Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Ezer pofon ajándékba
- Moziverzum, 05:55
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Az aranyszirmok átka
- Film Mánia, 06:55
Hercegnői románc
- TV4, 07:00
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás
Magyar filmek
A kaszkadőr (2024) - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bor, mámor, Provance aaaaa
Marion Cotillard aaaaa

 

Mr83 hozzászólásai

Ugrás Mr83 adatlapjára

1 2 3 4

Becsúszó szerelem - Vélemények

2022-01-06 19:19.41
De ez csak egy limonádé, nem az ACAB...


2022-01-03 19:49.17
Kinizsi Pál is volt a Fekete Sereg parancsnoka, szerintem innen a névválasztás.


Két pasi - meg egy kicsi (sorozat) - Vélemények

2020-11-04 16:58.14
A LEGJOBB sitcom! (Természetesen csak a Charlie Sheen éra!)


Zombieland 2. - A második lövés - Vélemények

2019-11-05 18:15.10
Woody Harrelson ismét lubickolt Tallahassee szerepében, Jesse Eisenberg szintén hozta az első részben megszokott Columbust, Rosario Dawson brutál dögös volt Nevadaként, a szőke picsa is jó húzás volt, és eltalált volt annak a bemutatása is, hogy bizony 10 év alatt minden amortizálódik, a kielégítetlen emberi vágyak és az unalom eszkalálódnak, és egy olyan világban semmi nem az igazi. A jó öreg Bill Murray, és a "billmörrizés" fogalma szintén telitalálat volt!
De...
- A felnőtt Little Rock a dekoltázsán kívül szinte semmit nem tett a filmhez...
-Emma Stone amilyen vagány, szexi csaj volt az első részben itt szintén elég szürke volt, mind szerepileg, mind kinézetre (pedig még mindig csak 31 éves)...
- A Tallahassee - Columbus másolat páros rettentően erőltetett és kínos volt
-Az indiai gyerekkel szemben abszolút megérthető volt Tallahassee ellenszenve, annyira tenyérbemászó volt
-Ahogy 10 év alatt amortizálódott Zombieland, a folytatás is úgy lett kicsit döcögősebb, kicsit unalmasabb, kevésbé eredetibb...
Ezek ellenére egyáltalán nem rossz film, akinek az első rész tetszett, annak érdemes ezt is megnézni, másfél órára ez is kikapcsolja az agyat!


Jó srácok - Vélemények

2019-08-20 13:18.58
A három kis srác nagyon szerethető, a poénok futószalagon érkezve tesztelik a rekeszizmokat, és a néhány kötelező komolyabb pillanaton kívül semmi mást nem akar a film, mint szórakoztatni. Kell ennél több egy vígjátékhoz?!


Terminátor 3. - A gépek lázadása - Bakik, hibák a filmben

2019-07-13 23:34.28
Egyetlen hibája van a filmnek: Az, hogy leforgatták!!!


Gotti (2018) - Vélemények

2019-04-23 20:18.36
Az, hogy Carlo Gambino és Paul Castellano összesen kb 3 percre jelenik meg, egy dolog, hiszen nem róluk szól a film...
Az, hogy a Gotti pályafutásában legfontosabb szerepet játszó két ember, Neil Dellacroce és Sammy Gravano megszemélyesítésére megtalálták a két legalkalmatlanabb színészt, és szintén semmit nem tudunk meg róluk, egy dolog...
De azt már nem igazán lehet mivel megmagyarázni, hogy Gottiról sem tudunk meg semmit! John Travolta alakítása még hitelesnek is mondható, hiszen ha kicsi beleássuk magunkat Gotti életrajzába, akkor egy ugyanilyen harsány, teátrális, nagyképű, erőszakos, trágár, bunkó, irritáló személy képe rajzolódik ki. Így egy lineáris történetvezetéssel és megfelelő szereplőkkel még lehetett is volna egy élvezhető filmet készíteni Gotti előéletéről, felemelkedéséről, a csúcson eltöltött időszakáról, majd a csúfos bukásáról. De a totálisan alkalmatlan rendező és szereplőgárdája, a csapongó történetvezetés, a hosszú, ám teljesen kihasználatlan játékidő, a Gotti valamiféle népi hőssé avatni kívánó szubjektív nézőpont minden idők egyik legrosszabb maffiafilmjét hozta létre, amire az olyan TV filmek, mint pl a HBO által készített Főnökök Főnöke, vagy a Brookly törvényei is köröket vernek!


Egykoron harcosok voltak - Vélemények

2019-03-05 18:54.45
Hát ez odabaszott... Ha laza, pop corn-os kikapcsolódásra vágyik valaki, akkor nem ez az ideális film, viszont ha egy nem átlagos, érdekes és elgondolkodtató alkotásra, meglepően színvonalas és kiegyensúlyozott alakításokkal, akkor igen.
Nekem Romper Stomper hangulatom volt a film alatt, ugyanaz a nyomasztó hangulat, nyomasztó képi világ, és az önmagukkal valamilyen okból kifolyólag mit kezdeni nem tudó emberek, és az értelmetlen erőszak ugyanolyan nyers, életszagú, bemutatása. További páthuzam volt még nekem, hogy itt egy bizonyos Cliff Curtis, ott egy bizonyos Russel Crowe volt akkor még hazáján kívül ismeretlen színész.


Az éjszaka törvénye - Vélemények

2018-12-10 17:31.24
Kedvelem ezt a Gézát, mind színészként, mind rendezőként, ennek a filmnek a dacára is. Rendezőként szerintem is a hangulatteremtést a nagy erőssége, legyen szó Boston utcáiról, a Közel-Keletről, vagy a legendás '20-as évek Amerikájáról. Mert a hangulattal itt sem volt gond, az akciók is kellően kemények, hangosak és élethűek voltak, az autós üldözést pedig valóban Michael Bay is megirigyelheti, annyira el volt találva, és össze volt rakva! A jó öreg Tano Cariddi szerepeltetése pedig zseniális ötlet volt, és nem is okozott csalódást! Valahogy mégis feszengtem, egy idő után pedig már a végét várva unatkoztam alatta... Gézának amilyen jól áll a kemény bostoni utcai bűnöző karakter, nekem annyira nem volt természetes nála ez az öltönyös gengszter szerep, és (bár nem akarok átmenni Schiffer Miklósba) valahogy az öltöny is úgy állt neki, mint a szerep... A történet is csapongott, néhol teljes unalomba fulladva, s a végén az a rinyálós jelenet a fényképpel már nagyon bosszantott, mint ahogy néha a narráció is. Scorsese mester 2-3 mondattal olyan narrációkat csinál, hogy 100. nézésre is elindul a langyos húgy a lábadon lefelé, de ez a veszély itt ez a novellányi szövegektől sem állt fenn. Ha egy szóban kellene összefoglalnom, azt mondanám: fűszertelen. De ettől még Géza jó színész és jó rendező, és remélem lesznek még Argó-akció, és Tolvajok városa szintű filmjei!


A visszatérő - Vélemények

2018-10-02 09:25.52
Kedves FÜSTI-ROLI!
Nem az esemény megtörténtét vitattam, hiszen a történelem során azért élt már túl 1-2 ember medvetámadást, hanem annak a kivitelezését. Egyrészről szánalmas volt az a CGI medve, másrészről egy befogadható koreográfiát lehetett volna készíteni a támadásáról.
Ezenkívül mivel látom beleástad magadat ebbe a témába, megköszönném, ha a számomra zavaró többi tényezőre is adnál elfogadható választ!


Dunkirk - Vélemények

2018-10-01 19:05.47
A 22-es csapdája óta ez az első háborús film, amit már 15 perc után nagyon untam, és kb. az 50. percnél sikerült el is aludnom rajta...


Örök tél - Vélemények

2018-02-28 20:37.50
Három dolog miatt néztem meg a filmet:
- a Szász - Köbli - Nagy trió, amiben még nem csalódtam, és ezen a filmen is érződött a kezük nyoma. A gyönyörű operatőri munka, a díszletek, a jelmezek, a hangulat, az érdekes- és történelmi téma, a hiteles korrajz mind-mind a rájuk jellemző precizitást árasztják.

- A történelmi téma, ami a magyar filmipar 70 éves adósságát törlesztette.

- Sváb származásúként az én családomat is érintette a deportálás, és még ismertem több málenkij túlélőt, akik meséltek az általuk átélt borzalmakról, amelyeket nyilván nem tud teljes egészében megjeleníteni egy film, de ez az alkotás mellbevágóan, és hitelesen ábrázolta a lágerek poklát.

Összességében egy hiteles, színvonalas, az áldozatok emlékéhez méltó filmet készített az utóbbi évek legjobb magyar szerzőcsapata, és bár nyúlfarknyi szerepe volt csak, Gáspár Tibor abban a néhány percben is brillírozott, ezzel a filmmel is bizonyítva, hogy az egyik legjobb kortárs színész, aki világ-színvonalon képes játszani.

Engem is egy dolog zavart csak kicsit: Csányi elapadhatatlan dohánykészletének eredetét bemutathatták volna...


Ryan közlegény megmentése - Vélemények

2017-12-28 15:53.00
A Waffen SS harcászati szempontból a Wehrmacht irányítása alá tartozott, kisebb, hadosztály-, vagy ezred-szintű egységekben a Wehrmacht hadműveleti irányítása alatt harcolt, az ellátását kapta az SS-től.


2017-12-27 16:40.31
Pl:

- A parton a doki kiakad, hogy mocskos németek lőnek mindenkire (Legalább esélyt adjatok ba..tok meg!), de a jenkik a magukat megadó németeket mosolyogva lövik le, gyújtják fel.

- Ami az amerikai oldalon mesterlövész, az a német oldalon orvlövész.

- A nemeslelkű jenkik elengedik a német foglyot, aki persze velejéig romlott, és később le is lövi az őt megmentő századost.

De mint említettem, a Wehrmacht katonák, különösen a Waffen SS harcosok harctéri teljesítményét még a Rangerek is elismerik, ami nem kis szó.


2017-12-26 14:09.51
Bár Spielberg alkotásairól süt a németellenesség, és a germánok itt is mind aljas, sunyi g..i alakok, azért ebben a filmben már legalább a harci erényeiket, értékeiket elismeri.
Ennyi negatívumot találtam, ezen kívül a filmtörténelem LEGJOBB 2. világháborús alkotása!!!


Jumanji (1995) - Vélemények

2017-12-26 14:05.43
Amikor először néztem meg a bemutatása évében, egy rendkívül izgalmas, szinte misztikus, és látványos kalandfilm volt számomra, és bár mai szemmel más megmosolyogtatóak a számítógépes megoldásai, még mindig egy ötletes, eredeti, izgalmas és rejtélyes hangulatot árasztó, kellemes családi kikapcsolódás!


Jumanji (1995) - Bakik

2017-12-26 14:01.05
Amikor Alan megborotválkozik, tapaszokkal az arcán jön ki a fürdőből, a gyerekek azt szóvá teszik, majd amikor válaszol nekik már nyoma sincs sem a tapaszoknak, sem a borotválkozási sérüléseknek.


A csikós - Vélemények

2017-08-22 22:54.31
Arturo professzor majd minden bizonnyal kideríti a film költségvetését, de még a hamvas Gregor Bernadett sem tudta ellensúlyozni a minősíthetetlen operatőri munkát (manapság telefonnal jobb videót lehet készíteni), a giccsben musicaleket megszégyenítő, irritáló dalbetéteket és az amatőr színjátszókör szintjén lévő "alakításokat"


Las Vegas, végállomás - Vélemények

2017-07-07 16:50.03
Elisabeth Shue itt is gyönyörű és imádni való, a játéka pedig egyszerűen zseniális. Cage is nagyot alakít (bár a szinkronhangja nagyon idegesített), de amit Liz bemutatott, az egyszerre lehengerlő, felkavaró és imádni való. Az ambivalencia, ahogyan elmondja mennyire jó is az élete, és milyen remekül érzi magát, s közben az üres csillogás mögött annyira magányos és kiszolgáltatott,
hogy egy alkoholista bánathoz is görcsösen ragaszkodik, csak ne legyen egyedül, az maga Las Vegas, és maga az egyre inkább elszemélytelenedő, üres, kiégett, értéktelen világ, ahol a hozzá hasonló angyalokat megfosztják szárnyuktól és a sárba tiporják, s az ember és az élet értéke nulla, a jövőt pedig csak percekben, órákban mérik.


Jack Reacher: Nincs visszaút - Vélemények

2017-06-26 18:15.41
Ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem is a film nézése közben, amit már kb. 20 perc után elkezdtem unni, egy óra után pedig már alig vártam, hogy vége legyen.
Az első rész egy izgalmas, pörgős, akció-thriller volt, és ami a legfontosabb, valóban volt STÍLUSA, az első perctől az utolsóig odaszegezte a nézőt a képernyő elé. Ezt a 2 perc alatt, írt dögunalom"történetével", a felesleges karaktereivel, a színészi játék hiányával megfűszerezett izzadtságszagú epigont azonban elég volt végigszenvedni, ráadásul Tom Cruise minden igyekezete és alázata ellenére számomra még Jack karakterét is sikerült lenullázni.


A döntő szavazat - Vélemények

2017-06-05 17:01.04
A film alapötlete nagyon jó, de a kivitelezéstől (főleg ilyen szereplőgárda mellett) többet vártam, és sajnos a szörnyű magyar szinkron is tovább rontott rajta.


A függetlenség napja: Feltámadás - Vélemények

2017-04-28 22:48.36
Sosem érdekeltek az Emmerich ellenes trendek, sem az arany málna (szándékosan írva nemecsek ernősen)díjak, én mindig nagyon szerettem a legtöbb filmjét. De sajnos ez az "alkotás" kiérdemelte az összes jelölést, amit kapott...

Amikor 1996-ban a Bravo magazin mozifilmeket bemutató rovatában megláttam a Függetlenség napját, már attól úrrá lett rajtam a harctéri izgalom, hogy megnézzem, mert az a pár képkocka is annyira látványos és izgalmas filmet ígért, és nem is csalódtam benne, sőt... Számomra az egy számtalanszor újranézhető, 5 csillagos film kitűnő karakterekkel, jó humorral, jó történettel, kellő akcióval, és Emmerichre jellemzően olyan látványvilággal, ami a mai napi nemcsak hogy megállja a helyét, de sok mai CGI filmet simán lealáz.

De ez... Ezt miért kellett elkészíteni??? Már 15 perc után rettentően untam, és a végén csak arra tudtam gondolni, hogy remélem minél hamarabb elfelejtem, nehogy az első rész nézése közben bevillanjon belőle valami.

Pullmann karakterét teljesen lenullázták, az öreg Loggiát rossz volt látni, Goldblum és Hirsch pedig kevés volt ahhoz, hogy elvigye a vállán a filmet, a többi "színész" élükön ezzel a Hemsworth gyerekkel ugyanis semmit nem tudott hozzátenni a filmhez, bár a kínai csaj legalább jól nézett ki.

Továbbá:

-Ha jól emlékszem, Will Smith nem az igazi, hanem a nevelőapja volt a gyereknek, akiből pilóta lett.

-Mi volt ez a meleg professzor románc mellékszál a szánalmas végkifejlettel, amikor az ügyetlen prof. Rambóvá alakul???

-Mi volt ez a baromság, hogy Afrikában 10 évig harcoltak még a bantuk az idegenekkel?? Ráadásul önállóan, a nagyhatalmak, különösképpen az ufókat legyőző USA nélkül???

-Ha a gömb ufót is évtizedek óta őrizgették, akkor hol volt az első részben???

Ja és én sem értettem ezt a sztriptíztáncosnőből orvossá való előlépést...


A Hídember - Vélemények

2017-03-20 19:11.20
Az operatőri munka kiváló, a jelmez- és díszlettervezők a legapróbb részletekig kihozták a maximumot, amit egy kosztümös filmből lehet, a színészi játék is rendben van, Nagy Ervin Kossuthja, és Darvas Metternichje egyenesen kimagasló, de....
A kevesebb talán több lett volna, mert a mindent bemutatni vágyás sajnos térben és időben való ide-oda csapongásban öltött testet, és a legtöbb időt számomra érthetetlenül a sajnálatosan legérdektelenebb időszak bemutatására szánták.

És jó lett volna néhány jelenet, amikor a mikrofon nem lóg bele a képbe...


Szemtelen szemtanúk - Vélemények

2017-03-20 18:42.21
Tommy Lee Jones tökéletes az ilyen Texas Ranger típusú kemény férfi karakterekhez, és ( a MIB-hez hasonlóan) remekül csempész bele humort is a figurába, ha a szerep megkívánja.

A kedvencem itt:

-Miért szokott le az alkoholról? Nem szerette magát ha ivott?
-Én imádtam magam! Mások nem szerettek...

És a jó öreg Tommyhoz van még egy elfogadható sztori, pár szexi csaj, s ha egy sört is felbontunk, ez a film tökéletes vasárnap délutáni kikapcsolódás.


Alibi törzs - Vélemények

2017-03-20 18:21.00
Lehetett volna nagyon jó, de inkább átlagos vígjáték, amelyben az egyébként zseniális Richard Dreyfuss törzsfőnöke néha már nagyon idegesítő, s ezt nem tudja kellően ellensúlyozni sem a néhány jó poén, sem a szuperszexi Jenna Elfman, akinek a jelenléte leginkább megragadott a filmben.


Isten nem ver Bobbal - Vélemények

2017-03-20 18:12.31
Néha nagyon idegesítő, de azért a jobb fajta vigjátékok közé tartozó alkotás, amihez szerintem a gyönyörű környezet is sokat tesz hozzá, ahol játszódik.


Amerikai pite - A találkozó - Vélemények

2017-03-20 18:08.18
Egy kisváros középiskolájának harmadik évfolyamos diákja voltam, amikor az Amerikai pitét bemutatták a mozik, s a kisváros kis családi mozijába iskolánk diáknap alkalmából az egész évfolyamot elvitte a filmre. A filmre, amely a hatalmas földrajzi távolság és kulturális különbségek ellenére is a mi egész generációnkról, a mi egész generációnknak szólt, s ami életünk egy fontos filmje volt és marad. Hiszen kortársként minket is ugyanazok a dolgok érdekeltek, ugyanazokkal a problémákkal küzdöttünk, mint azok a srácok, most megnézve pedig elönt a nosztalgia elmúlt fiatalságunkra emlékezve.
Aztán jöttek futószalagon a vállalhatatlan minőségű "folytatások", amelyekből a 2. rész után nem kértem. Ez a rész azonban az eredeti szereplőgárda, és a sztori miatt felkeltette az érdeklődésemet, és bár tagadhatatlanul elfogult vagyok a filmmel kapcsolatban, nekem azt nyújtotta, amit vártam tőle. Elsősorban felhőtlen kikapcsolódást a generációmnak íródott poénokon, nosztalgiát a régi szép '90-es évekről, és bár talán fura ezzel a filmmel kapcsolatban ilyet mondani, de néhány komoly gondolatot is.
Vicky és Nadia nekem még mindig nagyon szexi volt, Stifler kőbunkó poénjai szintén nagyon ültek (bár inkább egy nagy gyerek, mint kőbunkó), az Alkonyatosnál és a hűtőládásnál hangosan röhögtem, és van hangulata a filmnek. Jó volt látni az összes régi szereplőt, a 2 csavar pedig, hogy Jim apja és Stifler mama, valamint Stifler és Finc mama összejön, majd a csavar a csavarban, hogy a két baromállat a lelátón "debaszozik", miközben Stifler Finch mamát vágja, mint a lovat nagyon el volt találva és nagyon illett a filmbe!
Ugyanakkor jól érzékelteti a film, hogy a felhőtlen, ábrándos diákévek után mennyire más az a bizonyos nagybetűs, mennyire máshogy alakul az életünk, mint ahogy azt elképzeltük. Jó példák erre:
- Amikor az iskolaújságban nézik a fiúk, hogy mit szerettek volna 18 évesen a jövőtől.
-Amikor az elején kiderül, hogy a cégnél (is) nagypofájú Stifler csak a főnök csicskája.
- Az arisztokratikus Finch kalandjai csak kitalációk, ő is egy cégnél gályázik.
- A gimi legkövérebb csajából bombázó lett, a legjobb csajából pedig egy zsírszalonna reklám.

Ami még további erőssége pedig, hogy a csalódások, a fiatalság elvesztése ellenére is árad a filmből az élet szeretete, az érzés, hogy élni jó!

Méltó folytatása ez a már klasszikus első résznek, s ha a köztes részeket kidobtuk, ezt bátran tegyük oda mellé a polcra!


A mi kis falunk (sorozat) - Vélemények

2017-02-16 18:06.26
Egy újabb alkotás, amelyben városi emberek akarják bemutatni, hogy milyen is az élet falun, de hiába izzadják össze a képernyőt, a végeredmény kb. annyira hiteles, mint a Megy a gőzös c. rettenet.


Vörös hajnal (1984) - Vélemények

2017-02-16 17:59.34
Az alapötlet kifejezetten jó volt, főleg, hogy még a hidegháború idején készült a film, és mivel a VHS korszak egyik alapdarabja, nosztalgiázásnak is jó időtöltés a megtekintése, de nagyjából ennyi pozitívumot lehet róla elmondani.

A kivitelezés harmatgyenge, színészi játékról gyakorlatilag nem beszélhetünk, az első 15 perc után vontatottá és unalmassá válik, mintha a rendező nem is tudná, hogy mit is akar kihozni a filmből, hová is akar végül kilyukadni, így a végeredmény egy jó ötlet elpuskázása.

A két legirreálisabb dolog pedig a filmben:

- A szovjetek fényes nappal ugrálnak le ejtőernyővel egy amerikai városban, és a világ legerősebb hadserege összesen egy helikoptert tud felmuttani.

- Pár középiskolás gyerek tucatjával öli a szovjeteket, fél évig nemhogy emberveszteség, hanem sérülés nélkül.


12 év rabszolgaság - Vélemények

2017-02-13 16:36.19
Egy dolgot nem értettem a filmben: a szebbnél szebb néger nők közül Fassbender karaktere miért a kamaszfiú kinézetű Patsy-be volt beleőrülve...?!
Egyébként nagyon rendben van ez a film!


1 2 3 4

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk