Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szólíts a neveden
- HBO2, 07:30
Gondolkozz pasiaggyal!
- RTL Három, 07:50
A vonatrablás
- Filmbox Extra HD, 07:55
Az alvilág professzora
- Magyar Mozi TV, 08:20
Jack Hunter - A menny csillaga
- Filmbox Premium, 08:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brian Tyler (52)
David Keith (70)
David Attenborough (98)
Melissa Gilbert (60)
Janet McTeer (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Dallas (sorozat) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
David Heyman aaaaa

 

Fórum - A nemzet aranyai - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Az utolso szamuráj (2024-03-17 17:07.36) aaaaa
Szóval...ez kurva jó volt.Meg...gyönyörű,meg szép,meg...
Meg minden.De tényleg.
Nézem ezeket a srácokat,és hiába hosszú a dolog,nem érdekel.Láttam őket élőben,láttam őket korán a tévében,emlékszem a szerbek elleni döntőn úgy hozzávágtam az ajtónkhoz egy poharat,szegény volt feleségem egy pillanatra hülyének nézett,és még buktam is lóvét rajtuk,mert nem mentem el időben egy tárgyalásra ,de...ennek így kellett lennie.Meg ők megérdemelték,mind,ennél meg többet is.hajjaj!!
3! olimpiai arany,kedves barátaim,három:elhangzik,hogy az aranynál,ilyen ötkarikás kiszerelésben,nincs fontosabb,de vazzeggghhhh,ezek hármat!!! zsinórban elhoztak! Meg mellé nagyjából mindent,amit lehetett.
És...legyek szentimentális de jó nézni őket:a doksi erejét emeli,hogy valaha volt ellenfeleiket is megszólítják,akik szintén nem rozoga faszik voltak a medencében,sőt ugye a szerbek mumusaink is ,finoman szólva,és ide tartozik,ők mondjuk nem kisasszony mód játszották ezt az amúgy is kemény sportot.Nem hinném,hogy csak udvariasságból mondtak szépeket,és a három balkezes játékosnál (zseninél...)elhittem,hogy az olasz mester tényleg irigykedett picit,írjuk ki a neveket,Benedek,Kis Gergő,Madaras Norbi.De,amúgy írhatok bárkit,tökmindegy,Kásás,Bíros ,akárki,vagy írjuk ki Kemény Dénest,vagy emlékezzünk meg a dokiról,azt hinném,mindenkinek a tisztelet,a szeretet meg a hála érzése az első,unásig koptatott szavak,de akkor is fontosak.
A doksi meg elmondja,mi hogy volt,ki hogy volt,néha nevetünk,jó Knézy Jenőt újra hallani,nekem hiányzik,mert szó szerint együtt élt minden eseménnyel,látunk drámai pillanatokat,olykor nevetünk,nem titkolják a bunyót a két magyar között,kicsit beleshetünk a kulisszák mögé ,ha úgy tetszik.Véletlenül tudom,hogy mennyi anyagot kellett lerövídíteni erre a több kint két órára,de őszintén szólva néztem volna még,ez van.Mikor pedig jött a szerb -magyar,haver!...ugyanúgy izgultam,ugyanazt éreztem,és fiatalodtam.Köszönöm,na....
És...persze Benedekre volt kicsit kihegyezve néha,de kit érdekel.Tragikus korán meghalt,minden idők egyik legjobbja volt,Forrest Gump mondta kétszer is,erről csak ennyit tudok mondani,aztán ...csend.Az igazi fájdalom csendje,nagyon sok tisztelettel .
Mégis,láthatjuk Bíros csavar gólját a világ végéről,KiSS-t amint brutál felépítésével kiemelkedik gólt dobni,vagy Szecskát a furcsa mozdulataival kivédeni a szemüket és Hajdú B. István-t megérteni,miért mondta minden buzis felhang nélkül a fürdőgatyás férfiak kontra csók mondatot. Az egész film arról szólt,hogy volt néhány fiatal srác,akik szemmel láthatóan összetartottak,amit csináltak,abban eszméletlen jók voltak,de emellett tisztelték is egymást,sőt az ellenfelet is,mert mondjuk Sapich nevénél elhangzik,no annak gólt lőni...de ugye megtették.Többször is.
Tényleg jó doksi:lehetne szakmailag hibát találni benne,de a faszomat,nem fogok.Egyszerűen jó érzés,remek érzés,pokoli fasza érzés volt visszamenni az időben,nézni a mozdulatokat,újraélni az izgalmakat,beszívni az elmúlt szép emlékeket,és látni Dénest ahogyan a harmadik aranynál már rakja ki a cuccokat a zsebéből,mert ebből ugye medence lesz ruhástul,és ezt szerintem a harmadik negyednél már tudta. Tényleg büszke lehettem arra,hogy magyar vagyok,hogy akkor több évig mi voltunk a legjobbak,meg hogy büszke lehetek arra hogy magyar vagyok,ha még nem írtam volna.És ehhez nem kellett egy magyar nevét franciára változtató szarosszájú Ner felszopó,vagy a másik oldalról bősszen a jobboldalt ugató ,húzzon már szkafander nélkül a Holdra volt bukott miniszterelnök,de úgy senki sem,aki erre az érzésre ,vagy büszkeségre jobban rátelepszik,mint moha a fára:egyszerűen egy jól megszerkesztett dokumentumfilm adja ezt neked,nekem,nekünk,haver,ahol fürdőgatyában végigverjük a világot,de amúgy tényleg,és tényleg csupa jófej sráccal,akik mindegyike úgy néz,ki,egyéniség,jobbára a remekebb fajtából.
Szóval,néha vannak percek,amikor jó magyarnak lenni,ez esetben ez 150-re módodul.


2. Nyolcadik utas (2023-12-31 06:34.58) aaaaa
A három egymás utáni olimpiai győzelemmel ezek a "fiúk" a világ minden létező vízilabdával foglalkozó almanachjába, évkönyvébe és aranykönyvébe beírták a nevüket.
Ennyi embert ábrázoló szoborcsoportot bajos lenne elkészíteni, de ez a film egy tisztes, örök mementó.
És Székely Éva óta tudjuk: Sírni csak a győztesnek szabad.


1. Gabroca (2023-04-22 16:55.51) aaaaa
Talán már jó 10 éve el kellett volna készíteni a filmet...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2024-03-17 17:073 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A nemzet aranyai adatlap
Évszám: 2023
Rendezte: Zákonyi S. Tamás

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk