Harcosok klubja - kedvenc idézet

2012-12-12 19:53.24
Utolsó idézet: 2012-10-16. És még mindig van... Gyönyörű. Lassan az egész film szövegkönyve ide kerül, mint idézet. Lenyűgöz, komolyan.
Nem tudok belefogni, hogy elmondjam mennyire zseniális a film, a szavak nem érnek semmit, de asszem hogy ez világörökség. Igen, ez bizonyos.


Mädchen Amick - Vélemények

2012-11-30 14:04.28
Gyönyörű.Ritkán látni ilyen gyönyörű nőt (inkább csak a fiatalkori Madchen-re gondolok, mondjuk a Twin Peaks-ben ugye), mikor még természetes volt.


Köpök a sírodra (2010) - Vélemények

2012-11-04 13:41.34
Nagyjából visszaolvastam ezeket a véleményeket. Azonnal el lehet dönteni hogy melyiket írta nő, és melyiket férfi, a nevektől függetlenül. Én először ezt a remake-t láttam, ami mondhatni tetszett. Bár az ilyen brutális történetek esetében talán nem a ,,tetszik" szó releváns, ígyhát ,,érdekesnek, izgalmasnak találtam"-ra módosítom. Nem emlékszem rá tisztán, csak azért jutott eszembe ide írni, mert körülbelül 20 perce néztem meg az eredeti '78-as vágatlan verziót. Az új változatot ahhoz képest rendezettebbnek, szisztematikusabbnak, logikusabbnak és jobban felépítettnek tartom, de természetesen: volt miből építkezni. Bár sok a hasonlóság, mégis ég és föld lehet a kettő. Tekintsük a főszereplőt mindkét filmben. Látszik hogy ebben a munkában a nő mennyire... mai. A 78-as -ban egyszerűen, tisztán volt szép a főszereplő, kicsit olyan elmondhatatlan módon, mint régen a nők. Na ennek csíráját sem láttam a mostaniban. Talán ilyesmi hiányozhat a mai hölgyekből. (?)
Látom itt is felmerült a szexualitás kérdése. Persze nem véletlen, mert erre épül az egész film, és ennek köszönhetően is mondom, hogy iszonyatosan kemény alkotás. Ami meg abból fakad, hogy pszichésen hat, nem a fizikális erőszak az elsődleges mozgatórugó. Mert hát tudjuk, ha valakit megerőszakolnak, nem a fizikai tett fáj igazán.
Annyira dühös voltam, miközben néztem ezt. Reális megjelenítés, zaklatottság... Hogy is mondják ezt? A nyugalom megzavarására alkalmas? Ó igen. Az én nyugalmamat teljes mértékben megzavarta, de pont ezért kezdtem bele, és pont emiatt áll fenn a műfaj szeretete is. Elkezdtek járni az agyamban a fogaskerekek... Nem tudom megmondani hogy ez puszta érdeklődés-e vagy valamiféle abnormális vonzata van; ez túl nagy horderejű kérdés az itt található helynek. Ez a horror-kedvelés alapvető felvetése is. Szóval nem tudom. Maradjunk annyiban, hogy érdeklődő vagyok.
És úgy hiszem egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a nemi erőszakot elkövető férfiakat minimum kasztrálással kellene büntetni. Ez csöppet sem feminista hozzáállás, csupán... igazságos. (Mondjuk viccesnek is tartanám ha valaki épp ezzel a jelzővel illetné, dehát ki tudja...)
És mondjam azt hogy látszik hogy a rendező férfi volt? Nem tudok egyet érteni az alattam szólóval (ha ha:szójáték); a pasik viselkedése semmit sem változott az ég világon. Nem is tud változni, maximum szocializációs dolgokban, de alapjában véve azért nem, mert még mindig ugyanazt az indokot használják: a nemükbe van kódolva. Ami talán igaz is lehet -egy bizonyos szintig.
Nem véletlen hogy a kegyetlenség, az erőszak, a túlzott agresszivitás, az az igazi eredendő gonoszság bennük van meg. Szerintem ezt az emocionális fejletlenség okozza (nem degradálónak szánom, ez tény, tudományosan is bizonyított) és hozzá a fordított arányú racionális készségek viszonylag jó megléte. Persze lehetne még pszichológiai vizsgálódást indítani...de ennek sem elég a hely. Azonban a film alaptörténete kreatív (ez nem a remake érdeme nyilván), a brutalitás is jól megjelenített, a cselekmény szépen bontakozik ki, a befejezés is ütős (de nem váratlan). Összességében érdekes volt. Nem értékelem: nem szeretek mindent beskatulyázni; egytől-ötig terjedő keretbe foglalni, van amit nem lehet, az elmosódott kontúrok és a szélsőséges érzelmi hatások miatt.


Visszafordíthatatlan - Vélemények

2012-08-13 11:42.02
Felkészültem rá hogy mennyire szörnyű lesz és brutális. Ahhoz képest nem adott sok mindent. Lehet hogy csak túlságosan erős idegzetű vagyok, és már sok mindent láttam, vagy hiányzik belőlem az empátia, de nálam elmaradt a katarzis. Sajnálom.


egy régi filmet keresek

2012-06-25 16:45.02
Nem a Powder? Abban volt iszonyú okos a csávó. :) nem biztos, de nekem most ez ugrott be


Filmet keresek!

2012-06-25 16:44.05
Amit én keresek az egy modellről szólt, akit elraboltak, és borotvával összevagdosták az arcát, így egy életre megcsúnyúlt. Valami szilánkok vagy nem is tudom mi lehetett... Valaki ismeri? régebbi film.


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2012-06-24 22:01.31
És hány éves lettél? :)


2012-06-24 21:55.54
Szülinap van? :D Boldog Születésnapot!!


2012-06-24 21:16.45
Nekem is így kellett volna, de gondoltam most kivételt teszek...


2012-06-24 21:01.26
Remek. :D Viszont úgy látom az illető nagyon közkedvelt itt...


2012-06-24 20:57.40
Ha már itt tartunk, nekem sem túl szívderítő ilyen szemét beszólásokat olvasgatni. Úgy vélem te (Az utolsó Filmcézár) sem lehetsz túl idős. Ha pedig mégis, akkor ezek a kis ,,visszavágások" és ez a modor eléggé infantilis jellemre utal. :) Ami tulajdonképpen nem is jobb annál, mint amikor valaki -mellőzve a helyesírást-, globális és lineáris kohézió nélkül alkot szöveget.
Ó és most várom a nekem szánt elmés beszólást. Viszont én nő vagyok, erre hátha tekintettel leszel, bár én már nem reménykedem semmiben. :D

(És még annyit, hogy a ,,csodaszép" szót is egybe írjuk. Erre már tényleg nem mondhatod hogy pedig te egybeírtad...)


egy régi filmet keresek

2012-06-24 16:52.43
Amit én keresek az egy modellről szólt, akit elraboltak, és borotvával összevagdosták az arcát, így egy életre megcsúnyúlt. Valami szilánkok vagy nem is tudom mi lehetett... Valaki ismeri? régebbi film.


Filmet keresek

2012-06-24 16:52.20
Amit én keresek az egy modellről szólt, akit elraboltak, és borotvával összevagdosták az arcát, így egy életre megcsúnyúlt. Valami szilánkok vagy nem is tudom mi lehetett... Valaki ismeri? régebbi film.


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2012-06-21 21:36.22
Amit én keresek az egy modellről szólt, akit elraboltak, és borotvával összevagdosták az arcát, így egy életre megcsúnyúlt. Valami szilánkok vagy nem is tudom mi lehetett... Valaki ismeri? régebbi film.


2011-03-20 13:39.52
Olyan filmeket keresnék ami goth lányokról/fiúkról szól... Tudna segíteni valaki?


2011-03-12 13:55.36
Ó de igen:) Köszönöm...:)


2011-03-05 14:20.58
Ez a film egy lányról szól, aki új városba költözik az anyjával,azt hiszem.Vesznek egy házat,és új suliba kell járnia.A lány pedig különc, azt hiszem goth, vagy boszorkány... A fekete cuccai miatt furcsán néznek rá,kívülállónak tekintik. Aztán megismerkedik pár ilyen csajjal, és belemerülnek a fekete mágiába, vagy a szellemidézésbe,már nem tudom.
Arra emlékszem a filmből,hogy körbeállnak valakit,aki fekszik,és mondanak valamilyen igét vagy idézést,és a lány lassan elkezd felemelkedni...
Aztán mikor súlyos lesz a dolog,a csaj ki aka szállni,de nem engedik...


Marilyn Manson - Vélemények

2011-02-20 14:48.38
Az a helyzet,hogy Marilyn Manson semmivel sem rosszabb mint néhány "köztiszteletben" álló ember. Mivel rosszabb ő mint mondjuk az amerikai elnök? Semmivel.Csak az elnök aljas módon szedi el mindenki pénzét,önös érdekeket hajszol, és ezt az emberek kívül nem látják.Sokkal könnyebb az olyanokat,mint Marilyn Manson okolni a modern társadalom problémái miatt,aki nyíltan botránkoztat meg mindenkit,aki olyan..amilyen. Szemét, pénzéhes, mindenkit eltaposó politikusok,pedofil papok,hipermarketekben dolgozó átlagemberek elmebeteg,őrült gondolatokkal...Mert ugye ezek mind-mind léteznek.Csak a felszín alá rejtve.És sokkal könnyebb mindent ráfogni egy sátánista Marilyn Mansonra. A gyerekek személyiségének eltorzulását,a világ összes baját,mindent.
Az egész sátánizmus,a világ gyűlölete,a meghökkentés mind színpadi show elem...Mert ugye ő is rájött arra,hogy az emberek figyelmét leginkább a megszokott társadalmi normáktól teljesen eltérő,polgárpukkasztó,megbotránkoztató dolgokkal lehet felhívni. Az emberek szeretnek megbotránkozni.Még ha titkolják is...
Ezért foglalkoznak vele sokkal többet,mint egy tehetséges,teljesen átlagos pop előadóval aki a szerelemről meg miegymásról énekel. Ő pontosan tudja milyennek kell lennie,ahhoz hogy beszéljenek róla,foglalkozzanak vele.Persze a 'MarilynMansonsághoz' hozzájárul a szokásostól eltérő gondolkodásmód,és egyfajta mentális aberráció.De amit a médiában látunk,az nem mind ő.
Szerintem művész. Mindenképp. A művész szót én az olyan emberekre használom,akik körül nagy az egyet nem értés,akik valamit (mindegy hogy pozitív vagy negatív dolgot) váltanak ki az emberekből, akik elvont dolgokat alkotnak,olyat amit senki más,és akikben van egy bizonyos fokú őrület, furcsaság.Elvégre teljesen ép elmével hogyan lehetne maradandót alkotni? Az átlagemberek unalmasak.Ők nem képesek erre.
És persze Manson is felismerte a világot,amiben élünk,tisztában van mindennel,az összes szennyel ami körülvesz minket,és valamilyen szinten azzal is hogy ő is hozzájárul.Szeretne úgymond görbe tükröt állítani elénk. Van egy jól kialakult képe a modern társadalomról,és olvastam olyasmiket is,hogy néhány éve egyetemi előadásokat tartott ezzel a témával kapcsolatban.
Összefoglalva,Manson nem a legjobb ember,(bár ezt nem tudhatom igazán,mivel nem ismerem személyesen,úgy ahogyan te sem,és valószínűleg Magyarországon senki,szóval így nem lehet őt megítélni mert a média sok dolgot elferdít,és teljesen biztos hogy ő legbelül nem az,akit a színpadon vagy a tévében látunk),de abban teljesen biztos vagyok hogy semmivel sem rosszabb azoknál,akiket "jó" vagy "tiszteletreméltó" személyeknek állítanak be.Sajnos az emberek naivak és manipulálhatóak,sokszor tudatlanok,és bármit elhisznek amit mondanak/mutatnak nekik.Nem néznek a dolgok mögé,tele vannak sztereotípiákkal,és elhamarkodottan,felszínesen döntenek.Pedig nem minden az,aminek látszik.


A bérlő - Vélemények

2011-02-20 14:04.45
Hol láttad? Én már évek óta próbálom megszerezni,de...sehol sincs...


Frankenstein játékai - Vélemények

2011-02-05 15:35.28
Valóban...nagyon beteg film.És nagyon nagyon elvont.Úgy vélem,ahhoz hogy ezt végig tudd nézni,vagy esetleg megkedveld,mindenképp szokatlan lelkivilágra van szükség.Van benne valami művészi...valami elfojtott.Az én személyes kedvencem az a rész,mikor a fiú bemutatja a saját készítésű videóját...mikor megeszik egymást... Van benne valami elfojtott szexualitás...de talán inkább nem is annyira elfojtott...:D Azt hiszem ez azért tetszik nekem,mert annyira rendhagyó.A film költségvetése valóban kicsi volt,ez észrevehető a képminőségen és az operatőri munkán..vagy akár a színészi játékon.Bár én személy szerint nagyon kedveltem a főszereplő csajt...Annyira illett rá a szerep.Szintén nagyon groteszk...de szerintem elbűvölő..A maga módján.A filmnek szintén van egy bizonyos szintű társadalomkritikája,mivel ha így nő fel valaki,ennyire kiközösítve,ennyire elszigetelten,hogyan is várhatnánk el tőle hogy normális legyen...? A mai világban egyébként sem könnyű normálisnak lenni... De van úgy,hogy az illető egyáltalán nem tehet róla,hogy olyan,amilyen,mégis kiközösítik.Bántják.Ha ilyen atrocitások érik az embert -főleg gyerekként- valamilyen szinten érthető ha hajlamos az efféle torziókra.Nem feltétlenül őt kell hibáztatni...


Arc (1995) - Vélemények

2011-02-05 12:57.35
Hát..nem tudom mit mondhatnék.Azt hiszem Szürke Sólyom már mindent elmondott...helyettem.És talán mindenki helyett.Pár éve láttam ezt a filmet,és azt kell mondjam, nekem nagyon fájt miközben néztem.Valóban,az Ollókezű Edward-hoz és a Halálsoron-hoz lehetne hasonlítani (mármint a mondanivaló tekintetében).Az ilyen filmek rendkívül elgondolkodtatóak,és engem nagyon felkavarnak.A 33 (mostmár 34) hozzászólás is azt mutatja, hogy mennyire ismeretlen ez mindenki számára.(De ha nem is ismeretlen,a tetszésüket semmiképp sem nyerte el.Legalábbis nem annyira,hogy hozzá is tudjanak szólni.)Vagy ha esetleg belekezdenek,az első fél óra után rögtön ki is kapcsolják,mondván..,,hát ez annyira unalmas...mi értelme ennek?" Pedig nagyon is van értelme.A film mondanivalója olyan témákat feszeget,ami a mai világban nagyon nagy aktualitással bír.Csak sokan nem néznek mögé...hisz nem érdekli őket.Nekem tényleg fájt valami,amikor néztem.Azt hiszem fáj ez az emberiség...Csak azt tudom mondani,amit már előttem is leírtak.Ha valaki más mint a többiek,hiába jószándékú,hiába van neki belül valami,ami senki másnak,azt elítélik.Bántják.Ilyen ez a világ.Én nem tudom mikor lett ilyen,vagy hogy miért ilyen,de ez a mindennapi életünkben is megfigyelhető.Kisebb dolgokban.Legalábbis én már nagyon sokszor tapasztaltam.És attól tartok ez már soha nem lesz jobb...Ha már csak ezt a filmet vesszük,és a 33 hozzászólást,megint csak azt igazolja amiről most beszélek.Mert az embereknek nem kellenek a mély mondanivalójú dolgok,hanem a populáris,szórakoztató filmeket (vagy bármi mást) kedvelik,melyek megértése kevesebb szellemi erőfeszítést igényel.Hiába van pár ember -aki szeretne tenni valamit hogy ez az egész jobb legyen,vagy akit zavar ez a széthasadt világ- mindig ők lesznek többségben.Valami elromlott.Nem most,már régen.Talán Victor Salva is azért rendezte ezt a filmet,hogy aki megnézi,kicsit is elgondolkodjon mindenen.Mindenen,ami most van,vagy akár \'95-ben volt...De ha ezt a 33 hozzászólást nézzük,azt hiszem valamennyire ő is elbukott.Akárcsak Powder.
Tényleg órákig lehetne erről beszélni.Akárhogy is,engem nagyon felkavart.Igazán mély mondanivalójú,elgondolkodtató film.Sajnálom hogy a többség nem ismeri/kedveli.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk