Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Fogtündér
- Moziverzum, 06:55
Ágyúgolyó futam 3 - Tövig nyomd a pedált!
- Ozone TV, 07:00
Szólíts a neveden
- HBO2, 07:30
Gondolkozz pasiaggyal!
- RTL Három, 07:50
A vonatrablás
- Filmbox Extra HD, 07:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brian Tyler (52)
David Keith (70)
David Attenborough (98)
Melissa Gilbert (60)
Janet McTeer (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Dallas (sorozat) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Maradona Mexikóban (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2. aaaaa
David Heyman aaaaa

 

Fórum - A tévé ereje régen és ma...

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Lifeisamovie (2023-05-24 19:39.00)   - (válasz Baryll 2. hozzászólására)
Mondjuk, eskü, ha a tévében ma is lenne olyan csatorna, mint amivel az m3 próbálkozott, akkor azt nézném, mert azért van egy bazi nagy szakadék a régi és a mostani tévé"műsorok" között. Egy Mindent vagy semmit-től eljutottunk a Győzike, Máúniká és Éjjel-nappal és társai színvonalához. Kb. nem kell hogy színész legyél, berángatlak az utcáról adok egy seggemből kirántott scriptet, ordibálj egy kicsit, csapkodjál, pakold ki a csöcsöd és kész a műsor. S ez kell...Lassan tényleg eljutunk oda, mint a Hülyék paradicsoma c. filmben, ahol a tövig lebutított emberek, egy segget néztek a mozivásznon és örültek neki.


2. Baryll (2023-04-16 18:24.47)   - (válasz Szitáry Tamás 1. hozzászólására)
Ami eszembe jutott az írás kapcsán.

Első: Milyen jó, hogy anno pl. a Star Wars klasszikus trilógiából nem készült egy zanzásított mozi változat. Gondoljunk csak bele, milyen lett volna egy olyan Star Wars film, amiben egymás után kétszer is felrobbantják a halálcsillagot? Ez lett volna a viccesebb észrevételem.

Második: A TV háttérbeszorulása lehet, hogy az internet előretörésének is köszönhető. Az internet elterjedése tulajdonképpen az emberi informálódás egyfajta forradalma. Ez nem csak a TV-re volt nagy hatással. Gondoljunk bele, ha mondjuk a 90-es években volt valamilyen pl. tudományos probléma, amire kerestük a megoldást, akkor abban az időben az volt az elsődleges kutakodási irány, hogy elmentünk egy könyvtárba, könyvesboltba, stb. és elkezdtük keresni az adott témával foglalkozó irodalmat. Ma, ha jön valami probléma, akkor először már az internethez fordulunk és nagyon sok esetben meg is kapjuk a kielégítő válaszokat a netről.
Összegezve nem biztos, hogy az a régi módszer volt a jobb, mert az sokkal időigényesebb is volt. Egy adott területen a gyorsabb informálódás, gyorsabb döntéseket is eredményezhet és mint tudjuk az idő..
A mai TV-t öli az irtózatosan idegesítő reklámmennyiség is. Kit érdekel a rengeteg mosópor, tampon, autó, mobilteló, stb. napjában ezerszer? (Régen volt a traubi, meg a márka és választhatott a kedves fogyasztó. Reklám se nagyon kellett nekik, mert iszod, nem iszod, nem kapsz mást. Ugyan így volt ez a TV-vel is. Esti torna a maci előtt(után?) minden nap? Hogy imádtuk már a Schmitt család ugrabugráját a képernyőn. Ja nem? Az mindegy, akkor is ezt kaptuk az arcunkba. Hétfőn meg esetleg egy kis diavetítést és jóéccakát.)
Szerintem felesleges ilyesmin nosztalgiázni, mert ami biztos az az, hogy minden folyamatosan változik. Nő az entrópia. Még néhány milliárd év és elpárolognak az utolsó fekete lyukak is és utána majd jól megnézhetjük magunkat.


1. Szitáry Tamás (2023-04-11 10:50.26)  
Megpróbálom a mondandómat tömören és velősen, lényegre törően megfogalmazni.

--------------------------------------------------
1978. november 23-án mutatták be a magyar mozik a Maláji Tigris című ma már klasszikus tévésorozat moziváltozatát.

[link]

(Jobb alsó sarok...ha rákattintasz a képre nagy méretben jelenik meg)

Ennek a bemutatónak semmilyen visszhangja nem volt... Pedig a tévésorozat hat részéből a legizgalmasabb jelenetek lettek kiemelve, csokorba fűzve és a moziban bemutatva. Mégsem volt semmilyen jelentősége. A nagyközönség teljes közömbösséggel fogadta!
--------------------------------------------------

Eltelt jó pár év...

--------------------------------------------------
1983. január 7-én pénteken este a "kettesen" megjelent a tv-sorozat első része:

[link]

Ismétlés szombat délelőtt, mint látható...aztán a többi rész ugyanígy. És lángba borult az ország! Pedig egy álmos péntek késő este volt, ráadásul az év eleje! És mégis...! Szó szerint az egész ország ismerte a sorozatot, Kabir Bedi el is látogatott az országba, a butikosok taroltak, Sandokan-örsök, pólók, táskák, tükrök, poszterek, zene, halálos baleset (két testvér az udvaron "Sandokanosat" játszott és az egyik beleesett a kútba, mindenki nézte a sorozatot, óriási visszhang, stb...stb...stb...
--------------------------------------------------
Aztán még egyszer leadta a sorozatot a Magyar Televízió... -azon év őszén szombat délután.

[link]

És kész! És elég volt ennyiszer leadni és a sorozatból LEGENDA lett amire ma is, azóta is hivatkozunk, emlékezünk, felidézünk!
--------------------------------------------------
Ma száznál is több tévé-csatorna van és napjában...nem tudom mennyi sorozat, film. Reggeltől estig. (Van, hogy Rambo az egyik csatornán hajnalban harcol:-) Nevetséges... Pedig vannak ma is jó sorozatok de ma már ez sajnos nem ér semmit. Ma már semminek sincs olyan hatása, visszhangja mint régen. Régen egy színész, egy zenész amint először megjelent a tévében másnap megváltozott az élete. Ma? Ma a tévének semmi ereje, semmi jelentősége már.
--------------------------------------------------

Mi ennek az oka?

--------------------------------------------------
Ez tudatos. Szándékosan van ennyi csatorna (nálunk a rendszerváltás óta, nyugaton már akkor is évtizedek óta) azért, hogy ne gondolkozz, hogy engedelmes báb légy. Hiszen amikor egy-egy csatorna van akkor értelemszerűen figyeled a műsort és azt fogod megnézni ami érdekel. Gondolkodó emberi lény vagy. De amikor rád zúdul több mint száz csatorna akkor kényelmesebb a fotelbe belezuhanni és bambán kapcsolgatni, végigpörgetni, aztán nagyot ásítva a távirányítót a sarokba vágni.
--------------------------------------------------

Miért jó ez...nekik?

--------------------------------------------------
Mer t a bamba, lusta embert pórázon lehet vezetni és bármit meglehet vele etetni.
--------------------------------------------------

És még valami...

--------------------------------------------------
Rége n tudtunk örülni mindennek. Amikor megjött a kocsi a család mellé állt és lefényképezkedtünk, simogattuk, tisztán tartottuk, ott volt a kazettás magnó, színes tévé, diavetítő, sok-sok minden. Hogy örültünk neki(k)!
Ma több minden vesz körül minket de ezeknek már nem örülünk. Vannak.
--------------------------------------------------

Teljese n felesleges volt ez a "néhány" sor hiszen a fiatalok nem értik mit zagyválok össze, az "öregeknek" pedig semmi újjal nem szolgálok. Csak néha "rám jön" az írhatnék (szerencsére ritkán:-) és ilyenkor tollat ragadva:-) "kiírok" magamból ezt-azt. Aztán megyek tovább...tudva, hogy bár több mindenünk van de régen mégis jobb volt!


 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk