Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Papás-mamás
- Mozi Klub, 23:00
Vihar előtt
- Viasat3, 23:15
Bosszú mindenáron
- AMC, 23:15
Az oltalmazó
- Moziverzum, 23:15
Szemtől szemben
- RTL Három, 23:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Danny Trejo (80)
Pierce Brosnan (71)
Melanie Lynskey (47)
Bill Smitrovich (77)
Thomas Brodie-Sangster (34)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Pétervári banditák - Vélemények
Choi Min-sik - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Borotvaélen aaaaa
Andrew Hunt aaaaa

 

AlexanderLex hozzászólásai

Ugrás AlexanderLex adatlapjára

1 2

Veronika meg akar halni - Vélemények

2010-05-13 06:42.10
Paulo Coelho - Veronika meg akar halni című könyvéből készült. Könyvet olvasva hatásos volt, biztos nem rossz filmben sem, lehet megnézem, bár ismerve a végkimenetelt, nem lenne érdekes.


Charlie Bartlett - Vélemények

2010-03-20 13:01.35
Ritkán lehet látni ennyire jó filmet. Röhögtetős, drámai, elgondolkodtató. Remek színészi játék, és mikor kiszalad Charlie kukorékolni az utcára az felejthetetlen és 20*-adjára is megnevetteti az embert. Egyik kedvenc.


Avatar - Vélemények

2010-03-06 19:33.57
Csak a hü.lye hiszi azt, hogy valami világmegváltó film az, amit mindenki dicsér. Én csak egy egyszerű jó filmet vártam, ami szinte mindenkinek tetszik. Azt is kaptam amit vártam, egy nagyon jó film. Aki meg csalódik azért, mert valami eszméletlen csodát vár, az meg is érdemli. Mindenkinek tetszik és mindenki dicséri, ez azt jelenti, hogy nagyon jó film, nem azt, hogy egy csoda...


Az árva (2009) - Vélemények

2010-03-06 12:35.33
Elég idegesítő volt, hogy nem jöttek rá a lényegre, a gyerekek sem mondták el... Kétlem, hogy a valóságban ez így lenne. De ettől függetlenül egy nagyon jó film!


Az ellenállás városa (2008) - Vélemények

2010-02-09 21:03.08
Ha tükrözi a valóságot, ha nem, ez a film nagyon megható és nekem csak ez volt a lényeg... Gyönyörű alkotás. Nem koncentrációs táborokról és kivégzésekről szól, hanem magáról a félelemről és a rettegésről, az érzésről, mikor minden elveszik, a család a vagyon és a jövő...


Amerikai pite - A szerelem Bibliája - Vélemények

2010-01-28 18:40.13
Azért nem minden amerikai tini ilyen... Sőt. Ne képzeld el így a valóságot, ez egy film. Persze vannak ilyen idióta kölykök, elég sokan.


Napfény (2007) - Vélemények

2010-01-17 22:55.31
"Érdekes keverék. Némi Armageddon, némi Apolló 13, egy kevéske A magból, meg valamennyi saját ötlet."

Így igaz, plusz még egy "nagy kanál" Halálhajó is van benne.

Összességében szerintem jó film. Egyszer mindenképpen. Nem vontatott, van egy-két fordulat, 1 szép csaj, 2 jó pasi (vagy 3), de ez már csak mellékes :D


K-Pax - A belső bolygó - Vélemények

2010-01-10 13:45.54
Ha mérlegeljük az utalásokat, akkor tényleg igazat mond, és a K-Pax -ről jött. Lehet, hogy a készítők is így gondolták, csak nem akarták egyértelművé tenni.

Lehetett volna egyértelmű befejezése, de ha nem hát nem... Ettől függetlenül nagyon jó film, de számomra az ilyen végződésű filmeket elrontja a vége... De számomra csak!

Minden arra utal, hogy tényleg a K-Pax -ről jött Prot és Robert barátja testét csak felhasználta, mert ő már eleve beteg volt. A csillagászati és fizikai tudása is erre utal, el tud tűnni napokra, az elején megjegyzi, hogy direkt emberi formát használ, a végén megkéri a Marcot, hogy vigyázzon Robertre. Hova tűnik Bess a végén? Miért mondta még hipnózisban is, hogy ő k-paxi és nem ember? Ez mind mind arra utal, hogy igazat mond.

Másfelől ott a hintás jelenet és, hogy Robert, mint volt személy földi volt...

A magyar cím meg elég hülyeség. Honnan tudja az, aki kitalálta a címet, hogy a filmben Prot hazudik? Mert elég egyértelmű, hogy a film alapján a belső bolygó mit jelent... Spoiler a cím, úgy néztem a filmet az első 10 perc után a magyar cím miatt, hogy ezt Prot találja ki... Miért nem lehet az ehhez hasonló eredeti címeket meghagyni eredetibe: K-Pax


A halállista (2006) - Vélemények

2010-01-09 08:00.44
Egy barátom mindig mesélte, hogy Death Note animét néz, én viszont inkább a filmeket szeretem. Aztán megtudtam, hogy van filmváltozata. Kár lett volna kihagyni!


Becstelen brigantyk - Vélemények

2010-01-09 07:56.22
Így van. Ezen szoktam én is csodálkozni. Sokan azt hiszik, hogy lediplomáznak és meggazdagodnak. Magyarországon az semmit nem ér, kivéve ugye ha politikus lesz az illetőből. :D

Egyébként pénzt egy vállalatból lehetne kivenni. De Magyarországon vállalatot alapítani friss ismeretekkel, tapasztalatlanul h.lyeség. Hiába van tőke egy céghez (aminek a bejegyzése sem 1-2 éves keresete egy "átlagembernek"), itt megbukik. De máshol is ez a helyzet. Régebben könnyebb volt meggazdagodni, ha az ember már akkor gazdag volt. Ma már kevés dolog köré lehet vállalkozást építeni, mert minden szegmens le van fedve. Ezért nem ér annyit a diploma, mint sokan hiszik.


2010-01-08 20:52.11
Én boldog vagyok. A boldogság pedig az, amikor vannak szüleid, testvére(i)d, hol laknod, mit enned, vannak barátaid. Az már csak a boldog élet fokozása, hogy nem úgy kell felnőnöd, hogy a szüleid azon töprengenek, hogy holnap mit fogtok enni meg miből fizetik be a számlát, van autód, pénzed. Ezek már mellékes dolgok, de nem elhanyagolhatóak.

A pénz azokat nem boldogítja, akik lopják. Mert az olyan embereket szűkebb és tágabb körökben is utálják. Ezért nem boldogok. És lehet azt mondani, hogy engem nem érdekel, hogy utálnak, csak pénzem legyen, az ilyen embereknek kívánom, hogy kipróbálhassák, hogy milyen gazdagnak lenni, de úgy, hogy mindenki utálja... Akik tisztességesen gazdagok, azokat csak azok utálják akik csak annyit tudnak róluk, hogy gazdagok, tehát szűkebb körökben nem utálják őket.

BOCSÁNAT mindenkitől az off hozzászólásokért!


Hajrá csajok: Mindent bele! - Vélemények

2010-01-08 19:44.05
Pont az ilyenekre gondoltam az előző hozzászólásomban, mint te. Mégis milyen forgatókönyvet írjanak egy pomponosokról szóló filmnek? Hoppá... Legyenek benne akciójelenetek? Ez erről szól, fröcsögős, tinikről szóló film, jó csajokkal. Ez ebbe a kategóriába tartozik, méghozzá a pomponos filmeken belül. Ennél többet nem lehet várni tőle, kategóriájában pedig nagyon jó. Tudom mire gondolnak akik nem szeretik, de egyszerűen nem lehet többet várni tőle, nem lesz akció, horror, sci-fi, krimi... Ez alapján kell osztályozni, nem az alapján, hogy szeretem -e az ilyen filmeket, vagy sem.

Egyébként USA -ben tényleg ilyenek átlagosan a pompon csajok. A focisták a királyok a gimiben a pomponcsajok meg a királynők. A pomponsrácok pedig a kettő alatt vannak. Én láttam már aranyos rendes pomponcsajt is. Az Államokban meg nem szeretik a Bring It On -t, mert pont az ilyen kispi....ról szól, akiket utálnak...


Becstelen brigantyk - Vélemények

2010-01-08 19:19.24
Ezt értem és igazad van, az ilyen embereket én is utálom. De az is rossz, mikor téged is olyannak gondolnak, akár mit is csinálsz. Hiába segítesz másnak, pl. haverodnak adsz pénzt és nem kéred vissza, kedvesen beszélsz mindenkivel, nem vagánykodsz a pénzeddel. Akkor is azt mondják, hogy sok pénze van megteheti, csak ennyit tud adni, mikor van neki rengeteg. Tehát nem azt mondják, hogy milyen rendes, hanem, hogy adhatott volna többet is vagy segíthetett volna többet is. Ehhez nem kell gazdagnak lenni, szerintem mindenki érzett már így, hogy hiába adsz, köszönet helyett még többet akarnak és ugyanolyan szemmel néznek rád. Persze nem minden ember ilyen, csak sok van...


2010-01-08 15:19.06
Olvasgatva itt a hozzászólásokat... Legalább F.T.P. elismeri, hogy nem azért vitáznak az emberek, mert meg akarják győzni a másikat, mert nem lehet csak ritkán. De ezt csak az internetes vitákra értem.

Rendben, legtöbb politikus lop és ők irányítják az országot. De van amelyik azért tisztességes, arról azért nem kell megfelejtkezni. Bár nagyon ritka! A politikusok összelopták magukat, gazdagok. Ebből következtetve a nem gazdagok (pénzileg), nagy általánosságban k.csögnek tartanak minden gazdagot, nem csak a politikusokat. Én ezt tapasztalom. Hiába segítek én másoknak, meg kedves vagyok mindenkivel még a legutolsó emberrel is. 20 milliós autóval járok drága ruhában, tehát k.csög tolvaj vagyok mások szerint. Mindenki csak lopásból gazdagodhat meg? Nem lehet tisztességes gazdag? Nem, mi, mert aki gazdag, az tisztességtelen. Hogy teheti meg, hogy gazdag, míg más szegény. Ez a helyzet minden országban. Engem ez bánt, mert mindenki elmond engem mindennek a hátam mögött. De senki nem gondol arra, hogy ő milyen... Milyen? Irigy. Aki utálja a tisztességes gazdagokat, az irigy ember. Ez tagadhatatlan. És ezt nem haragból írtam, senki ne dobáljon kővel...


Amerikai pite - A szerelem Bibliája - Vélemények

2010-01-05 19:13.49
Nem rossz még mindig, de már tényleg nincs meg az igazi feeling. A rénszarvasos jelenet tényleg sok volt... A filmzene még mindig jó, az az egyetlen ami meg maradt az igazi Amerikai Pitéből, meg a nevek.

Még lehet színvonalas filmet készíteni, de nem ilyen tinifilm hangulattal... Én bízom benne.


Hajrá csajok: Mindent bele! - Vélemények

2010-01-03 22:57.28
Ennek legalább van mondanivalója, nem is egy... Talán ezért 4.45 -ös az átlaga. Az ilyen Emmersson félék nem veszik észre, hogy egy filmnek mi a mondanivalója? Minek néznek ezek az ember csoportok filmet? Sz.r és kész, de nem képes megindokolni, hogy miért! Sz.r? Szerintem mindenki magából indul ki, mert saját magához tud viszonyítani!

A rasszizmus ellen "kampányol". Megmutatja, hogy többre is képes lehet az, akiből semmit sem nézünk ki. Az utolsókból lehet az első. Megmutatja, hogy a legtöbb barát csak a jóban barát. Hogy be lehet illeszkedni más közösségekbe. Hogy ami számunkra szánalmas, az másoknak természetes. Stb. stb. stb.


Parajelenségek - Vélemények

2010-01-03 13:10.10
Nem rossz. Egyediséget ad neki, hogy csak ketten kameráznak. 2 év alatt sikerült befutnia, de a végébe Spielberg-nek muszáj volt belenyúlni, mert az milyen lenne, ha egy jó horrorban nincs benne a keze, akár csak a végén és úgy adják ki. Egyszer mindenképp érdemes megnézni. De sok hiba van.

SPOILER
Ha a médium érzi a gonosz démont, miért nem hívja rögtön a kollégáját? Katie vagy Micah is hívhatott volna valakit. Már más is említette, hogy aludhattak volna nappal és a nappaliban. A démonnak miért voltak csirkeláb vagy tenyérhez hasonló nyomai a porban? A médium elrohanása elég h.lyén jött ki. Ennyi idő alatt szinte semmit nem derítettek ki, hogy mi ez az egész.


Parajelenségek - Kérdések

2010-01-03 10:46.26
Azt elfelejtettem odaírni, hogy van több verziójú befejezés! De egy Paranormal Activity létezik, a 2007.-es, ami 2009.-ben jelent meg.


2010-01-03 10:43.19
Ha valaki valamit nem tud, ne szóljon már hozzá, mert másokat vezet félre. Nincs 2007 -es és 2009 -es verzió!

2007.-ben készült, ekkor volt a premier is majd 2008.-ban a Slamdance Film Festival-on is vetítették. 2009.-ben pedig nemzetközileg is megjelent, így jutott el Magyarországra is 2009.-ben.


District 9 - Vélemények

2010-01-03 00:00.44
Jó film volt. Nem az a "megállunk a USA felett és leigázzuk őket, vakító fényeket meg drámai effecteket nyomatunk" kategória. Van mondani valója is. Várom a második részt, ami szinte biztos a bevétel alapján és direkt úgy is lett befejezve... Remélem a kérdéseimre a 2. rész választ fog adni, pl.:

Az idegeneket miért zárták el, miért nem kértek tőlük technológiai segítséget? Miért nem lehetett normális életkörülményt létesíteni nekik? Ha az idegenek tudták, hogy hogyan menjenek el, akkor miért nem szóltak az embereknek már az elején? Melyik faj ez, melyik bolygóról? Miért jöttek ide? Miért voltak ilyen sokan? És még sorolhatnám.


Jericho (sorozat) - Vélemények

2009-12-30 20:05.53
El lett találva ez a sorozat.
Az elején senki nem tud semmit, majd folyamatosan kibontakozik. Végig meg van a családias hangulat, olyan érzése van az embernek, mintha részese lenne a történéseknek. Minden szereplőnek megvan a maga természete, karaktere. Legyűrtem egy szuszra a két évadot és nem bántam meg.

A második évad jobb, mint az első, mert minden kiderül. Már nem csak Jericho -ról szólnak a dolgok...

SPOILER

A végén a legjobb jelenet, mikor repülővel tartanak Texasba és le akarják a cheyenneiek lőni őket, majd megjelennek a texasi vadászrepülők és lelövik a cheyennei gépeket. Akkor bizonyosodott be, hogy az USA még nem veszett el, még létezik és vannak olyanok akik helyre tudják állítani az országot.


Charlie és a csokigyár - Vélemények

2009-12-10 06:59.31
Kevesen értik a film mondanivalóját...


Crank 2. - Magasfeszültség - Vélemények

2009-11-10 18:29.09
Ha a sok "örökfikázó" el tudná felejteni az első részt és elfogadnák ilyennek a filmet, amilyen, rájönnének, hogy egy nagyon nagy film. Kissé morbid, brutális és hihetetlen is, de ami a legnagyobb, végig lehet röhögni.

Ezekre a háromcsillagos arcokra meg nem adok soha, ezeknek a Twilight meg a hozzá hasonló filmek a tutik.

Még ha azt írnák, hogy nem tetszik nekik, akkor oks... De az, hogy azt állítják, hogy szar film...


A dolog (1982) - Vélemények

2009-10-30 11:30.37
Ebből a történetből nagy sci-fi filmet lehetne készíteni, más köntösben...

A zene néha idegesítő, szinte csak sípol, de amúgy rendben van a film.


Spancserek - Vélemények

2009-10-29 20:29.31
Rosszabb filmre számítottam a pontszám és a hozzászólások alapján, de épp az ellenkezője.

Rashida Jones pedig még 33 évesen is gyönyörű, szerintem festék nélkül is ugyanilyen bájos lenne. Látszik rajta, hogy az apja afroamerikai, az anyja pedig zsidó, pont ettől olyan elbűvölő, nem megy tucat számba, mint a nők 90% -a.


Kegyetlen játékok 2. - Vélemények

2009-10-26 21:21.37
Ez az első rész előzménye. Ez a film mutatja be, hogy hogyan kerültek egy fedél alá Sebastian és Kathryn és, hogy hogyan lett Sebastian-ból New York nőfalója. Ebben a részben kapja meg a naplóját is és a fényképezőt.

Bár az első rész egyértelműen jobb volt, de ez sem rossz, hogyha az ember nem az első rész folytatásaként, hanem az előzményeként tekint rá...


Kegyetlen játékok - Vélemények

2009-10-26 12:01.49
A színészek nagyon el lettek találva. A magyar szinkron is. Mással összehasonlíthatatlan hangulata van a filmnek. Nem vontatott, ami látszik abból is, hogy másfél órás. A történet nagyon ott van.

Aki azt mondja, hogy már "uncsi" a történet, az nézze már meg, hogy mikori a film! 11 éves, azóta persze, hogy minden évben elsütötték legalább tíz filmben azt a "poént", hogy a fiú/férfi először csak el akarja csábítani a lányt, aztán meg beleszeret...


Sarah beavatása - Vélemények

2009-10-24 23:20.22
Summer Glau 19-20 évesnek, két kiló alapozó nélkül, na ne... És a magyar hangja, lehetett volna jobb is.

Egyébként jó film, vannak benne kisebb-nagyobb fordulatok is, rövid is, a történet sem rossz és van egy sajátos hangulata. Viszont a vége túl fantáziadús volt.


Boogeyman 3. - Vélemények

2009-10-21 17:37.52
Tény ami tény, a magyar szinkron elég sz.ar volt. Nem a szereplők hangjával van gond, hanem a környezeti hangokkal. Semmit nem lehet hallani, csak a beszédet, ez "átélhetetlenné" teszi a filmet. Egyébként pedig tetszett, nem egy nagy durranás de mégis, talán a főszereplő csaj és a többi jó nő miatt, de biztosan többet ér a jelenlegi átlag pontszámnál...


Magasfeszültség - Vélemények

2009-10-08 15:51.49
Én téged nem értelek... Bealudtál a filmen? A csaj skizofrén a filmben. Olvass utána, hogy az mit is jelent... Kettős személyisége volt, az egyik egy gyilkos, a másik személyisége pedig egy hétköznapi csaj. A gyilkos énje gyilkolt, ő pedig azt képzelte, hogy az egy külön álló személy.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk