Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vérmesék
- RTL Három, 21:00
Emelt fővel
- Mozi+, 21:00
Pánik
- Magyar Mozi TV, 21:00
Vörös Sárkány
- Moziverzum, 21:00
Dzsungelhajsza
- Filmbox Premium, 21:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brian Tyler (52)
David Keith (70)
David Attenborough (98)
Melissa Gilbert (60)
Janet McTeer (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
1923 (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Fény az óceán felett - Vélemények
Érdekességek!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmomban már láttalak aaaaa
Petr Klimes aaaaa

 

Fórum - Ruróni Kensin: A kezdet - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Zsol0 (2023-11-26 15:55.03) aaaaa
Ruróni Kensin: A kezdet (るろうに剣心 最終章 The Beginning; Ruróni Kensin Szaisúsó: Za Biginingu) 2021-ben bemutatott japán történelmi akciófilm, mely Vacuki Nobuhiro azonos című mangasorozatán alapul. A filmet Ótomo Keisi rendezte, a főszerepben Szató Takeru és Arimura Kaszumi látható. A 2012-ben bemutatott Ruróni Kensin: A kezdetek és a 2014 augusztusában bemutatott Ruróni Kensin: Pokol Kiotóban, valamint Ruróni Kensin: A legenda vége, és a 2021-ben bemutatott, Ruróni Kensin: A vég című filmekkel együtt alkot filmsorozatot.A történet a korábbi filmek előzményét mutatja be, amikor a 15 éves Kensin politikai orgyilkossá szegődött a császár hatalmának visszaállítása és a sógunátus eltörlése érdekében, valamint, ahogy kereszt alakú sebét szerezte.A cselekmény alapvetően a mangára épít, azonban számos helyen jelentősen eltér tőle.

Cselekmény
A Tokugava-sógunátus végnapjaiban a fiatal, még tinédzser Himura Kensin jelentkezik a lázadó Csósú klán soraiba, hogy véget vessenek a sógunátusnak és visszaállítsák a császár uralmát. Kensin minden vágya, hogy véget érjen a szörnyű kor, mely rengeteg ártatlan ember legyilkolásával járt. Ő maga is a faluja lemészárlásának túlélője, akit egy kardforgató mester mentett meg és fogadott tanítványává. A kiváló kardforgatóvá cseperedett fiúból hitokiri battószai, félelmetes orgyilkos válik, aki a kiválasztott, sógunátushoz hű áldozatokkal kegyetlenül végez. Egyik éjjel egy csapat fiatal szamurájjal kell végeznie, egyikük azonban annyira ragaszkodik az élethez, hogy Kensin csak sokadszori próbálkozásra tudja megölni. Ekkor szerzi az első vágást az arcán. Az eset mély nyomot hagy a fiú lelkében, aki egy pillanatra megkérdőjelezi, hogy az ország jövőjét jelentő fiatalok leölése valóban szükséges-e, szentesíti-e a cél az eszközt. A császárpárti orgyilkosok vezetője, Kacura Kogoró felismeri, hogy annak ellenére, hogy több mint száz embert ölt már meg, Kensin szíve továbbra is tiszta, emiatt kellemetlen számára a gyilkolás. Szükség van azonban a kiváló képességeire, így tovább dolgoztatja a fiút.

Nem sokkal később, egy másik éjjelen Kensin egyedül iszik egy kocsmában, amikor néhány szamuráj inzultálni kezd egy betérő fiatal nőt. Kensin közbelép és megmenti a lányt, majd később, mikor távozik, a kocsma mellett megtámadják, ám Kensin végez a támadóval. A kocsmabeli nő, Jukisiro Tomoe, végignézi a gyilkosságot és annyira sokkolja a látvány, hogy elájul. Kensin magával viszi a nőt az orgyilkosok rejtekhelyére, egy fogadóba, ahol a fiatal nő, hálából a megmentéséért, munkát vállal. Lassan szerelem szövődik Tomoe és Kensin között, bár Kensin sokáig igyekszik távol tartani magától a lányt. Amikor a sinszengumi rátalál a lázadók rejtekhelyére, menekülni kényszerülnek. Kacura egy tanyán szerez szállást Kensinnek és Tomoénak, majd arra utasítja őket, hogy éljenek együtt mint „férj és feleség”, álcából. Kensin gazdálkodni kezd és rálel arra a békére, amit mindig is keresett. Egy nap azonban megjelenik Enisi, Tomoe öccse. Mindketten a Jaminobu kémszervezetnek dolgoznak, és az volt a céljuk, hogy tőrbe csalják a battószait. Tomoe azonban elmondja az öccsének, hogy nem akar többé a Jaminobunak dolgozni. Tomoe és Kensin házaspárként kezd tekinteni egymásra és együtt töltik az éjszakát. Tomoe elmondja Kensinnek, hogy volt egy vőlegénye, akit meggyilkoltak. Kensin megígéri neki, hogy véget vet az öldöklésnek, amint elérkezik az új kor és boldogok lehetnek.

Másnap Tomoe elmegy a kémhálózat fejéhez, és rádöbben, hogy valójában arra használták fel, hogy Kensin gyenge pontjává váljon. A kémek vezetője, Tacumi, foglyul ejti Tomoét, tudván, hogy Kensin a megmentésére siet. Kensin, bár rájön, hogy Tomoe egy kém, és hogy ő volt az, aki megölte a lány első szerelmét, mégis a megmentésére indul. Az úton azonban már várja a Jaminobu, és gondosan előkészített csapdákban fokozatosan legyengítik az érzelmileg is zaklatott fiút. Több robbanásban Kensin először a hallását veszíti el egy időre, majd a látását, így kell végül Tacumival megküzdenie. Mielőtt Tacumi végezhetne Kensinnel, Tomoe közéjük áll, így a hallását és látását vesztett Kensin nem tudja, hogy a nő is ott van, és halálos csapást mér Tacumira. Tomoe is halálosan megsebesül, utolsó lehelletével még bocsánatot kér Kensintől és saját tőrével átmetszi a vőlegénye által ejtett sebet Kensin arcán. Enisi a fák mögül végignézi nővére halálát. Kensin megesküszik, hogy ha véget ér a sógunátus és győznek, soha többé nem fog ölni. Tomoe naplójából megtudja, hogy a nő először gyűlölte őt, ám fokozatosan beleszeretett, végül hajlandó volt a saját életét áldozva megmenteni őt. Kensin felgyújtja a házat, ahol éltek, Tomoe testével együtt. A film ott ér véget, ahol a Ruróni Kensin: A kezdetek kezdődik:a Toba–Fusimi csatával, ami után Kensin leteszi a kardját és 10 évre eltűnik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2023-11-26 15:551 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Ruróni Kensin: A kezdet adatlap
Eredeti cím: Ruroni Kenshin: Sai shusho - The Beginning
Évszám: 2021
Rendezte: Keishi Ohtomo
Szereplők: Masanobu Ando, Towa Araki, Kasumi Arimura, Kentez Asaka, Yosuke Eguchi...

További információk

Szereplők fórumai
- Masanobu Ando - Filmographia
- Masanobu Ando - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk