Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tenet
- HBO3, 15:50
Zsoldoskatona
- Film Mánia, 15:50
Filmcsillag a barátnőm
- Prime, 16:00
A csaló
- Filmbox Family, 16:10
A majmok bolygója - Forradalom
- Moziverzum, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Kifacsart filmcímek - szójáték
2022-es választás
Fargo (1996) - Vélemények
Ha eljön Joe Black - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mókás páros aaaaa
Isabela Merced aaaaa

 

Neonknights hozzászólásai

Ugrás Neonknights adatlapjára


Űrszekerek II. - Khan haragja - Vélemények

2008-01-05 17:49.55
Miután 1979-ben hatalmas kasszasiker lett az első Star Trek-mozi rögtön nekiláttak a folytatás elkészültének. Mivel az első film lassú, intellektuális science fiction megközelítését sok rajongó a Star Trek világától távolinak, túlzottan ridegnek érezte a készítők úgy gondolták, ezúttal egy akciódúsabb, a karakterekre épülő és az igazi Star Trek "feelinget" visszaadó filmet kell alkotni. Habár az első film is remek, a második abszolút túlszárnyalja. Szinte minden az ellentéte, mint az előző mozifilmben: a sokmilliós költségvetés helyett ezúttal szándékosan próbáltak spórolni, a veterán Robert Wise helyett pedig egy fiatal tehetséget, Nicholas Meyer-t ültették a rendezői székbe. A film teljes képi világát, "univerzumát" átalakították: az új egyenruhák katonásabbak, ellentétei a sorozat és a film "pizsamáinak", a galaxis sötét, a csillaghajók pedig sebezhetőek. Az eredeti sorozat rajongóinak különösen tetszett, hogy visszahozták Khan karakterét, és hogy folytatták az egyik legjobb epizódot ("Space Seed"). Összességében az egyik legjobban eltalált Star Trek film.

AKI TÉNYLEG NEM TUDJA A VÉGÉT AZ NE OLVASSA TOVÁBB!!!

Spock halála valószínűleg már mindenki számára ismert, aki még nem látta a filmet az is hallomásból tudja a végét és a folytatást is, vagyis hogy a harmadik filmben kedvenc vulkáni első tisztünk feltámad. Nimoy csak úgy vállalta a filmet, ha megígérték neki a karakter meghal a végén. Két évvel később pedig csak úgy vállalta a visszatérést, ha ő rendezhette a filmet.


Országúton - Vélemények

2007-09-02 16:58.35
Bocsánat, ha bárki félreértette volna. Én a "filmrajongó" és a "tömeg" szavakat sajnos rosszul használtam. Elnézést kérek.
Örülök annak, hogy itt sokféle filmről és sokféle ember elmondhatja véleményét. Szerintem csupán az a rossz, hogy nagyon egyirányba inog a mérleg nyelve és hogy a közízlés sajnálatos helyzetben van. Igen, bárki nyithat Anthony Quinn-ről topicot, de nem hiszem hogy annyian fognak oda írni, mint egy Paris Hilton vagy Kiszel Tünde topic-ba. Én is nyitottam Godard-ról topicot mégse írt oda senki. Nem kritizálom, vitatom az oldalt vagy látogatóit, de sajnálatosan veszem észre, hogy nagyon elhanyagolnak bizonyos nagy művészeket és filmeket. Sajnos ez sok esetben azért van mert nem is ismerik őket... Mégegyszer ha bárkit megbántottam, elnézést.


Noé bárkája (2007) - Vélemények

2007-09-01 18:06.07
Szörnyű ez a film... Próbál "művészieskedő" és "fiatalos" lenni miközben önmagát járatja le. Borzalmas. Tényleg kár volt 18 évet várni ezért. Még a jó színészek sem tudják emelni a színvonalát. Az a csaj meg egyszerűen idegesítő és borzalmas volt... Nézni is rossz!


Le a fejjel! - Vélemények

2007-09-01 18:03.11
Ez a film egy kalap sz@r... és még enyhén fogalmaztam.
Nagyon erőltetett, borzalmas... Gálvölgyi, Bajor, Hernádi... szörnyűséges! Nem tudom minek kell ennyi pocsék produkció (Pasik, Heti hetes) után még tovább erőltetni ezt a triót, csak azért mert a bulvársajtó szemében "sztárok". (Gálvölgyi mellesleg ha nem erőlködik, hanem magát adja akkor zseniális is tud lenni!) Egyszerűen f*s ez a film... Tímár Péter egyre csak megy lefelé a lejtőn... Hol van már az Egészséges erotika?? Csapd le csacsi??


Dekameron - Vélemények

2007-09-01 17:54.56
Nekem sohasem jött be igazán Pasolini, valahogy nem éreztem igazán hozzám közel állónak. Két filmje van, amit viszont sokszor megnéztem és igazán szeretem, a Máté evangéliuma és a Dekameron. Az utóbbinak nagy pozitívuma, hogy a korabeli középkori-reneszánsz Itáliát mind hangulatban, mind szereplőkben, külsőségekben nagyon jól adja vissza. A DVD változat elég igényes és - bár az eredeti olasz messze felülmúlja - a magyar szinkron is elég jó minőségű.


Alain Resnais - Vélemények

2007-09-01 17:49.20
A Tavaly Marienbadban DVD kópiája nekem is jól jönne... Az újhullám egyik legjobb filmje. Sokszor meglehet nézni és meg is kell, hogy kihámozzon az ember belőle valamit. :-) Nagyon különös és zseniális alkotás.


Szegénylegények - Bakik

2007-09-01 17:26.00
Szándékos "elbizonytalanító" tényező lehet az is, hogy Latinovits két szerepet játszik a filmben, úgymond a törvény "mindkét oldalán" feltűnik ugyanaz az arc.


Jancsó Miklós - Vélemények

2007-09-01 17:22.10
Jancsó egy rendkívüli tehetség. Az életútja igencsak változó minőségű. Korai filmjei egyszerűen zseniálisak (Így jöttem, Szegénylegények, Fényes szelek stb. stb.), ezért is volt ő anno a nemzetközileg is legismertebb magyar filmes (különösen pl. Olaszországban). Sajnos az utóbbi időben készített filmjei (Kapa-Pepe) nekem nagyon nem jönnek be. Nem szólom le őket, de szerintem se nem színvonalasak, se nem túlzottan eredetiek, bizonyos részei pedig kifejezetten idegesítőek. Bár egy ilyen zseninél nem lehet kifogásolni ha nyolcvan-x évesen már nem olyan minőségű filmeket csinál mint 20-30-40 éve.


Ingmar Bergman - Vélemények

2007-09-01 17:13.14
Nyugodj békében, Ingmar!
És egy napon halt meg a másik zsenivel, Antonioni-val... A filmművészet még sohasem veszített ennyit egy nap alatt. :-(
A mai közönség nemhogy nem szereti, ha gondolkodásra késztetik, gondolkodni sem tud lassan mert teljesen elárasztja őt a mozivászonról és tévéképernyőről áradó szenny.
Én 20 éves vagyok és szégyenlem a korosztályom...


Országúton - Vélemények

2007-09-01 17:07.21
Godard-ról eddig én írtam egyedül a fórumba... Kivétel amit te (Orgona) írtál a Kiffuladásigról... Hát sajnos ez így van. Az ilyen értékes filmeknél 5-10 hozzászólásnál nem találsz többet... Ha megnézed a "divatos" filmeket (Harry Potter, Transformers, mittomén) már többezernél vannak a számok... Nem baj. Ez az oldal sajnos nem nekünk, filmrajongóknak készült, hanem a "tömegnek".
Egyébként az Országúton maga a filmtörténeti mestermű, a filmművészet alfája és omegája. Fellini legnagyszerűbb műve, egyedül talán csak a 8 1/2 amit legalább ennyire szeretek tőle! (Ettől függetlenül mindegyik filmje zseniális... Édes élet, Amarcord, Róma.....) Egyszerre a neorealizmus csúcsa és annak elvetése! Masina, Quinn, Basehart... életük legjobb teljesítményét nyújtják! Nino Rota gyönyörű zenéje méginkább emeli a színvonalat! Ha többen néznének ilyen filmet vagy legalábbis gyakrabban vetítenék a világ egy szebb hely lenne...


Ki találja ki? (játék) - Avagy kulcsszavak a filmhez

2007-08-12 20:26.37
Márint ez nem a klónos film folytatása... Új feladvány :-D


2007-08-12 20:26.21
Két nővér egy hotelben + egyikük gyereke egy különös nyelven beszélő országban, egyikük halálos beteg, másikuk férfiakat szed fel.... Törpék is vannak a filmben.


Jean-Luc Godard - Vélemények

2007-08-10 16:35.39
Nem is tudom, érdekes v. szomorú-e h. Godard-ról eddig még senki sem nyitott semmilyen témát! Ha összevetjük, hogy a Harry Potter-féle filmeknél többezren fórumoznak elég sivár kép alakul ki az oldal látogatóiról...
Mindenesetre nem szabadna feledni az Újhullám legtehetségesebb alkotóját!


Peter Falk - Vélemények

2007-07-28 12:40.07
Zseniális színész. Mind Columbo-ként, mind pedig komoly művészi alkotásokban (Cassavetes-filmek, Berlin felett az ég).


Berlin felett az ég - Keresem

2007-07-28 12:38.29
Sajnos nem adták ki egyiket sem, legalábbis Mo.-n nem. Az előbbi divx-ben van meg németül, az utóbbi egy régi szinkronos kópián videón.


Sátántangó - Vélemények

2007-07-28 12:34.39
És hogy lehet egy olyan filmet nézni amiben minden második percben megölnek/felrobbantanak/elütnek valakit, miközben a kigyúrt főhős mindent túlél, beleértve az atomtámadást is???
A Sátántangó az elmúlt 10 év, ha nem minden idők egyik legzseniálisabb magyar filmje - ha nem legzseniálisabb egyetemes filmje. Sajnos hosszú és kell hozzá erőfeszítés, hogy az ember leüljön és megnézze. A magasirodalmi alkotások - pl. Kosztolányi, Krúdy, Kafka, Thomas Mann, stb. - is abban különböznek a lektűrtől (amiben persze szintén vannak nagyszerű alkotások) hogy nem "olvastatják" magukat, hanem az olvasónak magának is "erőt kell vennie magán", meg kell alkotnia magában a szöveget. Tarr Béla egy különleges, egyéni látásmódba és világlátásba vezeti be a nézőt, egy egyedi filmkészítési módon. És ehhez nekünk nézőknek meg kell szoknunk ezt a módot, ezt a tempót - ami bizony nem könnyű napjaink túlzottan felgyorsult média-világában. De pont ettől válik különlegessé - mire ráálltunk, már benne is vagyunk Tarr világában. Sajnos Tarr - akit nemzetközi szinten a legnevesebb kritikusok ismernek el - nem kap se pénzt, se lehetőséget filmjei elkészítésére, hazánkban pedig a nagyközönség előtt szinte ismeretlen. Sajnos mindez azért, mert nem szórakoztató, nem hollywoodi stílusban alkot, hanem realistán, szomorkásan, lassan és fekete-fehérben. Természetes, hogy a nagyközönség inkább az Egy bolond százat csinál-ra és társaira kíváncsi. Tarr nem a nagyközönség filmese. De ettől zseniális és értékes alkotó.


Charles Chaplin - Vélemények

2007-07-11 14:58.31
Amúgy 1-2 éve a Duna TV leadta sorban a fontosabb filmjeit.


2007-07-11 14:50.35
Szerintem a legjobb filmjei a hangosfilmek voltak.
A diktátor, Rivaldafény, Monseniour Verdoux, Modern idők...
Egy zseni volt.


Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki (sorozat) - Vélemények

2007-07-09 17:01.34
A DVD-ken egyes részeken rajta van az eredeti szinkron. Sajnos annak idején nem szinkronizálták le az összes részt, meg van egy csomó, ami azóta elveszett. A mai pocsék szinkronok többségéhez képest nem olyan vészes az újfajta szinkron, de a lábkörméig nem érhet az eredeti Romhányi-féle, Csákányis változatnak!


Tom és Jerry (sorozat) - Vélemények

2007-07-09 16:59.05
Ezt miért 1965-höz teszik be és miért sorozatként? Az első Tom és Jerry rajzfilm - ha jól emlékszem - 1939-ben készült és onnantól kezdve a '60-as évek végéig csinálták kisebb-nagyobb közökkel a mozikban, a nagyfilmek előtt vetített 5-10 perces részeket.


Országúton - Vélemények

2007-07-09 16:51.04
Ez a film nagyon sok embernek nagyon sok szép emléket jelent. Zseniális alkotás.


Nyolc és fél - Vélemények

2007-07-09 16:48.10
Nekem megvan DVD-n, karácsony tájékán vettem kb. 1990 Ft.-ért. Tékákban, boltokban szerintem még mindig kapható. Egyébként a valaha készült egyik legzseniálisabb film!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk