Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai
- HBO3, 15:30
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények
Ellenségek legjobbika - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az alpinista aaaaa
Jessica Collins aaaaa

 

Fórum - Az éjszaka törvénye - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

30. Dark Bakter (2023-07-03 10:22.35) aaaaa
Nem egy Argo akció, és nem is egy Tolvajok városa, de egyszer nézhető hangulatos gengszterfilm...
Jó látvány, remek akciójelenetek, na és a színészi játékra sem panaszkodhatunk, a lassúságával sincs probléma... Kicsit suta maga a sztori... Sok az unalmas rész, az üresjárat... A vége is elég pongyola lett..
Egyszer meglehet nézni, átlagos kis gengszter mozi, Affleck úrtól ez most nem annyira ütős... Szerencsére azóta az Air, sokkal jobban muzsikál...


29. Watcher (2022-06-23 17:46.16) aaaaa
Ez eddig a leggyengébb batman film... XD



28. Imre 007 (2021-05-17 20:21.02) aaaaa
A hangulat, kosztümök, üldözéses jelenetek nagyon el lett találva, utóbbi sok helyen kissé naturalisztikus is volt, a történet néhol unalomba fulladt, de összességében érdekes volt. Affleck kiváló rendező és egész jó színész.


27. Wildcoyote25 (2020-07-26 19:33.24)  
Most megy a tévébén. Ben Affleck valami irdatlanul szarul játszik benne.


26. Mclane 2 (2019-07-26 21:40.19)   - (válasz Nyolcadik utas 24. hozzászólására)
Én épp a közelmúltban szereztem meg a filmet és a könyvet is nagyon baráti összegért külön külön némi időkieséssel, és elsőre a könyvön mentem át elejétől végéig azután jött a film és így frissen látva mind a 2 formáját a történetnek, nekem is tetszett amit olvastam és amit láttam belőle az is bár a film szokás szerint átíródott, és itt ott lefaragott az eredeti műből de azért a végeredmény így is eléggé jó lett és simán megtekinthető. Csak hát ugye ez a gengszterfilm műfaj eléggé kifutott ága a filmiparnak, tudnak is újat mutatni meg nem is de azért akadnak ettől függetlenül jóra sikerült munkák, és valamilyen szinten ez a film is közéjük tartozik nem éppen tökéletes de mindenképpen megnézető film, és a könyv is mindenképpen érdemes elolvasni.


25. Mr83 (2018-12-10 17:31.24) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 17. hozzászólására)
Kedvelem ezt a Gézát, mind színészként, mind rendezőként, ennek a filmnek a dacára is. Rendezőként szerintem is a hangulatteremtést a nagy erőssége, legyen szó Boston utcáiról, a Közel-Keletről, vagy a legendás '20-as évek Amerikájáról. Mert a hangulattal itt sem volt gond, az akciók is kellően kemények, hangosak és élethűek voltak, az autós üldözést pedig valóban Michael Bay is megirigyelheti, annyira el volt találva, és össze volt rakva! A jó öreg Tano Cariddi szerepeltetése pedig zseniális ötlet volt, és nem is okozott csalódást! Valahogy mégis feszengtem, egy idő után pedig már a végét várva unatkoztam alatta... Gézának amilyen jól áll a kemény bostoni utcai bűnöző karakter, nekem annyira nem volt természetes nála ez az öltönyös gengszter szerep, és (bár nem akarok átmenni Schiffer Miklósba) valahogy az öltöny is úgy állt neki, mint a szerep... A történet is csapongott, néhol teljes unalomba fulladva, s a végén az a rinyálós jelenet a fényképpel már nagyon bosszantott, mint ahogy néha a narráció is. Scorsese mester 2-3 mondattal olyan narrációkat csinál, hogy 100. nézésre is elindul a langyos húgy a lábadon lefelé, de ez a veszély itt ez a novellányi szövegektől sem állt fenn. Ha egy szóban kellene összefoglalnom, azt mondanám: fűszertelen. De ettől még Géza jó színész és jó rendező, és remélem lesznek még Argó-akció, és Tolvajok városa szintű filmjei!


24. Nyolcadik utas (2018-11-28 12:57.08) aaaaa
Nagyon rendben volt.
Van ez a Dennis Lehane nevű kortárs író, ki, nem csak szerintem, napjaink egyik legjobb krimiszerzője. Könyvei rendre a filmvászon végzik, lásd: Martin Scorsese Viharszigetét, vagy Clint Eastwood Titokzatos folyóját. Affleck ráadásul különösen kedvelheti, mert már a Hideg nyomon címmel vászonra álmodott egyet a Gennaro-Kenzie sorozatból.
Mindegyiket olvastam, műfajuk csúcskategóriája. Affleck pedig hűen, értő kézzel nyúlt az alapmű filmre vitele után. Tökéletesen adta vissza annak hangulatát, történetét és mondanivalóját. Igen. Vannak benne magvas gondolatok, de ezek nem költöttek, részei Lehane mondanivalójának. És bár ez egy filmes oldal, mondom néktek: olvassatok Dennis Lehane-t!!!


23. HMáté33 (2017-06-20 08:28.44)   - (válasz Miszter88 2 22. hozzászólására)
remélem te is csak az Arany Medve átvétele után kezdesz majd negatív véleményeket megfogalmazni az itteni mozgóképekről:)


22. Miszter88 2 (2017-06-20 00:55.21) aaaaa
Szerintem nagyon frankó film lett .
Azt meg már megszoktam, hogy itt rengeteg kiváló forgatókönyvíró, producer, színész illetve rendező van ...


21. Delpiero (2017-06-17 15:35.08) aaaaa - (válasz Riff60 20. hozzászólására)
Szerintem ez egy nézhető közepes mozi, az meg egy végtelenül unalmas és lapos, sehová sem haladó film.
Szóval nem értünk egyet, de ezzel nincs is baj. :)


20. Riff60 (2017-06-17 00:37.17)   - (válasz Delpiero 14. hozzászólására)
A könyvelő ettől mérföldekkel jobb.


19. Vmiso (2017-06-13 07:10.25)  
Jahh, és örvendtem Tano Cariddi, alias Remo Girone szereplésének.

A valaha volt egyik legjobb maffiasorozat a Polip egyik ikonikus szereplője volt.
Öröm volt újra maffiózó szerepben látni.


18. Vmiso (2017-06-12 20:58.48)  
Nekem tetszet.
Szeretem a alkoholtilalom koránban játszódó gengszter mozikat. Ebben a filmben rengeteg jó ötlet volt, és időnként pazar akciójelenetek is.
Talán néhol kicsit elnyújtották, és a végét is sokalltam, 20 perccel nyugodtan lehetett volna rövidebb a film.
Egyébként aki szereti a Közellenségek, a Négykezes géppisztolyra, vagy akár az Aki legyőzte Al Caponét c. filmeket, ebben is örömét leli majd.


17. Az utolso szamuráj (2017-05-19 16:43.42) aaaaa
Kér érte.
Affleck tényleg jó rendező:amit előző három filmjével tett,süvegelendő,én rossz színésznek se tartom,bár kétség kívűl nem Daniel Day-Lewis eszköztárával dolgozik.Műveiben hihetetlenül jól meg tudja teremteni történeteinek atmoszféráját és szinte tűpontossággal be tud állítani jeleneteket,ahogy azt a "nagyok" teszik.
Gézánk Dennis Lehane regényét választotta(újra).csak most magára vállalta a forgatókönyvírást is:nem kellett volna.Az Éjszaka törvénye mint film nézhető,élvezhető,de ki lehet írni,tőle...ez már kevés.
Sajnos kicsit szétszabdalt érzetet kelt munkája,ahol néha olyan bölcsességeket mondanak bele a világba-és így a nézőnek-hogy attól egy kínai szerencsesüti bajor perecnek vallaná magát szégyenébe.A film elejét még élveztem is,aztán valahogy ahogy a többi történetszálat kibontotta,úgy lett unalmasabb,kicsit szájbarágósabb mozija.
Persze,minden maffia- és bűnfilmnek egyszerű a receptje és ugyanannak a pályagörbének gyermekei,ha úgy tetszik,kiszámíthatóak:csak míg egy Scorsese azt is zseniálisan oldja meg,Afflecken most kifogott a fa a fejszéje meg kicsorbult.Persze így is akadnak színvonalas dolgok,és még a színészi játékba se kell belekötni:ám mégis érezni némi hiányérzetet.
Ám ki kell emelnem az autós üldözést:technikailag elképesztően nívós,ötletes és dinamikusan levezényelt.Ben érti az akciót,és érti karaktereit,motívációjukat is,mi több ,a cselekményekkel is jól boldogult eddig:na bumm,rendezett egy szimplán nézhető filmet,azért nincs nagy baj.


16. Városi vadász (2017-05-14 21:52.41) aaaaa
Jó lett volna ez, csak valahogy "fáradt" volt. A végével valahogy teljesen elszúrtak mindent. Én a nagy mészárlás után befejeztem volna. Ben-nek nem állt jól a maffiózó szerep. Kár érte.


15. Dobsony (2017-05-11 11:11.57) aaaaa
Ennél csak sokkal jobb filmeket rendezett Affleck. Ez meg olyan sótlan, erőltetett, unalmas középszer lett. Minden porcikàjàban àtlagos alkotàs. Nagyon figyeltek a készìtők, hogy korhűre csinàljàk meg, a hajviseletek, a ruhàk, a fegyverek, minden olyan mitha a 20-30'évek Amerikàjàba csöppennél bele, de ez a minimàlisan elvàrható egy ilyen filmtől.
Csavargattàk a sztorit, próbàltak meglepőt húzni, ezért jàr a 3-as, mivel mindezt rém vontatottan, unalmasan és néhol hihetetlenül teszik. A film némely jelenete olyan, mintha a hetvenes-nyolcvanas években forgattàk volna. A szìnészek és azok karakterei sem villanyoztak fel, szàmomra mindegyik àtlagos volt, talàn Affleck jobbkezét jàtszó Bartolomeo emelkedett ki. A labilis rendőrfönök, a mindennek csak olasz maffiavezérnek nem làtszó Capo, annak hülyegyerekét alakító seggdugasz, az ìr gengszterfönököt megformàló könyvelőforma pali, és a nyúlszàjú, idióta ku-klux-klànos fazon is elbìrt volna egy sokkal erősebb, karizmatikusabb karakterszìnészt!
Affleck nem volt rossz, azt az arcàt mutatta, mint szinte mindig, van neki màs egyàltalàn?
Elég felejtős mozival van dolgunk, ebből a témàban làttam màr sokkal jobbat, vagy mondhatnàm úgy is, gyengébbet nem nagyon làttam. "Közepes" hàrmas!!


14. Delpiero (2017-04-28 10:53.50) aaaaa
A borzalmasan unalmas Könyvelőnél legalább jobb

Affleck rendezőnek jobb, mint színésznek ezt vak is látja és vélhetően ő is tisztában van vele. De az, hogy színészként miért játszik olyankor is unott fapofával mikor saját magát rendezi ez picit már furi.
Mindenesetre ez a filmje egészen nézhető, csak minden elemét láttuk már, és minden sokkal jobban, ami picit csalódás, mert eddig a rendezései Gézának igencsak rendben voltak.
Itt a női karakterekkel nem tud mit kezdeni, ami ordas hiba, mert 2 kulcsszereplő is akad a filmben a gyengébbik nemből mégis súlytalanok.
A film első harmada kifejezetten hangulatos, de a közepén eléggé leül és akciót se nagyon kapunk a fináléig újra. Az viszont kifejezetten tetszetősre sikerült.
Valahogy sikerült egy egyszer kifejezetten nézhető gengsztermozit készíteni Afflecknek, amiből 1 hónap múlva vélhetően semmire nem fogsz emlékezni.


13. Emmersson (2017-04-21 11:39.32) aaaaa
Amikor a producerek közt megláttam a David Webb nevet, azt hittem, hogy Matt Damon mókája :)

Egyébként tetszett a lassú sztorivezetés, így jól ültek a váratlan húzások. Szinkronban viszont a "prédikátor" csaj és Emma rettenetes volt!


12. Chim (2017-04-16 23:38.13) aaaaa
De nagyon unalmas volt ez...


11. Michuu (2017-04-15 19:35.22) aaaaa
Nem volt ez annyira rossz, bár nem is volt kiemelkedő a tavalyi évből sem, de bőven nézhető.
A film első fele jobban tetszett, az pörgősebb volt valamelyest, Robert Richardson profi volt, a színészek meg hozták, amit kellett.


10. Gábor19812 (2017-04-09 13:45.40) aaaaa
Unalmas film,de nagyon.0 történet és 30 perc után elaludtam rajta


9. Bertó!!! (2017-04-09 09:47.31)  
Azért jó látni,hogy volt olyan,aki még nálam is jobban unta ezt a filmet.
Ez nem más mint maga a rendező,producer és főszereplő úr Mr. Affleck.


8. Riff60 (2017-04-07 19:10.54)  
Elég volt belőle a trailert megnézni ,az alapján túl steril,skatulyából kihúzott ,díszletszagú látványvilág.Meg kit érdekel ma már egy 20as évek gengszterfilm?Túlzottan senkit,mert a film óriásit bukott.Affleck ezúttal mellényúlt,ez nem az ő világa.


7. Bede István (2017-03-07 04:08.20)  
qrva jó film


6. Vegasbaby (2017-02-06 10:28.28) aaaaa
Tetszett az előzetes és szerintem a film is jól sikerült.
Igaz, néhol lassú volt, de maga a sztori jó volt.
Szeretem az ilyen stílusú, ebben a korszakban játszódó filmeket.


5. Kék kereszt (2017-02-03 17:17.07)  
Imádom a régi,kopottas,klasszikus gengszterfilmeket amikben olyan színészóriások és legendák játszottak mint Bogart,Cagney,Robinson stb Azok voltak csak az igazán szép idők..Egy letűnt kor máig fényesen ragyogó bálványai..Napjainkra csak elvétve találkozunk ilyen filmekkel.Mintha nem lenne már létjogosultságuk..de ez nem így van.A kárhozat útja pölö eléggé odavágott..utána is akadt elvétve néhány film,de azt a szintet egyik sem érte el..Belefutottam ebbe és felcsillant a remény,hogy ismét egy jó darabot láthatok.Batfleck az évek során igazán tehetséges rendezővé érett aminek meg is lett a jól megérdemelt jutalma.Maradjon szépen ezen az úton,mert a rendezéshez van igazán tehetsége.Az új filmje egy nagyon stílusos és tökös,igazi régivágású gengsztermozi..is lehetett volna..ha nem fullad unalomba..mielőtt szétesik..Nagy kár érte,mert minden adva volt,hogy maradandót alkosson.Túl sokat akart egyszerre.Ebbe is belekap meg abba is,de csak felszínesen érint mindent.Gondolom az alapanyag azért sokkal jobb..A játékidő túl hosszú,sok az üresjárat és a felesleges rész.A romantikát is túlzásba vitte,sokszor vér helyett már nyálban úszott minden,pedig volt benne jó pár szétlőtt hulla..A leszámolások,tűzpárbajok pofásra sikeredtek,igaz a végére már akciófilmbe csapott át..de fel lelhető benne az ismerős hangulat ami elvitte az egész filmet.Az ábrázolás korhűre sikerült,bár kissé steril volt az egész.A főszerep eljátszását nem nagyon kéne erőltetnie..Legalább a saját filmjeibe ne..2 órán át lesni a nagy bamba fejét nem túl nagy élmény..Egy rátermettebb színész sokkal alkalmasabb lett volna,mert a karakterben volt potenciál,de nem sokat hozott ki belőle.Teljesen hiteltelen volt.Brendan Gleeson most is csak épp,hogy beköszönt és bár hatalmas tehetség,most ebből semmit nem mutathatott meg sajnos..Zoe Saldana nagyon szép és dögööös színésznő,aki nem mellesleg tehetséges is,de itt nem sokat tett hozzá az összképhez..
Kár érte,jól is elsülhetett volna..


4. SZEREDEE (2017-02-01 00:44.20)  
Nekem nagyon tetszett ez a film,szerintem jó volt.Nekem amúgy is bejönnek a 30-40-es években játszódó gengszter filmek.Meg hát a szeszcsempészekről szóló filmek.


3. Anitabagwell (2017-01-27 08:59.18) aaaaa
Nagyon szeretem Ben rendezéseit, ez a film tényleg nem lett annyira erős, mint amennyire az előző rendezései voltak. Bár szerintem annyira rossz sem lett, mint amennyire mondják. Engem meglepett az a sok eléggé negatív kritika.
Elég lassú film ez tény, de összességében a végeredmény nekem tetszett. Mondjuk valószínű ha itthon nézem fotelből akkor bele is tekerek néhol, hogy történjen már valami. :D de így moziban végigültem és pozitív lett az összhatás.
A fényképezése csodás, sosem felejtem el azokat az úszó delfineket....
Hát 2016-2017 most egy másik Affleck éve ez tény. :) De nem földelném el Gézát, egy két kritikust jól pofán kéne vágni.



2. Mekare (2017-01-13 11:58.27)   - (válasz HMáté33 1. hozzászólására)
Engem, főleg a tavalyi év után, de már előtte is abszolút nem érdekel mit mondanak a kritikusok. Ha tetszik az előzetes, csilingel az ösztön, hogy ez nekem bejöhet, akkor minden más le van tojva. Ha valaki kevés filmet néz, akkor megértem, hogy nem igazán tudja még mi az, amit keressen stb, annak még érdemes lehet ilyesmit figyelni, de úgy sem szentírás. Ha végre itt ahol élek is bemutatják én tervezek elmenni, bár eléggé zsúfolt lesz a csúszás miatt így valószínűleg a február :/


1. HMáté33 (2017-01-12 23:42.38)  
hát, a kritikusok nem zabálták meg. viszont Affleck rendezései eddig mind igencsak bejövősek nekem, úgyhogy várom továbbra is.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDark Bakter, 2023-07-03 10:2230 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk