Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 1 DVD van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-06-13
Agymanók 2.
Én vagyok a kapitány
Sirocco és a szelek királysága

2024-06-06
A figyelők
Az arcuk mindig előttem lesz
Bad Boys: Mindent vagy többet

2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Dűne - Második rész *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Machete
- AMC, 00:55
Nyolc tanú
- Cool TV, 01:55
A bosszú jogán
- Film Café, 01:55
Wanted
- HBO2, 01:57
A szajré
- Mozi+, 02:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Liam Neeson (72)
William Forsythe (69)
Michael Cera (36)
Bill Hader (46)
Karl Urban (52)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Örömködő topik - közkívánatra!
Gojira -1.0 - Vélemények
Gobbi Hilda - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A legtökéletesEB aaaaa
Lesley-Ann Brandt aaaaa

 

Noricka21 hozzászólásai

Ugrás Noricka21 adatlapjára


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2010-08-07 11:54.23
Sajnos a könyvtől elvonatkoztatni (már) nem nagyon tudok. Én egy filmadaptációt, legyen az Jane A., vagy bárki más, (legtöbbször) azért nézem meg, mert magára az eredeti történetre/könyvre vagyok kíváncsi. Így történt most is. Abban viszont lehet igazad van, hogy ha nem ezzel a céllal ültem volna le a tv elé, ill. mindentől elvonatkoztatnék, akkor tetszene, sőt ezt alá is írom, de ez most nem így történt. Mondtam, hogy alapból nem ítélem el, nincs akkora nagy bajom vele, de ha Büszkeség és balítéletet akarok nézni, akkor én maradok a réginél. :D


2010-08-06 10:34.10
Na akkor ezt tisztáztuk. :D
Egyébként meg abban van némi igazság,hogy nem fogadod el annak a véleményét aki nem olvasta, nem látta ezt is azt is. Bár az én véleményem szerint egy filmnek (adaptációnak) a könyv nélkül is meg kell állnia a helyét, mert ugye nem mindenkinek van lehetősége/kedve elolvasni minden könyvet. Én még gimiben olvastam elsőnek a könyvet és rá vagy 4 évre néztem meg az 1995-ös filmet. Egyszerűen úgy éreztem, hogy újra olvastam az egészet. A cselekmény szinte pontról-pontra ugyanaz volt, mint a könyvben. A szerepjátékkal sem volt semmi bajom, sőt, sokakkal ellentétben nekem Jennifer Ehle volt a kedvencem. Tökéletesen játszotta el Lizzy-t és bár tényleg idősebbnek nézett ki, engem ez egy cseppet sem zavart. A filmet pedig teljes egészében nézve, tökéletes volt.
Ja és ha már a szereplőknél tartunk azt már írtam, hogy Mr. Bennet itt nem volt rossz, de aki igazán tetszett az Mr. Collins volt. Ő volt az egyetlen karakter a 95-ösben akit nem úgy képzeltem el a könyv után. Itt megállta a helyét. Persze a többiekkel is volt némi kivetnivaló (pl. Jane, aki mellesleg itt tényleg szebb), de mégis egyszerűen szerethetőek voltak azok a szereplők. Itt nem éreztem ezt. Keira-val nekem soha nem volt bajom, más filmben abszolút jól játszott, én itt ezt nem éreztem, nem illett Lizzy szerepébe. Ennek oka lehet tényleg az, amit már más is írt, hogy aki a 95-öst látta elsőnek annak az jön be, aki a 2005-öst annak az. Ezt már nem fogom megtudni soha. Ami meg ezt a filmet illeti, teljesen nem ítélem el, én lehet nem nézem meg még 1x, de aki nem akarja a regényt a "képernyőn végigolvasni", ill. csak egy kis Jane A.-os romantikára vágyik, az mindenképpen ezt nézze meg.


Halálos temetés (2007) - Vélemények

2010-08-05 16:37.40
Na igen nem egy Másnaposok, de akkor lenne a baj, ha olyan lenne. Ennek a műfajában ez egy tökéletes vígjáték. Az új változatát nem láttam, de ahogy itt olvastam a kommenteket, szerintem nem is fogom megnézni.


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2010-08-05 16:10.13
Egyébként az én infóim szerint is angol volt, de itt a film adatlapján és a hsz-ok elején is azt írták amcsi. De lehet akár kínai is :D, nekem akkor sem változik a véleményem, nem tetszett és kész.


2010-08-05 14:41.30
Bocsi, elfelejtettem a "válaszra" nyomni, de ez az előttem szólónak ment.


2010-08-05 14:38.47
Az én véleményem meg az, hogy a film nem a szereplők nemzetiségétől lesz angol, vagy esetleg amcsi. Azért nem mindegy, hogy hova is gyártják azt a bizonyos filmet. Amúgy meg nem tudom ki anyázott itt, szerintem senki. Mindenki normális véleményeket tudott alkotni. Bár én meg azt nem értem, hogy miért a hozzászólásokba kell belekötni. Na ezt sohasem fogom felfogni. Az lenne itt a lényeg, hogy mindenki a SAJÁT és teljesen egyedi, mindenki mástól független véleményét megossza, mégpedig olyan célból, hogy aki esetleg nem látta és szeretné megnézni, az itt informálódhat róla. Én nagyon sajnálom, hogy én és még itt rajtam kívül sokan mások nem végezetek külön tanfolyamot filmkritikából, de kinyílhatna a te csipád is, hogy vannak más vélemények is a sajátodon kívül.
Ne haragudj, ha esetleg megsértettelek, nem az volt a célom.
Egyébként magához a filmhez való hozzászólásod tetszett, normálisan, példákkal megfogalmaztad miért is tetszik neked jobban ez a változat mint az elődje. Neked ez a véleményed, elfogadjuk, de ha más nem így vélekedik, attól még nem kell fikázni.


Sissi (1955) - Vélemények

2010-08-05 13:29.54
Mikor kicsi voltam minden héten megnéztem. Egyszerűen nem tudok betelni vele. Gyönyörűek a ruhák, a helyszínek és a szerepjáték sem utolsó. Ma már sajnos ritkán van időm megnézni, de azért évente szorítok rá egy-egy alkalmat.


A remény rabjai - Vélemények

2010-08-05 13:25.21
Nagyszerű film, még nagyszerűbb színészekkel. Ez az a film amire még 50 év múlva is emlékezni fogok. (ha minden jól megy :D)


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2010-08-04 14:08.48
Imádom Jane Austen-t és imádom a Büszkeség és balítéletet is. A 1995-ös verziót már vagy 100x láttam, egyszerűen megunhatatlan, szinte egy az egyben a könyv. Gondoltam megnézem már ezt is, kíváncsi voltam mit tudnak kihozni belőle az amcsik. Nem voltak nagy elvárásaim, de ez a film még azt is felülmúlta. Borzalmas volt, nekem nagyon nem tetszett. A szereposztás egyszerűen pocsék, főleg ez a Keira K. (bár Sutherland tényleg nem volt rossz).
Az, hogy rengeteg részt kihagytak belőle, nem is lenne akkora nagy baj, elvégre egy 2 órás filmet terveztek, több nem is fért volna bele, de egyszerűen semmit nem adtak vissza a könyvből. (A kor stílusa, szereplők és viselkedésük, stb.) Á szóval teljesen más, többször biztos nem nézem meg.


HA/VER - Vélemények

2010-07-15 19:07.41
Gondoltam a nagy meleg "tiszteletére" lazulok egy kicsit délután. Nem találtam semmi nekem tetsző műsort, gondoltam letöltök gyorsan valamit. Hogy miért pont erre esett a választásom, azt nem tudom, de nem bántam meg. Az biztos, hogy nem mostanában fogom még 1x megnézni, talán soha, de az biztos, hogy számomra szórakoztató és izgalmas film volt.


Vámpírnaplók (sorozat) - Vélemények

2010-07-15 18:53.08
Ez egy nagyon izgalmas sorozat, jó színészekkel. Már 2x láttam feliratosan, most meg péntekenként a retekklub-on nosztalgiázom (és jókat röhögök a félrefordításokon és a gagyi szinkronon). A könyvek közül még csak most fejeztem be a 2. kötetet. Ha a sorozattól teljes mértékben elvonatkoztatok, akkor azt mondom elég jó, de nincs olyan izgalmas, mint a sorozat.


Oscar Díj 2010

2010-03-08 11:52.58
"Bombázzanak" meg, nem érdekel, de egyszerűen szánalmas, hogy a mai világban ez a menő. Nem mondom hogy nem jó film a Bombák, de szégyen díjazni egy ilyen filmet. (Bár sztem minden olyan amcsi háborús filmet, amelyben a hősiességükről papolnak). Sokan fikázzák az Avatart, hogy jó-jó a látvány, de a történet nem nagy kunszt. Hát kérem szépen itt tartunk. Mindenki elgondolkozhatna a történetek valódi mondandójáról, és igen meglepődnének az eredményen, de ez mindenkinél más, szóval erről nem is írnék többet. A lényeg, hogy Amerika megint megmutatta, hogy ki az ász. Gratulálunk Nekik.


Colonum béltisztító por komplex

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk